2022-07-26 38 瀏覽
每次搭車愛回家,都見到太子附近有間cafe難得放早就跟老公撐枱腳精選二人餐都係238蚊左右有餐湯,主菜,麵食,飲品蕃茄忌廉湯很creamy,蕃茄很醒胃,仲食到蕃茄蓉,落左黑胡椒,少少辣,很暖胃。炸軟殼蟹南瓜忌廉意粉賣相都吸引,原隻軟殼蟹上,炸至金黃酥脆,軟殼蟹夠大隻,仲有食到少少膏。意粉沾滿南瓜忌廉汁,加入了彩椒等配料,食落去很香口。馬沙拉美國肉眼扒肉眼扒大塊,煎至兩邊微焦,熟度岩我,因為我唔可以食太生的。切開食仲有肉汁溢出,肉味香濃。配菜有羽衣甘藍,茄瓜,色彩繽紛,配菜以鹽花調味,很健康,加上脆口的粗薯條,很有口感。自製窩夫拼鮮果雪糕擺碟精緻,很吸引,窩夫外脆內軟,很香牛油味。仲有鮮果,朱古力雪糕很濃味。天氣熱都要補充下維他命C,飲返杯菠蘿汁同紅莓汁就爽曬。
每次搭車愛回家,都見到太子附近有間cafe
難得放早就跟老公撐枱腳

精選二人餐都係238蚊左右
有餐湯,主菜,麵食,飲品

蕃茄忌廉湯

炸軟殼蟹南瓜忌廉意粉

馬沙拉美國肉眼扒

自製窩夫拼鮮果雪糕

天氣熱都要補充下維他命C,飲返杯菠蘿汁同紅莓汁就爽曬。

2022-07-25 100 瀏覽
太子行去深水埗方向,中途見到依間酒吧餐廳。環境幾開揚有落地玻璃,地方闊落樓底高,唔會好應聲,坐得舒服,而美食選擇唔少,價錢經濟。香草忌廉紐西蘭青口 $98紐西蘭青口一盤十多隻,青口大隻肥大肉厚,味道鮮甜嫩滑,青口貝的足絲清得好乾淨,可以大啖放心食。醬汁以白酒煮忌廉味道香濃,好掛汁非常美味。墨西哥焗雞肉卷 $48餅皮煙韌有嚼口,餡料有雞肉、芝士、洋蔥和黑橄欖,加上了酸酸辣辣的莎莎醬、牛油果醬和沙律醬,味道豐富口感有層次,小食好味充滿墨西哥風味,必食推介。蜜糖黑椒雞中翼 $62雞皮炸得微脆,肉質嫩滑有肉汁,氣炸的唔油膩,沾有黑椒蜜糖,惹味香口好食。黑松露帶子天使麵 $108帶子厚肉好大粒,煎香了表面,肉質彈牙鮮甜。天使麵份量好多食完堅飽,有菇、三色椒、洋蔥增加不少口感,加上香濃的黑松露醬撈麵食,都OK唔會好油。自家製窩夫拼鮮果雪糕 $88香噴噴的熱窩夫充滿蛋香,口感外脆內軟,淋了朱古力醬味道甜美,配上忌廉和海鹽雪糕,甜中帶咸清新口味,冷熱交融啖啖滿足。

