2022-05-07 66 瀏覽
第一次來,環顧四周,有人 working out of office、有的放緊空、睇書、傾計,好似只得我不停咁食🤭叫左杯 Orange is the New Black 同鹹味嘅 Dutch Pancake。Orange is the New Black (佢中文名叫女子監獄😆) 係混和左橙同熱情果嘅 Black Coffee,我好喜歡嗰種酸酸甜甜再夾雜咖啡香氣嘅味道😋👍🏻至於 Dutch Pancake,雖然係鹹味,但都加左糖漿,Pancake 好鬆脆亦好足料,但糖漿份量對我嘅口味來講有啲太多😅呢個 out of office lunch,真係好 chill.

放假突然想去土瓜灣影相,行行下見到呢間新開嘅coffee shop,咁啱電話要叉電就入去坐下啦😗一入去要喺門口order咗先,之後揀位置坐,但由於當日係閒日下晝,所以都有唔同位置可以揀本身想揀窗口位感受下經過落地玻璃入嚟嘅陽光,但因為衣著關係唔係咁方便就揀咗一般靠牆嘅位坐坐咗一陣,咖啡就到喇~叫咗杯latte,因為不嬲飲咖啡都比較鍾意飲熱嘅咖啡,所以無理當日幾熱都要叫杯熱啡試真啲手勢☕️☕️Latte揀咗nutty豆,溫度適中,拉花尚可啦,不過不失,overall係唔錯嘅另外亦都有聽朋友講佢嘅pancake係好好食,下次有機會一定要再嚟試吓!—————————————————服務:細心,有提供手提電話叉電🔋🔋味道:OK環境:舒服,享受生活🤣價錢:正常回頭指數:🍞🍞🍞🍞/5(期待下次食pancake🙃)

—————————————————

服務:細心,有提供手提電話叉電🔋🔋
味道:OK
環境:舒服,享受生活🤣
價錢:正常
回頭指數:🍞🍞🍞🍞/5(期待下次食pancake🙃)
2022-04-07
2022-04-22 200 瀏覽
聞名不如見面…好耐冇追過新開嘅cafe見經過開星期五下晝兩點幾三點full house😂好彩10分鐘內有位..之前見好多foodie話**要order咗先可以坐低**好彩有睇post因為當日職員問我想要窗口定bar枱我話窗口 差啲就拎埋餐牌過去坐低😂突然醒起 >> 要order先咁我就企左係cashier前等指示☁️最怕空氣突然安靜☁️半分鐘後…職員望住我 問想要啲咩如果我冇睇post又無問都唔知dead air幾耐😂..☕️flat white ok..🍳dutch pancake無事我返返出去先啦不是dutch嘅fluffy & puffy🥲邊邊係脆嘅中間重糖漿🙈🙈個人就麻麻..除咗杯咖啡係叫得啲個甜食我麻麻環境set-up 始終係香港 幾迫------👻回頭指數/Coming back?🍽食物/Food: 🔘🔘⚪️⚪️⚪️📷環境/Ambience: 🔘🔘⚪️⚪️⚪️🛎服務/Services: 🔘🔘🔘⚪️⚪️💸性價比/CP: 🔘🔘🔘⚪️⚪️------🐶寵物友善/Pet-friendly: ✅🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌------
聞名不如見面…

除咗杯咖啡係叫得啲
個甜食我麻麻
環境set-up 始終係香港 幾迫
------
👻回頭指數/Coming back?
🍽食物/Food: 🔘🔘⚪️⚪️⚪️
📷環境/Ambience: 🔘🔘⚪️⚪️⚪️
🛎服務/Services: 🔘🔘🔘⚪️⚪️
💸性價比/CP: 🔘🔘🔘⚪️⚪️
🐶寵物友善/Pet-friendly: ✅
🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌
2022-04-20 106 瀏覽
土瓜灣愈來愈多的 coffee shop , Out of Office 的地點算是較佳, 靜中帶旺, 店舖前身是寵物美容店, 地方很寬敞, OOO 亦把握空間感, 放了數張大豆椅與梳化, 讓人坐下來真正 chill 一下, 而不是要跟旁邊的客人枱貼枱, 一點點私人空間也太奢侈掛著聯天, 都忘了食物的名字, 不過質素不俗, 下次可以再試試其他

