2023-06-26 867 瀏覽
今次去咗尖沙咀嘅海景餐廳食晚餐,講到海景餐廳,LCX都係其中一個好選擇,餐廳出咗一個新menu,以海鮮為主題,係一個咁靚嘅維港景色到食飯,真係特別加分。意式海鮮拼盤拼盤有好多唔同種類嘅海鮮,包括有烤章魚、劍魚片、紅蝦、烤魷魚沙拉同醃鳳尾魚,伴碟有沙律菜,可先清清味蕾。拿坡里香辣海鮮魚湯伴烤鄉村麵包呢個湯材料都非常豐富,有蜆、青口、魷魚、蝦、魚肉等,湯底濃郁,雖然話香辣,但飲落就唔算好辣。鄉村麵包烘得非常香脆,烘過又有另一番風味。番茄弦線意粉伴虎蝦、螳螂蝦及海鮮自家製弦線意粉比較有咬口,掛汁能力極高,意粉汁味道濃郁,海鮮有虎蝦、螳螂蝦、青口、蜆同魷魚,材料十分豐富。薯糰伴烏魚子及蘆筍自家製薯糰煙煙韌韌,伴上烏魚子提升味道層次,蘆筍可以中和下飽肚感。大西洋鱸魚柳伴紅蝦、帶子及茴香蘋果汁鱸魚柳大件厚實,帶子表面煎至金黃色,紅蝦幾大隻,配上茴香蘋果汁酸酸甜甜幾開胃。西西里橄欖油劍魚伴開心果青醬及柑橘沙律劍魚肉比較有口感,伴碟有甘筍仔、蘆筍、薯仔等,配上開心果青醬味道幾特別。阿馬爾菲檸檬蛋糕檸檬蛋糕伴上檸檬雪糕,夠曬刺激味蕾,酸酸地又可消滯。

意式海鮮拼盤

拿坡里香辣海鮮魚湯伴烤鄉村麵包

番茄弦線意粉伴虎蝦、螳螂蝦及海鮮

薯糰伴烏魚子及蘆筍

大西洋鱸魚柳伴紅蝦、帶子及茴香蘋果汁

西西里橄欖油劍魚伴開心果青醬及柑橘沙律

阿馬爾菲檸檬蛋糕
檸檬蛋糕伴上檸檬雪糕,夠曬刺激味蕾,酸酸地又可消滯。
2023-05-28 1910 瀏覽
星期六同fd打算食個brunch menu, 點知1點幾去到,落左order, 10分鐘後走過來同我地講賣曬,要我地散叫。咁散叫入面,叫左pama ham pizza,闊條麵同薯條,點知後尾又話薯條賣曬,薯條咁基本都冇。我地問,咁究竟有咩係有,話得菜。要乜冇乜,野食量又少。個pama ham pizza得pama ham同醬,材料又少。成個餐廳真係食景,想要咩都冇,唔會再

2023-05-23 1544 瀏覽
环境特别好,提早预订了窗边的位置,接电话的服务员会讲普通话。食物OK没啥好评价的。用餐当日有个女服务员我都跟她说了普通话还一直跟我讲粤语……不懂是不是没读过书不会讲普通话。然后换盘子的时候也毛手毛脚把盘子摔在桌子上很没礼貌。还有,当我多次举手示意她我需要帮助的时候总是装作没看见……对坐在我旁边那桌的香港客人倒是鞍前马后,有点恶心。还好店里有其他服务员态度很好,不然我当场就投诉了。下次来香港不会再来这个餐厅了。
食物OK没啥好评价的。
2023-05-14 1555 瀏覽
好味😋,但係餐廳人手睇起來好不夠。落單要serve有排等喇。都冇畀酒單,食著整三個鐘。推介: 黑松露芝士麻薯球 芝士味好醇香 同埋有嚼勁唔記得捱著咩牛排 七分熟有小小過頭
推介: 黑松露芝士麻薯球 芝士味好醇香 同埋有嚼勁
唔記得捱著咩牛排 七分熟有小小過頭
2023-05-11 1719 瀏覽
我第二次嚟呢間餐廳係成班朋友同我食生日飯☺️🎂人多最好就係可以叫多啲!試多啲唔同嘅菜式!分享一下我哋食咗啲乜嘢啦!🤗頭盤叫咗兩個沙律🥗新鮮好味PIZZA QUATTRO FORMAGGI牛乳芝士、藍芝士、羊奶芝士、巴馬臣芝士披薩Mozzarella, Gorgonzola, Goat Cheese and Parmesan CheesePIZZA PORCINI E TARTUFO黑松露、牛肝菌、牛乳芝士、火箭菠菜披薩Black Truffles, Porcini Mushrooms,Mozzarella and Rocket Leaves第三個Pizza係摺埋嘅,唔記得叫咩名添Seafood Risottowith Cherry lomatoes & Basil車厘茄羅勒海鮮意大利飯+1個意粉,🍾Vinnae Servus Cella Ribolla Gialla咁多朋友一齊當然要開支酒啦!最後當然要加個甜品影生日相啊!😘TORTINO AL CIOCCOLATOE GELATO ALLA VANIGLA朱古力心太軟伴雲呢拿雪糕Chocolate Fondantwith Vanilla