香草忌廉紐西蘭青口 $98
蜜糖黑椒雞中翼
黑松露帶子天使麵 $108

自家製窩夫拼鮮果雪糕 $88
2022-07-21
5 分鐘 (堂食)
香草忌廉紐西蘭青口
墨西哥焗雞肉卷
蜜糖黑椒雞中翼
自家製窩夫拼鮮果雪糕
【人均$125!親民版三層High Tea🌟 CP值極高!】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●●——— 集日、韓、德、美嘅多國風情tea set,連精品咖啡、計埋加一先人均$125🌟 呢間Cafe X Bar雖然位置喺鬧市區,但竟然感覺好舒服同慢活~ 裝潢偏向自然休閒風,以木色為主調,放置咗小植物,亦有售自家烘焙咖啡豆嘅小corner✨ 環境好適合同朋友嚟傾偈,或者嚟睇書,靜靜感受🤍 ⨯ ⨯ ⨯🍰 三層Tea Project (2人份下午茶)|$228配2杯紅茶或咖啡 (+$45轉配生啤) 〈私心大推の上層〉 鵝肝牛角酥配珍珠醋鵝肝接近成吋厚,大癲🌟 入口即溶,油香喺口腔四溢,好正✨ 加埋近年好流年嘅croiffle (牛角包X窩夫)做基底,酥脆且帶牛油香,兩者結合好睇又好味👍🏻 加埋醋嘅點綴,微微酸味解返油脂膩感!私心大推🤍〈螞蟻族の中層〉忌廉泡芙、馬卡龍、朱古力三重奏泡芙忌廉細滑,覺得好食但驚喜不大;馬卡龍整體唔太甜;朱古力三重奏咬口好實在,好似brownies咁!食落仲有脆脆,有驚喜!✨〈最有驚喜の底層〉日式炸蝦、雞骨腸、韓式年糕、炸金文畢芝士炸蝦影咗咁耐相,入口都仲係非常酥

推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●●

———

⨯ ⨯ ⨯

🍰 三層Tea Project (2人份下午茶)|$228
配2杯紅茶或咖啡 (+$45轉配生啤)

〈私心大推の上層〉 鵝肝牛角酥配珍珠醋

〈螞蟻族の中層〉忌廉泡芙、馬卡龍、朱古力三重奏

〈最有驚喜の底層〉日式炸蝦、雞骨腸、韓式年糕、炸金文畢芝士
炸蝦影咗咁耐相,入口都仲係非常酥脆✨ 好顯然食到蝦肉,唔係混水摸魚好多麵粉嗰種!炸粉唔厚,食落唔重油膩感,抵讚👍🏻;雞骨腸外皮香脆,肉質完全唔乾,帶點油脂,食落好惹味;韓式年糕唔似平日長條形嗰種,反式有少少似日式年糕嘅大餅形~ 外層香脆,食落好軟綿,些少黏口,好正✨;炸金文畢芝士呢個邪惡之選超好食🧀 羶香、軟綿、脆口集於一身,咸香十足👍🏻 成舊芝士食總會有少少膩感,所以建議放咸食次序嘅最後享用✨

⨯ ⨯ ⨯

☕️ Iced Americano
先聲明我唔係太識咖啡學問,太深奧了~ 不過聞到好香烘焙味,入口唔偏苦/酸,亦唔太濃,好大眾化嘅口味✨ 佢哋係以新鮮自家烘焙 Project Beans咖啡豆沖製,啱晒鐘意飲精品咖啡嘅朋友!
  • 三層Tea Project
2022-07-21 26 瀏覽
朋友推介呢間係太子性價比高嘅西餐廳,就帶我過去試。環境唔差,個Feel幾好。人均$200食到咁既環境,同埋質素都不錯,算係性價比好高!👍🏻Project B小食拼盤 ($88)呢個小食拼盤有炒蛋牛角包,雞中翼,紐倫堡腸,日式炸蝦。炒蛋做到幾滑,加埋小小黑松露好香口,個牛角包都幾脆!雞中翼好香口,皮脆肉滑,正!😋整個拼盤都好正,必食推介!👍🏻👍🏻精選2人套餐 ($298)是日餐湯今次黎既係白湯,幾開胃。加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁份量好大!個皮燒得好香口,有小小脆口感覺。肉都唔會“鞋”,口感幾好。加埋個汁,好夾。值得一試😁煙三文魚黑松露忌廉意大利飯份量好大,個意大利飯做得幾爽口,個汁好入味。🤪黑松露三文魚好夾,三文魚味道都幾鮮,而且味道突出,有質素。👍🏻Pineapple juiceApple Juice

