2020-03-27 613 瀏覽
同男朋友去咗食生日飯,嗰度啲侍應淨係識講英文,點餐都有啲困難, 上菜仲上錯咗,不過生日就有七折,只可以話不過不失~嗌咗個三文魚意大利飯,不過個飯有啲失望囉,算係偏硬身?真係覺得唔係幾好食。不過生日有七折呢就真係幾抵食嘅,埋單都好平,同埋環境暗暗地都幾浪漫
2019-11-06 1215 瀏覽
環境幾好, 坐得幾舒服, 無乜人之前朋友帶路食過一次好食生日同女女慶祝食多次每人叫左一SET揀一款主菜送 (無得揀) : 前菜生蠔每人兩隻  + 湯 +  甜品 lemon cheesecake + 一杯餐酒生蠔唔算好大 但幾有鮮味 食完兩隻再每人叫多兩隻佢地上菜唔快 但係好高水準舊扒實隙上比張相再大D 個人中意medium,  佢燒得岩岩好, 調味一流好大舊岩岩食得哂女朋友叫燒雞都食唔哂甜品都唔錯同waiter講左係生日加左支蠟燭同寫左d字總結: 扒, 蠔, 湯都係好好食, 個cake差少少, 都係好食, 酒就普通ps: 叫set 無得用任何優惠, 不過都抵, 呢個價錢一樣食到好飽, 好過食放題
環境幾好, 坐得幾舒服, 無乜人
之前朋友帶路食過一次好食
生日同女女慶祝食多次
每人叫左一SET
揀一款主菜
生蠔唔算好大 但幾有鮮味
食完兩隻再每人叫多兩隻
佢地上菜唔快 但係好高水準
舊扒實隙上比張相再大D
個人中意medium,  佢燒得岩岩好, 調味一流
好大舊岩岩食得哂
女朋友叫燒雞都食唔哂

甜品都唔錯
waiter講左係生日
加左支蠟燭同寫左d字

2019-11-03
生日
2019-10-27 763 瀏覽
“無心插柳柳成蔭” 搵到的餐廳,入到去發覺餐廳可能因為係外國人打理的緣故,飯桌之間的距離很寬!坐起來很舒服~~  慢慢在這裡吃飯,絕對是享受~~  環境有點昏暗,適合情侶~  而且食物的種類我覺得算多,有牛扒,有意粉和飯,也有小吃!這裡還有海鮮吃,有些價格是 seasonal price,例如生蠔,所以下單前要問下侍應~叫了牛扒,讓我非常驚喜,因為牛扒的熟度可以選擇 blue,rare!很少餐廳可以選 blue!太驚喜啦而且非常大的一塊~ 很juicy~我叫了“medium”,切開一看!!哇,真的有“medium”!好多餐廳通常都會overcook,這間餐廳做到要求!驚喜男朋友叫“rare”,結果~~ 看圖片,真的有rare!perfect!男朋友開心到爆炸牛扒大件到,男仔都食不完,而且廚藝非常好,味道好吃!絕對有下一次!雖然人均消費都算高,不過偶爾來吃,而且質素咁高,係我首選

慢慢在這裡吃飯,絕對是享受~~

而且非常大的一塊~ 很juicy~

雖然人均消費都算高,不過偶爾來吃,而且質素咁高,係我首選
2019-10-26
用餐優惠
優惠券
2019-10-01 974 瀏覽
終於與姐妹們有一個飯局了。大家近半年各忙工作,真的太久沒聚聚。閨密話這𥚃有晚餐,小食,酒,實行可以來個小輕鬆的會議,哈哈。我們先點幾個小食,有脆炸牛油果,水牛城青口和雞翼和炸洋蔥圈。牛油果不油膩,青口帶點酸辣,蠻開胃!雞翼配辣醬,挺過引的!我也點了杯Hello Berries,沒有酒精的!莓味十足,酸酸甜甜,解膩解喝啊!主餐我們點了黑松露意大利飯,蕃汁海鮮意粉和肉眼扒。 黑松露意大利飯,香氣撲鼻。而肉眼扒份量十足,唯獨是有一點韌。最後也吃了一個店舖自家製的檸檬芝士蛋糕為總結,味道較酸喔!

牛油果不油膩,青口帶點酸辣,蠻開胃!

