2020-09-14 1827 瀏覽
Lunch set黎講都算係幾多野食。。食前菜係開心啲既。。肉丸都juice, ham拼盤好食都多選擇。。但main course就差啲,冇咩特別,同埋真係太少選擇。。冇記錯得3樣野揀兩個人,可以試既前菜就有限, 可以淨係試前菜, 唔食main course, 我見有人係咁做🤣但環境真係太細, 坐得唔係太舒服。。 果日都坐滿人。。食物質素係OK, 但服務就一般般啦, 又未到差既。。 可以進步一下見有人外賣啲黑毛豬ham一包包, 好似都幾好。。

但環境真係太細, 坐得唔係太舒服。。 果日都坐滿人。。

見有人外賣啲黑毛豬ham一包包, 好似都幾好。。
2020-09-07
2020-09-09 1519 瀏覽
💰 人均 400(晚市) 150(下午茶)海港城裡我最愛的一家餐廳!已經吃過晚市和下午茶,晚市的慢煮三文魚特別好吃,慢煮的東西就是很棒,旁邊佐西蘭花🥦也很好吃,下面是類似於龍蝦湯味道的義大利飯!超級香!晚市set可以選兩道前菜,一道主菜和飲品同甜品,當然也可以加錢升級。下午茶的set也差不多,西班牙油條炸的特別好吃!一點也感覺不到油,配上巧克力醬,點著雪糕吃一流!西多士也是浸滿了蛋液~外面炸的比較脆,裡面軟軟的!總之,是一家可以再次前往的餐廳!超級好吃!
💰 人均 400(晚市)
150(下午茶)

慢煮三文魚
慢煮三文魚
2020-08-08 1650 瀏覽
竟然有這間吃火腿的小店,實在擔心能夠做多久?我們都愛西班牙🇪🇸火腿、小食,更想去西班牙旅遊(真不知什麼時候能夠成行)下午茶餐有三款,有火腿有甜點,我們都選鹹的,另加西班牙香腸,全部都很好吃有一杯餐飲☕️,雖然配mocha有點古怪,但自己口味自己中意就好其他菜式有麵🍜有漢堡🍔,甚至有西班牙海鮮飯🥘,但都覺得叫一個火腿platter就最配合這小店的風格PS: 人手不夠,梳化上有油漬殘留也不知道🤷‍♀️,幸好及時看見沒有坐下去。其實服務是很好的,很有禮貌,但未能一眼關七呢
竟然有這間吃火腿的小店,實在擔心能夠做多久?

2020-07-20
今次試食西班牙菜啦,其實呢呢一間就出名食西班牙火腿嘅,我自己其實真係麻麻地,但都覺得可以試吓啦其中有幾款其實我覺得都幾好味嘅。不過其實我覺得成餐最好味就係嗰個硯啦,辣汁跟住然後煮啲大硯其實超鮮甜囉,知一個款其實係可以喺小食拼盤入邊揀唔同嘅嘢嘅咁我哋就揀咗呢一個硯同埋另一款香腸啦,其實都OK好味嘅。另外其實佢嘅多士都幾脆嘅,之後我仲叫咗個西班牙海鮮飯不過冇影,咁我覺得個西班牙海鮮飯都幾多海鮮嘅但我就唔係太鍾意啲飯,但其實果汁係整得幾好味嘅。仲有薯仔蛋餅都比較好食。咁如果你問我佢有啲乜嘢唔係太好呢,咁我諗就係最唔好就係呢個價錢囉,因為其實兩個人食都要成$800落樓嘅,但係其實香港物價比較貴出邊食一間西餐都唔平,同埋其實佢都真係一間比較正宗嘅西班牙菜所以其實如果鍾意食西班牙菜嘅可以試吓。

2020-06-04
  • 西班牙薯仔蛋餅
2020-07-24 1023 瀏覽
朋友介紹嚟食西班牙小食,我朋友送我消費券, 消費滿一百就可以減50, 如此類推最多用 10張。店舖細細,侍應親切。我哋嚟到已經三點幾, 有下午茶, 要叫正價食品先可以用優惠券。 但係下午茶食品冇得單叫,我哋唯有叫咗一個下午茶餐,係一款西班牙芝士小吃, 鍾意食芝士嘅人就唔好錯過。$138 set另外叫咗龍蝦湯麵,好濃郁嘅湯底,正豬押心都好好食,必食之選。埋單扣埋優惠券,$469,有優惠券好抵食。豬押心,好好食,一定要試
另外叫咗龍蝦湯麵,好濃郁嘅湯底,正

