2019-03-25 957 瀏覽
Lunch跟我的部門主管去這家餐廳用膳,較早的時候有booking,所以12:45左右去到直接就進去了(餐廳其實也還沒滿人)。坐下點餐之後服務員很快就端上湯&沙律~然後就是黑糖麥包了很好吃,暖暖的,鬆軟,塗上牛油更香我們6個人吃了3個哈哈。我選了美國牛柳扒,別看它好像很小,其實挺厚的,有6盎司。 叫了5成熟,很標準的五成熟,這是我感到高興的 薯條的話正常發揮唄~主角還是牛柳扒,旁邊的蘑菇汁可下可不下,喜歡吃咸一點的就下唄。 不下的話,牛扒本來也很夠味 叫了可樂,還有凍咖啡,不夠的話之後可以再添的呢!

坐下點餐之後服務員很快就端上湯&沙律~

然後就是黑糖麥包了
很好吃,暖暖的,鬆軟,塗上牛油更香
我們6個人吃了3個哈哈。

叫了可樂,還有凍咖啡,不夠的話之後可以再添的呢!

2019-03-23 414 瀏覽
好耐冇食outback啦😍😍😍趁之前儲印仔可以free一個set,就係到期前同幾個朋友黎食lunch,真係好抵食呀!點完餐就梗係先品嚐暖笠笠既黑糖麵包啦!每次黎食都一定要添,仲要塗滿哂cream🤪因為真係太好食☺️我地四個人食左三條🤣我地真係好大食😂除左魚之外,ribs係我既必點之選🤤肉質一啲都唔韌,非常易切👍🏻仲好香噴噴😌😌😌配埋小小沙律茶同熱辣辣既薯條🍟好滿足☺️☺️

2019-03-21 322 瀏覽
為左慶祝我嘅叻叻🐷考牌成功🚙我地去左Outback据下扒,見到匯豐做緊promote 二人餐都幾抵,有扒有龍蝦,仲有個意粉,所以就決定叫依個set,我地好似無食到黑糖包,又唔醒起,所以無得食😢首先個餐包左兩個餐湯,有蘑菇味,不過不失之後就係Caeser salad,無咩特別因為happy hour時段,所以叫左兩杯cocktails ,酒精味唔算好濃,不過都幾好飲意粉方面我地揀左「香草番茄海鮮長通粉」,番茄味濃,不過因為有海鮮關係有少少腥,下次可以揀其他意粉或飯最後到主菜「燒美國頂級紐約牛扒配加拿大龍蝦尾」個名好長,其實主要係牛扒配龍蝦,牛扒略嫌太熟,同埋有少少韌,龍蝦尾就好食,不過整體黎講可能無咩汁,會太乾,個蘆筍反而幾好,唔太老整體黎講,有HSBC卡食依個餐係幾抵,不過食物就中規中矩啦
為左慶祝我嘅叻叻🐷考牌成功🚙
首先個餐包左兩個餐湯,有蘑菇味,不過不失

之後就係Caeser salad,無咩特別

整體黎講,有HSBC卡食依個餐係幾抵,不過食物就中規中矩啦
2019-02-18
紀念日
用餐優惠
信用卡優惠
今日同同事嚟到outback食lunch😋😋😋 我就叫左一向食開的ribs 朋友就叫左燒加拿大黑毛豬扒😝因為撞正lunchtime的關係 餐廳人頭湧湧😳 叫左野食 黑糖包就即刻上 麥味依舊好香 配埋cream cheese好creamy😝😝😝 同同事share左兩條hahaRibs一上嚟賣相好乾😱😱😱 食落好柴 好失望😭😭 薯條就一如既往 啱啱炸起 熱辣辣咁好脆🤩🤩🤩 朋友就話個豬扒好靭 用好大力先切得開😯😯我地都覺得食物質素差左 可能lunchtime太多人 d野煮定左焗到過熟☹️推薦: ⭐️⭐️⭐️

