2024-03-20 319 瀏覽
週末想簡簡單單食嗰brunch😋所以就喺屋企附近搵間cafe,最後搵到呢間工業風cafe☕️餐廳全落地大玻璃,陽光自然滲入☀️成個vibe真係好啱假日嚟chill 😎不過呢度啲枱仔好細🫢啱飲咖啡😌當我哋叫咗兩碟野後店員要拉多張櫈咋放野🤣🤣如果佢有張大啲穩啲嘅枱應該可以食得舒服啲😝🍅肉丸蕃茄芝士香料北非蛋 ($150)以北非蛋加5粒肉丸嚟講定價都幾高🫣味道都唔錯,香料味濃都幾啱配麵包食😁旁邊嘅酸種包好高質,周邊烘得脆卜卜,中間仍帶煙靭,唔沾醬都食到麵包香😋🧇蘋果奶酥牛角窩夫 ($100)都幾震撼😮冇諗過會咁大份咁抵食😂最初以為一塊牛角窩夫上面加啲蘋果😝點知有兩大塊再夾住大量cream🤤勁邪惡😈喺cream酸酸甜甜,比平時嘅厚實,口感有啲似cream cheese🧀都幾好,唔會太濕整淋塊窩夫👍🏻食落大啖大啖cream,好正🤤🤤🍵Hojicha latte ($50)都幾有焙茶香😙拉花都幾靚😆可惜睇唔出係咩圖案🫣

肉丸蕃茄芝士香料北非蛋

🍅肉丸蕃茄芝士香料北非蛋 ($150)

蘋果奶酥牛角窩夫

🧇蘋果奶酥牛角窩夫 ($100)

Hojicha latte
🍵Hojicha latte ($50)
都幾有焙茶香😙拉花都幾靚😆可惜睇唔出係咩圖案🫣
肉丸蕃茄芝士香料北非蛋
蘋果奶酥牛角窩夫
Hojicha latte
2024-03-03 213 瀏覽
餐廳已輕工業風作為主題,以木凳木枱為主。最愛這裏的熱抹茶鮮奶和熱焙茶鮮奶相當出色濃度非常高。抹茶入口香濃,帶點回甘和海苔味,走甜實在一流!價位有點進取,$50/杯
餐廳已輕工業風作為主題,以木凳木枱為主。
最愛這裏的熱抹茶鮮奶和熱焙茶鮮奶相當出色濃度非常高。

豪,今次去咗Out of Office這家位於土瓜灣嘅咖啡店食飯,真係一個超正嘅選擇啊!話唔埋蕃茄芝士香料北非蛋真係喺咖啡店都食得到咁濃郁嘅滋味,每一啖都好似喺舌尖上爆炸咁,搞到我個味蕾都high晒🤤。再嚟嘅係荷蘭鍋烤鬆餅,係我食過最松軟嘅鬆餅,冇得輸!每一口咬落去都係透著溫暖嘅甜味,仲有啲啲脆口,真係得意到彈起!甜品方面,炸雪糕表面嘅天婦羅炸得香脆🍦,入面嘅雪糕又冰又滑,real嘅冷熱交融!飲品就試咗杯Latte☕️,啱啱好嘅奶和咖啡比例,令到呢杯冇話得!整體嚟講,嚟呢度食,心情都放鬆咗好多。店舖環境搭配得宜,加上天才女店主嘅巧手料理,真心推介比大家!要食好西,唔使去到邊個山頂上,土瓜灣都有得駛!食物好食,環境正,係一間值得投資時間嘅好地方!下次想同班friend chill下,我知道邊度book位喇!👍🏻

2023-11-12 613 瀏覽
咖啡好飲☕️茶類飲品質素都好高🍵🫖🍃每次拉花都拉得好靚😍有大檯適合做野~檯上有好多叉電位(仲有無線aipods + iphone充電器提供)有自助水任斟💦略嫌不足係大檯D凳無椅背Cafe既vibe好好,落地玻璃比到陽光照入黎,好舒服☀️🫶🏻cafe位於內街,唔會有車經過造成噪音,裡面都唔會太多人,每次去都有位🤩🌤️店內playlist都好正🎧🎶已經黎過好多次~好鍾意係度做野📖一定會再黎🫶🏻💕

