九龍灣嘅PHI餐廳真係一個令人驚喜嘅地方,環境超靚,入面有好多可愛嘅熊仔裝飾,增添咗一份童趣,令人感受到輕鬆愉快嘅氛圍🥰餐廳最近仲推出左好多水蜜桃🍑餐單,勁吸引🤩漢堡扒全日早餐擺盤精緻嘅全日早餐😍入面有多種食材,其中漢堡扒外脆內嫩最驚艷😚配上新鮮嘅生菜、番茄🍅牛油果🥑同埋特製醬汁,味道絕對令人滿意😋伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律一個清新嘅選擇,布拉塔芝士滑溜溜,搭配白桃嘅甜味,口感層次豐富,食落去既清新又唔膩,真係好適合夏天食🤤盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘梳乎厘輕盈蓬鬆,配上白桃醬及原個新鮮水蜜桃🍑白桃嘅香氣撲鼻而來,食落去令人心情愉悅,甜滋滋😋白鳳梳打一款清爽嘅飲品,帶有淡淡嘅水果香味,解渴又消暑🤩流雲白桃沙冰夏日必備,冰涼爽口,白桃嘅甜味令人一試難忘😙📍 PHI Coffee & Pancake (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 5樓3-4及9號舖#PHIcoffeeandpancake #九龍灣美食 #白桃控 #美食推介 #人氣餐廳 #白桃梳乎厘 #熊仔 #打卡必去 #打卡餐廳 #pancake #yummy

白鳳梳打
一款清爽嘅飲品,帶有淡淡嘅水果香味,解渴又消暑🤩

流雲白桃沙冰
夏日必備,冰涼爽口,白桃嘅甜味令人一試難忘😙

📍 PHI Coffee & Pancake (九龍灣)

2025-07-25
午餐
  • 流雲白桃沙冰
  • 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律
2025-07-16 304 瀏覽
九龍灣🚇MegaBox 嘅「PHI Coffee & Pancake」呢期做緊「盛夏果漾甜蜜白桃」主題🌞,推出多款白桃菜式🍽️,由飲品到甜品都充滿住白桃嘅香甜氣息🍑,簡直係白桃控嘅天堂😍!佢環境開揚又夢幻💫,餐廳以木系為主調🪵,配搭大量花做裝飾💐,營造出溫馨舒適嘅氛圍🛋️。最特別嘅係,每張枱都有🐻可愛嘅小熊啤啤陪坐🧸,就算一個人嚟都唔會覺得孤單,真係超治癒❤️!白鳳梳打🥤入口冰涼清爽❄️,白桃嘅香甜味🍑同梳打嘅氣泡💦完美結合,好似將成個夏天☀️嘅清新都飲晒落肚咁!流雲白桃沙冰🍹口感綿密,白桃味更加濃郁🍑,每一啖都充滿住白桃嘅果香💨,好似食緊新鮮白桃咁✨,消暑一流!伯爵茶🫖白桃布拉塔芝士沙律都幾有驚喜🤩,伯爵茶嘅清香🍵同白桃嘅甜美🍑出奇地夾,再配上軟滑嘅布拉塔芝士🧀,味道層次豐富好清新🥗,係一個好特別嘅配搭💖。漢堡扒全日早餐都好出色🌟,份量十足,有齊煎蛋🍳、煙三文魚🐟、煙肉🥓、juicy 嘅漢堡扒🍖、蘑菇🍄、沙律🥗、車厘茄🍅、楓糖漿厚多士🍞、牛油果🥑,同埋燉牛肉🍲!每一樣都煮得恰到好處👍,特別係漢堡扒同燉牛肉🔥,肉味濃郁,口感軟嫩😋,食完真係好滿足🎉。梳乎厘班戟🥞喺呢度嘅拿手好戲👏,呢個盛夏果漾白

