ROYAL INN

餐廳: ROYAL INN
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
我喜歡有大玻璃窗的餐廳,讓自然光照射進來。我自然很想嘗試這家餐廳。坐下來就發現環境並不像我預期。英式裝潢風格,提供下午茶套餐。I love a restaurant with big glass windows letting the natural lighting in. Naturally I am greatly attracted to try the restaurant. After settling down at my seat, I realized that the environment was not what I expected.British styling interior and serves afternoon tea set. 味道不錯,選擇都不少,有的菜式是否合適就很個人。Taste is not bad at all, there are quite a bit of choices. Whether suitable is a matter of personal preference.Service/服務 👍🏻👍🏻Cleanliness/

味道不錯,選擇都不少,有的菜式是否合適就很個人。

Service/服務 👍🏻👍🏻
Cleanliness/清潔度 👍🏻👍🏻👍🏻
Taste/味道 👍🏻👍🏻👍🏻
Ambiance/氣氛 👍🏻👍🏻
2024-03-19
2024-03-28 1207 瀏覽
前身係比較少女風嘅Dazzling Cafe,而家變咗Royal Inn,環境比較grand,食物賣相唔錯,打卡一流,不過味道就一般般,但就可以慢慢坐傾下計。🍴法式焗蠔 $28/pc ⭐️⭐️蠔肉size唔大,茶匙大些少,蠔味一般,仲比煙肉同芝士搶晒味。🍴鮮牛肉他他配燒牛骨髓 $188 ⭐️⭐️⭐️⭐️牛肉他他鮮甜牛味濃,好好味,牛骨髓燒得好香,配薄脆食好味。🍴炭燒16oz安格斯肉眼牛扒 $428 ⭐️⭐️⭐️肉眼扒要求5成熟但變咗7成熟,牛味尚ok但有啲韌,反而配菜忌廉千層薯仲好食吸引。🍴招牌威靈頓羊架 $298 ⭐️⭐️⭐️原來𥚃面只有一件羊架,帶骨根本會切爛塊酥皮,應該換成羊柳,整體幾好味但唔值得推介。🍴香煎北海道帶子番紅花意大利飯 $208 ⭐️⭐️⭐️⭐️忌廉芝士醬汁嘅意大利飯幾香濃惹味,飯軟硬度適中,帶子鮮甜大粒,值得一試。🍴Tiramisu $68 ⭐️⭐️⭐️⭐️蛋糕軟熟,cream夠細滑,朱古力粉同酒味都夠香濃,最味好嘅一款甜品。🍴芒果熱情果合桃班㦸 $88 ⭐️⭐️芒果香甜,班㦸超超超厚皮,熱情果超超超酸!🍴精選甜品併盤 $138 ⭐️⭐️馬卡龍同芝士蛋糕都好味。朱古力蛋糕一般,熱情果酸到令人流眼水!四人共消費:

🍴法式焗蠔 $28/pc ⭐️⭐️

🍴鮮牛肉他他配燒牛骨髓 $188 ⭐️⭐️⭐️⭐️
牛肉他他鮮甜牛味濃,好好味,牛骨髓燒得好香,配薄脆食好味。

🍴炭燒16oz安格斯肉眼牛扒 $428 ⭐️⭐️⭐️

🍴招牌威靈頓羊架 $298 ⭐️⭐️⭐️

🍴香煎北海道帶子番紅花意大利飯 $208 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴Tiramisu $68 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴芒果熱情果合桃班㦸 $88 ⭐️⭐️
芒果香甜,班㦸超超超厚皮,熱情果超超超酸!