已經黎過好多次~好鍾意係度做野📖一定會再黎🫶🏻💕
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▎嚟到土瓜灣小區 不得不提OOO CAFE 依間特別咖啡店 位於美善同里內街轉角處 CAFE主打工業水泥風 竉物友善 有一個大大嘅半OPEN AREA俾竉物休憩  仲有一張大大大長枱 配有充電位置 適合CHILL住做野嘅大家🌟▸ 白桃烏龍茶 ᴘᴇᴀᴄʜ ᴏᴏʟᴏɴɢ ᴛᴇᴀ  ┅ HKD 45 ▸ 焙茶鮮奶 ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ / ʜᴏᴛ ┅ HKD 50𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·𓌈˒˒ ᴏᴜᴛ ᴏꜰ ᴏꜰꜰɪᴄᴇ ☕❜ 土瓜灣美善同里8號美怡大廈地下1-3號舖Shop 1-3, G/F, Maisy Building, 8 Maidstone Lane, To Kwa Wan· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·‎‎܀‎‎܀
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)

𓌈˒˒ ᴏᴜᴛ ᴏꜰ ᴏꜰꜰɪᴄᴇ ☕

白桃烏龍茶 ᴘᴇᴀᴄʜ ᴏᴏʟᴏɴɢ ᴛᴇᴀ
  • 焙茶鮮奶 ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛ
  • 白桃烏龍茶 ᴘᴇᴀᴄʜ ᴏᴏʟᴏɴɢ ᴛᴇᴀ
2023-10-24 326 瀏覽
無意中上網搵到呢間cafe 未黎之前已經諗好左要食shakshuka 一黎到成碟勁靚仔 麵包邊硬度啱啱好 之前食過其他鋪嘅酸種麵包包邊會好硬 呢間一啲都唔「參」口 中間麵包仲好soft 到個重點北菲蛋 食到停唔到口 蕃茄酸酸點點 食每啖包都要點滿哂sauce 食到最後冇哂啲包都要留返個sauce配下一樣野食 另外叫左個Everyday Dutch Pancake問左staff原來有咸同甜揀 揀左咸嘅 類似all fay breakfast 咁 個底就係類似蛋糕咁嘅pancake 一啲都唔乾 仲有好香蛋味 個pancake點啱先北菲蛋個sauce食都好好夾 食到一滴sauce都唔剩 另外叫左杯凍檸啡同2杯Iced AmericanoAmericano 好香 唔會好酸 好易入口 但杯凍檸啡就可惜左啲啲 檸檬味太濃 搶左個啡味 唔係好飲得出 如果減少啲啲檸檬汁會好啲 整體都好好 環境又好加分 坐近門口位 大大個落地窗 有日光點影都靚
無意中上網搵到呢間cafe

另外叫左杯凍檸啡同2杯Iced Americano
Americano 好香 唔會好酸 好易入口
凍檸啡  &  Iced  American  o

• Shashuka
❌🙅🏻‍♀️👎🏻中伏👎🏻🙅🏻‍♀️❌而家成日都會唔夠膽去試啲新cafe,因為好怕中伏,而今次又係中伏既一次🫠🫠(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑🌑🌑Dutch Pancake($90)睇openrice既時候啲人影啲Dutch pancake都影得好靚咁,而個日又想食啲似甜品既主食,就叫左呢款everyday Dutch pancake,佢應該就係每日都品同款式,而我個日去食就係普通berries,見有啲人係食個啲有mochi既🤔🤔🤔呢個佢都講到明要整20-25分鐘,所以都等左一陣先有得食🫣上枱既時候係熱辣辣,但個店員既態度係好奇怪,係行埋黎隨手pat左係個煎Pan係枱面最角落頭既位置,連包住個煎Pan既手Bang既布都冇拎走,叫我地小心熱自己移去自己面食食😨😨我地掛住傾計比佢突如其來咁既做法都呆左一呆😂😂然後成個pancake都好麵粉既味道,然後好漏好甜,啲藍莓同士多啤梨麵係好酸,我食左1/4已經想放棄唔食🫠Smoked Salmon with Avocado with Brioche($110)原本其實係想叫Smoked Salmon with Avocado既Croffle,

❌🙅🏻‍♀️👎🏻中伏👎🏻🙅🏻‍♀️❌

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑🌑🌑

Dutch Pancake($90)