梳乎厘班戟🥞喺呢度嘅拿手好戲👏,呢個盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘真係好驚艷🥰,梳乎厘鬆軟綿密充滿蛋香🥚,入口即溶,空氣感十足,👍十分之高質。配嘅醬料有少少似🤤梅子或者山楂咁酸酸甜甜好開胃👏,中和咗梳乎厘嘅甜味,令成個甜品更加有層次🌈。最正嘅係,仲有原個去咗皮🍑去咗核、中間填滿鮮忌廉嘅白桃😍,真係睇得又食得,白桃控絕對唔可以錯過!
今晚約咗朋友占卜 順便搵定附近食咩好多年冇嚟過megabox 估唔到翻新緊加上可能平日關係 感覺冇咩人流我哋特登揀咗呢間餐廳 因為好啱打卡環境係以日式木系乾花設計為主仲有好多大熊/小熊裝飾 可愛感UP!!叫咗以下幾樣嘢食 好多新出白桃系列- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1. 漢堡扒全日早餐本身以為係豬柳漢堡扒 點知似係絞出嚟嘅肉扒好厚 切開個陣見到冒煙 同埋都好多汁搭配好多其他食材 咁啱都係我鍾意食煙三文魚、牛油果、蘑菇、沙律、雞蛋、煙肉有細細杯竟然放咗好軟腍嘅燴牛 係好好食!!同埋要讚吐司唔hea 加咗牛油烘到表面微焦2. 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律個人超級鍾意白桃 叫咗新出嘅一系列白桃菜式用咗白鳳白桃 果肉係幾柔軟 唔會過度熟/生口感脆甜多汁 甜度12-14度左右 唔會太甜欣賞果肉保持到原色澤(應該有用檸檬水浸白桃切開幾瓣好易入口 仲有巴馬火腿同沙律菜反而布拉塔芝士比我感覺好似食緊蛋白XD3. 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘呢個真心誇張 因為梳乎厘隔離有原個白鳳白桃睇到原型係幾渾圓飽滿 切開唔難 因為有去咗核入面唧咗有奶香伴絲滑
今晚約咗朋友占卜 順便搵定附近食咩
好多年冇嚟過megabox 估唔到翻新緊
加上可能平日關係 感覺冇咩人流
我哋特登揀咗呢間餐廳 因為好啱打卡
環境係以日式木系乾花設計為主
仲有好多大熊/小熊裝飾 可愛感UP!!
叫咗以下幾樣嘢食 好多新出白桃系列

1. 漢堡扒全日早餐
本身以為係豬柳漢堡扒 點知似係絞出嚟嘅
肉扒好厚 切開個陣見到冒煙 同埋都好多汁
搭配好多其他食材 咁啱都係我鍾意食
煙三文魚、牛油果、蘑菇、沙律、雞蛋、煙肉
有細細杯竟然放咗好軟腍嘅燴牛 係好好食!!
同埋要讚吐司唔hea 加咗牛油烘到表面微焦
睇到原型係幾渾圓飽滿 切開唔難 因為有去咗核
入面唧咗有奶香伴絲滑口感嘅忌廉乳酪做夾心
同埋有個自家製嘅製酸甜桃汁可以淋上梳乎厘度
梳乎厘好出色 除咗鬆軟綿密 仲有濃濃嘅蛋香味
暫時係我食過出面最有蛋香嘅梳乎厘!!
4. 流雲白桃沙冰/白鳳梳打
兩杯感覺清新 都有白桃同薄荷葉點綴
沙冰面頭多咗一團忌廉 沙冰打得好碎
梳打嘅氣泡感 就有帶嚟更爽感覺
不過真係要記得先搞均梳打底下桃汁
咁樣飲落甜度就會啱啱好啦
2025-06-23
2025-06-30 432 瀏覽
好耐冇去既megabox原來而家底層裝修緊電梯一上5樓左邊就見到大大間PHI啦佢既甜品一向好味🤤依間仲有勁多熊公仔🧸好岩小朋友👧同少女黎打卡enjoy⭕️伯爵茶白桃布拉塔芝士🥗包括有桃肉 parama ham 車厘茄仔 芝士波 沙律菜賣相靚又refreshing食main前清一清口腔fit哂😋⭕️ 漢堡扒全日早餐豐富早餐set 每樣食物都好好味😋toast勁鬆軟 最緊要落埋honey🍯煙肉🥓煎蛋🍳好香口三文魚 牛油果🥑夠新鮮主角漢堡扒厚實 多汁靈魂洋蔥🧅汁好惹味 好難忘⭕️ 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘😱😱😱世一梳乎厘🈳空氣感MAX一入口就溶左咁濟好香好滑好soft同場有🍑sauce同桃肉果粒完整🍑切開仲內含cream 有心思🤗⭕️ 白鳳梳打 & 流雲白桃沙冰呼應白桃主題 兩杯梳打同沙冰都非常吸引同好飲個人比較喜歡沙冰 on top仲有一片片桃片好有心思💕而梳打亦係非常開胃🤤
好耐冇去既megabox原來而家底層裝修緊