豬押心都好好食,必食之選。
埋單扣埋優惠券,$469,有優惠券好抵食。

豬押心,好好食,一定要試

• 豬押心肉
2020-07-14 626 瀏覽
i was attracted by the parma ham a whole legs are hanging on the wall, so eyes catchingmainly supply parma ham and there have a tasting platter . price is variance base on weight of parma order4 type of oarma ham staring from light to heavy . chew it and the salty taste will come out to mouth slowly .enjoy it with red wine the crispy tomato toast表面唔夠油潤同白色位脂肪有d 難咬有筋,但鹹香味易入口

enjoy it with red wine

the crispy tomato toast

表面唔夠油潤同白色位脂肪有d 難咬有筋,但鹹香味易入口
2020-07-05 650 瀏覽
大推西班牙海鮮飯🦞飯粒厚度適中 面頭有飯焦內裏軟熟粒粒分明海鮮唔單止完全無急涷味 食落仲新鮮彈牙多汁飯入邊仲有salami 充滿咸香 算係高質西班牙海鮮飯🥘🥘唯一缺點係個portion 唔夠大😁😁 另外揀左四款級數嘅伊比利亞火腿拼盤 iberico ham platter 有一款30個月白毛豬 三款黑毛豬分別係36, 48 同64個月個人認為最好食係36個月油分夠多味道唔太咸反而64個月既就最重咸味 油脂相對無咁多食完陣咸香仲會留係口腔一段時間 yumyum😇雖然餐廳主打伊比利亞火腿但係個西班牙海鮮飯更出色值得一試🤪🤪
大推西班牙海鮮飯🦞

反而64個月既就最重咸味 油脂相對無咁多
食完陣咸香仲會留係口腔一段時間 yumyum😇

• 西班牙海鮮飯
2020-06-02 1087 瀏覽
同朋友share 前菜,試到4款。1. 醃製蕃茄配菲達芝士,真係好開胃!2.西班牙小辣椒,其實唔辣同埋season得岩岩好,勁惹味。3. 炒西班牙辣肉腸,又係調味勁好食!4. 白鯷魚脆多士,未食過既味 幾特別!主菜就叫左豬肉丸配意粉,個肉粉幾好食,入味唔散,不過份量唔大,男仔可能唔夠飽。最後甜品係西班牙炸油條配朱古醬,依個可能炸耐左,成條都係脆,而唔係外脆內軟,依方面就差少少。整體黎講依個價錢食到依個質素既西班牙野真係好抵,除左甜品扣少少分,整體都好好。加埋有得用coupon, 超抵!
同朋友share 前菜,試到4款。
1. 醃製蕃茄配菲達芝士,真係好開胃!
3. 炒西班牙辣肉腸,又係調味勁好食!
4. 白鯷魚脆多士,未食過既味 幾特別!

2020-05-21 988 瀏覽
一個禮拜前我訂咗位,點解你會係預定時間前半小時取消?安排差冇信用。一早預約你現在安排另人入位話滿位取消我預定。那什麼叫預定。永不去食。甘差安排攪亂曬我安排!我沒有見過甘服務。
2020-05-12 1244 瀏覽
不要小看舖仔細細,廚房真的可以煮出色香味一流出色的西班牙小食,而且推薦大家去食lunch set, 性價比超高,而且lunch set星期六都有,所以我約了閠蜜們一齊食好嘢。其實已經我本周第三次來,而且都是一早在openrice book枱, walk in真的未必有位。前菜可選兩款,我每次都選凍湯,因為凍湯夏天飲好正,而且係跟一塊ham多士,這間店的ham好味但單点好貴。另一款前菜都有好多選擇,都好好味。main 我吃了meatball pasta, 不是一般pasta,是我連續吃了三次都再叫的comfort food. 閠蜜們叫了魚,煎得外面香脆又入面不乾,也是好味之選。完美句號是只需加18元的churros配雪糕!
完美句號是只需加18元的churros配雪糕!
2020-05-01 1290 瀏覽
假日也有set lunch可選兩款tapas 一個主菜 連一杯飲品人均消費$170份量豐富 味道亦不錯尤其是前菜 款式很多也而且是平日西餐比較少吃到的.1) 西班牙凍湯小小的一杯 味道酸酸甜甜的 有點洋蔥味另附有一片風乾豬肉脆多士.2) 西班牙薯仔粒微辣 十分可口.3) 西班牙薯仔蛋餅好好味啊 點了兩份.4) 白鯷魚脆多士.5) 沙甸魚沙律.其實吃完tapas也飽了但還有主菜呢.6) 美國安格斯牛肉漢堡 配 黑松露醬薯仔牛肉可選成熟度非常厚身 肉汁豐富 即使是7成熟也不會很乾.7) 香煎帶子豌豆忌廉飯青豆飯.8) 法式燉菜及古斯米食物太豐富吃不下 所以帶走了未試.9) 熱朱古力朱古力味香濃 很幼滑.10) Spanish Fruit Tea Cocktail聞起來有點像話梅的味道但飲時味道不重
假日也有set lunch

