餐廳: Picanhas'
優惠: 國泰會員經「連結里賞」綁定信用卡,於指定夥伴餐廳消費即賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 國泰會員如希望使用「連結里賞」賺取里數,必須將符合要求的 Visa 及 MasterCard 信用卡及扣賬卡綁定至其會籍賬戶。
  • 國泰會員可通過 Apple Pay、Google Pay 及 Samsung Pay 以已綁定付款卡為符合要求的餐飲消費付款,從而透過連結里賞賺取「亞洲萬里通」里數。然而,利用支付寶、微信支付及 Paypal 等第三方平台,將無法透過「連結里賞」賺取「亞洲萬里通」里數。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別餐廳查詢。
須受其他國泰條款及細則約束。
2025-07-03 5915 瀏覽
見網上平台介紹這家位於中環半山的牛扒店”Picanhas” 好似幾吸引,bookmark 要試下。見星期二有半價T-bone, 星期四有半價斧頭扒….終於等到7月1日星期二公眾假期可以去試吓。早於兩周前在OpenRice 預約,沒有註明用餐時間,但是到店後告知用餐時間60分鐘!! 話公司website 有溫書註明,但我經OpenRice book 都冇講。如果早知60分鐘一定唔會嚟,90分鐘我都可以接受,60分鐘實在難以接受!!難怪咁多人北上,不能怪香港人!! 我order T-bone 男店員話要30分鐘,即是只有30分鐘食?! 其實都唔Make sense! 這個T-bone 包了沙律及薯條,沙律菜幾新鮮上面灑上大量芝士特別美味,薯條幼身幾香脆。T-bone 幾大件夠3個人share. T-bone 將兩塊牛排合而為一:西冷牛排和牛柳。牛柳是是牛最柔軟的部分,肉味比較清淡。而西冷則口感有嚼勁,肉味濃郁。T bone 可以同時滿足2種口感。叫了Medium-rare,下次都係叫番Medium。Churros 傳統肉桂口味,幸好肉桂味不太濃伴上朱古力醬及Cream ,平時少吃因為怕甜

叫了Medium-rare,下次都係叫番Medium。

Churros 傳統肉桂口味,幸好肉桂味不太濃伴上朱古力醬及Cream ,平時少吃因為怕甜,食一條ok 多一條就太甜。
2025-07-01
午餐
Flat Iron Steak 嘅新副線 -Picanhas同店名一樣主打 Picanha 部位嘅餐廳Picanha 亦都係有 Queen of Steak 之稱嘅臀肉(rump cap)肉質紋理非常清晰,一層緊致嘅瘦肉夾著一層薄薄嘅脂肪,一層一層呈條索狀分佈。而且肉嘅表層有層油蓋覆蓋,呢層油蓋就為舊肉帶來獨特風味!肉味香濃!◞由前 Black Sheep 嘅大廚 Billy Otis @ 同 Flat Iron Steak 創辦人 Johnny Glover 掌舵重點! 價格好親民! Lunch Set 都只係 $158 有齊牛扒、薯條、西班牙油條、飲品性價比高到傻咗!就算係夜晚過嚟 Happy Hour 都好唔錯◞大癲!個 Mac & Cheese 真係暫時喺香港食過最好食!忍吾住問佢哋點煮的??!Chef 表示佢係用緊家鄉食譜用5種芝士自己Blend想講面頭個芝士crumble 先係個靈魂個鴨油薯條都勁正!建議用嚟點 Malbec Aioli係用咗 10 瓶紅酒嘅濃縮醬汁簡單嚟講,姐係個醬好貴啦◞餐廳吧枱設計環繞開放式廚房,,Chef 亦都會同你一齊walk through 個
同店名一樣主打 Picanha 部位嘅餐廳

忍吾住問佢哋點煮的??!
Chef 表示佢係用緊家鄉食譜用5種芝士自己Blend
想講面頭個芝士crumble 先係個靈魂
個鴨油薯條都勁正!建議用嚟點 Malbec Aioli
係用咗 10 瓶紅酒嘅濃縮醬汁
簡單嚟講,姐係個醬好貴啦

餐廳吧枱設計環繞開放式廚房,,Chef 亦都會同你一齊walk through 個 menu~
個下先知連個焗爐都大有來頭!
佢哋個西班牙運過嚟嘅焗爐啊 JOSPER 做到晒焗爐+炭烤嘅功能!
因為 Picanha 瘦肉占比多,更加適合木炭明火燒烤!呢個爐就做到香港廚房少有嘅炭火爐功能,所以係真食到炭香味架!而且用煙燻逼出油脂再鎖住肉汁,然後慢火煮到七成熟,再薄切就食到塊牛最好嘅 texture!