朋友就話個豬扒好靭 用好大力先切得開😯😯

推薦: ⭐️⭐️⭐️
2019-03-12 435 瀏覽
夜晩同朋友傾下計總係想要飲D酒先覺得係一個享受,但其實飲左酒又吳食得太多嘢😂但飲酒又一定要食嘢禾😬以前食嘢好小坐Bar 枱,但而家好多時都會坐bar枱,侍應會提議下你食乜飲乜,吳使自己傷腦筋,飲得紅酒白酒多,都想轉下口味,我叫左杯Long Island,好鐘意呢種味道,飲落口覺得好實在又好暢快既感覺,朋友就一定飲啤酒多😊啤酒我一定😇😇所以🙅‍♂️🙅‍♂️🙅‍♂️呢個麵包好食,好香麥味,加埋cream食😋👍😋👍炸羊蔥圈——又香又鬆脆,送酒一流👍環境舒適,坐得舒服,服務當然係👍👍👍👍👍
但飲酒又一定要食嘢禾😬
啤酒我一定😇😇所以🙅‍♂️🙅‍♂️🙅‍♂️

呢個麵包好食,好香麥味,加埋cream食😋👍😋👍
炸羊蔥圈——又香又鬆脆,送酒一流👍
環境舒適,坐得舒服,服務當然係👍👍👍👍👍
2019-02-28 509 瀏覽
星期六5個人去outback食野,每逢去灣仔諗唔到食咩都會食今次去好多人,廚房好忙,所以出野比較慢同出漏野芝士薯條開頭一碟薯條係好林好林,所以我地要求換過碟,而第二碟係好脆,由外到內都好脆,面頭仲加左一pat芝士仲有creamcheese,好香三文魚扒跟飯熱辣辣,大大塊,兩隻手指咁厚唔腥,好香三文魚味,但飯的份量唔多,配上幾條豆,番茄仔肉眼扒牛扒本應跟沙律,但漏左,等左好耐先尼叫左medium well,仲有個汁,但我地冇點到,因為覺得會破壞左塊牛扒甜薯上面仲有creamcheese,番薯比較膩,食完好飽雞肉拼烤蝦闊條麵好多白汁,蝦好大隻,大約有三四隻,份量ok,夠5個人share芒果草莓蘋果酒沙冰味道新鮮d,生果味出d,蘋果酒有4.5%酒精,不擅酒精的朋友要小心,都好重酒味蜜桃蘋果酒沙冰
今次去好多人,廚房好忙,所以出野比較慢同出漏野

芝士薯條

三文魚扒跟飯

肉眼扒
牛扒本應跟沙律,但漏左,等左好耐先尼
甜薯上面仲有creamcheese,番薯比較膩,食完好飽

雞肉拼烤蝦闊條麵

芒果草莓蘋果酒沙冰

蜜桃蘋果酒沙冰
2019-01-14 1359 瀏覽
星期五晚去咗灣仔開會🥺開完八點幾想食light 啲就去咗Outback食!沙!律!同行嘅partner 聽到我點菜下巴跌到落一樓😂😂😂美國餐廳嘛一定有定幾款沙律揀✨揀咗西柚蟹餅牛油果沙律🥰冇諗過咁大碟😍💋蟹餅混合蟹肉同蛋黃醬再微微煎一下👍覺得蟹肉可以再多啲但係蛋黃醬星人表示咁嘅配搭好出色💓總共三隻不多不少剛剛好👌沙律菜同西柚都幾新鮮一個人食都有啲多😂🙈想講店員超好禮貌送餐乾脆俐落✨🌸喺到讚一讚🙈廁所米之蓮:🚽🚽🚽🚽(五個🚽為最佳)小結雖然喺outback 食沙律好似有違常理但係如果同肉食獸一齊😂要揀間餐廳輕食呢到係一個好好嘅選擇💕
星期五晚去咗灣仔開會🥺

西柚蟹餅牛油沙律

想講店員超好禮貌
送餐乾脆俐落✨🌸
喺到讚一讚🙈

廁所米之蓮:🚽🚽🚽🚽(五個🚽為最佳)

