2018-10-04 920 瀏覽
星期二晚放工後,同幾個好耐無見嘅朋友食飯,見到有個好大嘅折扣優惠,所以就揀咗Papa Joe 。餐廳喺美麗華商場後面嘅一棟大廈樓上(朋友搵咗一段時間先搵⋯)餐廳環境較暗,氣氛不錯。我哋4個人,叫咗:龍蝦 (Lobster Thermindor)上菜時會有一隻已分成兩份嘅龍蝦,沙律及烤薯仔伴碟。蝦肉彈牙,偏咸(可能係海水味?) ,但整體係唔錯嘅。伴碟的蕃茄仔好得意墨西哥餡餅(Mexican Quesadilla)餡料揀咗蔬菜,跟3個醬(茄醬,牛油果& 酸忌廉)。個餡餅似對摺咗嘅「夏威夷pizza」味,入面嘅青椒味較突出。餡味本身夠味及算多汁,所以無沾醬食,d醬留番一陣食nachos用。肉眼牛扒(premium beef rib eye)叫咗7成熟,肉質好嫩,好淋,不錯!不過煎時落咗好多鹽,好咸。下次再叫時要少鹽呀!(跟嗰個係另一款咸嘅黑椒汁,我用咗泥撈意份)龍蝦意粉(spaghetti lobster )本來擔心散叫嘅龍蝦唔夠分,所以再叫多碟龍蝦意粉。上碟賣相好吸引,龍蝦唔洗自己拆,已全部分離,殼只是裝飾。碟入面搵到3件小蝦肉,蝦肉份量明顯唔夠剛才嘅一半,可能只有1/4。意粉睇落去係普通

餐廳環境較暗,氣氛不錯。

我哋4個人,叫咗:
龍蝦 (Lobster Thermindor)

伴碟的蕃茄仔好得意

墨西哥餡餅(Mexican Quesadilla)

肉眼牛扒(premium beef rib eye)
叫咗7成熟,肉質好嫩,好淋,不錯!

龍蝦意粉(spaghetti lobster )
本來擔心散叫嘅龍蝦唔夠分,所以再叫多碟龍蝦意粉。
意粉睇落去係普通蒜香意粉,無預過係好辣,係慢慢浸出泥嗰種辣。(睇番menu,原來全名叫 龍蝦意粉 配 墨西哥辣椒蒜蓉汁)

*龍蝦肉不辣

小食- 墨西哥脆片(nachos)
賣相好吸引,我地揀咗雞肉做配料。鋪喺表面嘅係好多嘅酸忌廉及牛油果果蓉,仲有芝士!nachos比平時食到嘅大塊。

朋友覺得係全晚最好食嘅食物係nachos ,而我就覺得係牛扒(如果少鹽的話)。

飲品方面,餐廳有水提供。不過,我地每人都叫杯飲品。

叫咗2杯果汁及2杯cocktails (喺papa joe signature 嗰頁)
-Indiegogo
Indiegogo

-Milky Way
賣相吸引,面頭嘅係椰子肉,要即刻飲番幾啖先可以令d椰肉沉落去後搞得混。
Milky  way

最後,每人大概$200,優惠好吸引

2018-10-02
Milky  way
2018-09-29 914 瀏覽
這次是第二次和朋友再到papa joe吃飯一來地點在尖沙咀約朋友非常方便,二來是因為牛排真的很不錯在open rice訂枱更有8折優惠呢!好抵食!T-Bone非常大塊,並不多兩隻手掌大。調味也做得很好,加一點點mustard已經好好食餐盤上的醬也沒有用過,因為已經好夠味。配菜烤薯也好好食,但上次吃的時候,餐廳把烤薯換成薯蓉。烤薯好食過薯蓉~美中不足就是order medium rare但結果是medium~~~另外這次也試了Rib eye有做到medium rare同樣因為調味都好夠所以也沒有用到所提出的sauce
二來是因為牛排真的很不錯
在open rice訂枱更有8折優惠呢!好抵食!