新開嘅扒房嚟講,性價比高到傻咗!
就算係夜晚過嚟 Happy Hour 都好唔錯
因為!食扒一定要配紅酒!!
呢到得3款紅酒,全部都係嚟自阿根廷 Uco valley 嘅酒莊
每款酒都試咗少少,比 Chef 教下我紅酒知識
❶ El Nudo Engreido - Uco Valley, Argentina ╰ 飲落比起 2 更加輕身,而且會更加 fruity ❷ El Nudo Reserva - Uco valley Argentina ╰ 入口會再澀身啲 姐係啲人講嘅單寧重!而且吞落去會有小小辛辣 ❸ El Nudo Espiritu Guitarron Gran Corte - Uco valley Argentina
Chef 最愛,入口明顯感覺到比起1 2 都係滑身好多
不過比我揀都係鍾意易啲入口嘅 1 多啲!
食完成餐飯覺得好開心!要將呢粒 hidden-gem 話俾大家知
同大家開心 Share 咁正嘅扒房!
𖥸 what we ordered (⭐️must-order!):
⸝ Provoleta Mac & Cheese | 98 ⭐️
⸝ Chorizo Sausage Skewers | 98
⸝ Dry-Aged Black Angus Picanha | 268
⸝ Wagyu M9+ Picanha | 348 ⭐️
⸝ Churros | 88 ⭐️
2025-03-24
2025-08-05 324 瀏覽
Soho Picanhas' $158 Lunch Set, 餐廳website同openrice都可以book位,今日weekdays lunch 1330左右都full, walk-in要等一陣。lunch last order 1430, 1500落場。Lunch Set 當中200日穀飼黑安格斯牛臂蓋扒係最出名,配阿根廷青醬,鴨油薯條同沙律,份量超大。我塊牛有啲韌,牛味唔算好濃,朋友嗰份生啲我覺得質地好啲。沙律個醋汁調味都唔錯。最正係鴨油炸薯條,幼薯條勁香脆,上面有啲生蒜,再配好味嘅蒜蓉蛋黃醬。Lunch Set包埋甜品同飲品,甜品係churros配黑朱古力醬同忌廉。其實喺中上環區類似嘅阿根廷steak house lunch set都係差不多價錢或者再平少少,但甜品配churros以我所知真係只此一家,好吸引。Churros都好味。飲品強烈建議叫第一個檸檬梳打(佢中文menu第二行檸檬茶翻譯錯咗都叫檸檬梳打,所以中文menu上有兩個檸檬梳打)。個檸檬梳打有少少香茅味,非常似新加坡/馬來西亞嘅桔仔水,refreshing又較有特色。檸檬茶勁淡唔好飲。加埋一$174。

沙律個醋汁調味都唔錯。最正係鴨油炸薯
條,幼薯條勁香脆,上面有啲生蒜,再配好味嘅蒜蓉蛋黃醬。

加埋一$174。
2025-07-28 665 瀏覽
最近中環好熱門既牛扒薯條set$158 價錢好抵但中伏了😭.野食麻麻地 服務仲失望🥲入座被告知只有60分鐘用餐時間🥲 食物好快上菜 但60分鐘 以中環西餐黎講真係比較急🤥時間差唔多 職員就一直提示要上甜品同還枱 話出面有人等緊.. 仲笑住話我地食好慢?! 我地都明白有用餐時間 只不過離開餐廳 發現門口一個人都無?!無人等位 餐廳內仲有幾個吉位?!對餐廳服務同安排好失望🥶 我地唔會想黎第二次🙏.套餐包括沙律+主菜+ 西班牙油條+飲料🍴|200日穀飼黑安格斯牛臂蓋扒牛味唔算濃 但好大條筋 完全咬唔到!食左一半就放棄😭.|鴨油薯條無鴨油香 薯條炸得麻麻地 唔夠脆🥲 質素好一般既薯條 份量多但唔想食🥶配左個馬爾貝克香蒜蛋黃醬.. 唔講有無蒜香 係連蛋黃醬都食唔出.|CHURROS 西班牙油條呢個算全餐最正常 好濃肉桂味👍🏻 但有一條炸到太乾🥲 朱古力醬同cream都okay
最近中環好熱門既牛扒薯條set
|CHURROS 西班牙油條
呢個算全餐最正常 好濃肉桂味👍🏻
但有一條炸到太乾🥲 朱古力醬同cream都okay
2025-07-18 2003 瀏覽
Had an amazing steak night at Picanha's! 🥩Ordered their 1kg T-Bone Steak for 50% off and it was definitely WORTH IT! The steak was cooked perfectly; it was so tender, juicy and very flavorful too! 🔥Even though the steak was the star; the included sides were definitely not an afterthought. Their salad and fries were equally as delicious!!! The fries remained very crispy throughout our entire dinner. I love the garlic seasoning they used for it. YUM! 😋We also got the Provoleta Mac N' Cheese, lusci