朱古力味香濃 很幼滑

聞起來有點像話梅的味道
但飲時味道不重
2020-04-27 880 瀏覽
高質西班牙下午茶💕⁣⁣話說出左d小意外誤打誤撞同朋友食左呢間係海港城新開嘅西班牙tea🤓其實經過幾次都有d想試😛⁣⁣. Lujoso tea set . $138⁣食西班牙菜當然要試下呢個Serrano Ham(30+)😋非常咸香好食😚加埋d芝士正!仲有個青椒齋望樣已經好吸引👻多士好脆分別配左橄欖油同新鮮番茄🍅⁣⁣. Jamon scrambled eggs and avocado on Xapata bread . $78⁣賣相好靚🥰個包邊好脆入面都唔算好韌, 炒蛋好滑同牛油果好夾😋牛油果又好大舊🥑最上面加左封乾火腿😋😋口感好豐富呀😛⁣⁣. Spanish Passion . $55⁣. Pink Rose Buds . $55⁣兩杯熱茶都係補差價(tea包$45飲品), Spanish Passion係Sangria fruits and herbs紅色個杯好靚❤️飲落好有果味, rose個杯就淡味d但啱啱好唔會好似飲香精咁😂兩杯送呢個下午茶好match😚⁣⁣推介: 🌟🌟🌟🌟(最高5星)⁣
高質西班牙下午茶💕⁣

. Lujoso tea set . $138⁣

. Spanish Passion . $55⁣
. Pink Rose Buds . $55⁣

推介: 🌟🌟🌟🌟(最高5星)⁣
2020-04-26 561 瀏覽
餐廳比較細但裝修都頗有特色疫情下都有隔開食客之間既距離我地叫左兩個tea set伊比利亞火腿🐖 炒蛋🥚及牛油果🥑配西班牙脆包 $78火腿口感柔軟甘香 唔會過咸🐖炒蛋嫩滑🥚 牛油果creamy🥑夾埋脆包非常好食😋😋😋白毛豬火腿🐖 芝士拼盤🧀 $138芝士有兩款🧀🧀拼盤既燒青椒同蕃茄碎多士都好好食😋😋😋Tea set有飲品🍵我地揀左Spanish Passion 酸酸甜甜既果茶同Pink Rose Buds 充滿淡淡玫瑰香味🌹整體黎講茶餐質素好好👍🏻唯一可惜係無飲用水提供
餐廳比較細

同Pink Rose Buds 充滿淡淡玫瑰香味🌹
整體黎講茶餐質素好好👍🏻
唯一可惜係無飲用水提供

2020-04-25
10 分鐘 (堂食)
下午茶
今天有個匪夷所思的經歷~一個人下午茶時間消費300元後,吃完後要求要一杯暖水被拒絕。因為喝了兩杯酒覺得有點口乾,希望要一杯暖水,但被waiter拒絕, 他說說餐廳只能提供一瓶瓶收費的水。請出經理,對我要求只是需要一杯暖水,同樣say no. 我問你們有咖啡機為何不可以提供呢?她只不斷重複係公司規定並會向公司反映!他們有咖啡機也有熱茶在menu上, 提供一杯水是能力所及的事。能理解餐廳希望客人多消費不要「凈飲」,但連茶餐廳都會提供一杯水的香港,五星級酒店也不會拒絕熱水奉客的情況,這家餐廳這種規定並且不會看實際情況(客人有合理消費)而變通,今時今日嘅服務⋯真是匪夷所思!不會再去!因為openrice話要200字的評語才可以評分,所以寫得長D。食評還是要講講食物:Reserva Iberica 的火腿以往只食過橡果餵飼(Acorn-fed)的,今次platter裏有2款非橡果餵飼的,原來味道口感上真的有頗大差別!而且切工也不算十分上乘。
今天有個匪夷所思的經歷~

不會再去!

2020-03-11
2020-02-10 694 瀏覽
源自西班牙傳統風味的頂級美味食材- Ibérico Ham 伊比利亞黑毛豬風乾火腿🐖.呢間餐廳以食西班牙菜為主,主打係Ibérico Ham及多款風味小食意粉等。當天我選擇了試「豪華伊比利亞火腿拼盤配西班牙番茄多士」,可以一次過試晒四款不同醃製時間長度的火腿😍 分別為64、48、36個月的100%純種頂級黑毛豬,以橡果飼養。入口既時候帶著獨一無二的榛果香味,濃郁且甘香,吃時不感油膩,齒頰留香🐖 同埋價錢絕對物有所值! 重點! 「伊比利亞火腿卡邦尼意粉」好好好好好好食❤️重芝士加上濃厚蛋香,意粉上面仲有起碼五塊火腿 好抵食!!!.當日去食嘅時候係Happy Hour🥂有買一送一優惠🍻四款指定酒類任揀. 食Ham當然要配返啖酒☺️加上環境又整潔又有格調,成件事即刻升華咗
源自西班牙傳統風味的頂級美味食材
- Ibérico Ham 伊比利亞黑毛豬風乾火腿🐖

重點! 「伊比利亞火腿卡邦尼意粉」好好好好好好食❤️
重芝士加上濃厚蛋香,意粉上面仲有起碼五塊火腿 好抵食!!!

當日去食嘅時候係Happy Hour🥂有買一送一優惠
🍻四款指定酒類任揀. 食Ham當然要配返啖酒☺️
加上環境又整潔又有格調,成件事即刻升華咗