Project B小食拼盤 ($88)

精選2人套餐 ($298)

是日餐湯
今次黎既係白湯,幾開胃。

煙三文魚黑松露忌廉意大利飯

Pineapple juice

Apple Juice
2022-07-20 24 瀏覽
趁著平日到訪人気𝕔𝕒𝕗𝕖☕️ʟᴜɴᴄʜ ᴛɪᴍᴇ人潮湧湧 ᴡᴀʟᴋ ɪɴ都有少量位置!係ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ睇咗餐牌 已經一心要試幾樣嘢食! 餐廳樓底高 坐得好舒服每個小角落都花了點小心思很喜歡對窗的二人ʙᴀʀ枱有個🐱窗紙 很有感💖 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐒𝐩𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐞𝐝 𝐰/ 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 黑松露燒春雞 $𝟏𝟑𝟖:本以為夜晚先有 ʟᴜɴᴄʜ ᴛɪᴍᴇ都有 勁開心😆燒春雞橫切開兩邊上 方便sʜᴀʀᴇ👏🏻第一啖無點醬食 肉質幾嫩 味道更ᴘᴜʀᴇ 𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 & 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 煙三文魚鮮芒果沙律 $𝟗𝟖:捲成🌹形狀的三文魚很吸晴!配上新鮮芒果 作為夏日前菜很出色🥗 𝐏𝐚𝐭𝐞 𝐅𝐨𝐢𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐬 𝐂𝐡𝐞𝐝𝐝𝐚𝐫 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 法國鵝肝手打牛肉漢堡 $𝟏𝟎𝟖:有另外的藍芝士漢堡都好想試 但又心癢癢問咗店員的推薦 臨時轉軚😂好鬼正呀呢個ʙᴜʀɢᴇʀ🍔一上肉汗已經按捺不住係咁流🤤用上黑糖麵包 微甜口感較煙韌 鵝肝同牛肉出奇地夾 味之享受🫣同友人一致讚好💯 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 抹茶鮮奶
趁著平日到訪人気𝕔𝕒𝕗𝕖☕️
ʟᴜɴᴄʜ ᴛɪᴍᴇ人潮湧湧 ᴡᴀʟᴋ ɪɴ
都有少量位置!係ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ睇
咗餐牌 已經一心要試幾樣嘢食!

餐廳樓底高 坐得好舒服
每個小角落都花了點小心思
很喜歡對窗的二人ʙᴀʀ枱
有個🐱窗紙 很有感💖

· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 抹茶鮮奶 $𝟒𝟐

𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 鮮奶咖啡 $𝟑𝟔

· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

兩杯飲品拉花都超好看!
食物高質 有sᴇᴛ ʟᴜɴᴄʜ
又有下午茶 抵吃好吃
今次想吃的窩夫剛好
售罄🥲有機會再試🧇
2022-07-19 27 瀏覽
是日記念日,放工揀左間cafe同男朋友小慶祝一下。Cafe位置位於深水埗太子中間,地點方便之餘,內裡環境舒適優靜,兩個拍住拖食飯都幾有氣氛添。今次揀嘅係2人餐,$238 價錢合理,十選一主菜一意粉或飯。我地另外將飲品轉成cocktail 少斟一下,餐牌上有好多酒選擇,梅酒/紅白酒選擇上都唔少,除此之外跟單仲有紅白酒買一送一優惠添。岩哂我地啲酒鬼。是日餐湯 - 忌廉磨菇湯蘑菇湯質感濃稠,滿滿嘅菇味,合格!軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯 其中一份主菜揀左意大利飯,最基本要做到all’onda少少生米口感,呢度做到嘅,口感恰度好處忌廉香濃配合淡淡菇味,份量都幾多,大食男友都唔使驚唔夠飽軟殼蟹係原隻上,個人比較偏向直接炸嘅另一款做法多啲,但幸好上粉尚算唔厚。加拿大豬鞍由於男友唔食牛關係,另一主菜揀左豬鞍,賣相精緻有心思。豬鞍厚切,外面煎得香脆,裡面未做到粉嫩嘅程度,但亦唔會過熟而變得乾柴。配菜有薯條,脆玉瓜,配上甜甜酸酸嘅蜜糖芥末,整體我地兩個都幾鍾意呢個主菜。cream brûlée & blueberry gin tonic跟餐另加$45,幸好size都係算正常偏大杯Cream brûlée質感傑
是日記念日,放工揀左間cafe同男朋友小慶祝一下。