We also got the Provoleta Mac N' Cheese, luscious and simply delicious! 🧀

Lastly, we also got a complimentary Spinach Empanada! It was crispy on the outside with oozing cheese, perfectly matched with their spicy salsa. 🌶️

Overall a very pleasant experience; all the staff were nice and the chefs very professional! 🤩
  • T-Bone  Steak
2025-07-13 1447 瀏覽
我打去問book位都無講佢一小時要交枱Book左今日12點lunch諗住幾個女仔食lunch慶祝生日點知位置已經十分不便 熱辣辣34度街到上去一到左底係12:15pm個侍應同我哋講話因為個Booking係12點,所以我哋要1:00交枱,佢哋係有一個鐘嘅交枱時間唔明點解佢有呢個規矩點解個Menu唔寫啊?要人行到去坐底左先咁講我12:15到 又要跟book枱時間啫係得9個字? 未計佢煮嘅時間當最快10分鐘啫係得7個字食食米線都無限時限到咁啦
我打去問book位
都無講佢一小時要交枱
Book左今日12點lunch
諗住幾個女仔食lunch慶祝生日

點知位置已經十分不便
熱辣辣34度街到上去
一到左底係12:15pm

唔明點解佢有呢個規矩點解個Menu唔寫啊?
要人行到去坐底左先咁講
我12:15到 又要跟book枱時間
啫係得9個字? 未計佢煮嘅時間當最快10分鐘
啫係得7個字食
食米線都無限時限到咁啦

2025-07-06 2372 瀏覽
中環開了一家阿根廷牛排餐廳~這陣子做了一個promotion 星期二T-bone 牛排半價,星期四斧頭扒半價!真的超划算!午餐set menu 才158 有沙拉,薯條,牛扒,飲品還有甜品churros 🥹🥹👍午餐menu 選擇了安格斯牛臂蓋扒,medium rare不錯。這個部位比較硬一點,比較適合喜歡有咬口的牛扒。配上chimichurrl 醬有阿根挺風味。這個薯條真的好好吃!一直吃不停 是用鴨油炸的,所以格外的脆,不會放一會就軟了。調味也是平均,不會過咸,好像用了香料還有蒜~T-bone 扒是今天的highlight~烤的很不錯,肉質很嫩。外面還用了一點醃料,別有一番風味。個人覺得T-bone 比較出色。阿根廷牛沒有美國牛味重,如果追求牛味重的話這個就不太合適了

阿根廷牛沒有美國牛味重,如果追求牛味重的話這個就不太合適了
🤎《中環超抵食高質牛扒阿根廷扒房》— Picanhas’五月中已經幫襯咗,到而家仲好記得呢間係好推介(唔好意思有少少delay哈哈😆)!❤️‍🔥近期新開嘅呢間阿根廷扒房,以工業風嘅裝修同埋開放式廚房嘅設計,而且係由前Black Sheep大廚主理,重點係價錢非常超值‼️食物質素亦都高質😛食食吓嘢廚師突然請我哋飲咗杯紅酒話同牛肉好襯,本身嗌咗白酒嘅我哋都覺得紅酒好飲啲!😍🥗Crisp Green Salad $58你冇睇錯呢個價錢就有咁大兜嘅沙律!真係超乎我想像😝除咗份量方面俾到好足,佢嘅味道都絕對唔會單調,每條沙律菜都掛滿滿嘅汁,係我喺香港嘅沙律裏面算係top3!❤️‍🔥🍟Duck Fat Chips $48用鴨油炸嘅薯條好特別😙薯條炸得啱啱好,配埋佐馬爾貝克香蒜蛋黃醬,非常正😍🥩200 days Grain Fed Black Angus Picanha $228本身諗住嗌貴少少價位嘅牛,但因為賣晒所以嗌咗個比較平啲嘅~牛味冇想像中咁重牛味肉質有部份位置就有啲筋位,配搭埋阿根廷青醬好解膩好食👍🏻下次嘅話我會試吓另外嗰兩款嘅牛!🥟Empanadas (Spanish fried pastry
🤎《中環超抵食高質牛扒阿根廷扒房》— Picanhas’