脆炸牛油果,水牛城青口

雞翼配辣醬,挺過引的!
炸雞翼,炸洋蔥圈

Hello  Berries

主餐我們點了黑松露意大利飯,蕃汁海鮮意粉和肉眼扒。

最後也吃了一個店舖自家製的檸檬芝士蛋糕為總結,味道較酸喔!
自制檸檬芝士蛋糕

2019-09-14
脆炸牛油果,水牛城青口
炸雞翼,炸洋蔥圈
Hello  Berries
2019-09-28 647 瀏覽
今晚同朋友食晚飯,一時興起想食墨西哥菜,選擇咗呢間係諾士佛台嘅餐廳。餐廳好闊落,佔據晒全層,位同之間隔得好遠,好有私隱。墨西哥脆片:每次食墨西哥菜都一定要點。唔似出邊某啲餐廳直接用薯片,呢間餐廳真係用粟米片,值得一讚。上菜嗰陣熱辣辣,啲芝士仲係半溶,牛油果醬都俾得好多,唔會食幾塊就冇晒,好滿足。牛肉餡餅:其實啲配料同墨西哥脆片嗰啲差唔多,唔同係佢焗左,餡料入面有牛肉,都係熱辣辣,牛肉好冧,超級惹味。

2019-09-21 486 瀏覽
耐唔耐都會食下墨西哥菜 因為好鐘意食burritos 個種野食 今日就同男友搵下有邊間好食 見呢間食評唔錯 用app訂仲有折 就黎試下☺️叫左個雞肉芝士薄餅 好大既一份 入面有雞肉同好多芝士 不過仲有好多麻麻地既洋蔥😝 有牛油果醬去伴著吃 個醬好食🙂再叫左個ribs 水準一般 兩個sides分別揀左烤薯仔同好少食到既黃薑飯另外叫左個大蝦意粉 隻蝦好大隻 個汁辣辣地好入味 但意粉太少 幾啖食完😅食食下會有live band 幾relaxing 🥳

食食下會有live band 幾relaxing 🥳
2019-08-24
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀早前同L小姐再試Papajoe因為都幾掛住佢地個Live band⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀不過剛好當日無駐場😣但就試咗佢地新出既牛排&生蠔Combo無念過原來薯條先係主角😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀完全係會為咗食個薯條而黎可惜應該短期內都唔會再食了😳事關L小姐已經開始佢既Keep fit大計⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀不過都推薦大家去一戰😝⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣Papajoe主打墨西哥,阿根廷及巴西等菜系,位處尖沙咀諾士佛臺,整體環境浪漫寬敞,還有駐場樂隊,有緣的話,還會輪流每檯演唱,亦可以任意點歌合唱,最適合取悅另一半⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣Steak & Oyster combo (推介👍🏻)💭整個套餐為二人份量💭隨餐附送6隻生蠔,質量還好💭及無限量供應薯條及沙律😍💭由於薯條係即炸,所以好香脆💭同L小姐食唔停口,好邪惡😉💭整個套餐價錢視乎以下所選的牛排⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣ 14安士阿根廷草飼肉眼牛扒💲468
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
事關L小姐已經開始佢既Keep fit大計
不過都推薦大家去一戰😝
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💭整個套餐為二人份量
💭隨餐附送6隻生蠔,質量還好
💭及無限量供應薯條及沙律😍
💭由於薯條係即炸,所以好香脆
💭同L小姐食唔停口,好邪惡😉
💭整個套餐價錢視乎以下所選的牛排
1⃣ 14安士阿根廷草飼肉眼牛扒💲468
2⃣ 20安士阿根廷T骨牛扒💲568(更正⚠️圖中係呢款)
💭最終揀咗呢款,真係超大塊😍
💭同時又燒得熟度剛剛好,剛好5成熟
💭完美保留到肉汁,好淋好滿足🤤
💭有醬汁相配,但最愛都係沾海鹽
💭整體黎講如果係朋友聚會都幾抵
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
2019-08-04 592 瀏覽
今晚收工約咗同事去食飯,佢哋就帶咗我去尖沙咀嘅呢間食墨西哥菜餐廳,其中一位去過墨西哥嘅同事就話呢間餐廳比較正宗,所以吸引左我試下!🔥Nachos呢個芝士玉米片勁足料,上枱嘅時候我哋都嚇親,呢個作為小食真係不錯,一路傾計一路食啱晒!🔥Quesadilla芝士薄餅熱辣辣,入面勁多芝士,配埋三個醬汁食(番茄沙沙、牛油果醬、酸忌廉),好有墨西哥風味!🔥Enchilada烤焗卷餅又係勁多芝士!第一次食覺得好似食整意大利千層麵!

🔥Nachos

🔥Quesadilla

🔥Enchilada
烤焗卷餅又係勁多芝士!第一次食覺得好似食整意大利千層麵!

