2021-09-13 1068 瀏覽
今日同朋友一齊玩完全日 ,突然好想食outback,於是就黎到灣仔分域街呢間分店。頭盤叫咗香煎黑椒日式黃鰭吞拿魚水晶好有驚喜,因為黑椒令到佢有辣味,但配吞拿魚又好清新。另外因為好多樣都想食,所以叫咗烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤。呢個拼盤真係好好每樣野都好好食,多人分享就最適合。最後主菜就叫咗燒雞肉芝士夾餅同香草蕃茄海鮮意粉雞肉芝士夾餅真係好正海鮮意粉都好多料我
頭盤叫咗香煎黑椒日式黃鰭吞拿魚
水晶
好有驚喜,因為黑椒令到佢有辣味,但配吞拿魚又好清新。
另外因為好多樣都想食,所以叫咗烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤。
呢個拼盤真係好好
每樣野都好好食,多人分享就最適合。
最後主菜就叫咗燒雞肉芝士夾餅同香草蕃茄海鮮意粉
雞肉芝士夾餅真係好正
海鮮意粉都好多料

2021-08-11 782 瀏覽
同事一直盛讚這間Outback Steakhouse的黑糖包非常美味,特意帶了我來食中午餐。這間Outback Steakhouse的黑糖包如果光吃黑糖包,也就一個好食而已。但配合上它的牛油,整個黑糖包即刻升華了一個地步!沒有誇張!塗了牛油的黑糖包和沒有塗牛油的黑糖包完全是兩回事!而且,同事告訴我這間餐廳最棒的地方是黑糖包吃完後如果想要再吃的話,是可以免費再續的!另外,我們叫了烤美國帶子煙肉白汁燴飯$118+燒盲槽魚柳$118。首先,烤美國帶子煙肉白汁燴飯$118,帶子比較厚身,但炸得外脆內嫩,表面帶有些許的焦色,不過咬下去依然多汁、鮮甜。其次,燒盲槽魚柳$118,這一款槽魚柳令我很有驚喜,外表已經煎得色澤金黃、香氣四溢,皮脆肉滑的盲槽魚柳澆上燒過的檸檬汁,有一種清新而不油膩的味道,非常的贊!總括而言,我會繼續跟同事一起光顧這間Outback Steakhouse的,就算不為嘗試其他美食,也一定會為了它的黑糖包光顧的!!!

2021-08-05
2021-05-14 1144 瀏覽
個前台女侍應態度極差,她話下一台就是我,等了40分鐘,前一台已經買單。她當我面將個位比左新walk in的客人。在夏天等了40分鐘都算,不合理的是不守信用及公然幫其他客人打尖!下次永遠都唔會幫襯!
2021-04-11 2914 瀏覽
新春期間和朋友於山頂行過大運,下山時是下午時份,又有藉口去食 TEA了 😋。我們置身灣仔區,驚覺選擇其實不多,因為仍有很多餐廳未開市,甚或價錢不合,一路走了幾條街,遠遠見到大大個  OUTBACK 招牌,簡直有種在沙漠中找到水源的喜悅。餐廳位處商業大廈一樓,景觀開掦,兩邊街景盡收眼簾。今天客人不多, 我們可以舒舒服服霸佔整張卡位。雖然今天沒有下午茶供應,不過 MAIN course 選擇也豐富,價錢由 $88 至218不等,每項選擇均配  ~ 是日餐湯、飲品、還有那個出名的黑糖麥包。黑糖麵包  ( 任添)最先送上的黑糖麥包,熱騰騰,質感軟熟,中央色擇較深,少少濕潤,麥味香濃,甜甜地,有少少提子乾的味道,咬落質感又美味,配軟滑米白色的忌廉芝士醬,味道更佳,結果我們叫了三轉,另外每人還要加十蛟外賣了一條,返屋企慢慢嘆。栗米湯是日餐湯為忌廉栗米湯,濃稠度適中,不似其他餐廳只有一味 ~ 甜 ,初段有點點辣,接著又會嚐到少少咸,帶出粟米的天然甜味,粟米没有全部打成蓉,還可以食到大大粒原粒粟米,增添口感。香辣燒蝦飯 $88賣相不俗 ,黃黃橙橙的顏色十分醒神,作為頂層配菜裝飾的炸紅蘿蔔絲非常脆口,飯