📍土瓜灣 𝚃𝚘 𝙺𝚠𝚊 𝚆𝚊𝚗❝空間感工業風cafe☕️靜中一點熱鬧😍❞假期黎都有人龍!個人覺得呢度坐得幾chill 有幾張豆袋沙發比人坐😬但由於出面都keep住有人等位 都唔好意思坐太耐 假日黎講呢度唔岩坐太耐/work-friendly啦👀🍅𝐒𝐡𝐚𝐤𝐬𝐡𝐮𝐤𝐚 $140 (3.5/5)呢度既北非焗蛋帶點中東香料味🌿食落唔錯 配多士好食 只係價錢有點進取👀🥑𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐀𝐯𝐨𝐜𝐚𝐝𝐨, 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 & 𝐒𝐜𝐫𝐚𝐦𝐛𝐥𝐞𝐝 𝐄𝐠𝐠 $80 (3.5/5)份量好足! 超多牛油果同炒滑蛋🥰不過略嫌冇咩調味 好淡味🤣toast口感有d似keto個種口感 軟軟實實 我mmd🤥🥣𝐘𝐨𝐠𝐮𝐫𝐭 𝐁𝐨𝐰𝐥 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐡𝐢𝐚 𝐏𝐮𝐝𝐝𝐢𝐧𝐠 $85 (3.5/5)都幾細碗🤣係hazelnut味! 食落似nutella撈yogurt😬配granola同香蕉🍌仲有chia seed!😙꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍 Out of Office土瓜灣美善同里8號美怡大廈地下1-3號舖Ig: @ooo.coffee🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…#joys_土
📍土瓜灣 𝚃𝚘 𝙺𝚠𝚊 𝚆𝚊𝚗
❝空間感工業風cafe☕️靜中一點熱鬧😍❞

Shashuka

🍅𝐒𝐡𝐚𝐤𝐬𝐡𝐮𝐤𝐚 $140 (3.5/5)

Avocado  and  truffle egg  toast

Yogurt  bowl

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 Out of Office
Ig: @ooo.coffee

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_土瓜灣

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
繃緊的抗疫日常 ... 週末短暫的外出 轉換一下心情這次來到了土瓜灣的 ᴏᴜᴛ ᴏғ ᴏғғɪᴄᴇ ~土瓜灣站直走幾分鐘就可以 ᴏᴜᴛ ᴏғ ᴏғғɪᴄᴇ 了週末的早上接近下午時分到訪嚴峻疫情下也算是人氣不錯的半滿狀態最受歡迎的豆豆沙發當然沒了不過還有不同類型的 sʜᴀʀᴇ ᴛᴀʙʟᴇ 店前方也有一排 ʙᴀʀ 檯位置𓋪 𝘛𝘰𝘢𝘴𝘵 𝘸/ 𝘈𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰, 𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 & 𝘌𝘨𝘨𓎺 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 其實我是衝著他們的貝果跟鹹派而去的但十分不巧地 那天他們剛新增了其他餐點全部輕食都沒供應 ... 打算先坐下慢慢看餐牌 店員又提醒說 其實店裡是先點餐再就坐的 這次就給我例外 (我該說什麼 ... )當下其實是一股想離開的心情 但附近也沒有其他選擇了最後點了餐牌上看起來比較像輕食的吐司 不過整體也算是有水準之上喔首先份量蠻大的 大塊的酸種包帶驚喜的軟熟也不吝嗇地塗上滿滿的牛油果蓉上面的炒蛋都很出色 松露則稍稍遜色 沒有帶出應有香味可能是牛油果跟炒蛋太香了不過吃完一份真的會飽 建議兩個人分享更好 咖啡也是蠻不錯的 如果再順滑一點更好看到幾桌客人都是特地來喝杯咖啡就離開似乎在區內也是很受歡迎的呢
繃緊的抗疫日常 ...
週末短暫的外出 轉換一下心情
這次來到了土瓜灣的 ᴏᴜᴛ ᴏғ ᴏғғɪᴄᴇ ~
土瓜灣站直走幾分鐘就可以 ᴏᴜᴛ ᴏғ ᴏғғɪᴄᴇ 了

