2023-03-06 179 瀏覽
住大圍嘅朋友通知我,開咗一間新嘅咖啡店,食物方面主要係輕食,而狗狗亦有Pet Menu,當然要帶埋主子去踩點喇!😌價錢合理,選擇比我想像的多😄唔飲咖啡都有其他選擇😊滑蛋叉燒牛角包~中西Crossover!估唔到竟然可以咁夾牛角包非常有層次,上面嘅滑蛋亦都令人齒頰留香,叉燒獨特嘅香味亦都係神助攻😌格仔餅配藍莓味腸道健康花生醬~喺香港可以同狗仔一齊食嘢,簡直令主人心花怒放,而且仲係健康美味嘅小食,食得放心又開心!意式蕃茄肉醬意粉~意粉嘅口感恰到好處,味道唔會太酸,每條意粉都均勻沾上醬汁,啱晒我胃口,份量亦都剛剛好😁Dirty~除咗品嚐到Espresso嘅強烈風味之外,可以感受到牛奶香滑既雙重口感,飲落去嘅時候會品嚐到奶味同埋甘甜,非常奇妙👍🏻Mocha~最吸引我一定係拉花嘅效果。由於店員見到我有帶狗仔,所以都拉咗一隻小動物俾我,店員幾窩心😍花生醬煉奶牛角包窩夫~呢個甜品非常特別😄用嚟襯咖啡簡直一流,當中嘅花生醬非常香滑,配以粗粒嘅花生粒,大大增強口感😍

價錢合理,選擇比我想像的多😄唔飲咖啡都有其他選擇😊

2023-03-05 108 瀏覽
大鄉里出城入大圍pets cafe打卡🐶🐶🐶適逢今日天氣超好☀️係度chill真係好放鬆😌可以帶狗仔既cafe,放開狗既入去嘆杯咖啡☕️仲可以識到新朋友仔 #我指隻狗 可能狗主仲可以展開段唔錯既良緣 #平時電視睇太多FF下😂我哋2條友雖然無狗仔,但都一樣可以係到吹水嘆啡,一人一個窩夫🧇#香蕉榛子醬 及 #烤棉花糖 呢度既窩夫好特別,係披住窩夫既外表,實質食緊牛角包🤣好酥脆!我就嗌左杯 #AFFOGATO 係雲尼拿雪糕🍦+咖啡☕️味道偏酸加落個雪糕到,啱啱好🤣朋友個杯 #DIRTY 佢就話味首好有層次感,外表都好ig-nable🤣

大圍新開pet-friendly cafe! 有pet menu, 狗狗爬喺隔離一齊食! 呢間朝啡夕酒(夜晚酒吧),有人類和主子餐牌選擇!我家並無主子,唯有同大家分享人類餐牌喇🤣 滑蛋叉燒牛角包🥐$68 ✨出奇地夾!炒蛋堅滑而且份量好多,叉燒好香少許偏甜,襯鬆軟千層牛角包,聽說是法國品牌的進口,咁樣中西合璧有趣得來完全冇違和感😊 夏威夷風情貝果 $48係店家自家製既🥯,chewy包體,切開有餡!番茄醬有啲腸、肉等等,少有的鹹bagel!🍝意式蕃茄肉醬意粉 $60幾typical既肉醬意粉味道,熱辣辣即刻抄起,完全冇commercial味,仲有種家的感覺😂 ☕️咖啡方面: 來自巴西有兩種咖啡豆的house blend,屬於中-深度烘焙,屬於nutty味道,有hazelnut, 朱古力, 拖肥tasting note.!特別推介!Affogado 一shot濃郁espresso倒進杯中混合vanilla雪糕 🍦Flat Whitebarrister好有心思拉花/畫花🥺Dirty 上下分層明顯,而且last到好耐!

滑蛋叉燒牛角包🥐$68 ✨

夏威夷風情貝果 $48

🍝意式蕃茄肉醬意粉 $60

☕️咖啡方面:

!特別推介!

