2007-07-27 27 瀏覽
(26/7/07)早上買了一杯焦糖香蕉乳酪,勁正!!在西式超市買到,現成的焦糖乳酪真係無得比!主要因為新鮮製造,糖份又少,三樣材料夾埋,很match!推介呀!
推介呀!
2007-06-29 24 瀏覽
(29/6/07)信用咭,早上買了曲奇兩片送一片。燕麥片、朱古力橙、提子乾曲奇,很油,很快已滲油紙袋。質地似Mrs.菲,不過無咁腍,所以好o岩口感!略嫌過甜。最鍾意橙味那塊,因為朱古力味好濃~黑椒牛肉卷,黑椒配了芝士、洋蔥,整體好夾,這件比意大利飯卷出色!free的mocha,選豆奶,感覺無咁溜,而且保留了咖啡香!
(非會員)
2007-05-01 25 瀏覽
I agree with the comments about the cookies. I think Pret Cookie taste much better than Mrs Fields.They are less sweet, crispy outside and moist inside. Very tasty. My kids like them so much. Also, the price is much better. They are only $6 per piece where Mrs Fields are $9.Also, Mrs Fields cookies are not very consistent in taste and size. Sometimes big and sometimes small.I recommend Pret cookies, croissants & muffins. They are the best in town!

2007-04-29 14 瀏覽
croissant - 我看她的樣子跟別的不一樣,外貌黑黑實實的,跟delifrance 或donq 那些金黃鬆軟的不一樣。delifrance 整個croissant 都是軟棉棉的,但這是外層脆硬((但不是很硬)),裡面也蠻軟的。而且不像donq 那些甜甜的,這是原始的麵包味道。====================cookies - 味道不錯,質感是mrs fields 那種,因為在櫃子裡一直暖著,所以即買即吃會暖暖的。這是燕麥提子味道,另有double choco和choco。====================rapsberry and blueberry smoothie、mango yogurt - 其實也蠻貴的,有點奢侈的感覺... ...不過其實她貴得有道理,因為完全不加水的,所以每口也是滿滿的fruits,尤其是rapsberry and blueberry smoothie,每口也有小小的莓肉,味道濃郁,質感濃稠不稀,而且百份百無添加材料。rapsberry and blueberry smoothie - rapsberry & blueberry + mi
====================

rapsberry and blueberry smoothie - rapsberry & blueberry + mixed fruit juice ((strawberry、apple、blackcurrant))

mango yogurt - 66% mango & apple, 30% yogurt & milk, 4 % frutose
====================
for more details,u may visit my site: http://hk.myblog.yahoo.com/mei_ciel/article?mid=1174&prev=1175&next=1173
2007-04-21 11 瀏覽
去左manger食左個yogurt好好味,有燕麥.好味過m記個杯10蚊野好多~下次經過都會行街一路食
去左manger食左個yogurt
好好味,有燕麥.
好味過m記個杯10蚊野好多~
下次經過都會行街一路食
2007-03-16 16 瀏覽
自kln 冇晒分店之後...都有成半年冇食過佢...今日行過...就算食到包晒都照買左個mushroom chicken wrap take away ...好好味...好多mushroom ....d sauce 都好足..個皮好soft ..正呀!!!!!!!!!!!!!!!!$30 per roll ...... 唔太平....不過又唔算貴既...晌超級3文治都要甘既價...不過冇甘好食...下次食.............唔知幾時呢?
自kln 冇晒分店之後...都有成半年冇食過佢...

個皮好soft ..
正呀!!!!!!!!!!!!!!!!

晌超級3文治都要甘既價...不過冇甘好食...

下次食.............唔知幾時呢?
2007-01-26 15 瀏覽
好少會以sandwich 做lunch,既然少食,梗要食好D啦!去MTR station 買了兩份三文治。一個係煙三文魚碎蛋, 另一份係凱撒雞肉。煙三文魚碎蛋好好味,雖然只得一片smoked salmon,不過D魚味好出,咬第一啖已經食到有魚味,加埋D碎蛋好香。中間又夾咗好多菜、蕃茄,所以感覺好清新,唔會"漏"!阿媽食凱撒雞肉,佢話都好食喎!
去MTR station 買了兩份三文治。
一個係煙三文魚碎蛋, 另一份係凱撒雞肉。