🥗Crisp Green Salad
🥗Crisp Green Salad $58
🍟Duck Fat Chips
🍟Duck Fat Chips $48
🥟Empanadas (Spanish fried pastry) with provoleta cheese & spinach filling $88
餡料豐富,菠菜同芝士好夾而且好juicy,而且個餡皮做得好酥脆🥰
🫕Provoleta Mac N’ Cheese
🫕Provoleta Mac N’ Cheese $98
喺香港食過好食嘅Mac N’ Cheese真係數一數二😍令到食完一啖又一啖😛最上面嗰層個芝士脆脆好值得讚賞,芝士味好濃😙
🍫Churros
🍫Churros $88
正常發揮~😚

☻味道:8.5/10
☻環境:8/10
☻服務:8/10
☻價錢:8.5/10
☻回頭率:85%

📍Picanhas' (中環)
中環伊利近街27及29號地舖
🥗Crisp Green Salad
🍟Duck Fat Chips
🫕Provoleta Mac N’ Cheese
🍫Churros
🍴午市套餐 $158🍴200日穀飼黑安格斯牛臂蓋扒阿根廷青醬、鴨油炸薯條、馬爾貝克香蒜蛋黃醬個薯條係超級香脆,有鹽嘅調味,有少少鴨油香都幾好食,沙律菜都幾開胃,用咗油醋汁!牛扒係比較有口感嘅,煎到三成熟,有少少肉香唔會太肥膩,配咗個青醬係酸酸地幾開胃嘅!🍴CHURROS 西班牙油條跟餐送咗個西班牙油條,都好香脆非常之多糖,侮辱,去咗朱古力同埋忌廉都正常嘅!🍴凍檸茶正常推薦指數: 7/10正常未到好驚喜,但呢個價錢好抵食!
🍴午市套餐 $158

🍴CHURROS 西班牙油條

🍴凍檸茶
正常

推薦指數: 7/10
正常未到好驚喜,但呢個價錢好抵食!
2025-06-12 3336 瀏覽
.蘇豪區超人氣扒房❤️‍🔥當日我去食最後一輪, 黑毛安格斯已經賣晒😿 太受歡迎啦整體價錢都非常合理, 難怪長期爆滿📸1️⃣澳洲MS9+和牛🌟 好軟嫩嘅和牛, 配左橄欖油同阿根廷青醬, 唔單止味道一流, 仲令我食慾大增👍🏻2️⃣阿根廷式布旺倫芝士通心粉 🌟 面頭鋪滿巴馬臣芝士麵包糠, 增添咗唔少層次感3️⃣ 鴨油炸薯條 4️⃣ 西班牙油條.🔻🍽 Picanhas'📌 地址: 香港中環伊利近街27及29號地舖🔗 https://s.openrice.com/QrbS0oQqD00~uoujyAw

蘇豪區超人氣扒房❤️‍🔥
當日我去食最後一輪, 黑毛安格斯已經賣晒😿 太受歡迎啦
整體價錢都非常合理, 難怪長期爆滿

📸
3️⃣ 鴨油炸薯條
4️⃣ 西班牙油條
🔻
🍽 Picanhas'
📌 地址: 香港中環伊利近街27及29號地舖
2025-05-29 4274 瀏覽
今日我去咗picanhas'食晚餐,真係好期待!呢間餐廳以肉類聞名,果然唔失所望。首先,我試咗佢哋嘅wagyu M9+ picanhas,肉質真係正,油花分佈得好均勻,味道濃郁!本來我想叫pork chorizo sausage skewers,但唔好彩賣晒,轉咗血腸。但血腸好特別,味道濃郁,搭配啲香料,食落去有驚喜,反而令我更加欣賞呢個選擇。duck fat chips,炸得金黃酥脆,外脆內軟,每一口都有微微嘅鴨油香味,真係好好味!呢啲薯條完全唔同一般,絕對值得推薦。provoleta mac and cheese,細細碗但食晒都有啲膩整體來講,picanhas'絕對係一個肉食愛好者嘅好去處,食物質素高,服務亦好周到。如果你鍾意肉類,呢度一定要試!