原本其實係想叫Smoked Salmon with Avocado既Croffle,點知店員話冇曬,咁就叫左呢個Brioche,上枱既時候都已經一啲都唔吸引,影相都唔係好想影😂味道就更加普通喇,就係自己煮都好食過佢整咁😂😂

Piccolo($40)
Flat White($45)
本身見佢有杯叫女士監獄orange is the new black幾得意咁想試下,點知又係話冇得叫😂😂😂呢間野係好似大部分野食都冇得叫咁🫠🫠🫠咖啡就中規中矩既,起碼夠大杯先,拉花都可以既,都唔會話放係到好快會起曬泡🤔

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑
咖啡價錢黎講係合理既,但野食既價錢偏貴,選擇又少,cafe黎講比較失色

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
其實點解又會黎土瓜環係因為本身想過海做啲野,但怕過到去好難泊車食野,就係九龍食完先過去,上次係土瓜環一泊就泊到咪錶就想試多次係咪咁好彩,點知今次又係一泊就泊到,仲要泊左係呢間out of office隔離,見個裝修都唔錯就衝左入去試,點知就出事喇😂😂😂😂

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
其實個裝修都幾特別既,工業風,有好多位置都係坐矮梳化/豆袋,好chill咁,都好多人會係個到坐下hea下,但整體都比較暗,坐得耐會有啲眼瞓😂😂唔知天氣差既時候啲燈係咪都係咁暗🫨🫨

服務:🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑
服務真係有待改善,最經典就係上面講個位女店員隨手pat低個Dutch最搞笑😂😂另外,Menu上好多野食都冇得叫又係要改良🫣

性價比:🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑🌑🌑
老實講,好少可我地會比到一間餐廳咁低分,因為食物質素唔算好,服務質素又冇,價錢又唔係平,所以諗唔到有咩可以加分比佢🤣🤣🤣🤣

Out of Office (土瓜灣)
土瓜灣美善同里8號美怡大廈地下1-3號舖
❍ Açai Bowl $90清新的超級巴西莓果碗非常適合開展新一天✨以雜莓沙冰作基底 面頭舖滿穀麥、香蕉、草莓和藍莓🧊味道非常清爽 很對個人胃口🤍If you want to start the day with some light and healthy, Açai bowl definitely is the best choice😚 Mixed berries purée with granola, banana🍌, strawberries🍓 and blueberries🫐 on top was super refreshing🤩評分: 8.5/10🌟❍ Shashuka $140蕃茄芝士香料焗北菲蛋配上酸種麵包麵包沾上帶雜菜、芝士和微辣的番茄醬🥫 再加上濃厚的蛋醬真的不能抗拒🫶🏻酸種麵包的份量實在少得不夠沾醬了🥲Sourdough soaked up the rich spicy tomato sauce mixed with veggie and feta cheese🧀 and every bite was full of flavor 😋 The yolk jus
❍ Açai Bowl $90
清新的超級巴西莓果碗非常適合開展新一天✨
以雜莓沙冰作基底 面頭舖滿穀麥、香蕉、草莓和藍莓🧊
味道非常清爽 很對個人胃口🤍
評分: 8.5/10🌟

❍ Shashuka $140
蕃茄芝士香料焗北菲蛋配上酸種麵包
麵包沾上帶雜菜、芝士和微辣的番茄醬🥫
再加上濃厚的蛋醬真的不能抗拒🫶🏻
酸種麵包的份量實在少得不夠沾醬了🥲
Sourdough soaked up the rich spicy tomato sauce mixed with veggie and feta cheese🧀 and every bite was full of flavor 😋 The yolk just added on creaminess to the sauce🥚 The only complaint was the portion of sourdough was not enough to finish the whole dish🤥(give me more please🥹)
評分: 8/10🌟

❍ Iced Americano $45
冰美式咖啡絕對是解膩的好幫手☕️
味道喝起來不賴但唯一是有點貴🥸
Iced Americano was the best drink after having lots of rich and heavy food🤣 Taste was not bad but it was slightly overpriced to me🥹
評分: 7/10🌟