🍴精選甜品併盤 $138 ⭐️⭐️

四人共消費:$1416
2024-03-16
2024-02-24 2294 瀏覽
是日牛總完成了大project, 終於有時間可以陪筆者食晚飯了Yeah! 平日晚上八時正到達, 訂了枱不用特別等候便可入座. 店內裝修走著歐陸風,水晶燈加上噴水池, 感覺非常華麗. 枱與枱之間又不會排得很密, 坐得很舒服. Menu 選擇很多, 最後點選了法式芝士焗生蠔 (香脆煙肉)5 隻(HK$28/隻), 手工牛油香煎蟹餅(HK$138), 蟹肉忌廉汁扁意粉(HK$168), 紅酒燴牛肋肉意大利飯(HK$158).等了一會, 侍應先送上法式芝士焗生蠔 (香脆煙肉). 這道菜真的是色香味俱全. 芝士的香氣非常突出, 令人食指大動. 生蠔外層舖著滿滿的芝士和煙肉, 芝士表面沒有過份烤焦, 半溶的狀態烤得剛剛好, 其味道也恰到好處, 濃郁得來也不會死鹹, 也沒有蓋過生蠔的鮮味. 煙肉的香脆口感, 跟生蠔的柔軟質感, 口感的層次變得更加豐富. 主角生蠔的size也不小, 味道也鮮甜, 即使烤焗過後仍然保持水份, 沒有過乾的情況, 非常出色的一道!之後侍應送上手工牛油香煎蟹餅. 賣相非常精緻和colourful, 金黃的蟹餅配上翠綠的沙律菜,擺盤上看得出有花心思. 蟹餅的炸漿非常薄脆也不過於

之後侍應送上手工牛油香煎蟹餅. 賣相非常精緻和colourful, 金黃的蟹餅配上翠綠的沙律菜,擺盤上看得出有花心思. 蟹餅的炸漿非常薄脆也不過於粗糙, 入口不會刮損口腔, 真好! 一絲絲的蟹肉, 略帶鮮甜, 加入了粟米粒, 蕃茄碎和洋蔥粒增加口感和水份,  外脆內軟真的很滋味. 伴碟的沙律菜夠新鮮,給稍經油炸的蟹餅帶來一點輕盈和清新.

接著便是蟹肉忌廉汁扁意粉, 賣相帶點夢幻, 試一口, 意枌口感al dente, 蟹肉味道非常濃郁突出, 加上芝士整體感覺creamy, 味道剛剛好又不會太膩,, 配上露筍的清新, 很不錯.

紅酒燴牛肋肉意大利飯, 牛肋肉的分量也不小, 試一口, 牛肋肉非常淋軟, 牛味十足, 有驚喜! 意大利飯煮得剛好, 沒有過淋或過生, 仍帶點咬口, 紅酒汁味道濃厚, 丁點的果酸香中和了醬汁的平衡度令整體不會過份鹹, 也挺好的.

侍應服務不錯, 牛總有點咳嗽, 整餐飯也想飲暖水, 侍應也不斷幫忙奉上, 值得一讚.

吃飽飽, 之後去Donki shopping.

2024-02-20
  • 法式芝士焗生蠔 (香脆煙肉)
2024-02-22 406 瀏覽
一到埗的感覺就是嘩 那麼漂亮啊羅馬式宮庭風格的裝修 打卡一流跟朋友點了兩個午餐套餐套餐包餐湯 主菜 飲品🛎️是日餐湯餐湯很特別 第一次喝 是燈籠椒湯 不太喜歡燈籠椒的我竟然把這湯喝完口感綿密creamy 像喝南瓜忌廉湯 但帶有燈籠椒味道不得不讚是餐包很好吃煙靭的麵包塗了牛油 烤得很香🛎️香煎鯛魚柳這裡不但裝修有誠意連餐具和擺盤都精美上盤時的碟是熱呼呼 食物也能保持溫度地上菜鯛魚柳煎得挺香口 加上了七味粉使更惹味還配上creamy的薯蓉 配菜的蕃茄很juicy 很鮮甜🛎️燒西班牙黑毛豬鞍架肉質鮮嫩軟腍色澤呈粉嫩 烤得恰到好處份量很足配上少許南瓜蓉減少吃太多肉的罪惡感🍹Mocha朱古力味很濃 咖啡豆香又是一杯誠意之作🍹latte味道正常不錯...服務👨🏻‍🍳 態度量好 回應快衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟環境🏡 裝修華麗 環境開揚 座位舒適 有窗邊位能望開維多利亞公園...🛎️是日餐湯🛎️#香煎鯛魚柳 $148🛎️#燒西班牙黑毛豬鞍架 $168🍹#latte $22.5 跟餐半價🍹#Mocha $20 跟餐半價
一到埗的感覺就是

