2021-08-06
除咗之前boathouse之外 赤柱又多個打卡位啦就係依間起boathouse對面嘅Pane e latte外面超有意大利嘅感覺 採用淺黃色外牆 好多人起度影相📸️依家仲未有book位服務 而且餐廳仲係試業中 好多野都係試吓先2:30walk-in 用排隊方式 不過好快有位入面舖大 外枱裝修非常華麗 主要粉紅色 所以好少女💗佢有menu 不過唔係lunch menu 冇set或者都可以去counter到order 廚窗有嘅甜品 pizza 麵包🥐👆🏻各式各樣嘅pizza/ focaccia bread👆🏻有啲好似doughnut既包 入面有唔同味嘅醬👆🏻多款不同嘅西餅 cheesecake, tart wtc.👆🏻比較特別嘅pastry/ crossaint👆🏻非常多人試嘅 Focaccia Pugliese 成個pizza麵包咁🍕我叫咗個 Tartufo ($88)好似pizza咁不面有塊包 之後上面有大量火腿(cooked ham) 醬(mascarpone) 黑松露(truffle)份量唔細 而且非常足料火腿每片好薄 但係有成幾層火腿味道遍鹹 不過又幾惹味😋Mascarpone 芝
就係依間起boathouse對面嘅Pane e latte
👆🏻各式各樣嘅pizza/ focaccia bread
👆🏻有啲好似doughnut既包 入面有唔同味嘅醬
👆🏻比較特別嘅pastry/ crossaint
Tartufo
我叫咗個 Tartufo ($88)
好似pizza咁
份量唔細 而且非常足料
火腿每片好薄 但係有成幾層
火腿味道遍鹹 不過又幾惹味😋
我就覺得黑松露唔特別好味 純悴好脆
然後focaccia麵包底焗得好香脆 同時中間部份好鬆
唯一係難切啲🙈
整體成個包好夾味好好食👍🏻
🍰朋友叫嘅 Charlotte Raspberry蛋糕就比較普通 賣相好靚 但係味道上唔特別好食 蛋糕質感都比較硬身 唔夠鬆軟
佢啲麵包真係好出色 好值得試👍🏻
亦唔係好常有 同一般pizza唔同
蛋糕就靚 不過未至於必食
感覺croissant都好值得試
服務唔錯 多數外國人 老闆好似真係意大利人😮服務生態度好 好friendly
環境都好掂 打卡一流 超級靚 感覺好grand💕
CP值ok 唔太貴 當食環境 坐吓噗吓
雖然有加一 但係因為宜家仲係soft opening 所以做優惠-10%
直至正式試業完 搞埋grand opening
大家入嚟赤柱可以試試!