❍ Red Bean Mochi with Matcha Dutch Pancake $90
抹茶紅當當麻糬荷蘭鬆餅包含麻糬、忌廉、紅豆和抹茶雪糕🍨
鬆軟的荷蘭鬆餅以平底鍋送上
吃的時候要小心被燙到👀
這是一個完美的下午茶甜點🥞
Red Bean Mochi with Matcha Dutch Pancake served with mochi, cream, red beans, and a scoop of matcha ice cream🍃 Dutch pancake was sizzling hot🥵 and it’s super duper soft😍 Such a wonderful dessert for teatime🤎
評分: 8/10🌟
—————————————————————————————
Out of Office (土瓜灣)

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiffcafe
𓍼 #foodietiff土瓜灣

#hongkong #hongkongtravel #hkcafe #hongkongcafe #hkfood #hongkongfood #hkfoodlover #foodaholichk #hkfoodie #cafehopping #outofoffice #acaibowl #香港美食 #美食推介 #美食攝影 #土瓜灣美食 #土瓜灣cafe #荷蘭鬆餅 #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활베지
Americano
2023-07-10 205 瀏覽
地理位置近土瓜灣地鐵站,唔難搵環境舒服夠闊落,啱晒同朋友傾偈chill下過一個relaxing afternoon 北非蛋配麵包,略嫌茄汁味唔夠濃,但整體都唔錯手撕雞Croffle值得推介,雞肉夠惹味,成碟野份量都唔細,happy share啱啱好咖啡方面,店員推介第一次到訪可試house blend,都唔錯,I have no complaint🥰✨價錢方面,正常cafe食物價錢上再貴多少少有些食物定價都比較進取但都值得visit
地理位置近土瓜灣地鐵站,唔難搵

北非蛋配麵包,略嫌茄汁味唔夠濃,但整體都唔錯

價錢方面,正常cafe食物價錢上再貴多少少
有些食物定價都比較進取
但都值得visit
2023-05-14 385 瀏覽
一個由母子共同夢想的故事,造就出HUA Pâtisserie華點製菓禮盒專門店,創辦人更於法國藍帶東京分校製菓領域進修,首度衝出台灣的第一站就是香港,打頭陣送上從來受歡迎的鳳梨酥和坊間少有的奶油酥餅,還有特意為香港研發獨家限定口味茉莉香橙鳳梨酥。這天來到Out of Office品嚐職人精神與匠人工藝的美點外,更可享受一刻咖啡和美食時光。先來杯香味清爽的Orange is the New Black,用上店家咖啡師調製的OOO Blend Espresso、鮮橙、百香果果汁及風乾橙片泡製而成,咖啡香濃中帶出陣陣果香好喝耶。大家也剛收工到來也餓腸轆轆先來數款美食來滿足一番!吃了酸香的Shakshuka、Al Dente的Tomato Seafood Linguine和菌香十足的Creamy Truffle Wild Mushroom Fusilli,三款也挺有質素大家吃得很滿意呢。然後到品嚐一系列用上台灣、法國及紐西蘭食材全人手製作的島嶼酥餅,口味包括有茉莉松子鳳梨酥、黑糖奶皇酥及香港限定茉莉香橙鳳梨酥。個人最喜歡那個黑糖奶皇酥,餅皮拌入了台灣的黑糖蜜內餡則是鹹蛋黃,外層口感酥化滿載黑糖

個人最喜歡那個黑糖奶皇酥,餅皮拌入了台灣的黑糖蜜內餡則是鹹蛋黃,外層口感酥化滿載黑糖香氣內裏則鹹香滋味,這鹹甜交錯的組合令我一試傾心。
HUA Pâtisserie華點香港限定活動:於即日起至5月28日期間凡購買任一盒即送1件茉莉香橙鳳梨酥,另外輸入Promo Code*Luckyu2023*每筆訂單再送多2件。
2023-04-26
2023-04-30 284 瀏覽
(˶ᵔᵕᵔ˶)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈Out of office✨復活節假期的某天 到訪了位於土瓜灣的ooo cafe因天氣不穩 取消了原定計劃才決定啡遊🤓之前有人向我推薦過ooo的北非蛋很不錯今次也是抱著期望過來 還休閒渡過了一整個下午┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈店內採用落地玻璃設計 採光度十足除了有高枱位 窗邊位 更設有沙發位置 休息一流🤍原來想坐熱門的豆豆沙發 可惜下午只剩下沙發位 也好 可以讓我攤唞一下😹┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜Shakshuka $140 (4/5)好期待的一款😻店員以鐵鍋附上 配以吐司享用加入大量香料平衡蕃茄的酸度 非常惹味✨好喜歡蕃茄的我覺得很開胃好吃 同行友人也大讚好吃!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜Açai bowl $90 (3/5)初嚐巴西碗 感覺跟乳酪碗好相似鮮艷的莓紅色沙冰配水果穀物賣相十分吸晴整碗都超級冰凍 敏感牙齒可能會有點難入口🙈味道酸酸甜甜 挺不錯 唯獨沙冰底容易出水 ┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜Salted caramel latte $50 (3/5)𐂐 ⠜Hojicha latte $45 (3/5)把咖啡
(˶ᵔᵕᵔ˶)
除了有高枱位 窗邊位 更設有沙發位置 休息一流🤍
原來想坐熱門的豆豆沙發 可惜下午只剩下沙發位
也好 可以讓我攤唞一下😹