阿媽食凱撒雞肉,佢話都好食喎!
2007-01-20 13 瀏覽
(19/1/07)星洲海南雞飯卷,熱辣辣,所以餅皮keep住軟軟,海南雞味就唔似喇,雞胸肉粒、黑椒粒,都幾過引既,試左一次就夠喇。
2007-01-14 18 瀏覽
27-12-2006上課前沒有時間吃東西, 所以就買份三文治做晚餐, 牛油果帕馬臣芝士三文治, 口感普通, 沒有驚喜。題外話, 想飲凍咖啡, 在中環MTR七仔買了starbuck bottle coffee, 甜得過份, 好難飲!
27-12-2006

2006-12-28 27 瀏覽
27-12-2006上課前沒有時間吃東西, 所以就買份三文治做晚餐, 牛油果馬臣芝士三文治, 口感普通, 沒有驚喜。題外話, 想飲凍咖啡, 在中環MTR七仔買了starbuck bottle coffee, 甜得過份, 好難飲!
27-12-2006
2006-10-26 26 瀏覽
有人接放學,好野!落到地鐵站但好口渴,想渴點東西,就近的只有這裡,他要了一個Mango Yogurt,我要一個Raspberry and Blueberry Smoothie,$22一小支真係幾貴,莓的含量很高,味道幾濃郁,而且唔稀,質感似比yogurt稀些少,可飲到小粒小粒的莓肉,百分百無添加飲料,好味。雖說天然健康,但$22的確唔多抵飲!
2006-10-25 18 瀏覽
今天一反常態, 在自己一向都抵制的pret 買了兩份三文治醫肚. 買了一份Ham, cheese & pickle ($17) 和一份Crayfish & Rocket ($19). 如先前所料, mayonnaise 到處也是. 但抺去了擠出邊外的mayonnaise, 吃下去都不算太肥膩和太滯.很難否認Pret 的麵包比起十元以下一份的麵包好吃得多. 有麥包的小麥味道, 口感也是韌度恰到好處.Cheese 和pickle 的配合是本人至愛, 在香港買現成三文治不是通街也能找到這配搭. 芝士味很好, 不太淡. Pickle 吃得出不是Branston. 醃料很淋. 但它不太chunky, 酸度也適中. 火腿不薄. 足料且味美. 想不到薄薄半份三文治也能抵一整個早上.Crayfish & rocket 更是我意料外好吃. 本身很愛吃rockets, 所以其實配什麼料我也會覺得好吃的了. 但不能不讚讚這小龍蝦的鮮味. 雖然我仍是不满內裡擠满了mayonnaise, 但因真的味道不錯所以不消一會便全份吃下肚了.我想我要改改以前對Pret 的惡評. 價錢是太貴, 但它又確是幾好味的!

2006-10-05 16 瀏覽
(5/10/06)肚唔舒服,無胃口,淨係想飲湯。Pret湯真材實料到,同事口中既"粥"。今日有野菌蘑菇湯,味道一D都唔忌廉,把野菌磨溶,加大片多汁的蘑菇,無食飯都感到滿足。美中不足,咸左少少,及今次湯溫無咁熱。
(5/10/06)肚唔舒服,無胃口,淨係想飲湯。
2006-05-23 133 瀏覽
早幾日買左份均衡早餐set,有一個早餐包,一小杯果汁同一兜水果。我揀左煙三文魚蛋沙律早餐包o個set。我發覺Pret記D煙三文魚好似都係冇mud煙燻味咁既,不過配埋蛋沙律一齊食都唔錯喎,只係如果個包包唔係麥包就更好啦,我都係鍾意普通既包包多D。蘋果紅莓汁都幾濃,因此亦比較甜,蘋果味會出過紅莓味。而兜水果就有蘋果啦、橙啦、西瓜啦,菠蘿同奇異果(當然係每樣一塊),都幾新鮮ga。食完呢個早餐之後直頭覺得成個人好似健康左咁囉XD不過要成$25,個portion真係細左D囉....雖然話早餐唔洗食到好飽,但係我咁細食食完呢個set個肚都仲係覺得空空地囉。

2006-05-22 32 瀏覽
(22/5/06)用紙皮包住錫紙,夠晒熱。中東餅皮,好軟,唔太厚,三文魚好香嫩,加一點蕃茄吊味。飯比預期中乾爽。食完唔會太漏。又係一飽肚清新之選。
(22/5/06)用紙皮包住錫紙,夠晒熱。