是日餐湯 - 忌廉磨菇湯
蘑菇湯質感濃稠,滿滿嘅菇味,合格!

軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯
忌廉香濃配合淡淡菇味,份量都幾多,大食男友都唔使驚唔夠飽

加拿大豬鞍

跟餐另加$45,幸好size都係算正常偏大杯

Cream brûlée質感傑身,但入口順滑之餘唔會醬住口腔,而且充滿住蛋香,仲帶黎仲有少少焦香嘅香氣,真係好似食緊呢款甜品
鐘意
而blueberry gin tonic,則係合格水準,杯面放上幾粒藍莓做裝飾,因為係用新鮮藍莓汁mix埋一齊,所以會飲到淡淡藍莓香氣而唔係一般過糖度嘅糖漿。
整體兩杯飲品都幾高分。

2022-07-18 27 瀏覽
太子和深水埗中間的project b提供較平價西餐,價格不高但質素真心唔錯~美國肉眼扒$218黑松露燒春雞$138墨西哥焗雞卷$485成熟牛扒口感實在牛味濃郁,伴有香脆薯條,superfood羽衣甘藍,分開盛載的燒汁,性價比高👍🏻雞腿雞胸雞翼尖齊全的燒春雞燒得香口,飽足感強,附送一籃薯條🍟墨西哥卷則是醬汁出色,有沙律醬和莎莎醬吃起來風味十足😋總括來講,project b餐廳抵食,會回頭👍🏻

美國肉眼扒$218
黑松露燒春雞$138
墨西哥焗雞卷$48

墨西哥卷則是醬汁出色,有沙律醬和莎莎醬吃起來風味十足😋

總括來講,project b餐廳抵食,會回頭👍🏻
2022-07-13 29 瀏覽
之前經過太子同深水埗之間 有一間木系自然風嘅cafe 裝修仲幾寬敞🌿加上綠色植物嘅佈置 感覺更relax 趁住放假同屋企人嚟食個tea 最近佢哋推出咗三層Tea Project 啱晒打卡📸配埋飲品只係$228 好抵食▫️三層Tea Project(Top)鵝肝牛角酥配珍珠醋咁抵嘅Tea set 竟然有鵝肝😱性價比勁高 鵝肝煎得夠香 入口溶化 配埋牛角酥鬆脆嘅口感 一流👍🏻(Middle)忌廉泡芙/馬卡龍/朱古力三重奏中間呢層甜點 個人最鍾意忌廉泡芙 充滿奶香嘅忌廉餡好飽滿🤤馬卡龍同朱古力三重奏唔會太甜 應該好適合大部份人嘅口味(Bottom)日式炸蝦/雞骨腸/韓式年糕/炸金文畢芝士如果你同我一樣 high tea比較重視鹹點多過甜點 呢set都真係會好啱你😆鹹點比較多元化 有代表日本嘅炸蝦/韓國嘅象徵年糕 最正嘅係炸金文畢芝士🧀味道濃郁 口感眩惑▪️脆脆豬柳意大利包豬柳好厚切 肉質都好軟稔🐷夾住生菜同蕃茄 在欣賞意大利包烘得夠鬆軟Tea Project包咗精品咖啡或紅茶 亦可以加錢選擇其他飲品 +$45仲可以配生啤🍺我哋就揀咗橙汁同Caramel Latte☕️特別一提呢度嘅咖啡都用新鮮自