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜Shakshuka $140 (4/5)
好期待的一款😻店員以鐵鍋附上 配以吐司享用
加入大量香料平衡蕃茄的酸度 非常惹味✨
好喜歡蕃茄的我覺得很開胃好吃 同行友人也大讚好吃!

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜Açai bowl $90 (3/5)
初嚐巴西碗 感覺跟乳酪碗好相似
鮮艷的莓紅色沙冰配水果穀物賣相十分吸晴
整碗都超級冰凍 敏感牙齒可能會有點難入口🙈
味道酸酸甜甜 挺不錯 唯獨沙冰底容易出水

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜Hojicha latte $45 (3/5)
把咖啡不斷移動 拉花仍然未化開🥹感動
飲品的奶泡口感很厚✨
焙茶牛奶茶味頗濃 入口順滑 蠻不錯的

Ig@cheri_foodiary
Out of Office是一家位於香港土瓜灣的咖啡廳,儘管它位於舊區,但它有著現代感和獨特的魅力。從外觀來看,它的紅磚牆和水泥地面散發出濃厚的守舊氣息,但一進入店內,卻充滿現代氛圍。店內的空間非常寬敞,灰色水泥牆搭配專業的咖啡吧台,既保留了守舊的理念,也滿足了客人休息片刻的需求。Out of Office的家具擺設精心設計,透露出淡泊安靜的氛圍,包括軟骨頭沙發、木質桌椅和大型植物。店名似乎是要讓客人放下辦公室的壓力,專心休息和品嚐每一道料理。店內的食物由一位在藍帶廚藝學院畢業的女店主主理,例如蕃茄芝士香料北非蛋和荷蘭鍋烤鬆餅,都讓人吃後回味無窮。對於喜歡甜點的人,Out of Office還提供炸雪糕,用天婦羅的方式製作外層,非常適合搭配咖啡享用。Latte是另一個值得一試的選擇,奶味不過於濃厚,適合大眾口味。在一些舊區這樣的環境,要堅持打造一間咖啡廳並不容易,但主理人的泰然心態不自覺地將Out of Office打造成一個溫暖又迷人的地方。它的開設或許將成為舊區重建的一個亮點,特別是在屯馬線開通之後。如果厭倦了繁忙的商業區,不妨來到Out of Office,體驗一下香港最接近生活

在一些舊區這樣的環境,要堅持打造一間咖啡廳並不容易,但主理人的泰然心態不自覺地將Out of Office打造成一個溫暖又迷人的地方。它的開設或許將成為舊區重建的一個亮點,特別是在屯馬線開通之後。如果厭倦了繁忙的商業區,不妨來到Out of Office,體驗一下香港最接近生活的地方。
2023-04-27 1080 瀏覽
💖 Out of Office (土瓜灣)✨土瓜灣美善同里8號美怡大廈地下1-3號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️依家Out of office有pop up✌🏻可以比大家買到台灣媽媽自家制嘅鳳梨酥🤫逸華媽媽嘅鳳梨酥有別於一般市面上見到嘅鳳梨酥。除咗有好多唔同口味之外餅皮仲要係好香架🤩今次呢就叫咗三款鳳梨酥同埋午餐試吓☺️-茉莉香橙鳳梨酥🍊初頭以為香橙味唔係咁吸引,點不知竟然未到咁出。好啱香港人口味,內餡除左有傳統嘅冬瓜鳳梨膏之外入邊仲加咗一啲橙皮,酸酸甜甜又有茉莉花嘅香味🌼,好清新、好夏日嘅感覺出哂黎🥳-黑糖奶黃酥🍼台灣人最鍾意就係將嘢食或者嘢飲入邊加入黑糖😈好鬼邪惡!今次仲要喺黑糖中加入鹹蛋黃🤤味道層次更加豐富😆-茉莉松子鳳梨酥💐呢一個可以話係原味嘅鳳梨酥,當中只有冬瓜鳳梨膏、松子同茉莉花。淨係揸住已經聞到好大陣茉莉花香🤩食落口更加係香味四溢,芬香撲鼻。除咗食鳳梨酥之外我仲叫咗creamy truffle wild mushroom fusilli同tomato seafood linguine😆兩款性價比都超級高,完之後飽肚感十足。靚Coins請我食嘅個條芝士條都好正😋❤️