其實我是衝著他們的貝果跟鹹派而去的
但十分不巧地 那天他們剛新增了其他餐點
全部輕食都沒供應 ... 打算先坐下慢慢看餐牌
店員又提醒說 其實店裡是先點餐再就坐的
這次就給我例外 (我該說什麼 ... )
當下其實是一股想離開的心情
咖啡也是蠻不錯的 如果再順滑一點更好
看到幾桌客人都是特地來喝杯咖啡就離開
似乎在區內也是很受歡迎的呢
2022-03-12
$130 (早餐)
2022-04-03 123 瀏覽
☕️Latte $45☕️Cappuccino $45🍽Shashuka $140 對於係北非食過千千萬萬次北非菜的我呢道北非蛋既還原度高達八成係一間有異國風味既coffee shop
☕️Latte $45
☕️Cappuccino $45
🍽Shashuka $140

對於係北非食過千千萬萬次北非菜的我
呢道北非蛋既還原度高達八成
係一間有異國風味既coffee shop
ɪ ᴀᴍ ᴏᴜᴛ ᴏғ ᴏғғɪᴄᴇ 👋⠀𝙽𝚎𝚠 𝙺𝚒𝚍 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝙱𝚕𝚘𝚌𝚔 𝐎𝐮𝐭 𝐨𝐟 𝐎𝐟𝐟𝐢𝐜𝐞 is the perfect spot for those looking to 𝘨𝘦𝘵 𝘰𝘶𝘵 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘰𝘧𝘧𝘪𝘤𝘦 & 𝘵𝘢𝘬𝘦 𝘢 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘵𝘩𝘦𝘳 🧘‍♀️⠀Located in the 𝘛𝘰 𝘒𝘸𝘢 𝘞𝘢𝘯 𝘢𝘳𝘦𝘢 just next to garages and old shops, the 𝘳𝘦𝘥-𝘣𝘳𝘪𝘤𝘬𝘴 & 𝘪𝘯𝘥𝘶𝘴𝘵𝘳𝘪𝘢𝘭-𝘤𝘩𝘪𝘤 𝘥𝘦𝘤𝘰 falls right in place w/ it’s surroundings ✨⠀Recommend getting their 𝕆𝕆𝕆 𝕊𝕡𝕖𝕔𝕚𝕒𝕝 𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜𝕤 that’s 𝘪𝘯𝘧𝘶𝘴𝘦𝘥 𝘸/ 𝘢 𝘤𝘪𝘵𝘳𝘶𝘴𝘺 𝘴𝘱𝘭𝘢𝘴𝘩 🍊 - it’s a bit like a 𝘤𝘰𝘤𝘬𝘵𝘢𝘪𝘭 𝘣𝘶𝘵 𝘸𝘪𝘵𝘩𝘰𝘶𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘢𝘭𝘤𝘰𝘩𝘰𝘭 🥃⠀Their 𝔻𝕦𝕥𝕔𝕙 ℙ𝕒𝕟𝕔𝕒𝕜𝕖𝕤 also caught my eye and we tried the 𝘴𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘺 𝘌𝘷𝘦𝘳𝘺𝘥𝘢𝘺
ɪ ᴀᴍ ᴏᴜᴛ ᴏғ ᴏғғɪᴄᴇ 👋

Their 𝔻𝕦𝕥𝕔𝕙 ℙ𝕒𝕟𝕔𝕒𝕜𝕖𝕤 also caught my eye and we tried the 𝘴𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘺 𝘌𝘷𝘦𝘳𝘺𝘥𝘢𝘺 𝘷𝘦𝘳𝘴𝘪𝘰𝘯 🍳 really liked the texture but it was a bit bland, think I would’ve preferred the sweet option!