個人比較喜歡沙冰 on top仲有一片片桃片
好有心思💕
而梳打亦係非常開胃🤤
  • 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘pancake
最近留意到PHI出左個🍑menu白桃控既我決定要去試下😍✨🥗 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律估唔到伯爵茶同白桃咁夾白桃既清甜配埋微鹹嘅布拉塔芝士+淡淡伯爵茶香成個組合好有層次、好清新💚🍳 漢堡扒全日早餐香煎漢堡扒多汁唔鞋仲有煙三文魚、煎蛋、煙肉、牛油果、蘑菇同沙律配埋脆脆多士🍞好豐富~🍑 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘新鮮白桃香甜多汁 口感唔會太過軟熟切開桃中間仲有好多忌廉乳酪配搭入口即化既軟棉棉梳乎厘真係食完一啖又一啖🥰🍹流雲白桃沙冰白桃味好濃郁 沙冰綿密唔會太甜飲落仲有淡淡果肉 好岩夏天飲✨🥤白鳳梳打氣泡感夠 飲落好清爽配搭白桃味清清地好開胃~哩度環境好舒服 周圍都有熊啤啤🧸 好岩同小朋友一齊黎啊🫶🏻💕📍PHI Coffee & Pancake (九龍灣)九龍灣MegaBox 5樓3-4及9號舖
最近留意到PHI出左個🍑menu
白桃控既我決定要去試下😍✨

🥗 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律
估唔到伯爵茶同白桃咁夾
白桃既清甜配埋微鹹嘅布拉塔芝士+淡淡伯爵茶香
成個組合好有層次、好清新💚

🍳 漢堡扒全日早餐
香煎漢堡扒多汁唔鞋
仲有煙三文魚、煎蛋、煙肉、牛油果、蘑菇同沙律
配埋脆脆多士🍞好豐富~

🍑 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘

白桃味好濃郁 沙冰綿密唔會太甜
飲落仲有淡淡果肉 好岩夏天飲✨

🥤白鳳梳打
氣泡感夠 飲落好清爽
配搭白桃味清清地好開胃~

哩度環境好舒服 周圍都有熊啤啤🧸
好岩同小朋友一齊黎啊🫶🏻💕

📍PHI Coffee & Pancake (九龍灣)
九龍灣MegaBox 5樓3-4及9號舖

2025-07-28 0 瀏覽
PHI近排主打白桃,從飲品到甜品都充滿夏日果香,結合輕盈美食,絕對輕盈美食既我。白鳳梳打以白鳳桃調配梳打,入口時果香撲鼻,桃味清甜。流雲白桃沙冰白桃果肉混入冰沙中,甜度天然、入口即化,口感豐富。伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律來到時看到真的有不少白桃,而且還有輕盈的布拉塔芝士和爽脆的沙律,口感有著陣陣的伯爵茶及蜂蜜味,奶香清甜。漢堡扒全日早餐漢堡扒肉質厚實且多汁,帶有香煎焦香;配以煙三文魚、太陽蛋、煙肉、炆牛肉等,味道濃郁而平衡,每口都甚有驚喜。 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘梳乎厘充滿蛋香輕柔,加入白桃醬汁,酸甜清爽,甜而不膩,旁邊更有大大個飽滿白桃,脆甜多汁,當中更有忌廉乳酪在其中,濃郁奶香,浪漫迷人。