💖 Out of Office (土瓜灣)
✨土瓜灣美善同里8號美怡大廈地下1-3號舖

-茉莉香橙鳳梨酥🍊

-黑糖奶黃酥🍼

-茉莉松子鳳梨酥💐

🔔香港限定活動‼️26/4至28/5期間凡購買任一盒即送1件茉莉香橙鳳梨酥輸入promo code 👉🏻 Luckyu2023👈🏻每筆訂單再送多2件

我自己今次就買咗一個香港期間限定嘅綜合常溫菓子套裝,每一個味道都有齊😋如果大家上網訂嘅話三至五日就會送到香港㗎啦🥰

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

2023-04-26
下午茶
2023-04-21 193 瀏覽
食物方面有我喜歡嘅配搭💚煙三文魚有成3塊咁多😋大塊又好味~份量/味道都過關✔️薯條仲好好食💯黑松露螺絲粉,大大一兜,味道都唔錯👌可以話性價比甚高!另外,個人非常推薦pancake,有驚喜✨餅底焗出來較以往吃開的pancake不同!小店多個位置都好適合打卡📸️積極地幫朋友做咗陣攝影師😅- Smoked Salmon Avocado Brioche $105- Creamy Truffle Wild Mushroom Fusili $130- Everyday Dutch Pancake $110- French Fries $55- Latte $45- Flat White $45📍Out of Office 土瓜灣美善同里8號美怡大廈地下1-3號舖

食物方面有我喜歡嘅配搭💚
小店多個位置都好適合打卡📸️積極地幫朋友做咗陣攝影師😅

- Everyday Dutch Pancake $110
- French Fries $55
- Latte $45
- Flat White $45

📍Out of Office
2023-04-12 188 瀏覽
係一間pet friendly cafe, 放完狗狗🐩/ 同frd relax下💆‍♀️/ 温書做嘢📚都好適合☕️Latte {WHITE} ($45/Hot; $50/Iced)每日嘅拉花都唔一樣,好有新鮮感😻☕️Americano {BLACK} ($45/Iced)咖啡味不是太重 🥑牛油果煙三文魚多士 ($90)配料十分豐足。可惜檸檬落重手左,超酸,怪怪地。🥗牛油果煙三文魚沙律($130)🍳蕃茄香料北非蛋 ($140)蕃茄香味突出,反而冇乜香料味;配上流心雞蛋,將層次升級;芝麻sourdough煙煙韌韌,不錯👌//////////////////////////////🎄Christmas 限定⬇️🌿雞肉意式青醬螺絲粉雞肉煎到燶晒,炸炸弟將冇燶啲面反轉,超失望😞青醬不停出油,未能將醬汁mix得好 -- 油膩感🍮Eggnog Crème Brûlée 甜品反而掌握得不錯😌酒味濃烈,布甸軟滑(📣食品overall需要改進‼️)

每日嘅拉花都唔一樣,好有新鮮感😻

咖啡味不是太重

🥑牛油果煙三文魚多士 ($90)
配料十分豐足。可惜檸檬落重手左,超酸,怪怪地。

🥗牛油果煙三文魚沙律($130)

🍳蕃茄香料北非蛋 ($140)

🎄Christmas 限定⬇️

🌿雞肉意式青醬螺絲粉

🍮Eggnog Crème Brûlée
甜品反而掌握得不錯😌酒味濃烈,布甸軟滑

(📣食品overall需要改進‼️)