▫️三層Tea Project
(Top)鵝肝牛角酥配珍珠醋
(Middle)忌廉泡芙/馬卡龍/朱古力三重奏
(Bottom)日式炸蝦/雞骨腸/韓式年糕/炸金文畢芝士
▪️脆脆豬柳意大利包

Tea Project包咗精品咖啡或紅茶 亦可以加錢選擇其他飲品 +$45仲可以配生啤🍺我哋就揀咗橙汁同Caramel Latte☕️特別一提呢度嘅咖啡都用新鮮自家烘焙 𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐁𝐞𝐚𝐧𝐬 咖啡豆沖製架

平時想搵個地方歇一歇 呢度絕對係一個唔錯嘅選擇 集cafe/酒吧於一身💕望過main menu 見到有個原隻軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯好吸引 下次再過嚟試吓先
今日深水埗行完街同個frd食埋dinner估唔到喺深水埗都有間咁有氣氛嘅西餐廳食物價錢都幾合理,尤其係Dinner set餐湯係蕃茄濃湯,酸酸甜甜好開胃主菜叫左瑪沙拉英國肉眼排叫左7成熟,煎得好香,肉質都唔會太鞋,配埋薯條好惹味西班牙鮮魷筒飯賣相好吸引,竟然係原隻魷魚上,一開始諗係咪落少咗飯,點知原來啲飯塞咗係個魷魚度,好特別,意大利飯調過味同吸收左魷魚嘅鮮香,魷魚無過熟仲係好彈牙鮮甜,最特別係個醬汁,酸酸甜甜仲有啲香辣,令到成個飯嘅味道更加豐富突出,好好味!飲品包果汁最後食埋個雜果窩夫雪糕大滿足!
今日深水埗行完街同個frd食埋dinner
估唔到喺深水埗都有間咁有氣氛嘅西餐廳

食物價錢都幾合理,尤其係Dinner set

餐湯係蕃茄濃湯,酸酸甜甜好開胃

主菜叫左瑪沙拉英國肉眼排

叫左7成熟,煎得好香,肉質都唔會太鞋,配埋薯條好惹味
西班牙鮮魷筒飯

飲品包果汁

最後食埋個雜果窩夫雪糕大滿足!
2022-07-09 34 瀏覽
深水埗區美食多.. 咖啡酒吧多國菜想食邊款隨心意..款款美食合你意————————先來一個沙律菜再來一個小食盆食完再享用青口甜品咖啡無得走環境舒適服務好打卡茶座伴節奏價廉物美又有酒歡樂時光可嘗酒—————————-煙三文魚🍣鮮芒果🥭沙律🥗:玫瑰🌹花擺設的煙三文魚🍣,新鮮製作又甜的芒果🥭,用來配搭沙律菜🥗確是健康又夏日的美食😋—————————🍱PB小食拼盤:🥗沙律:新鮮爽脆🦐吉列蝦:入口鬆化外脆內熱辣辣的美味🥖德國腸:又香又好味道🐔炸雞翼:脆卜卜熱辣辣黑松露炒蛋漢堡:雅致又經貴的黑松露、滑滑又嫩的炒蛋,軟綿綿的麵包🥯————————-🦪香草忌廉紐西蘭青口:大大隻的紐西蘭青口,加入香草🌿的清新味道,大自然的朝氣,滑滑的忌廉更令人吃得滋味十足,嫩嫩的青口足料又好味道———————-🧇自家製窩夫鮮果雪糕:甜品🍮又豈能缺小,新鮮的藍莓🫐和士多啤梨🍓⋯⋯外帶脆又帶軟熟足料的窩夫🧇,配合了朱古力🍫、忌廉和芒果🥭的味道,再加上薄荷葉的清新,吃得爽朗又增添夏日的清涼感覺😋————————☕️咖啡:Dirty:飯後喝杯咖啡,更是醒神一刻————————Matcha Latte :清新的綠茶🍵,鮮奶的滑溜芬
深水埗區美食多.. 咖啡酒吧多國菜