黑糖麵包

黑糖麵包  ( 任添)

香辣燒蝦飯

香辣燒蝦飯 $88
賣相不俗 ,黃黃橙橙的顏色十分醒神,作為頂層配菜裝飾的炸紅蘿蔔絲非常脆口,飯粒金黃,味道偏淡,食落有少少辣,原隻大蝦經煎香後,十分惹味,肉質稍乾身,但依然爽脆。

燒盲槽魚柳

燒盲槽魚柳$118
外皮煮得金黃香脆 ,魚肉略厚身,口感嫩滑細緻,洒上少許檸檬汁提鮮 ,非常美味 ;除了魚柳,還有炒香了的飯 ,飯粒粒分明 ,呈蛋黃色 ,軟硬適中,味道偏淡,没有多餘調味,油份,可以話吃得健康。

咖啡

咖啡  (任添)
作為餐飲,咖啡味道其實算是不俗,合格以上,没有驚喜是預期之內,勝在可以任添。

以這個價錢,這個環境和食物質素,個人認為算是物有所值,難怪身邊的朋友也經常幫襯這間連鎖餐廳。

而那個超正的黑糖麵包,更是餐廳的加分位。

2021-02-14
黑糖麵包
香辣燒蝦飯
燒盲槽魚柳
2021-02-18 1523 瀏覽
因為疫情問題 不能出行 住了隔壁酒店 限制令問題選擇外賣的 外賣有折 對於我來說 豬肉一般吧 男朋友的牛排 他說可以接受伴菜不錯 麵包不錯 麵包的醬 像雪糕的質地份量不錯 還有薯條 小朋友喜歡黑糖麵包 男朋友極力推薦 餐湯蠻不錯的 有興趣的 可以去試一下 畢竟我是外賣 和堂食相比 還是有差別的
因為疫情問題 不能出行 住了隔壁酒店 限制令問題
伴菜不錯 麵包不錯 麵包的醬 像雪糕的質地
份量不錯 還有薯條 小朋友喜歡
2021-02-17
外賣自取
午市人多記得訂座呀🙏🏽😍📍OUTBACK 最出名既黑糖包🥖不需多介紹,剛出爐熱辣辣,外脆內軟,非常軟熟,蘸上香滑牛油🧈,入口即化,幼滑無比,令人難以忘懷。仲可無限添加🥖❤️可能因應疫情,食物價錢有所優惠,DAY SPECIAl MENU 適用於五點之前,十分抵食,有齊餐湯🥄、麵包🥖及主菜。小食均有減價,重點是會員仲有得折上折😍。座位安排都算寛躺,枱與枱之間都有透明膠板分隔。香辣燒蝦飯(HKD 88):濕度剛好,保持水準,蝦🦐有點乾,但飯粒粒分明,好香口, 配上烘過的脆紅蘿蔔🥕條同蔥花,口感很好。炸美國帶子煙肉白汁燴飯:帶子食落嫩口,充滿煙肉香,燴飯帶有啖啖白汁味,不會太濕,而且飯做到粒粒分明,不錯。總結:商業區性價比高午餐好地方灣仔呢間吾錯 但東涌就一般 有地區差異問題
午市人多記得訂座呀🙏🏽😍📍

座位安排都算寛躺,枱與枱之間都有透明膠板分隔。

香辣燒蝦飯(HKD 88):

炸美國帶子煙肉白汁燴飯:

總結:
商業區性價比高午餐好地方
灣仔呢間吾錯 但東涌就一般 有地區差異問題

2020-11-06 1465 瀏覽
Outback最有名的黑糖麵包,烤過後暖暖的很軟熟,配埋香滑牛油,總能令人念念不忘🤤,而且不夠喉仲可以refill,包控的我很喜歡到那裏吃他的麵包!平時我會愛在會在午餐時間去,午市套餐價錢比晚市優惠,有齊餐湯、麵包及主菜,/燒雞肉芝士夾餅特別介紹這個雞肉芝士夾餅,不要小看他的份量,第一次點的時候以為會不夠飽,但吃了一半已經開始投降了,因為餅裏面夾滿了芝士與雞肉,沾一口白色的醬十分美味,而且薯條還是熱辣辣十分脆,十分滿足!