💭 sᴏʀʀʏ ʙᴏss, ɪ’ᴍ ᴏᴜᴛ ᴏғ ᴏғғɪᴄᴇ ☕️

𝚆𝚑𝚊𝚝 𝚆𝚎 𝙶𝚘𝚝
• 𝙴𝚟𝚎𝚛𝚢𝚍𝚊𝚢 𝙳𝚞𝚝𝚌𝚑 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 🍳 ($𝟷𝟷𝟶)
• 𝙰ç𝚊𝚒 𝙱𝚘𝚠𝚕🫐 ($𝟿𝟶)
• 𝙾𝚛𝚊𝚗𝚐𝚎 𝙸𝚜 𝚃𝚑𝚎 𝙽𝚎𝚠 𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 🍊 ($𝟼𝟶)
• 𝙾𝙾𝙾𝚃 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 🍋 ($𝟼𝟶)
📍 𝐎𝐮𝐭 𝐨𝐟 𝐎𝐟𝐟𝐢𝐜𝐞
2022-03-17
下午茶
  • Orange  is  the  new  Black
  • OOT  Coffee
2022-03-26 113 瀏覽
#_bigfoodbaby土瓜灣#_bigfoodbabycafe呢幾日細雨棉棉,又濕又凍,令🤰🏻好想念喺陽光明媚嘅早上飲杯茶歎個靚早餐嘅日子😌因此出返個cafe post自己ff一下😎呢間cafe對土瓜灣呢啲cafe沙漠可以話係一點綠洲,Cafe走工業風,樓底非常高而且環境闊落,唔會感覺焗促,讓人好想喺度坐返個朝早😎🌝Dutch pancake $90一大個脹卜卜嘅pancake,外邊焦脆,入面就好似雞蛋布甸一樣滑溜,食落都好有蛋香味👍🏻但略嫌水果比有啲孤寒😂🌖牛油果煙三文魚多士 $90牛油果蓉搽得算厚身,整體就係正常發揮,冇乜特別驚喜亦唔會伏📍Out of Office (土瓜灣)土瓜灣美善同里8號美怡大廈地下1-3號舖
#_bigfoodbaby土瓜灣
#_bigfoodbabycafe

呢幾日細雨棉棉,又濕又凍,
令🤰🏻好想念喺陽光明媚嘅早上
飲杯茶歎個靚早餐嘅日子😌
因此出返個cafe post自己ff一下😎
呢間cafe對土瓜灣呢啲cafe沙漠可以話係一點綠洲,
Cafe走工業風,
樓底非常高而且環境闊落,唔會感覺焗促,
讓人好想喺度坐返個朝早😎

🌝Dutch pancake $90
一大個脹卜卜嘅pancake,
外邊焦脆,
入面就好似雞蛋布甸一樣滑溜,
食落都好有蛋香味👍🏻
但略嫌水果比有啲孤寒😂

🌖牛油果煙三文魚多士 $90
牛油果蓉搽得算厚身,
整體就係正常發揮,
冇乜特別驚喜亦唔會伏

📍Out of Office (土瓜灣)
2022-03-21 95 瀏覽
土瓜灣開咗好多新嘅Cafe,今次嚟呢間水泥風cafe,試吓佢靚靚嘅bagel😋 見到唔少客人都有帶狗仔, cute cute🥰 店員哥哥好有禮貌,好Nice咁推介我哋有咩好食!******************************❣️黑松露芝士菇菇bagel+炒蛋好特別既鹹款bagel! Bagel嘅包體煙韌而又易咬,上面鋪上咗烘到微燶嘅芝士條,裏面嘅芝士係粉狀嘅感覺,每一啖都伴隨住黑松露同切片嘅菇😍 真係好好食架!另外加咗$10要炒蛋,蛋黃味香濃,口感滑溜😛******************************❣️海鹽焦糖咖啡靚靚拉花,甜度適中,值得一試😎但咖啡比嘢食早到好多,等埋嘢食嚟打卡影相咖啡都已經凍左,下次唔可以做咁耐港女😜