小結
雖然喺outback 食沙律好似有違常理
但係如果同肉食獸一齊😂
要揀間餐廳輕食
呢到係一個好好嘅選擇💕
西柚蟹餅牛油沙律
2019-01-14 737 瀏覽
呢間扒房都叫有一段歷史禁耐以黎未見負面消息早前更是於新界開拓分店管理及食物方面用心經營就係呢個形象先令食客食得開心放心之如更不斷回頭再食首先當然係佢既麵包溫熱軟熟 配上幼滑既whipped cream沒有其他餐包可以取代第二就係扒房靈魂 牛扒我地點左 New York strip牛肉味勁重 滿滿的肉汁 啖啖滿足感甜品方面今次無叫 signature Chocolate Thunder試左芝士蛋糕芝士蛋糕聽落普通但個人偏愛檸檬味重,食落清新啲而outback既正正係呢種成餐都好好食
呢間扒房都叫有一段歷史

牛肉味勁重 滿滿的肉汁 啖啖滿足感

甜品方面
試左芝士蛋糕
芝士蛋糕聽落普通
但個人偏愛檸檬味重,食落清新啲
而outback既正正係呢種

成餐都好好食

2019-01-11 599 瀏覽
今日下午1:00黎到依到 都有成8成滿坐低就睇睇餐單簡好之後 店員放低左1條黑糖面包同埋奶油嘩 食左一啖之後好有吸引力 自己一個味食主菜就食左成條 入面係好實心 唔會好似出面買個D 空氣包 仲有點點糖粉係上面 唔會過甜 好好味!我都REFILL 左多條餐湯係青瓜雜菜湯湯既之後就有送你沙律菜都好新鮮 沙律份量都算多我叫左香辣燒蝦飯辣度夠曬 大蝦算彈牙 唯飯太乾身但係調味係剛剛好我朋友就叫左個澳坊芝士漢堡芝士唔係拉C個隻 但係肉排既熱力令芝士溶入 配上新鮮既生菜同蕃茄 令人分唔清係自己既口水定係肉排既肉汁 還是生菜既水啦~附上既薯角都好脆同埋夠長 份量都好多總結:今餐好滿足 但食包仲滿足!
今日下午1:00黎到依到 都有成8成滿

我叫左香辣燒蝦飯

辣度夠曬 大蝦算彈牙 唯飯太乾身
但係調味係剛剛好

我朋友就叫左個澳坊芝士漢堡

還是生菜既水啦~

附上既薯角都好脆同埋夠長 份量都好多

總結:今餐好滿足 但食包仲滿足!
2019-01-10
2019-01-11 498 瀏覽
Outback 真係經典中既經典 由細食到大 大時大節去都無加價 仲要好易book 位安格斯牛排 叫左七成熟 牛肉味好重 肉質唸滑大蝦意粉個汁好味 可惜D蝦似冰鮮蝦記得去食之前一日download 定個app 做埋vip 就有九折..我地當日先知 就用唔到呢個優惠了
Outback 真係經典中既經典 由細食到大
大時大節去都無加價 仲要好易book 位
安格斯牛排 叫左七成熟 牛肉味好重 肉質唸滑

大蝦意粉
個汁好味 可惜D蝦似冰鮮蝦

2019-01-01 734 瀏覽
成班同事好大棚人 普通小店實逼唔落咁多人有同事提議去附近既outback食咁多人去仲可以儲印花 可以買十送一Lunch Set都唔小選擇有較輕營既 想食多啲都可以揀扒或者ribs我聽同事推介呢到既魚唔錯所以都叫左個魚試試Set配餐湯、沙律同野飲餐湯較咸 沙律就無試黎到outback當然唔少得無限refill既黑糖飽真係好軟 甜甜地 好香黑糖味一個人食哂成條都唔過份至於主菜 都幾大塊魚魚就夠滑 但調味有少少太濃煎得亦不夠香 整體不是太有驚喜不知道是否午市關係 可能一次過整好多塊魚本身都不是太熱 啲飯都只是暖暖地同埋擺碟將飯放在魚下面 好難切 扣左少少分不過整體環境都闊落 多人黎都唔會逼出菜都好快 店員又好helpful下次可以試下其他set
成班同事好大棚人 普通小店實逼唔落咁多人
有同事提議去附近既outback食
咁多人去仲可以儲印花 可以買十送一