白鳳梳打
以白鳳桃調配梳打,入口時果香撲鼻,桃味清甜。

流雲白桃沙冰
白桃果肉混入冰沙中,甜度天然、入口即化,口感豐富。

盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘
同大佬行完家品店,係時候食晚餐😋~上到5樓見到【PHI Coffee & Pancake】做緊《盛夏果漾甜蜜白桃》主題😍,我超鍾意食白桃呢🍑~梗係唔可以錯過喇!門口有好多可愛熊仔🐻,可以同佢地打卡影相📸餐廳佈置以木色為主,用上大量乾花襯托💐,有日系少女cafe感覺🥰,好溫馨舒適❤~🥗伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律🍑白桃混合左伯爵茶葉及蜂蜜🍯,入口有淡淡伯爵茶獨有的佛手柑香味🥰及蜂蜜甜味~🧀布拉塔芝士奶味濃郁,🥓巴馬火腿鹹香,加上白桃的清甜,味道豐富有層次😋,食完零負擔!🍖漢堡扒全日早餐好豐富嘅一份肉肉All day🤩漢堡扒超厚,入口軟熟多肉汁👍🏻,有牛肉油脂香~搭配煙三文魚、牛油果🥑,煎流心蛋🍳、香脆煙肉及金黃牛油方包,仲有燉牛肉醬汁,食完真係超滿足😋。🍑盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘份量驚人及浮誇的梳乎厘Pancake🥞用上原隻白鳳白桃😍,好奢華的享受🔝!!🍑白桃飽滿多汁,清甜有蜜桃果香白桃內有酸酸甜甜嘅乳酪忌廉芝士👍🏻,濃滑有奶香!厚厚的梳乎厘鬆軟綿密😋,入口近乎即化,有濃濃蛋香,加上酸甜清爽的白桃汁,幸福感滿滿呢🥰!🍑流雲白桃沙冰少女夢幻粉嫩色💖白桃果肉混合忌廉鮮奶,入口充滿濃郁白桃清甜及忌
同大佬行完家品店,係時候食晚餐😋~

門口有好多可愛熊仔🐻,可以同佢地打卡影相📸

🥗伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律

🍖漢堡扒全日早餐
好豐富嘅一份肉肉All day🤩
漢堡扒超厚,入口軟熟多肉汁👍🏻,有牛肉油脂香~

🍑盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘
份量驚人及浮誇的梳乎厘Pancake🥞
用上原隻白鳳白桃😍,好奢華的享受🔝!!

🍑流雲白桃沙冰
少女夢幻粉嫩色💖
白桃果肉混合忌廉鮮奶,入口充滿濃郁白桃清甜及忌廉鮮奶的酸甜味🤤~
好有夏日氣息🏖!!
🍑白鳳梳打
漸變粉色外表,好靚呢😍~
🍹白桃果蓉配上清爽清新嘅梳打水,底層仲有白桃果粒,入口香甜清涼消暑,多重享受!
超正💯

2025-07-25 0 瀏覽
呢間餐廳做緊熊仔裝飾,入面滿佈熊熊公仔,好岩打卡,我地叫左一份盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘,梳乎厘口感鬆軟,有三塊甘多加埋白桃果肉,原個白桃同埋乳酪cream食落creamy又軟熟既口感再加入桃汁酸甜開胃。白桃果肉已起皮果肉香甜白桃味濃仲要係日本進口既生果好新鮮沙律叫左伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律,沙律份量都幾多加入左切片既白桃肉呢度既漢堡扒全日早餐,入面有牛油果,牛肉,雞蛋,日本手打漢堡扒好厚肉同大塊,肉質淋身d,肉味濃郁。流雲白桃沙冰,白桃沙冰將桃肉連同沙冰搞拌桃味較香,加入白桃果肉有嚼口,白鳳梳打比較清新加入左soda水,飲落無甘甜。

2025-07-25 5 瀏覽
每年夏天都是水蜜桃的當造季節,水蜜桃向來香甜多汁,不少港人喜愛。PHI Coffee & Pancake是次選用白鳳白桃為材料,甜度很高,配搭出不同美食,加上熊啤啤陪伴,可愛氛圍滿分。伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 伯爵茶碎灑在白桃塊上,令白桃甜味加入點點佛手柑香氣。沙律菜配上布拉塔芝士、巴馬火腿、車厘茄、藍莓,加上羅勒及薄荷的點睛效果,味道顏色配搭十分對位。漢堡扒全日早餐 All day breakfast材料十分豐富,計有漢堡扒、煙肉、煙三文魚、牛油果、雞蛋、車厘茄、沙律菜及法式多士,漢堡扒很厚的一大塊,入口非常滿足,法式多士微甜,外脆內軟。盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘 梳乎厘班戟上枱時,三件厚班戟震動著,非常鬆軟。切開一口厚班戟,沾上厚厚的白桃醬,入口感覺似食梳乎厘,味道又似滑溜的燉蛋白,帶來了久違的幸福感覺。原個白桃渾圓飽滿,內有忌廉醬,入口軟綿綿,口感不會過度軟熟。白鳳梳打 流雲白桃沙冰 白桃製成梳打或沙冰配有不少果肉,真材實料,味道甜美。