❣️黑松露芝士菇菇bagel+炒蛋
黑松露芝士菇菇bagel

好特別既鹹款bagel! Bagel嘅包體煙韌而
另外加咗$10要炒蛋,蛋黃味香濃,口感滑溜😛
❣️海鹽焦糖咖啡

靚靚拉花,甜度適中,值得一試😎
黑松露芝士菇菇bagel
早幾日見到有人介紹,比個名吸引左🤣OOO原來係Out Of Office既意思,聽個名好似好chill,見到環境都好似幾正就過來試啦即刻🤪:🍴Quiche of the Day $75每日都唔同!咁岩嗰日係蘑菇薯仔批🥔😍餡料比例岩岩好,薯仔一片片,仲有芝士、蘑菇,層次十足😋側邊仲有沙律配搭🥗食完真係會好滿足🥰🍴Dutch Pancake🥞 $90呢個係即叫即整😝所以需要等大概20分鐘🕓今次係第一次試呢個甜品🤣外脆中間鬆軟,重點係唔會好甜,食落仲好濃蛋香味😋加埋中間啲cream一齊食都唔覺得好膩👍🏻值得一試🍴海鹽焦糖開心果Bagel🥯 $50呢到既bagel係由網店@wingel.bagel提供!麵包體非常煙靭👍🏻表面鋪滿開心果碎增添口感😙但海鹽焦糖醬略嫌甜左少少🤏🍴Orange is the new black☕️ $60味道幾特別,將橙同埋熱情果加入咖啡,夠哂清新🍊呢個配搭都幾襯🤩另外仲嗌左一杯Mocha,但奶味偏重,有改善空間所以唔特別介紹啦🤓整體來講,食物質素不錯👌選擇亦都好多,輕食、正餐、甜品咩都有齊晒👅而且幾特別,有多數Cafe都無既dutch pancake😝環境都ok,咩類

🍴Quiche of the Day $75

🍴Dutch Pancake🥞 $90

🍴海鹽焦糖開心果Bagel🥯 $50

整體來講,食物質素不錯👌選擇亦都好多,輕食、正餐、甜品咩都有齊晒👅而且幾特別,有多數Cafe都無既dutch pancake😝環境都ok,咩類型既枱凳都有,岩哂打卡📸️店員亦都非常親切有禮貌,會主動同我地介紹食物😙我嗰日去係平日下晝都好多人,等左一陣!原本想試佢既炸番薯條,但係已經賣哂🤭佢地仲無限時,可以慢慢坐🤤大家仲唔趁住呢個新年去嘆下咖啡chill返個下晝🥰留意番佢地年初三先開😎

📍Out of Office
土瓜灣美善同里8號美怡大廈地下1-3號舖
This is by far my favorite coffee shop with comfortable seating and is my happy place. Their staff is always smiley and lunch salad portions are generous and filling. Pet and human friendly, with homemade desserts and strong coffee, I wish I could go everyday! Must try their house baked tiramisu, carrot cake.

2022-01-17
  • Tiramisu
  • Carrot  cake
/ ᴅᴇᴀʀ sᴇɴᴅᴇʀ, ɪᴍ ᴄᴜʀʀᴇɴᴛʟʏ ᴏᴏᴏ. ᴘʟs ᴅᴜɴ ғɪɴᴅ ᴍᴇ (;´༎ຶٹ༎ຶ`) /꧁𝗢𝘂𝘁 𝗼𝗳 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗲꧂土瓜灣人氣新啡店 | 店名有創意呢叫得𝙤𝙤𝙤走慵懶風都幾make sense店入面有幾個豆袋位 可以躺平住飲啡都咪話唔chill仲令我諗起以前天地堂摺(訓)智華嘅時光 (ikyky)見到不少人話出品高質又難得去開土瓜灣就拜訪下不過可能叫唔啱野再加新年只有限度供應某些節日限定甜品我就覺得野食同啡都麻麻地 just average而且以輕食如ᴛᴏᴀsᴛ/ sᴀʟᴀᴅ/ ʙᴀɢᴇʟ/ ʏᴏɢᴜʀᴛ ʙᴏᴡʟ 為主肉食選擇不多 ☽ 𝑆𝑚𝑜𝑘𝑒𝑑 𝑠𝑎𝑙𝑚𝑜𝑛 𝑎𝑣𝑜𝑐𝑎𝑑𝑜 𝑡𝑜𝑎𝑠𝑡 $𝟡𝟘牛油果混合ʏᴏɢᴜʀᴛ係幾創新但就無覺得特別好食不過塊ᴛᴏᴀsᴛ就不錯 軟得黎又有點點拉扯感係我喜歡的口感☽ 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝐶𝑒𝑠𝑎𝑟 𝑠𝑎𝑙𝑎𝑑 $𝟙𝟚𝟘好日都唔食菜嘅🦦為左要食肉而ᴏʀᴅᴇʀ sᴀʟᴀᴅ🤣🤣🤣🤣雞肉調味不錯 肉質過得去🦦話ᴅʀᴇssɪɴɢ太少 我會話係健康路線啦其實都夠味嘅 ☽ 𝐵𝑎𝑛𝑎𝑛𝑎 𝑝𝑢𝑑𝑑𝑖𝑛𝑔 $𝟟𝟝好甜好膩 好有傳統麵包舖