每晚Full Booking!中環Soho最近新開的阿根廷扒房以工業風裝潢搭配開放式廚房主打高性價比熟成牛扒與創意炸物Dinner人均$300+就能大口吃肉 近期成為社交平台熱話約了好幾次才約到晚餐時段建議提前一週訂位!🥩200日穀飼黑安格斯牛臀蓋扒($228)🌟🌟🌟🌟🌟肉質軟嫩帶濃郁油脂香,搭配阿根廷青醬清新解膩鴨油炸薯條🍟每根都很酥脆,佐以自製紅酒蒜香蛋黃醬,令人停不了口🥟Empanadas西班牙炸餃($88)🌟🌟🌟🌟🌟必點!主廚說是他們每日手工現包巨型酥皮餃塞滿慢煮牛肉碎、芝士&菠菜真的是滿滿的牛肉!份量較大,可以2-3人分享 🦐 虎蝦串燒($148)🌟🌟🌟明火烤製,蝦肉彈牙帶焦香 表面撒滿黃油油蔥酥提香但份量偏小又太鹹性價比略低整體非要值得推薦!牛扒份量足、明火烤製,炸餃肉餡飽滿驚喜薯條與醬料搭配出色環境熱鬧有氣氛,適合喝杯小酒和知己聚餐當天實在太飽沒有試主廚極力推薦的甜品會再次回訪!
每晚Full Booking!
中環Soho最近新開的阿根廷扒房
以工業風裝潢搭配開放式廚房
主打高性價比熟成牛扒與創意炸物
Dinner人均$300+就能大口吃肉
近期成為社交平台熱話
約了好幾次才約到晚餐時段
建議提前一週訂位!

🥩200日穀飼黑安格斯牛臀蓋扒($228)🌟🌟🌟🌟🌟
肉質軟嫩帶濃郁油脂香,搭配阿根廷青醬清新解膩

🥟Empanadas西班牙炸餃($88)🌟🌟🌟🌟🌟
必點!
主廚說是他們每日手工現包
巨型酥皮餃塞滿慢煮牛肉碎、芝士&菠菜
真的是滿滿的牛肉!
份量較大,可以2-3人分享

🦐 虎蝦串燒($148)🌟🌟🌟
明火烤製,蝦肉彈牙帶焦香
表面撒滿黃油油蔥酥提香
但份量偏小又太鹹
性價比略低

整體非要值得推薦!
牛扒份量足、明火烤製,炸餃肉餡飽滿驚喜
薯條與醬料搭配出色
環境熱鬧有氣氛,適合喝杯小酒和知己聚餐
當天實在太飽沒有試主廚極力推薦的甜品
會再次回訪!
❀ Picanhas' #中環 ❀❗新阿根廷扒房食扒之皇后 超值價錢大滿足❗——————————————————新阿根廷扒房‼️由前Black Sheep Buenos Aires Polo Club嘅大廚chefbillyotis主理👏🏻主打Picanha (牛臀蓋扒),呢個牛肉部位有 Queen of Steak 之稱,略瘦但肥瘦分明,口感軟腍☺️餐廳設開放式廚房,可以望到巨型西班牙Josper燒烤爐,用熊熊烈火烹調牛扒🔥亦可以近距離欣賞烹調過程,廚師們亦非常用心地介紹食物!.Lunch Set $158 有齊牛扒、薯條、西班牙油條及飲品,晚市牛扒都係二百幾蚊,性價比超高😆.必食餐廳招牌Picanha,分別有200日穀飼$228、dry-aged $268同澳洲M9+和牛 $348🐮當日和牛剛好賣晒,所以試咗穀飼及dry-aged。說真的兩款同樣美味,分別不太大,dry-aged可能牛味略為香濃一點,但我覺得性價比最高必定係200日穀飼,已經能夠感受到軟腍嘅口感及不錯嘅牛味,再加埋自家製嘅阿根廷青醬,香口撲鼻🥰.牛扒附送鴨油炸薯條🍟炸得非常香脆,不過鴨油香氣味算太突出,反而點埋佢哋自家
❀ Picanhas' #中環 ❀
❗新阿根廷扒房食扒之皇后 超值價錢大滿足❗
——————————————————

牛扒附送鴨油炸薯條🍟炸得非常香脆,不過鴨油香氣味算太突出,反而點埋佢哋自家製嘅蒜香蛋黃醬就Perfect。

推薦點埋芝士焗通心粉,$98少少一碗雖然較為昂貴,但用上家鄉食譜嘅五種芝士🧀即時在刨上大量芝士碎,最後加上特製嘅芝士crumble。你擔心會好膩,但反而恰到好處,醬汁唔會太稠。而且有脆脆,口感更豐富😙

另外亦有提供少許阿根廷串燒。阿根廷肉腸串燒肉汁爆滿,另外串燒MAZZANCOLLA PRAWN 就不過不失啦。

再食埋CHURROS🤩幼幼一條特別香脆,表面仲有大量肉桂糖,點埋自家製朱古力醬,夠晒好食!