T-Bone非常大塊,並不多兩隻手掌大。
調味也做得很好,加一點點mustard已經好好食
餐盤上的醬也沒有用過,因為已經好夠味。
配菜烤薯也好好食,但上次吃的時候,餐廳把烤薯換成薯蓉。
烤薯好食過薯蓉~
T-bone

另外這次也試了Rib eye
有做到medium rare
同樣因為調味都好夠所以也沒有用到所提出的sauce
rib eye
題外話/補充資料: -餐廳有兩位叔叔彈結他為每枱食客獻唱,好有氣氛 -如果其他員工更多笑容會好些,買單時店員小姐比帳單簽時似比牛肉乾
2018-09-28
T-bone
rib eye
  • T bone
2018-09-13 1291 瀏覽
想試d特別嘢,於是去咗試「阿根廷」菜,可能係夜晚,特別有南美feel,食物有水準,扒是頂級的阿根廷牛,pasta的魚籽&蟹肉味道好夾,而且全是$300樓下有交易,好抵吓,飲品亦唔貴,只係Starbucks價錢
好彩有 50% off, 否則 $700+ 嘅 tomahawk 就唔值嚕。份量比 Jaselab 嘅細好多,但由於 tomahawk 本質較厚,佢嘅 medium rare 控制個扒心較難,結果比較血,唔啱位。我只可以話 tomahawk 比較蝦人,而呢度果然被蝦了。另外一般死症係多筋。佢份 tomahawk 唔算大份,好快就食完,好處係食到尾段唔會凍到變肥膏(Jaselab's case )。點都好,唔會再食。間嘢話就話食 steak, 但係連扒刀都無,一遇上 tomahawk 呢類大陣仗,根本唔掂。雖則如此,我會有興趣試吓佢其他難度冇咁高嘅 steaks,譬如西冷之類。(但係冇扒刀都係死 .... 唉)呢度飲嘢格局,地方算嘈,絕對唔係 fine dining 地方。

題外話/補充資料: wifi 話名「名存實亡」
2018-08-27
生日
2018-08-24 1247 瀏覽
因為我成日喜歡試不同餐廳, 亦都會㨂環境及價錢是否值得, 呢間一入去似間BAR, 但枱與枱之間唔會窄, 服務都係好有笑容, 我叫咗個龍虾意粉及牛扒, 個意粉有哂虾嘅味道, 好濃烈, 正! 而牛扒正正常常, 伴菜有得㨂, 我要咗薯溶及米飯, 個薯溶好Creamy, 最愛佢個沙律吧, 有蟹及虾而且唔係一般嘅凍蟹及虾, 係有辛辣味嘅, 希望佢會KEEP 住有呢個沙律吧啦
沙律吧
2018-07-31
沙律吧
2018-08-10 1788 瀏覽
#fridayla_tst⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀早排同L小姐去試左間扒房😍菜式豐富味道又好就唔在講😎⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀最正既係可以同佢地既駐場樂隊事關當日樂隊輪流每台表演,起初以為要比Tips😢😢⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀但原來係餐廳安排既免費互動不但可以任意點歌😳😳亦可以同佢地Jam埋一份⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀所以我都唔執輸😝唱左首歌lum L小姐佢當然就心花怒放啦😎⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣Papajoe主打墨西哥,阿根廷及巴西等菜系,位處尖沙咀諾士佛臺,整體環境浪漫寬敞,還有駐場樂隊,有緣的話,還會輪流每檯演唱,亦可以任意點歌合唱,最適合取悅另一半!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣雜菌意大利燴飯💲188 (推介👍🏻)*️⃣Risotto Rice With Mixed MUSHROOM💭飯質由於喺Risotto,所以偏硬💭松露被切成薄片,香而不膩😳💭而且頗有口感😍😍😍💭調味則恰到好處,濃淡相宜⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣烤智利鱸魚柳配茴香根茸💲
#fridayla_tst
早排同L小姐去試左間扒房😍
菜式豐富味道又好就唔在講😎
最正既係可以同佢地既駐場樂隊
事關當日樂隊輪流每台表演,
起初以為要比Tips😢😢
佢當然就心花怒放啦😎
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣雜菌意大利燴飯💲188 (推介👍🏻)
💭飯質由於喺Risotto,所以偏硬
💭松露被切成薄片,香而不膩😳
💭而且頗有口感😍😍😍
💭調味則恰到好處,濃淡相宜
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2⃣烤智利鱸魚柳配茴香根茸💲298 (推介👍🏻)
*️⃣Sea Bass Steak 200gm
💭塊扒外脆內嫩,有銀鱈魚既質感😍
💭食落充滿油脂,伴碟有腰豆及三色椒切粒
💭香而帶點微酸,同魚好夾🤤🤤
3⃣澳洲安格斯牛腹膜💲228
*️⃣Black Angus Our Skirt 250g
💭牛扒表面烤得焦香,內裡juicy😍
💭一向最愛Medium熟度,入口即化
💭配海鹽最正,而D配菜都好新鮮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4⃣Crepes Kahlua Mascarpone💲78 (推介👍🏻)
💭質感煙韌,內有朱古力醬,濃厚而帶著酒香
💭白色既忌廉淡而清新,剛好去膩🤤
💭伴碟還有鮮果,都唔錯!
🔘如果唔想食正餐😳
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
2018-08-09 1267 瀏覽
較早前參加左個Facebook嘅giveaway活動,好好彩地俾我抽中左✌🏻可以享用個高達$600嘅二人晚餐,包括:阿根廷頂級草飼肉眼、烤智利鱸魚柳配茴香根茸、兩杯香檳。對個肉眼好大期望,特登嗌咗medium,點知口感超韌😓我已經切到一口嘅size,但每一啖都𡁻勁耐先吞到⋯雖然肉味好濃,但已經救唔返🤭反而伴碟嘅烤蔬菜幾好食相反,個魚好有驚喜,質感嫩滑,魚味濃🐟,底下嘅茴香根茸亦都好香滑,加埋啲酸酸甜甜嘅配料成道菜個味道好balance👍🏻環境方面,成間餐廳燈光幽暗,好有酒吧嘅氛圍。現場有Live Band,可能時間尚早,兩個結他手週圍走,逐檯獻唱同叫你即場點歌🎶。對於鍾意熱鬧氣氛嘅食客來講應該好開心,但我自己就略嫌老尷,想靜靜地同男友撐枱腳都唔得,逼住一邊食一邊同佢地對望同和唱🙈