是日餐湯
香煎鯛魚柳
Mocha  and  Latte
2024-02-06 2447 瀏覽
今次嚟到Royal Inn搵食!好耐冇去銅鑼灣、咁啱喺皇室堡見到royal inn、餐廳入口有座小型噴水池和天花吊燈、散發出高貴優雅的氣派,內裏裝飾佈置亦充滿法式浪漫氣氛。除咗用餐環境設計吸引、獨特的多國菜式加上擺盤鮮艷奪目亦是餐廳優勝之處。鮮牛肉他他配燒牛骨髓($188)唔係好多地方食到,因為食材的鮮度同質量一定要好高水準先唔會食到肚痛,呢度做得好好,鮮牛的肉味香濃口感軟綿綿,配上蛋香和燒骨髓的油香、算是絕配。香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞($158)黑松露醬係西餐嚟講係基本野,小雲吞入面都有黑松露肉餡。但個人認為MVP係豬面頰肉,香脆酥軟食到停唔到口,齒頰留香。法式芝士焗生蠔($28@)另外見到法式芝士焗生蠔做緊優惠推廣,又忍唔住想過吓口癮,呢道菜做得好的要點係唔會overcook令到蠔肉縮水乾爭爭,保留鮮味同時芝士煙肉的香濃脆口點綴剛剛好,冇喧賓奪主。香煎北海道帶子番紅花意大利飯($208)帶子鮮甜不在話下,由高級調味料番紅花煮成的意大利飯軟硬度適中、加上巴馬臣芝士溶化後creamy香濃,再三回味。最後要再讚多次每道菜的擺盤真的非常適合打卡,一定迷倒一眾女性歡心。Mixedberr
今次嚟到Royal Inn搵食!
好耐冇去銅鑼灣、咁啱喺皇室堡見到royal inn、

鮮牛肉他他配燒牛骨髓($188)
鮮牛肉他他配燒牛骨髓

香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞($158)
香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞

法式芝士焗生蠔($28@)
法式芝士焗生蠔

香煎北海道帶子番紅花意大利飯($208)
香煎北海道帶子番紅花意大利飯

Mixedberry smoothie ($52)
莓味香濃、而且夠大杯、
味道不錯!
Mixedberry smoothie

2024-01-31
香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞
法式芝士焗生蠔
Mixedberry smoothie
二訪銅鑼灣Cafe ROYAL INN,銅鑼灣店有別於其他ROYAL INN分店,餐廳提供創新法國菜+西餐料理。餐廳以歐陸宮廷風設計為主,店內的法式許願池+華麗水晶燈+歐式拱門非常吸晴🤩,加上天花鏡面 = 打卡一流📸,尤如置身巴黎🗼。今次選擇人流相對較少的下午茶時段入坐,享用仙女們🧚🏻‍♀️最愛的二人下午茶Tea Set套餐🍽️。下午茶套餐的鹹點比例較甜點多💖,而且份量小巧精緻,加上法式宮廷風的奢華裝潢,完全適🈴小仙女們🧚🏻‍♀️打卡影相📸。頂層 = 精緻甜點組合:包括巴斯克芝士蛋糕🍰+迷你鮮果撻+柑橘瑪德蓮貝殼蛋糕+兩款馬卡龍。款款精緻+散發法式浪漫氣息,帶來絕妙的視覺+味覺享受。中層+底層 = 各式精選鹹點:包括龍蝦多士+蟹肉三文魚子鬆餅+黑魚子煙三文魚西米薄脆+香煎北海道刺身帶子+巴馬火腿蜜瓜+摩洛哥芝士餅乾+鴨肝幕斯配無花果等。款款各有特色+精心製作,一次過滿足小仙女們打卡+吃貨+gathering三個願望,讓人回味無窮😋非常滿足。除了下午茶套餐外,額外點了前菜為下午茶揭開完美💖序幕。鮮牛肉他他配燒牛骨髓擺盤精緻非常,打卡📸是必須的。新鮮🥩生牛肉他他配上特調醬料,在牛骨髓的牛脂牛膏加