🦐吉列蝦:入口鬆化外脆內熱辣辣的美味
🥖德國腸:又香又好味道
🐔炸雞翼:脆卜卜熱辣辣
黑松露炒蛋漢堡:
雅致又經貴的黑松露、滑滑又嫩的炒蛋,軟綿綿的麵包🥯

————————-
🦪香草忌廉紐西蘭青口:

———————-
🧇自家製窩夫鮮果雪糕:

☕️咖啡:
Dirty:
飯後喝杯咖啡,更是醒神一刻
Matcha Latte :
清新的綠茶🍵,鮮奶的滑溜芬芳,就是吃得享受自在😌

————————-
多國菜式合心意..打卡美景伴音樂
其實開心🥳簡…單就在你身邊..·
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
—————————-
深水埗📍抵食簡約風西餐廳🍔🍝難得今日放假當然要去覓食啦✨今次去開深水埗果頭 就睇啱依間睇落去幾chill嘅Cafe🙌🏽法國鵝肝手打牛肉漢堡 $108手打牛肉連埋煎香咗嘅鵝肝一啖咬落去超有滿足感 👍🏿 麵包皮似係黑糖味 食落去有甜味 好特別🤤小食拼盤 $88雞翼有驚喜!有陣陣嘅孜然味同脆口 其他小食嘅味道都唔錯✨軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯 $98出乎預料地好大碟OMG 超足料 原來軟殼蟹係可以咁大隻😂😂飯底係忌廉意大利飯 但都唔會膩 下次嚟會叫番少飯🫡Classic Punch $42 (Tea Time)因為晏晝嚟 所以係Tea time有得平啲☺️同我expect嘅一樣 好fruity 同fresh! 解暑一流 重點係佢唔太甜 一唔小心就成杯飲哂Mocha $46好邪惡嘅Cream 同朱古力醬 連我依個好驚飲苦嘢嘅小朋友都忍唔住飲咗啖🤣
深水埗📍抵食簡約風西餐廳🍔🍝

法國鵝肝手打牛肉漢堡 $108

小食拼盤 $88
雞翼有驚喜!有陣陣嘅孜然味同脆口 其他小食嘅味道都唔錯✨

軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯 $98

Classic Punch $42 (Tea Time)

Mocha $46

Happy Wednesday收工同咗姐妹去深水埗揾食,見到有間西式cafe & bar叫Project B,除咗有室內座位,仲有部分户外位置,感覺都幾chill!黑松露軟殼蟹手打牛肉漢堡($108)餡料豐富,即炸軟殼蟹好香脆,牛肉都煎得好好,外面焦香入面半熟,配埋蕃茄、酸瓜、半融芝士同黑松露醬,值得一提嘅係麵包特別用咗黑糖麥包,食落少少甜味,好特別!加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁($178)好有誠意!豬鞍好厚肉,煎到軟腍又juicy,蜜糖芥末籽汁幾清新解膩,配菜有經典波浪薯條同烤雜菜。墨西哥焗雞肉卷(2pcs) ($48)個人超推薦呢款雞肉卷,內餡有雞肉、洋蔥、芝士,熱辣辣嘅焗雞卷上面有蕃茄莎莎醬、牛油果醬同沙律醬,味道層次好豐富,送酒一流!自家製窩夫拼鮮果雪糕($78)現烤熱窩夫加上士多啤梨、藍莓同芒果雪糕,最後淋上朱古力醬,窩夫外香脆內鬆軟,淡淡蛋奶香配上雪糕同忌廉,每一啖都好滿足。另外見到有精選二人餐都幾抵食,三百蚊唔洗,有湯、主菜、意粉/飯同飲品,下次經過可以再黎食!