分享一下我哋食咗啲乜嘢啦!🤗

頭盤叫咗兩個沙律🥗新鮮好味
紅蝦牛油果沙律

PIZZA QUATTRO FORMAGGI
牛乳芝士、藍芝士、羊奶芝士、巴馬臣芝士披薩
PIZZA EDI 辣肉腸,香茄、牛乳芝士、洋蔥,新鮮辣椒披薩 Spicy Salami, Tomatoes, Mozzarella, Onions and Fresh Chili Peppers

PIZZA PORCINI E TARTUFO
黑松露、牛肝菌、牛乳芝士、火箭菠菜披薩
Mozzarella and Rocket Leaves

第三個Pizza係摺埋嘅,唔記得叫咩名添

Seafood Risotto
with Cherry lomatoes & Basil
車厘茄羅勒海鮮意大利飯

+1個意粉,

咁多朋友一齊當然要開支酒啦!
最後當然要加個甜品影生日相啊!😘

朱古力心太軟伴雲呢拿雪糕
Chocolate Fondant
with Vanilla Ice-cream

😊我鍾意呢度環境好,服務好👍🏻

紅蝦牛油果沙律
2023-05-11 485 瀏覽
想理解一下點解我在open rice 預約了一張枱,在沒被通知的情況下,便被取消了預約的booking 。我預約了是為了慶祝母親節,現在真的大失預算。我用咁耐open rice 預約咁耐,都係今次遇到這樣不愉快的經歷。I want to understand why this restaurant can cancel my reservation on open-rice without informing me in advance. This ruined my plan to celebrate Mum’s day. Very angry
2023-05-08 1040 瀏覽
第一次來這家食結婚週年飯,試咗龍蝦🦞意粉🍝,豬卷🐷,牛扒🦬,心太軟🍨➕ 2 x cocktails。#龍蝦🦞意粉🍝,好香龍蝦味,好味😋👍🏻。#豬卷🐷🌮賣相好特別,就是干身左啲 🆗。#牛扒🥩 一般。#心太軟 🍨 好好味😋👍🏻 仲可以寫字向碟。#2杯 Cocktails 賣相好點,特別係個杯橙酒 cocktails. 賣相好,亦好飲。唔要太濃酒味嘅朋友好適合。#服務好👍🏻。# 環境正,好浪漫。下次再來試 Pizza 🤭。雖然價錢貴一點,於週年紀念日去食返個有紀念價值和浪漫的晚餐🥣,值得👍🏻👍🏻👍🏻。整體來說,食物🥘味道,食物賣相,環境,服務都好滿意😀👍🏻。
#龍蝦🦞意粉🍝,好香龍蝦味,好味😋👍🏻。
#豬卷🐷🌮賣相好特別,就是干身左啲 🆗。
#牛扒🥩 一般。
#心太軟 🍨 好好味😋👍🏻 仲可以寫字向碟。
#服務好👍🏻。
# 環境正,好浪漫。
整體來說,食物🥘味道,食物賣相,環境,服務都好滿意😀👍🏻。
2023-04-03
紀念日
2023-05-07 679 瀏覽
食8點幾嗰轉,本身book咗坐室外,但天氣太濕熱,同reception講咗2次想轉室內,無反應最終佢照編排坐室外,仲要角落位完全無風,問佢可唔可以開風扇(室外擺咗好多風扇),極不情願咁,最終答ok但都係無開咁我哋就要求調其他位/室內,就話啲位係根據booking時間編排,要睇睇叫我哋企喺路中心等,再然後我哋本身坐嗰檯就好快安排第2批人坐咗(說好的一早編排好呢?)然後最離譜嘅事係我哋企喺路中心超過5分鐘都無人理我哋,中途其實帶咗勁多檯客就坐,最終成肚火唔食走人,去樓下食第間(仲有,叫侍應,對方第1句係同你講普通話,咁你可想而知佢係想咩客幫襯多,不過事後喺度睇返啲comment,都勁多內地人話呢間嘢態度,奉勸各位唔好比佢嘅環境呃到)

2023-05-05 616 瀏覽
看了很多照片最终决定去体验一下,结果店里的女服务员似乎很瞧不起中国人,买单的时候我就问了一句可以用支付宝吗,听见我说中文她就直接摆脸色很生气的吼,叽里呱啦说一写我听不懂的话然后不管我自己走开了,最后就把我晾在一边,一会过来一个男服务员告诉我可以用,然后说那个女的可能是听不懂我在说什么,我说听不懂没关系至少该有的礼貌需要有,好歹是个比较可以的餐厅,还有的服务培训还是需要有的,要不然就别开了,弄一些服务态度差到爆的人有伤风化!!!还有 菜真的很难吃 一块牛排几大百 就一块 点了一个面两百多 味道闻起来像💩