除了下午茶套餐外,額外點了前菜為下午茶揭開完美💖序幕。

鮮牛肉他他配燒牛骨髓
擺盤精緻非常,打卡📸是必須的。新鮮🥩生牛肉他他配上特調醬料,在牛骨髓的牛脂牛膏加持下,油香十足,入口香滑濃郁且有層次感,啖啖🈵足。

📍 ROYAL INN
地址:銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
2024-06-01
3天前 0 瀏覽
呢日同朋友係皇室堡行街,行到累見到有間西餐裝修好靚,店員細心周到,迅速安排了近水池位置俾我哋坐,特別一提室內設計有宮廷feel,非常優雅!店員服務態度超級好,問我哋想要凍水、熱水定暖水,非常細心。menu 精緻,而且有素食選擇。法式大蒜蘑菇忌廉烤雞:肉質鮮嫩多汁,配以醬汁及各種蔬菜,上面有乾蔥口感豐富。食落好creamy,啡菇好大,好入味。松露蒜香炒蝦扁意粉:有特色,以松露油烹調,加上新鮮可口的蘆筍和番茄。新鮮完全冇渣,扁意粉有啲似意大利麵,圓圓扁扁的幾有趣。火焰雪山:由朱古力雪糕、蛋白和海綿蛋糕組成,店員會用火焰在你面前現場烹調。視覺同感官都好有驚喜。蛋白不會過於膩口, 非常輕盈,加埋朱古力蛋糕,簡直係味覺一大享受。好有氣氛,建議大家來慶祝/聚餐。😋
呢日同朋友係皇室堡行街,
行到累見到有間西餐裝修好靚,

法式大蒜蘑菇忌廉烤雞:

松露蒜香炒蝦扁意粉:

火焰雪山:

好有氣氛,建議大家來慶祝/聚餐。😋
這次來到這間歐陸宮廷風西餐廳🏛️環境裝潢盡顯華麗氣派🤩一踏進有一座法式噴水池及華麗水晶燈⛲裡面門口以歐式拱門設計四周感覺到氣氛古典優雅讓人置身於在宮廷內用餐餐廳主打精緻高質西式料理🍽️亦提供二人套餐及酒類🥂法式芝士焗洋蔥湯🧅🥣湯內載滿了一絲絲的洋蔥🧅,表面放上芝士🧀和麵包🫓,當芝士慢慢地溶在麵包內,散發出濃濃的香氣,洋蔥絲煮至軟腍,香甜又帶來滿足感🥰手工牛油香煎蟹餅🦀一切開裡面有滿滿的蟹肉🦀,舖滿芒果粒🥭及蕃茄粒🍅,令人回味無窮😋,旁邊有沙律菜伴碟減低油膩感香煎北海道帶子番紅花意大利飯🍛擺盤精美🌸,北海道帶子煎得表面香口內裡嫩,粒粒圓潤飽滿,而意大利飯口感屬於比較硬身,米心帶有一點嚼勁,用上番紅花香料烹調使味道獨特𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 𝙎𝙢𝙤𝙤𝙩𝙝𝙞𝙚 🥑🍹綿密的冰沙帶出淡淡的牛油果🥑香味,口感幼滑依然清新可口焗蘋果金寶配雲尼拿醬🍎🥧蘋果金寶是傳統英式甜品,即點即做,需等25分鐘,一上枱熱騰騰,表面的酥皮鬆脆可口,內裡承載着滿滿的焗蘋果粒🍎,帶點酸味的蘋果配上雲尼拿醬更有風味整體食物質素很不錯,店員服務態度很好,銅鑼灣裝潢華麗感十足,環境浪漫又有情調,很適合情侶來約會及用餐,而相對於尖沙咀店以凱
這次來到這間歐陸宮廷風西餐廳🏛️