• Nachos
男朋友生日當天. 選擇了在尖沙咀諾士佛臺Papa Joe餐廳慶生. 整家餐廳都是微暗的燈光 播著英文的歌曲 氣氛挺浪漫的.我點了一份 Set Dinner 小排骨. 套餐都有一杯起泡酒. 兩隻生蠔. 餐湯還有一件餐廳自家的蛋糕.男朋友點了一份阿根廷頂級草飼牛柳. 加一杯啤酒.生蠔很鮮甜. 帶有淡淡的海水味餐湯我也不確定是什麼湯. 味道像是微甜的羅宋湯阿根廷頂級草飼牛柳很 Juicy 牛味挺重的. 旁邊伴著墨西哥炒飯. 香香的辣辣的. 口感很不錯小排骨醬汁甜甜的很好吃. 可肉偏乾了點.因為男朋友生日. 店員也給我們送上了生日蛋糕. 這頓晚餐感覺很好. 各方面都很好. 值得再來
男朋友點了一份阿根廷頂級草飼牛柳. 加一杯啤酒
生蠔很鮮甜. 帶有淡淡的海水味
餐湯我也不確定是什麼湯. 味道像是微甜的羅宋湯
小排骨醬汁甜甜的很好吃. 可肉偏乾了點

2019-07-30 259 瀏覽
平時好少行去諾士佛臺,今次竟然搵到驚喜依間響尖沙咀諾士佛臺同美麗華中間,全座都有不同餐廳,今次就揀咗間拉丁美洲菜嘅餐廳。平日夜晚都有8成滿座,舊舊哋嘅燈光有復古嘅感覺。訂座仲送咗生蠔,味道鮮甜無咩鐵銹味,最驚喜係手搗茄醬,經調味更帶小小辣,好惹味。我哋叫咗牛扒、烤玉米片同卷餅,上菜速度有小小慢,大半個鐘先到。烤芝士辣玉米片芝士味重,配埋牛油果醬同酸忌廉個味十分夾,加上小小辣椒,好開胃。牛扒味道偏淡,整體好夾。墨西哥焗烤卷餅裡面包住焗得好腍的洋蔥、雞肉、小辣椒,又是另一道好好的前菜。夾埋個飯,都係小小偏辣,飯較硬身好有咬口。阿根廷頂級草飼肉眼扒牛扒外面煎得好香,帶小小炭火烤過的味道。裡面剛剛好,切開時仲有小小血水,肉味香但不太濃,保留原本肉汁😋賣相 5/5口感 5/5味道 5/5番食率 5/5
平時好少行去諾士佛臺,今次竟然搵到驚喜

賣相 5/5
口感 5/5
味道 5/5
番食率 5/5
PAPA  SOUL
2019-07-27 220 瀏覽
Happy hour time 位於諾士佛台食墨西哥阿根廷菜的餐廳,以樓上餐廳來說,我覺得食物質素非常不錯,廚師們都用心製作,本來以為一間酒吧餐廳,主要已小食為主但原來並不是的。薯條香脆可口,另外一份點了黑松露的薯條,配搭非常新鮮,還有魷魚圈,也很不錯,如果是happy hour 時間光顧,這兩個小食非常推介。我和朋友另外還點了兩個晚餐,一個是雞,一個是扒,我覺得食物質素是很好的,燒雞的肉是鮮的,因為其實很多雪藏雞,燒烤後是很難食的。另外扒也處理得不錯。
Happy hour time