黑松露軟殼蟹手打牛肉漢堡

加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁

墨西哥焗雞肉卷(2pcs)

黑松露軟殼蟹手打牛肉漢堡
加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁
墨西哥焗雞肉卷(2pcs)
自家製窩夫拼鮮果雪糕
今晚同同事😊去咗太子食飯,係Openrice度揾到呢好Chill西餐廳叫「Project B」!🥂我地點咗一個精選二人餐$298,包一個主食、一個意大利飯、兩杯果汁、餐湯🍹⋯⋯餐湯🍅自家製小清新蕃茄湯,清甜可口😋黑松露燒春雞🍄🐔用咗黑松露醬去醃,每一啖都有松露香,肉質烤到好香,裡面好嫩滑,仲配埋燒汁同香脆薯條🍟,好味😋炸蝦南瓜忌廉意大利飯🍤🍚蝦炸到香脆可口,加咗忌廉同南瓜去煮,令意大利飯多咗一份甜味,炆得好入味,好正🤤最後埋單連加一$328!食咗餐高質西餐,一試難忘!😜期待下次品嘗蜜糖芥末烤豬鞍!😍❤️適合三五知己放工打卡Chill一Chill🥂

餐湯🍅
自家製小清新蕃茄湯,清甜可口😋

黑松露燒春雞🍄🐔

炸蝦南瓜忌廉意大利飯🍤🍚

❤️適合三五知己放工打卡Chill一Chill🥂

2022-07-05
5 分鐘 (堂食)
  • 黑松露燒春雞
  • 炸蝦南瓜忌廉意大利飯
同男友想揾間靚靚地嘅餐廳慶祝紀念日,係openrice見到呢間餐廳裝修唔錯,價錢都合理,去到果然冇令我哋失望!環境唔錯,而且喺地舖,地理位置幾好! $238就有二人餐,比起出面同類型嘅餐廳,價錢真係算好超值!餐湯係忌廉白湯,用餐附送,不過飲品就要另外自己加錢嗌!我哋揀咗主菜係加拿大豬鞍配蜜糖芥末醬,豬鞍超級大快,比起手掌更加大,性價比超級高!切開更加睇得出佢嘅厚度,連埋薯條,分量都幾多,就算係男生食都覺得非常夠飽!另外仲叫咗個炸軟殼蟹南瓜意粉,差唔多完隻炸軟殼蟹擺喺面,份量誇張!南瓜意粉醬汁好好食,推介!👍🏻👍🏻本身怕唔夠飽所以再叫多咗個小食拼盤,點知差D食唔曬🤣🤣見到餐廳原來仲有tea set供應!下次都可以再黎打卡試下!人均先$120左右!超值!
環境唔錯,而且喺地舖,地理位置幾好!
餐湯係忌廉白湯,用餐附送,不過飲品就要另外自己加錢嗌!
南瓜意粉醬汁好好食,推介!👍🏻👍🏻
本身怕唔夠飽所以再叫多咗個小食拼盤,點知差D食唔曬🤣🤣
2022-06-29 37 瀏覽
Project B位於深水埗,裝修行輕工業風,以明亮木枱椅為主調,店内感覺簡約舒適,空間感足夠😗😗加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁$158豬鞍燒得啱啱好,肉質嫩滑juicy,加上茄子🍆羽衣甘藍🥬沾上蜜糖芥末籽汁,好好配搭😗😗法國鵝肝手打牛肉漢堡$108香煎鵝肝,蕃茄、生菜、芝士清新又爽口,手打牛肉又juicy,配上香脆薯條🍟好正。跟餐沙律+$15鴨胸沙律菜,好大碟,鮮嫩可口。Pineapple juice $46鮮榨菠蘿汁,鮮甜美味😘Dirty $40喝出Espresso的熱,奶的冰凍,冷與熱的感覺交流,完美享受👍👍

加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁$158

法國鵝肝手打牛肉漢堡$108

跟餐沙律+$15
鴨胸沙律菜,好大碟,鮮嫩可口。

Pineapple juice $46
鮮榨菠蘿汁,鮮甜美味😘

Dirty $40
2022-06-27