手工牛油香煎蟹餅🦀
手工牛油香煎蟹餅

香煎北海道帶子番紅花意大利飯🍛

𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 𝙎𝙢𝙤𝙤𝙩𝙝𝙞𝙚 🥑🍹
綿密的冰沙帶出淡淡的牛油果🥑香味,口感幼滑依然清新可口
𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 𝙎𝙢𝙤𝙤𝙩𝙝𝙞𝙚

焗蘋果金寶配雲尼拿醬🍎🥧
焗蘋果金寶配雲尼拿醬

整體食物質素很不錯,店員服務態度很好,銅鑼灣裝潢華麗感十足,環境浪漫又有情調,很適合情侶來約會及用餐,而相對於尖沙咀店以凱旋門及大量的花藝💐做點綴,充滿少女心💓,有機會下次到訪尖沙咀用餐及拍照📸
2024-06-05
法式芝士焗洋蔥湯
手工牛油香煎蟹餅
𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 𝙎𝙢𝙤𝙤𝙩𝙝𝙞𝙚
焗蘋果金寶配雲尼拿醬
3天前 0 瀏覽
行開皇室堡,係間大朋友天堂既玩具舖隔離見到間裝修好靚既餐廳,俾佢門口既噴水池吸引左我地入去幫襯😍😍成間餐廳裝修真係好靚,水晶燈、噴水池、枱櫈都睇落幾高級幾有格調😍好適合同閨密黎影相打卡食野真係一流🤩🤩餐廳都有酒order,亦都好適合情侶拍拖飲酒談心🫶🏻因為唔算太肚餓,我同男朋友叫左一人一碟main dish同一杯smoothie食少少野就算🍽️🥤茄子辣肉醬意式小雲吞🍆🍝上枱見到擺盤好有心機,唔好睇佢好似得幾粒意式雲吞咁,唔係太大食既話食落都夠飽😋我都係第一次食意式雲吞,原來口感都幾特別😋除左雲吞,仲有啲炸磨菇粒粒,又幾夾幾鬼好味🤤炭燒安格斯西冷(12oz)🥩我地叫左五成熟,侍應送到黎已經聞到好香牛扒味🤤🤤食落果然牛味十足,而且一啲都唔靭😋牛扒旁邊仲有法式焗千層忌廉薯,牛扒配薯仔簡直係perfect match😍千層薯整得好鬼好食🤤唔會太生,介乎焗薯同剛熟薯仔之間既口感😋我都差啲唔想分俾男友食🤭🤭🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:ROYAL INN (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*

茄子辣肉醬意式小雲吞🍆🍝 炭燒安格斯西冷(12oz)🥩
mixberry  smoothie

🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:ROYAL INN (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖

茄子辣肉醬意式小雲吞🍆🍝 炭燒安格斯西冷(12oz)🥩
mixberry  smoothie
炭燒安格斯西冷(12oz)🥩
早前閏蜜帶咗我去銅鑼灣皇室堡一間超靚嘅餐廳🥰 除咗有皇室般嘅環境,仲有好靚好吸睛嘅水池⛲️打卡一流💗🐥法式大蒜蘑菇忌廉烤雞 ($258)超推薦🌟 呢個餸用咗全隻法國春雞嚟整,好大碟!忌廉汁好多,可以配埋酸種麵包食🥖 烤雞、蘑菇🍄‍🟫、蔬菜🥬、薯仔🥔等都烤得好香口,軟腍適中,沾上忌廉汁超正~🍝 香煎北海道帶子番紅花意大利飯 ($208)意大利飯嘅擺盤都好靚😍 有三粒大大粒嘅帶子😋 意大利飯幾creamy,加咗番紅花,有少少似龍蝦汁😳🍎 焗蘋果金寶配雲呢拿醬 ($78)我超愛食Apple crumble,見到呢度有忍唔住叫咗😆 佢嘅蘋果肉丁超多,真材實料!而且即叫即焗,熱辣辣上枱好香,酸酸甜甜好滋味🤤

🐥法式大蒜蘑菇忌廉烤雞 ($258)

🍝 香煎北海道帶子番紅花意大利飯 ($208)

🍎 焗蘋果金寶配雲呢拿醬 ($78)