꧁𝗢𝘂𝘁 𝗼𝗳 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗲꧂

土瓜灣人氣新啡店 | 店名有創意呢
叫得𝙤𝙤𝙤走慵懶風都幾make sense
店入面有幾個豆袋位 可以躺平住飲啡都咪話唔chill
仲令我諗起以前天地堂摺(訓)智華嘅時光 (ikyky)

見到不少人話出品高質又難得去開土瓜灣就拜訪下

一層ᴄʀᴇᴀᴍ一層蛋糕再幾片香蕉
唔係太係我想像中嘅嘢 同有啲ᴏᴠᴇʀᴘʀɪᴄᴇᴅ

☽ 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 $𝟜𝟝

Latte
苦澀味比較重 ɴᴏᴛ ᴍʏ ᴄᴜᴘ ᴏғ 啡 ( ・᷄ὢ・᷅ )

💬 ʀᴇʟᴀᴛɪᴠʟʏ ɪᴍᴘʀᴇssɪᴠᴇ嘅位係sᴇʀᴠɪᴄᴇ 落單會問你點稱呼然後每次sᴇʀᴠᴇ食物都會先叫你個名 幾ᴘᴇʀsᴏɴᴀʟɪᴢᴇ 不過總體而言不值特意黎排隊食

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 🦦7.3/10 👱🏻‍♀️7/10

♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎
📍 Out of Office (土瓜灣)
2022-02-09 126 瀏覽
如果你是想舒服的坐大約一個小時的話我建議平日來~我是週六大約下午茶時間去的,可能週末這種時間,人比較多,排隊大約15分鐘,其實不算久。但見餐廳入面沙發位置不多,有吧台位但沒有開放,職員安排了靠牆下一張小短椅,不太舒服,所以座位方面有少少的減分。但我覺得可能是冬天大家衣著比較厚重,夏天的時候應該不會覺得這樣的不方便。我和朋友各自點了一個熱latte、熱americano和柚子撻的。兩個飲料可以一拼的說,覺得都是咖啡豆是比較香和有果味的,稍微偏向有葡萄味的豆,值得推薦是難得凍了也會覺得甜甜的咖啡~柚子撻好像是新年特別有的,反而這個覺得驚喜,因為我很怕糕點會整個也很甜和質感太乾。但味道上撻中間的柚子味很重,屬於柚子茸的質感,但撻底不會軟,牛油味不會太重搶走其他味道,搭配旁邊的甜奶油剛剛好,無論單吃或者配咖啡耶推薦~總括來說會再來的,尤其是為了甜點🍀
如果你是想舒服的坐大約一個小時的話我建議平日來~

總括來說會再來的,尤其是為了甜點🍀
2022-02-05
  • 柚子撻
近期土瓜灣最多人打卡同高質的CAFE個日已經早左30分鐘去到,都要排長龍等開門~CAPPUCINO 水準好好奶泡同EXPRESSO個底個好夾相當講求質素的CAFE真係好重要~ 同埋下次希望有時間再去呢度試下佢地既野食~
Cappucino

近期土瓜灣最多人打卡同高質的CAFE
個日已經早左30分鐘去到,都要排長龍等開門~

CAPPUCINO 水準好好
奶泡同EXPRESSO個底個好夾
相當講求質素的CAFE真係好重要~

同埋下次希望有時間再去呢度試下佢地既野食~
2022-01-06
$45 (早餐)
Cappucino