2019-07-11 217 瀏覽
📍 Papa Joe Outskirts Medium @ $288星期六同男朋友選擇左去尖沙咀諾士佛台chill一下,諾士佛台多野食就不嬲架啦,有選擇困難症既小妹決定用entertainer黎是但揀一間,之前都有介紹過Entertainer,係一個apps俾你enjoy買一送一野食,或者50%off係其他服務,例如spa, fitness咁-餐廳地方夠大,每張檯之間唔會好逼,好適合情侶黎撐檯腳,仲有駐場結他手及歌手演唱,佢地有時仲會行近張檯,對住你地唱歌添。-由於買一送一,想試下唔同既野食,所以叫左outskirt,即係牛腹膜柳,講下個扒先,肥瘦適中,熟成度剛好,完全係medium既熟度。佢係度用明火燒烤既煮法,帶有好香既炭香味。一啖放入口,一咬,牛味油脂極香直沖味蕾,肉淋之餘仲好有口感。隨碟附送兩個side dish,稍微細份左少少,但有得半價,真心抵。-介紹完outskirt medium,之後最common既ribeye先,睇下係咪都係咁正先-講下個扒先,熟成度剛好,五成熟,見到網紋,肉質軟稔,牛味都濃郁有咬口,入口有炭香味,切開都多肉汁算juicy,塊扒超厚但火喉剛好,略嫌s
講下個扒先,熟成度剛好,五成熟,見到網紋,肉質軟稔,牛味都濃郁有咬口,入口有炭香味,切開都多肉汁算juicy,塊扒超厚但火喉剛好,略嫌side dish份量唔係好夠喉,男朋友食完仲有少少肚餓。
講真,如果唔係用左entertainer既買一送一優惠,性價比冇咁高既,折完之後四百頭兩個,野飲另計其實都幾抵。有另一半既快d subscribe啦,全港好多餐廳都用得架,年費都係$288一年咋!
地址:尖沙咀諾士佛臺1號8樓
推介指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2019-06-26 264 瀏覽
平時去開諾士佛臺都係去飲下酒,其實上面商廈裡面都有啲餐廳今次黎咗呢間papa joe ,book咗7點枱都發現已經8成滿餐廳本身枱局都偏暗見到有得加錢$148可以食出面嘅自助沙律吧。不過我今次就無去叫。我地主要點咗個安格斯牛扒black Angus outskirt,七成熟,食落好焾滿好重牛肉味非常之正再點多個意大利粉capellini pasta and crab,配上白汁芝士醬同蟹籽好好味!整體覺得呢間餐廳低調得黎但食物質素高,值得再食
平時去開諾士佛臺都係去飲下酒,其實上面商廈裡面都有啲餐廳

餐廳本身枱局都偏暗
非常之正

整體覺得呢間餐廳低調得黎但食物質素高,值得再食
Capellini  pasta  and  crab
Black  Angus  outskirt
Capellini  pasta  and  crab
Black  Angus  outskirt
呢間餐廳位於諾士佛台,店內燈光昏暗,播放住柔和嘅音樂,感覺幾有情調,店內地方亦寬敞,坐得幾舒適。今次已經係第二次黎呢間餐廳,食物質素依然不俗。白酒煮蜆( $168)酒味不重,蜆既份量較少,反而旁邊既薯條有驚喜,幾鬆脆。龍蝦意粉配墨西哥辣椒蒜蓉汁( $228 )大大隻龍蝦喺意粉上面,夠晒搶鏡,意粉韌度適中,辣味同蒜香味夠晒突出。Baby Back Ribs($218 )肉質軟淋淋,沾滿醬汁,好juicy,配埋隔離既飯食一流👍🏻最後我哋仲點左兩件cake,賣相不俗,但係一向嗜甜既我, 都覺得太甜喇,所以可一不可再。

白酒煮蜆( $168)
酒味不重,蜆既份量較少,反而旁邊既薯條有驚喜,幾鬆脆。

龍蝦意粉配墨西哥辣椒蒜蓉汁( $228 )

Baby Back Ribs($218 )
肉質軟淋淋,沾滿醬汁,好juicy,配埋隔離既飯食一流👍🏻

2019-05-24 272 瀏覽
上星期朋友聚會選了這間吃墨西哥菜的Papa Joe,我們都是第一次品嚐這間餐廳,由前菜小吃到甜品都好有驚喜,大部份菜式味道都比預期好,尤其當中只是簡單一碟炒菠菜,完全沒有想像到的好吃,還有墨西哥菜必有的Tacos,味道是恰到好處。我一向不太喜歡吃Risotto,因為要煮得好不容易,一係飯太硬,一係醬汁太膩,但Papa Joe 的Risotto就很對我胃口了;另一個又是考功夫的菜式,就是spaghetti,因為要煮到al dente才是最好食的,這點Papa Joe也做到了(也是純屬個人意見);全晚有點失色就是豬仔肋排,豬排是ok的,我估係醬汁出事,墨西哥青檸蜜糖汁,感覺味道怪怪的。最後三款甜品都是自家出品,不過不失啦,但誠意十足。當晚可能是星期四晚,客人較少,所以感覺坐得舒服,地方也寬敞舒適的。兩位招待我們的waiter服務態度非常好,值得讚揚。其中一位是會說廣東話的哥倫比亞人,感覺親切;至於另一位更像朋友般與我們閒話家常,講飲講食。總括來說,Papa Joe可以再encore 的
總括來說,Papa Joe可以再encore 的
2019-05-16
  • Tapas