燒雞肉芝士夾餅
  • 黑糖麵包
2020-09-30 1332 瀏覽
Lunch好地方預早一日book 1230準時去到 職員有禮貌安排入坐地方好闊落又唔嘈係略嫌唔夠staffsLunch梗係食lunch set有好多選擇沙律 夾餅 意粉 飯 扒等等仲包個湯同餐飲我同朋友都好掛住個黑糖包快快手落單嗌左個意粉同牛扒share個包真係好好食呀🤤🤤🤤🤤🤤🤤個湯就麻麻 對我黎講太creamy同太甜不過重點都不在佢肉醬炒意粉夠熱味道ok份量剛好牛扒都好大件 生熟程度ok配菜偏淋 薯條落鹽重手左自己西一西個籃 整走d鹽就好d~Overall都覺得幾好上菜程度快 態度好 性價比高係OL食lunch好地方~
Lunch好地方

肉醬炒意粉
夠熱味道ok份量剛好

牛扒都好大件 生熟程度ok
配菜偏淋 薯條落鹽重手左
自己西一西個籃 整走d鹽就好d~

Overall都覺得幾好
上菜程度快 態度好 性價比高
係OL食lunch好地方~
2020-09-28
一心一意打算食輕盈午餐,始終忍唔住黑糖麵包的誘惑, 最終破界一個人食晒...... 疫情嘅關係,座位安排非常寬躺,全部枱都有用透明膠板隔開,食客埋單離開座位之後,都會有用清潔劑消毒清潔🧹食物方面,午餐都有幾個選擇,我個人就揀咗感覺上比較健康嘅大🍤沙律🥗!老實講,沙律唔算特別出色,叫做不過不失,蝦的份量還可以最吸引我嘅反而係黑糖麵包,差唔多每一次想食outback都係因為想食佢個黑糖麵包!有一次食,麵包係微暖的,非常之鬆軟,真係令人一食難忘湯方面,普普通通,另外還有餐飲!

有一次食,麵包係微暖的,非常之鬆軟,真係令人一食難忘

湯方面,普普通通,另外還有餐飲!
2020-09-18
  • 黑糖麵包
2020-09-19 744 瀏覽
呢間outback係金鐘同灣仔中間,電車路附近。每次過黎食晏都人頭湧湧,一定要book!叫主食會跟湯、餐包同野飲,一定食得飽。我叫左香辣海蝦炒飯($88),我覺得個飯好出色,濕度乾好,很香口,上面做點綴的紅蘿蔔乾是炒過脆脆的,配埋飯個口感很好,略嫌蝦太細隻。朋友叫左豬肋骨配薯條和酸菜($128),大大份好抵食,鍾意個燒烤醬,啲肉一啲都唔老,非常不錯。灣仔一定有更加平既選擇,outback係我由細食到大,一路都無令我失望既餐廳🙌🏻
呢間outback係金鐘同灣仔中間,電車路附近。

每次過黎食晏都人頭湧湧,一定要book!

叫主食會跟湯、餐包同野飲,一定食得飽。

疫情期間都唔想出去食喇。留喺公司經openrice叫外賣好過。等到差唔多可取嘅時間先落去拎。唔使企喺度等真好。今次用咗個星期二信用卡外賣優惠。80蚊即減20蚊。叫咗依間餐廳嘅白汁蝦扁意粉set配黑糖面包加忌廉湯。原隻手掌size嘅黑糖面包加嗰舊牛油。正估唔到仲有兩塊蒜蓉包。用錫紙pack。仲脆卜卜點湯食一流。個粉就比較淡味囉。好彩啲蝦爽口有味。仲有7-8隻。一啲都唔孤寒。食完飽到上心口。美中不足就係無嘢飲囉。算啦。飲水