牛扒當然唔少得配紅酒🍷餐廳同其中一間阿根廷酒廠Uco Valley合作,全港只有呢一間餐廳提供。一共有三款紅酒選擇,酒樽包裝充滿故事,都係源自於酒莊主人兒時回憶,喜歡飲酒嘅不妨到時問吓職員詳細介紹。
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 200 DAYS GRAIN FED BLACK ANGUS PICANHA $228
- with duck fat chips 🍟
☞ DRY AGED BLACK ANGUS PICANHA $268
- with duck fat chips 🍟
☞ MAZZANCOLLA PRAWN SKEWERS $148
☞ PORK CHORIZO SAUSAGE SKEWERS $98
☞ PROVOLETA MAC N' CHEESE $98
☞ CHURROS $88
☞ Drinks
♥ El Nudo Engreido - Uco Valley, Argentina
♥ El Nudo Reserva - Uco valley Argentina
♥ El Nudo Espiritu Guitarron Gran Corte - Uco valley, Argentina
——————————————————
✨整體味道: 4.1/5
✨環境裝修: 3.9/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4.1/5
✨再訪興趣: 3.8/5
💞整體來講
由black sheep阿根廷扒前大廚開嘅新扒房性價比夠晒高!
2025-04-29 2023 瀏覽
平時lunch多人推介好抵食😍但太full啦 我地今日dinner 2030黎到四個人叫晒三款唔同價位嘅牛200 days grain fed black Angus Dry aged black Angus Wagyu m9黎到三款嘅賣相同調味都係一模一樣🤣唯有唔同嘅係肉質🤔但可能我地唔太識食😔唔太分到三款係分別最貴個款肉質係淋啲無咁多筋👍🏻其餘兩款真係差唔多😂最後同waiter都有講起哩樣嘢佢都好耐心同我地解釋三款肉質有咩分別😯但如果再黎嘅話應該都係叫返200days angus可以了😋
平時lunch多人推介好抵食😍

最貴個款肉質係淋啲無咁多筋👍🏻
其餘兩款真係差唔多😂

最後同waiter都有講起哩樣嘢
佢都好耐心同我地解釋三款肉質有咩分別😯
Picanhas’ 意思係指牛肉臀部,有啲人好鍾意食呢個部位,近排呢間阿根廷扒房喺社交平台爆紅,好多人吹奏佢哋中午有個好抵食嘅$158 牛扒餐,間店仲有熟食牛扒揀🤪‼️小編見到就去試吓,食咗佢哋晚市嘅兩款牛扒,睇落就同午市嘅一樣不過就貴d:-1️⃣「200 DAYS GRAIN FED BLACK ANGUS PICANHA Chimichurri, Duck Fat Chips & Malbec Aioli🥩($288)」2️⃣「WAGYU M9+ PICANHAChimichurri, Duck Fat Chips & Malbec Aioli🥩($348)」(轉做 #熟成牛扒 $388)有book位嘅可以睇到廚師喺你面前切牛扒,採用巴西烹調方式,兩款臀部蓋扒食落都係唔係好腍,比較薄切,煮到五成熟,而和牛嗰款就會相對腍少少同埋多啲油香,至於熟成後嘅肉味都唔係話十分之突出,牛扒都係跟阿根廷青醬,酸酸地幾開胃,個人覺得想抵食嘅就食中午嗰餐,跟餐會有一份幼薯條,不過偏腍~-3️⃣「EMPANADAS (SPANISH FRIED PASTRY) ($88)」(Slow Cooked Beef Fill
2️⃣「WAGYU M9+ PICANHA
(轉做 #熟成牛扒 $388)
(Slow Cooked Beef Filling
Chimichurri Spice, Salsa Picanhas)
叫咗牛肉餡,外皮烤至乾身都幾脆口~
4️⃣「PROVOLETA MAC N’ CHEESE🧀($98)」
(Parmesan Breadcrumbs)
有巴馬臣芝士嘅脆脆令到口感豐富,表面卜卜脆,不過份量真係好少,大概一個心太軟size,男仔完全係食唔飽