白鳳梳打 流雲白桃沙冰
白桃製成梳打或沙冰配有不少果肉,真材實料,味道甜美。

2025-07-24
用餐優惠
試食活動
2025-07-23 0 瀏覽
一想食pancake就會黎呢度,今次係白桃主題🤟🏻<漢堡扒全日早餐>漢堡扒係MVP,厚身亦夠Juicy,Toast表面烤得香脆,內𥚃軟綿,淋上蜜糖不得了😍牛肉煮得好腍,係好高分嘅All Day Breakfast💯<伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律>桃肉份量十足,配伯爵茶漬減低甜膩感,味道少少回甘,夠清新。<盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘>一上枱已經好Q彈,梳乎厘充滿濃郁蛋香,淋上homemade白桃乳酪醬,味道香甜清爽,驚喜位係,切開白桃,入面仲有好creamy嘅乳酪忌廉🫶🏻<白桃梳打>、<流雲白桃沙冰>唔會太甜,好適合夏天消暑🍑

一想食pancake就會黎呢度,今次係白桃主題🤟🏻

<漢堡扒全日早餐>

<伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律>
桃肉份量十足,配伯爵茶漬減低甜膩感,味道少少回甘,夠清新。

<盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘>

<白桃梳打>、<流雲白桃沙冰>唔會太甜,好適合夏天消暑🍑
2025-07-23 0 瀏覽
愛玩小生一放假就捐窿捐罅搵最Hot嘅食玩買。去到PHI-cafe, 店員介紹「盛夏果漾甜蜜白桃」 主題,貴為一個生果控,今日就嚟試下!點左以下幾款:1) 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘梳乎厘蛋白輕盈蓬鬆嘅口感我最喜歡,再配上白桃醬及白桃肉粒,酸酸甜甜夾著空氣感滿滿嘅梳乎厘,簡直幸福感滿滿,食晒三個梳乎厘都唔會覺膩。碟內仲有原個白桃,切開原來內有乾坤,係夾著忌廉,一齊食口感好特別。2) 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律新鮮新律菜配上鮮白桃,白桃口感细膩多汁,味道香甜。3) 漢堡扒全日早餐好豐富,誠意之作,內有漢堡扒、多士、煙肉、烤菇、蕃茄仔、沙律菜、牛油果、煙三文魚、煎蛋、燉牛肉。食完已飽8成。最喜歡漢堡扒外焦裡嫩,肉香濃郁。4) 流雲白桃沙冰夏日必點,消暑之作清涼、甘甜的沙冰5) 白鳳梳打夏天飲,簡直透心涼

點左以下幾款:

1) 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘

2) 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律
新鮮新律菜配上鮮白桃,白桃口感细膩多汁,味道香甜。

3) 漢堡扒全日早餐

4) 流雲白桃沙冰
夏日必點,消暑之作
清涼、甘甜的沙冰

5) 白鳳梳打
夏天飲,簡直透心涼
2025-07-23 0 瀏覽
今日來左mega box 買BB 用品~掃完貨就去醫下肚仔,見到有間coffee shop,擺滿熊仔同裏面都係花花裝飾,環境好靚,所以走入去坐吓!漢堡扒全日早餐其實我平時最鍾意食All day Breakfast,因為樣樣都有啲,而且感覺上健康一點!最好味係漢堡扒,啖啖肉!其次就係煙三文魚,有牛油果🥑雞蛋🥚牛肉,蘑菇🍄‍🟫煙肉🥓沙律🥗!真心好豐富!白桃沙律啖啖桃肉,份量好足!差唔多有成個桃咁😂,好清新,適合夏日食嘅沙律前菜,夠開胃!盛夏果漾白桃乳酪疏乎厘原個白桃,白桃甜度極高,肉脆甜多汁,疏乎厘空氣感十足,好香濃嘅雞蛋味道,原來係由日本直送嘅新紀元蛋整成!係近期最食過最好食嘅疏乎厘沒有之一!點了兩杯期間限定的夏日飲品白鳳梳打啖啖都有果肉,真材實料的桃肉梳打!流雲白桃沙冰🍧好juice 的果肉味!個人喜歡白桃沙冰多一點,因為夏天熱辣辣飲沙冰夠晒降溫!疏乎厘有驚喜,裝修好靚,坐得舒服的餐廳☺️

盛夏果漾白桃乳酪疏乎厘

點了兩杯期間限定的夏日飲品
白鳳梳打
啖啖都有果肉,真材實料的桃肉梳打!