2018-07-30 1457 瀏覽
同朋友星期六即興晚飯,係openrice訂座有7折,唔洗等就入座啦。入到去環境都幾黑,差d睇唔到個menu裝修有懷舊feel,有dining table亦都有bar table,無論食野飲野都坐得舒服。現場重有live band添。我地兩個人叫左一個rib eye steak同一個lobster pasta,重加左每位$68既salad buffet。Salad buffet除左一般沙律菜之外,重有parma ham,炒蜆,roasted veggies,燒蝦,deviled eggs,pumpkin soup同麵包等等。全部都係水準以上 尤其中意佢個麵包,超!級!煙!韌!南瓜湯都非常creamy,有少少cinnamon味,唔小心飲左幾碗Main方面rib eye係正常水準,不過不失啦。每個grill可以揀兩個sides,建議唔洗揀roasted veggies因為salad buffet 都有。lobster pasta 意粉煮得岩岩好,但d龍蝦肉好霉。意粉入面已經有一舊舊肉,以為佢咁好幫我地拆肉啦,但其實都係重有殼痴住。如果龍蝦質素唔好用大蝦都好呀店入面既waiters個個都好有笑

入到去環境都幾黑,差d睇唔到個menu

店入面既waiters個個都好有笑容,又會主動問你d野食岩唔岩口味,重會幫你係salad bar拎野食添
咁樣既服務先有資格收10%嫁嘛
2018-07-28
2018-07-18 1477 瀏覽
今日係老公生日佢特別鐘意吃牛排專登搵間未食過的餐廳試下呢間餐廳環境幾有情調加左$78任食沙律BAR如上圖抵食!有我鐘意的煙三文魚 / HAM  我地嗌左一份牛排+海鮮意粉牛排嚇親我!!!好巨型=口=有3種汁揀問老細邊隻汁配牛排好D佢推介蘑菇汁牛排7成熟切開後見到肉係粉紅色都算好食不過一個人吃晒應該會飽到嘔蘑菇汁一般無咩特別下次有機會試下其他汁海鮮意粉足料好多不同海鮮不過對我黎講偏鹹呢杯野飲好飲特別鐘意個兩條草哈哈
今日係老公生日
佢特別鐘意吃牛排
專登搵間未食過的餐廳試下
呢間餐廳環境幾有情調

加左$78任食沙律BAR

如上圖
抵食!有我鐘意的煙三文魚 / HAM

我地嗌左一份牛排+海鮮意粉

牛排嚇親我!!!
好巨型=口=

哈哈
2018-07-09
生日
2018-07-16 1195 瀏覽
見尖咀開左間墨西哥餐廳, 價錢合理, 又有7折, 試下啦。 book左枱,吾使等位。餐廳幾有格調,播埋d輕音樂, 好舒服, 幾岩情侶撐枱腳/朋友小聚。 1. 斧頭扒1000gm(HKD 700), 大大件, 厚切, 5-6人share , 扺食2.墨西哥薯片, 焗到脆卜卜, 加埋濃郁的芝士, 不得了( 推薦) 👍3.和牛-嫩, 4. 生蠔, 新鮮5.仲有自助沙律吧, 雖然款色吾多, 勝在精, 有炒蟹, 蜜瓜巴拿亞火腿,青口等。整體水準吾錯, 食肉獸新據點