Flat White
barrister好有心思拉花/畫花🥺

Dirty
上下分層明顯,而且last到好耐!
2023-03-03 67 瀏覽
最近逢假日都會帶狗仔周圍去下發現其實好多cafe 都係welcome pet🐶🐱🐹🐰今次介紹大圍新開呢間,除左有主食之外仲有寵物專享既menu 可以大家一齊開餐❤️🤩__________________________🔹滑蛋叉燒牛角包 $68👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ❌滑蛋叉燒份量好多,多到炸晒出黎,夾唔埋個包雞蛋炒得好滑不過要快手食,如果唔係個牛角包就俾滑蛋壓到淋左無咁好食.🔹香蕉榛子醬牛角包窩夫 $38👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌Cafe黎講,定價真係好抵榛子醬同香蕉一向都係perfect match 味道上無得輸窩夫都烤得脆脆地值得一試!.🔹Flat white $43👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌好驚喜,個咖啡畫花好cute cute 仲有幾分似我隻狗仔🐶😝😝上網睇,佢每次畫花都唔一樣架😍但都一樣行可愛風見到都不禁令人心情變好飲落奶味同咖啡平衡得唔錯👍🏻.🔹雞蛋仔配藍莓味腸道健康花生醬 $58👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️每次帶狗仔去pet
最近逢假日都會帶狗仔周圍去下
發現其實好多cafe 都係welcome pet🐶🐱🐹🐰
今次介紹大圍新開呢間,除左有主食之外
仲有寵物專享既menu
可以大家一齊開餐❤️🤩
__________________________
🔹滑蛋叉燒牛角包 $68

🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
滑蛋叉燒份量好多,
多到炸晒出黎,夾唔埋個包
雞蛋炒得好滑

不過要快手食,
如果唔係個牛角包就俾滑蛋壓到淋左無咁好食
🔹香蕉榛子醬牛角包窩夫 $38
Keto friendly: ❌

Cafe黎講,定價真係好抵
榛子醬同香蕉一向都係perfect match
味道上無得輸

窩夫都烤得脆脆地
值得一試!
🔹Flat white $43

Keto friendly: ❌
好驚喜,個咖啡畫花好cute cute
仲有幾分似我隻狗仔🐶😝😝
上網睇,佢每次畫花都唔一樣架😍
但都一樣行可愛風
見到都不禁令人心情變好
飲落奶味同咖啡平衡得唔錯👍🏻
🔹雞蛋仔配藍莓味腸道健康花生醬 $58
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ⭕️

每次帶狗仔去pet friendly Cafe
佢都會用好可憐嘅眼神嚟望住你食嘢
今次有埋狗仔野食,終於可以唔使咁內疚😝

雞蛋仔可以配三選一款花生醬
有令腸道健康嘅藍莓花生醬
骨骼健康既紅莓花生醬
同令狗仔減壓既原味花生醬口味

我偷食左一啖
係好天然又無乜extra調味既花生味
見到狗仔食得好滋味,
做奴才既覺得好開心😁
所以最後我都買左一罐花生醬走
2023-03-02 54 瀏覽
📌Paws Pantry Cafe放假日子想靜靜地嘆個靚早餐,揀咗大圍呢間新開不久的cafe☕️佢地係pet friendly cafe,可以帶埋毛孩嚟輕鬆吓😚小店主要提供牛角包🥐bagel、croffle等輕食,亦有意粉提供🍝最特別係有狗狗食嘅雞蛋仔,照顧埋毛孩嘅需要❣️✴️Earl Grey Bagel 伯爵貝果 $44小店供應兩款bagel,一甜一鹹伯爵茶bagel茶味濃郁🥯Bagel質感偏煙韌,完全滿足bagel控嘅要求😚味道方面,充滿香濃嘅茶味,食完帶點回甘感覺🫖✴️Hawaiian Pizza Bagel $48第一次食Pizza口味的bagel🍕原來係將pizza餡料放入bagel,烘得外脆內煙韌,內裡嘅菠蘿口感juicy, 加上火腿、芝士好加分🤗大愛呢個組合🧡✴️Cappucino $43拉花好靚好用心❤️奶泡綿密,奶嘅比例剛好,入口咖啡味香濃☕️
📌Paws Pantry Cafe