流雲白桃沙冰🍧

疏乎厘有驚喜,裝修好靚,坐得舒服的餐廳☺️

• 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘
  • 流雲白桃沙冰
2025-07-18 0 瀏覽
炎炎夏日,變得特別容易無胃口,食啲酸甜水果就最適合喇。適逢PHI推出期間限定『盛夏果漾白桃系列餐飲』 開胃解渴美味。餐廳環境帶點木系乾花風格,四周放滿大大小小嘅熊啤啤,可愛又吸睛,座位寬敞舒適,傾偈打卡一流。🍑盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘 $168賣相充滿著夏日氣息,桃肉爽嫩多汁,疏乎厘蛋香十足、口感軟綿鬆軟,加上白桃汁香甜可口,令人有一種甜蜜嘅幸福感覺。原個去核白桃超有誠意,切開入面仲有非常香滑嘅乳酪cream,so yummy😋 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 $92白桃配搭沙律菜清新又健康,加上特色布拉塔芝士伯爵茶調味,寄美味又開胃漢堡扒全日早餐 $132厚厚鮮嫩嘅和牛漢堡,鮮嫩開胃沙律菜、牛油果、鮮蘑菇、太陽蛋、煙三文魚完美融合,配埋嫩滑燉牛肉、蜜糖吐司,飽肚營養又滿足。流雲白桃沙冰 $68桃味清甜,沙冰冰質細滑,清甜解暑,每一口都超爽的。白鳳梳打 $52濃濃白桃果蓉味配上梳打,清甜又解渴👍🏻消暑必點!

🍑盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘 $168

伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 $92

漢堡扒全日早餐 $132

流雲白桃沙冰 $68
桃味清甜,沙冰冰質細滑,清甜解暑,每一口都超爽的。

白鳳梳打 $52
濃濃白桃果蓉味配上梳打,清甜又解渴👍🏻消暑必點!
2025-07-10
5 分鐘 (堂食)
2025-07-17 97 瀏覽
好多隻可愛熊熊伴餐🐻🍑盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘 $168原隻渾圓白鳳白桃 果肉脆甜多汁🍑🥛一切開白桃湧出輕盈忌廉乳酪 配3塊充滿空氣感軟綿綿嘅梳乎厘 淋上✨閃令令又芳香白桃汁🤩超吸引🍳漢堡扒全日早餐 $132材料豐富有厚厚漢堡🍳煎蛋🥓脆煙肉🍅新鮮蕃茄仔🥬沙律菜 牛腩汁 微辣飽肚牛油果🥑仲有甜蜜脆吐司🍯🥗伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 $92白桃經過伯爵茶🍯蜂蜜調味 散發出清新佛手柑香🍊再配合微鹹布拉塔芝士🧀健康沙律菜🥗更突出白桃清甜🫧白鳳梳打 $52底層啖啖果粒🍑梳打氣泡一湧而上嘅冰涼清爽☁️流雲白桃沙冰 $68入口即溶手作忌廉鮮奶配搭🍑清甜多汁白桃沙冰 夢幻粉嫩色彩充滿少女感
好多隻可愛熊熊伴餐🐻

🫧白鳳梳打 $52
底層啖啖果粒🍑梳打氣泡一湧而上嘅冰涼清爽

☁️流雲白桃沙冰 $68
2025-07-15 69 瀏覽
上星期同小朋友去咗MegaBox shopping,見到5/F有間餐廳 - PHI Coffee & Pancake,外面擺咗好多得意嘅熊公仔🧸,小朋友見到好鍾意唔捨得走,於是我哋就入咗去食嘢啦!餐廳氣氛同佈置溫馨,店員親切友善🥞盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘 $168係一整個白桃呀!白桃入面加咗忌廉乳酪,做法獨特新穎,另外仲有白桃粒,白桃香甜多汁,疏乎厘空氣感十足,入口軟滑即溶,仲有微微嘅蛋香味!🥗伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 $92白桃一樣香甜多汁,沙律菜非常新鮮加埋巴馬火腿同布拉塔芝士,好開胃呀!🍳漢堡扒全日早餐 $132食材非常豐富,包括三文魚、太陽蛋、漢堡扒、煙肉、牛油果、燴牛肉、吐司及沙律等,份量都唔少,啱晒樣樣都想試嘅人🍑流雲白桃沙冰 $68🥤白鳳梳打 $52兩款飲品香甜新鮮又解渴

餐廳氣氛同佈置溫馨,店員親切友善

🥞盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘 $168

🥗伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 $92