原隻手掌size嘅黑糖面包加嗰舊牛油。正
估唔到仲有兩塊蒜蓉包。用錫紙pack。仲脆卜卜
點湯食一流。

食完飽到上心口。美中不足就係無嘢飲囉。算啦。飲水
2020-08-04
外賣自取
用餐優惠
信用卡優惠
2020-07-12 1281 瀏覽
因為見客嘅關係所以出咗灣仔做嘢 咁啱lunchtime周圍行想搵個可以坐比較耐嘅地方 所以去咗outback食 呢到既lunch set其實都幾抵食㗎 當日叫咗一個豬肋骨配薯條 另外佢餐前仲有個黑糖包同埋沙律同埋湯㖭 黑糖包其實就係outback其中一個招牌之一 甜甜脆脆而且新鮮熱辣好好味 而沙律同湯呢就正常啦 我鍾意呢度嘅豬肋骨夠軟淋 唔會好似出面其他有啲餐廳咁好硬班班 另外呢度嘅薯條係粗薯 而且新鮮熱辣香脆 成個Dish其實個portion好大好夠食 超抵超滿足
2020-05-21 1522 瀏覽
跟同事好喜歡lunch time 來吃飯!叫lunch set share 黎食我地4個人叫3個lunch set💓 會有無限可添既黑麥包,超香!仲有3個忌廉湯加3個沙律,沙律🥗如果係配黑醋會比沙律醬更好最喜歡outback 既pork ribs,無論醬汁,肉汁,都好正💓 另外,個意粉都好好味😋叫既飲品都會比你自己調味,呢點好欣賞,唔怕太甜。例如奶茶☕️,係比你自己加奶。檸檬水,自己決定加幾多檸檬🍋4人最後大家差不多100內就埋單!
跟同事好喜歡lunch time 來吃飯!
叫lunch set share 黎食

4人最後大家差不多100內就埋單!
2020-03-28 1588 瀏覽
Outback好多人都知 灣仔附近有好多西餐廳 都有好多地方可以食到burger 但呢次就去左outback 揀佢既原因就係因為佢個黑糖面包 真係好好食 佢既午餐由98起跳 包沙律 餐湯 主菜同一杯餐飲好多食客都係好中意食佢 佢上既時候唔會凍冰冰 你食完可以再問店員掂多一份 如果朋友一多 一定食幾份餐湯同沙律 個湯不錯 幾多配料係入面 但沙律我麻麻地 可能本身我對沙律就無咩興趣主菜我叫左呢個牛肉漢堡跟薯條 呢個餐我覺得都幾抵食 連加一一百出頭就食到咁多野而且佢個牛肉漢堡係好多汁既 食起上黎會食到成手都係 讚👍🏻以灣仔區附近既物價黎計 呢餐都算average

而且佢個牛肉漢堡係好多汁既 食起上黎會食到成手都係 讚👍🏻

以灣仔區附近既物價黎計 呢餐都算average
2019-12-31 2027 瀏覽
呢度嘅溫室係真係好豐富,有沙律、湯、黑糖麵包!仲有主菜同埋嘢飲!我真係超鍾意食佢嘅黑糖麵包🌸尤其是配埋佢個奶油!佢真係完美嘅配搭😝我唔會話俾你聽我係為咗佢個包而來㗎!因為佢不嬲個份量都好多,所以我就食沙律算啦🥳佢個沙律配佩一大舊嘅計,好似係雞胸但係一啲都唔老,好考功夫~同埋佢食落去好似有啲孜然粉味,仲有好甜嘅芒果,令成個沙律酸酸甜甜🤩呢仲ribs見到佢個份量有幾多!係接駁咗兩條肋骨㗎😱佢炆得好入味又淋身,基本上搵叉叉開佢都食到仲有啲酸嘅椰菜,但係味道唔會話好重,所以可以接受!薯條佢比一般嘅粗少少,好有滿足感💜