✴️Earl Grey Bagel 伯爵貝果 $44
小店供應兩款bagel,一甜一鹹

伯爵茶bagel茶味濃郁🥯
Bagel質感偏煙韌,完全滿足bagel控嘅要求😚
味道方面,充滿香濃嘅茶味,食完帶點回甘感覺🫖

✴️Hawaiian Pizza Bagel $48
第一次食Pizza口味的bagel🍕

✴️Cappucino $43
又帶啤啤出動,今次去到大圍新開寵物友善cafe 以木系寶藍色為主,多個舒適的梳化座位,剛好有陽光照射☀️,打卡都一流至於食物方面,以輕食為主,有bagel 、croissant、croffle,亦有幾款意粉🍝另外仲有狗狗🐶食物提供😍鰻魚滑蛋夏威夷風情貝果香濃蜆肉意粉自家製貝果,加咗番茄🍅、芝士等,煙韌帶酸甜,配鰻魚滑蛋都幾新穎,食落都好夾;而意粉賣相唔算吸引,不過醬汁煮得好味,意粉軟硬適中香蕉榛子醬牛角包窩夫甜點唔少得🤣 窩夫上放滿香蕉片,配了香濃榛子醬及朱古力醬,外層酥脆裡面鬆軟雞蛋仔配藍莓味腸道健康花生醬好開心啤啤都有得食😋 仲有兩款口味選擇🤩,唔駛淨係腸住我哋食啦🥹 LatteEarl Grey

又帶啤啤出動,今次去到大圍新開寵物友善cafe

另外仲有狗狗🐶食物提供😍

Earl Grey

• 香蕉榛子醬牛角包窩夫
  • 鰻魚滑蛋夏威夷風情貝果
2023-02-28 76 瀏覽
去完車公廟行,同朋友周圍搵野食,去左間pet friendly 嘅cafe,下午時間都幾多人,好多毛孩係隔離😙食得好開心,呢到仲有比狗仔食嘅雞蛋仔❤️❤️❤️好有心思。Nutella Banana Croffle係Croffle係韓國大熱小食😊 以牛角酥為基調,製成窩夫。榛子醬係唔會輸😊✨配上香蕉好好食,榛子同香蕉係完美配搭。S’more Croffle呢個好邪惡😍係棉花糖配croffle,好香好打意Earl grey bagel 有啲口痕再叫左個bagel😝烘到熱辣辣,切嘅時間仲好燙手,一切開勁大陣橙香🍊AffogatoEspresso 加雪糕咁好味嘅甜品點可以錯過😎🍨雪糕奶味香,配上香濃咖啡,絕配。Chamomile tea中規中矩

Nutella Banana Croffle

S’more Croffle
呢個好邪惡😍係棉花糖配croffle,好香好打意

Earl grey bagel

Affogato

Chamomile tea
中規中矩
2023-02-17 200 瀏覽
有別一般的朝啡暮酒開在大圍的Paws Pantry和晚上的Moon Ocean由兩批人主理所以食物種類和客源也不同由火車站(老派說法)往積善街走沿途也看見不少寵物店或診所多了這間𠖥物友cafe正所謂有病醫病冇病飲啡吃包人氣網店@pink 除pop up更曾出現在matchali HOW現在可以在這裏嚐到除輕食外主餐也開始供應了還有毛孩專用食物呢下次要試埋donut啊🔅 辣肉腸芝士貝果西班牙辣肉腸非常香口3種芝士落得慷慨貝果翻熱後外脆內軟🔅 朱古力玉桂吐司長期熱賣項目本身可可和肉桂味道已經很突出沒有牛油果醬也很美味🔅 LatteBrazil拼配fruity blend
有別一般的朝啡暮酒
開在大圍的Paws Pantry