💛ROYAL INN (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖同男朋友拍拖一周年,咁啱撞正5月20日,喺520呢個咁特別嘅日子,我哋亦都揀咗一間十分之有情調嘅餐廳慶祝慶祝。位於皇室堡3樓的royal inn餐廳,裝修歐陸風格,而且十分之有情調,很適合慶祝。我哋睇完餐單之後,分別叫咗一個燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉 & 燴紅酒牛肋肉意大利飯。燒三文魚香草忌廉意粉的忌廉汁給人一種很清新的感覺,再加上檸檬汁就是絕配,整到菜式的味道都是很吸引,而檸檬汁絕對是可以令到錦上添花。燴紅酒牛肋肉意大利飯,牛肉十分之入味,也是燴得十分軟屬。每一啖都好惹味,至於意大利飯比較正宗硬身一點,但是整體的味道還是相當吸引。令人欲罷不能。最後我們點了兩個甜品,分別是Tiramisu和Apple Crumble。Tiramisu的上層是朱古力粉,下層是咖啡味的蛋糕,再配上奶油,整個組合的比例都是完美。 而Apple Crumble上桌時香味四溢,令到我哋都流晒口水。食好西 #美食 #優惠 #香港美食 #好去處 #美食推薦 #香港美食打卡 #香港必吃 #香港探店 #香港美食探店
💛ROYAL INN (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖

• 紅酒燴牛肋肉意大利飯
之前去尖沙咀嘅分店已經覺得佢哋嘅裝修超靚🤩今次喺港島去埋另一間分店🫶🏻每次去到呢間分店都忍唔住要打扮一下,因為呢度影相真係好靚,成個環境感覺都好有feel既歐式設計🌿最吸睛就係佢嘅水晶燈同埋三層噴水池⛲️佢分咗三個area,而最裏面嘅空間連地下都有黑白二色嘅歐式磚,外面就現代感重啲嘅歐式風格🌱-我哋叫咗Set Dinner🍴 $788 for 224個月西班牙黑毛豬火腿配蜜瓜🍈首先托盤已經好靚蜜瓜香甜多汁有青密瓜同哈密瓜有啲脆片口感幾好西班牙黑毛豬火腿肉味好濃但肉質比較軟唔會太鹹🥰-一開始見到覺得細細碗咁但原來係比較濃稠嘅龍蝦湯非常濃郁亦都非常好飲好鮮甜一啲都唔腥同埋份量剛剛好如果太多就怕會漏我相信廚師都考慮咗呢一點🫶🏻-地中海風味藍青口蕃茄味比較重好入味青口新鮮軟嫩-法式麵包蟹肉蟹膏意大利飯蟹肉蟹膏勁香濃無論係嗅覺和味覺都感受到到底有幾足料🤓意大利飯都好多汁飯嘅軟硬度都剛剛好-芥末籽蜜汁西班牙豬肋骨豬肋骨熟度剛剛好芥末籽配豬肋骨好特別刺激到我嘅味蕾而蜜汁甜甜地可以提升肉香-法式蘋果肉桂班戟班戟煙煙韌韌咁配上蘋果肉桂同忌廉滿滿的幸福感🥰
最吸睛就係佢嘅水晶燈同埋三層噴水池⛲️

法式蘋果肉桂班戟
班戟煙煙韌韌咁
配上蘋果肉桂同忌廉
滿滿的幸福感🥰

近日以間法式宮廷風餐廳起銅鑼灣開左分店!今次設計更加好看🤩裝潢以黑白為主調而入口處有一個噴水池⛲️女仔見到一定心心眼😍打卡一流📸1️⃣手工牛油香煎蟹餅蟹餅外皮煎得很香脆,咬落啖啖蟹肉,再配上酸酸甜甜的芒果莎莎,令人食指大動😋2️⃣法式大蒜蘑菇忌廉烤雞醬汁係忌廉汁加上芥末籽,再配法包沾滿醬汁食好夾。而烤雞皮香肉滑,仲有配料大蒜、薯仔及蘑菇炸洋蔥等,配搭起嚟賣相真係色香味俱全,極力推介。3️⃣蟹肉忌廉汁扁意粉一不小心全點了白汁系列🫣醬汁好creamy,意粉都掛滿汁,再配上蟹肉一齊食 yummy😋