Lunch Set都唔小選擇
有較輕營既 想食多啲都可以揀扒或者ribs
我聽同事推介呢到既魚唔錯
所以都叫左個魚試試

Set配餐湯、沙律同野飲
餐湯較咸 沙律就無試

出菜都好快 店員又好helpful
下次可以試下其他set
2018-11-21
2018-12-25 407 瀏覽
已經有三、四年係哩度過平安夜啦!唉,壞習慣!成班朋友年年都好遲先決家平安夜聚會!三、四年前,打左幾間餐廳都full booking,最後就搵到哩間灣仔outback啦!今年得兩個閨蜜👭一齊過,貪方便、唔想再慢慢搵餐廳,又好掛住個黑糖飽,所以平安夜又黎到哩度!今次叫左個2人餐!又好掛住薯條,又額外叫左個芝士薯條!意粉真的好食!唔會軟腍腍,煮到剛剛好!有小小彈牙口感!芝士白汁又唔會太膩!主菜美國紐約牛扒配龍蝦尾,7成熟牛扒加好鮮甜龍蝦尾👍🏻還有少不了好掛住的黑糖飽同薯條!黑糖飽鬆軟又不會太甜,薯條點醬汁是重點!2人餐加飲品,飲品有折。
已經有三、四年係哩度過平安夜啦!

今次叫左個2人餐!又好掛住薯條,又額外叫左個芝士薯條!

主菜美國紐約牛扒配龍蝦尾,7成熟牛扒加好鮮甜龍蝦尾👍🏻

2人餐加飲品,飲品有折。

2018-12-17 457 瀏覽
每次想起舒服晚餐,無限refill iced lemon tea,骨肉分離baby ribs,粗薯條,黑糖麵包,都必然會想到這家店。今晚,它又給我增加了一個理由:烤海鮮拼盤。烤帶子配著多士,令厚厚的帶子多了一個脆脆的口感。烤龍蝦尾我覺得是整個拼盤的亮點,肉質鮮美彈牙,足可比美我在澳洲漁市場的味道!凍蝦比我預期的大隻,而且肉質結實,非常新鮮好吃。煎魚的皮烤得香脆可口,配上飯也有預先調味,做得超水準。蟹腳還有大蟹鉗,配上蟹油,彌補了比較乾的問題。

今晚,它又給我增加了一個理由:烤海鮮拼盤。

烤帶子配著多士,令厚厚的帶子多了一個脆脆的口感。
凍蝦比我預期的大隻,而且肉質結實,非常新鮮好吃。
煎魚的皮烤得香脆可口,配上飯也有預先調味,做得超水準。
蟹腳還有大蟹鉗,配上蟹油,彌補了比較乾的問題。
2018-12-15
  • 烤龍蝦尾
2018-11-24 1058 瀏覽
突然友人很想吃扒 所以來了Outback來到看到有HSBC Card有Promotion Set Dinner我們叫了二人餐先來了招牌黑糖包 暖暖的很好吃😋然後來了兩碗湯👍🏻好有口感 有蘑菇碎友人本身想吃斧頭扒但因為Set dinner沒有關係所以我們加了$30吃肉眼扒吃完超級滿意然後來了每次必吃的Crab cake salad因我本身不喜歡吃太多肉 可以只和肥膩感覺最後來了Chesecake從來未吃過outback甜品本來沒有什麼期望但這個cheesecake不會太實而tiramisu是我近年來吃過好吃的其中一杯酒味有點重去過這間後應該不會去銅鑼灣和屯門店這裡人不太多 環境服務非常棒!
突然友人很想吃扒 所以來了Outback

而tiramisu是我近年來吃過好吃的其中一杯
酒味有點重

去過這間後
應該不會去銅鑼灣和屯門店
這裡人不太多 環境服務非常棒!
2018-11-22
Tiramisu
  • 黑糖麵包
  • Crab  cake  salad
2018-11-16 772 瀏覽
今日happy Friday, 便去了座落灣仔的Outback Steakhouse。侍應安排坐落兩人餐枱上,餐廳環境唔錯。坐下便有沙律🥗同湯,但我忘記了影相。我點了Lunch set 燒肉醬味豬肋骨$118。等了10分鐘到,香噴噴的豬肋骨便出爐,豬肋骨色澤漂亮,燒得很到位,肉質細膩嫩滑,肉味濃郁,秘製醬汁看上去平平無奇,卻做到恰到好處,肉比較多,把豬肋骨切開,一條一條慢慢食,滋味無窮,一整排豬肋骨都被我清哂,配上香脆粗薯條🍟簡直天衣無縫。