2.墨西哥薯片, 焗到脆卜卜, 加埋濃郁的芝士, 不得了
( 推薦) 👍
3.和牛-嫩,

4. 生蠔, 新鮮
整體水準吾錯, 食肉獸新據點
2018-07-14 876 瀏覽
因為有apps折扣,所以有膽粗粗去試呢一間新開嘅餐廳。餐廳位於諾士佛臺入面嘅一棟大廈入面,嗰棟大廈都畀人一種比高級嘅感覺。入到餐廳門口,已經深深受吸引餐廳主打墨西哥菜,侍應都是南亜人士餐牌全是英文。我地两個人,嗌左3個食物一份羊架,羊架口感温暖,肉感彈口。唔會太老,易入口另一份,墨西哥pizza😋😋份量岩岩好,pizza 內既肉係雞肉仲有其他配料,同pizza味道岩岩好隨碟送上3款醬,雖然唔係好知咩味但好新奇既味道薯条,算係普通既。M記薯条甘飲料,叫左1664同芒果mo tail 味道一般,不過依間餐廳既cocktail 同motail自己調,一班人來就岩哂。
因為有apps折扣,
所以有膽粗粗去試呢一間新開嘅餐廳。

餐廳位於諾士佛臺入面嘅一棟大廈入面,
嗰棟大廈都畀人一種比高級嘅感覺。

入到餐廳門口,已經深深受吸引

餐廳主打墨西哥菜,侍應都是南亜人士
餐牌全是英文。

我地两個人,嗌左3個食物

一份羊架,羊架口感温暖,肉感彈口。
唔會太老,易入口

另一份,墨西哥pizza😋😋
份量岩岩好,pizza 內既肉係雞肉
仲有其他配料,同pizza味道岩岩好
隨碟送上3款醬,雖然唔係好知咩味
但好新奇既味道

薯条,算係普通既。M記薯条甘

飲料,叫左1664同芒果mo tail

味道一般,不過依間餐
廳既cocktail 同motail自己調,

一班人來就岩哂。

2018-07-14 691 瀏覽
時間:Friday night食物:食物質素唔錯,牛扒有肉汁,不硬。好味。5成熟剛好。價錢:酒類飲品及主歺牌都有折扣,非常合理價錢。服務:很友善,每次問野都不會黑面。(可能太黑,睇唔到)環境:今次试的是一間有live band 的歺廳,好有情調,燈光暗淡,但氣氛很好。份量:好似美國菜,分量大。缺點就係有D嘈,但整體满意。
時間:Friday night
食物:食物質素唔錯,牛扒有肉汁,不硬。好味。5成熟剛好。
價錢:酒類飲品及主歺牌都有折扣,非常合理價錢。
服務:很友善,每次問野都不會黑面。(可能太黑,睇唔到
份量:好似美國菜,分量大。

缺點就係有D嘈,但整體满意。
2018-07-13
2018-07-13 618 瀏覽
新開張嘅papa joe 餐廳,d野食好好味,最鐘意那道Nachos墨西哥粟米片美食芝士夠多(唔記得影相,掛住食添)最勁那道斧頭扒,整隻碟嘅size,幾個人都夠食,d肉好嫩,出邊沙律吧好牴食,味道都唔錯,未食主食已經飽左一半,休息段時間繼續奮戰餐廳環境都ok,在8樓整層,好大好舒服
餐廳環境都ok,在8樓整層,好大好舒服

2018-07-13 366 瀏覽
新開的餐廳,很值得推介. 這餐廳相比其他位於尖沙咀的餐廳來說, 地方大很寬敞, 食飯的氣芬很不錯, 竟適合情侣又適合一大班朋友一起食飯的地方.而食物的質素很不錯,很 新鮮, 味比較濃味, 比較適合愛食濃味的朋友來食, 比較喜歡個自助沙拉海鮮吧的海, 開頭會想海鮮可能很少種類, 怎料比想像中多, 所以主菜未上前也不知不覺食多了. 肉的份量比較大份, 三四人share 也可以, 一班朋友食的話,會較啱
2018-07-11 405 瀏覽
今日係第二次去試,進入呢間餐廳服務員一來就幫我地安排左一個非常舒適既地方,幫我地點左餐同酒,如果中意飲酒既朋友一定要睇傳上去個隻2013年個隻(上傳照片)我上傳既酒同食物都非常適合唔食牛既朋友,味道真係唔錯,其實仲有好多好食既野,今日我唔可以一一試,下次如果我再試會再同大家分享,不過佢地沙律吧都好抵,都係78蚊一位,有好多野食,同埋佢地既份量唔細架但係價錢唔算貴,非常實惠,好啦,大家最想知道我今日總共消費幾錢呢今日我地三個人都係1000咋

今日我地三個人都係1000咋