1️⃣手工牛油香煎蟹餅

2️⃣法式大蒜蘑菇忌廉烤雞

3️⃣蟹肉忌廉汁扁意粉
繼去年8月同3位靚女朋友食過尖沙咀分店,便留下印象,記得Royal Inn係間「一秒到法國🇫🇷」嘅靚裝餐廳☺️,原本覺得尖沙咀分店已經裝修得好靚啦,點知銅鑼灣分店更加美麗動人😍😍由內心發出來嘅讚嘆❣️是日拍拖約會日,晚餐揀咗Royal Inn銅鑼灣皇室堡分店。入座後,小妹全程「嘩!好靚呀」至少嘩咗三次🤭🤭,門口位有座小型噴泉⛲️,一路食嘢一路聆聽流水聲及法式音樂《ℙ𝕝𝕦𝕤 𝔹𝕝𝕖𝕦 ℚ𝕦𝕖 𝕋𝕖𝕤 𝕐𝕖𝕦𝕩》,令小妹恍如一秒置身法國🇫🇷!「Bonjour, c'est une bonne journée」餐點選擇唔多,小妹二人點了一份意粉🍝、一份12oz西冷牛扒及一份Tiramisu 。完全估唔到,最尾係好飽同完美ending 㗎!𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞 𝐕𝐨𝐧𝐠𝐨𝐥𝐞香蒜白酒鮮大蜆扁意粉▪️一人分量啱啱好,二人共享就爭少少🤏🏻,扁意粉彈牙美味,味道有點點辣,但小妹都接受到💕𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐒𝐢𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝟏𝟐 𝐎𝐳炭燒12oz安格斯西冷牛扒▪️選擇了七成熟,肉肉粉嫩好味😋,配菜是被牛扒耽誤的法式千層焗薯及超甜串茄,焗薯味道係酸忌廉洋蔥跟香草乳酪,酸忌廉洋蔥世一吖!𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢

𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞 𝐕𝐨𝐧𝐠𝐨𝐥𝐞

𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮
提拉米蘇
▪️甜品未到前,仲諗住唔夠飽要去ᴛʜᴇ ʙᴀᴋᴇʜᴏᴜsᴇ買牛角包食🤭,點知呢份tiramisu 居然係2人份量😍,重點係連男朋友都大讚超香咖啡味,酒味也超濃郁,芝士亦超滑,好耐無食過咁好味的tiramisu啦!

整體來講,銅鑼灣店無論環境、服務、氣氛都無得輸,如果下午茶時間嚟一定好享受😋
2024-06-02
2024-06-05 0 瀏覽
上個禮拜我哋係皇室堡食咗一間好grand好浪漫嘅法國餐廳🌹 大門口就已經擺放左一個超吸晴既羅馬許願池😍 仲有獨特嘅法式圓拱門、華麗嘅水晶吊燈、優雅凱旋門和法式藤椅!令人仿如置身巴黎嘅感覺🥰超浪漫💕餐廳亦設有窗邊位置,可以欣賞維園景致~食物方面,我哋order左兩個brunch set (去到3pm) 加一個甜品🍮🧡Grilled Salmon Tubettini $168大大條三魚文非常juicy嫰滑,外面燒到有少少微脆😋手工意粉好有咬口,配上酸酸甜甜嘅醬汁非常開胃🤤🤎Steak & Egg Breakfast $208份量十足既安格斯牛扒煮得岩岩好👍🏻肉質鮮嫩吾會overcook~💛Mango Passionfruit Crepe $88超大份😍 班戟一層層捲上好細緻,仲配上甜甜嘅芒果、開胃既熱情果、士多啤梨等水果,感覺滿足🤤仲有香脆合桃!!好好味!🍸 Hot Chocolate $23🍸Clod Long Black $22
上個禮拜我哋係皇室堡食咗一間好grand好浪漫嘅法國餐廳🌹

🤎Steak & Egg Breakfast $208