2023-05-04 495 瀏覽
幾失望,菜式味道一般,份量小到如兒童餐一般,就算有夜景睇都係咁話,絕對係over charge.仲有餐廳都唔滿,訂咗位8:15pm,8:00pm 到咗都唔俾入座,要係出面等,可以做得好啲囉Pretty disappointed, taste is average and food portion is small, child size meal which is a joke, not value for money.Restaurant is not full, reservation made is 8:15pm, I arrived at 8pm and still not allowed to enter, which is ridiculous

2023-05-03
生日
  • 餐前麵包
2023-04-30 556 瀏覽
Not worth the money. Poor food. Poor service. Won’t go again. We had Italian cold cut and cheese pizza.Portion is really small for the cold cut. Just 12 pieces of little meat for $228. Truffle pizza and cheese is not tasty at all. Really can’t meet the standard of high end restaurant. Every restaurant around that area is better than this one. About poor service, we have requested to sit outside and the waiter just let us to sit to the hottest area. Very disappointed with this restaurant. Tap wat

Tap water in HK is undrinkable and they just serve the tap water to customer. I will definitely avoid the restaurants in 1957 group in future.
行街行到攰唔知食咩好 咁岩經過尖沙咀海旁見到中環海濱個邊有五月天演唱會 諗住走去海港城搵間餐廳chill下聽聞Paper Moon要book枱 但因為地理位置十分好 所以問下有冇得walk in😂咁岩侍應生話今晚有人cancel會有位 即刻現場book左30mins後入座 叫我地周圍行下提早5mins番餐廳就可以 仲問我地想坐餐廳入面定海景位置 當然最後揀左海景 除左有維港景色 仲有五月天既歌聲😍🎤🎵🍞一入座侍應生即刻係碟仔倒左意大利油醋同拎左一籃麵包俾我地 入面有脆薄餅 餅乾脆條同麵包 除左麵包有少少鹹香同鬆軟 另外兩款都冇咩特別❤️‍🔥《牛肝菌芝士意大利飯 💸$268》牛肝菌同芝士味濃厚 意大利飯軟硬適中 仲有好多黑松露片係個飯上面 每一啖都超級香濃 雖然份量好似唔多 但食左一半之後都好膩 ❤️‍🔥《香煎牛柳伴薯蓉及粉紅胡椒汁 💸$398》侍應生一開始送錯左西冷俾我地 之後先換番岩份牛柳 落單叫左medium rare但送到黎食落熟左少少 牛柳有好少既調味 不特別 但肉質都算嫩 口感比相像中不錯 薯蓉相對有驚喜 奶香味濃而且十分幼滑 出色👍🏼整體不過不失 除左環境外 性價比同質素一般未

❤️‍🔥《牛肝菌芝士意大利飯 💸$268》

牛肝菌芝士意大利飯

❤️‍🔥《香煎牛柳伴薯蓉及粉紅胡椒汁 💸$398》

香煎牛柳伴薯蓉及粉紅胡椒汁

整體不過不失 除左環境外 性價比同質素一般
未必會有下一次😅

📍Paper Moon
地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OTE 301號鋪
牛肝菌芝士意大利飯
2023-04-11 862 瀏覽
本月10號…本人滿懷期待去食生日晚餐…已經預訂好並備註坐窗邊位…但被無視了有點失望和遺憾…服務員告知室外窗邊位已經被訂了唔俾我哋轉臺…但後來…窗邊嘅一張臺一直都無人入座…餐廳嘅食物幾好…就只係咁嘅服務意識好難有下次並會推薦…
2023-04-10
生日
10週年紀念特登預訂座位,座出面靠海景位置。點知去到係座出面,但係座中間位置仲要旁邊有件唔知係冷箱定咩黎既野…連小朋友都唔想座在旁邊,但同員工要求座靠邊位置又多多藉口,最後仲要見到果個靠海景位置比左個鬼佬一個人座!唔想影響心情食飯就沒有出聲!食物質素合格以上啦⋯但牛扒同魚就有啲失望⋯件牛扒唔夠熱竟然!魚就唔新鮮…魚扒有腥味…其他食物如:沙律、Pizza等都係好好味既!餐廳真係要多加留意…若果客人特登訂位慶祝生日或特別日子應該盡量配合,否則真的會令人失望。畢竟餐廳不是一般消費
朱古力蛋糕
餃子Pizza
長腳蟹沙律
小食炸魷魚同蝦
  • Pizza Edi
之前嚟咗呢一度慶祝三周年紀念🥰環境真係一流,望住維港真係好靚好舒服☺️呢度打卡真係好正❤️不過老實講,成個set嘅味道就真係麻麻哋🤣🤣🤣全部嘢食都唔會話好好食 不過合格嘅😆唔會覺得難食🤣🤣🤣同埋佢杯嘢飲真係好靚🤤🤤🤤🤤如果你係周年紀念佢仲會幫你寫埋字 好貼心💗總括嚟講,如果你嚟呢度係想打卡或者搵個地方餐廳放鬆吓 同朋友傾吓心事 我覺得都值得嘅😃不過如果係為咗食嘢嘅話我就覺得食物仲有好大嘅進步空間😂😂