2011-10-23
諗住同女朋友慶祝10個月紀念日﹐就揀間雜誌介紹食蠔好抵既餐廳喇但可惜所謂既INDOOR SEAT 係好細 ﹐我明明係訂了位﹐但係都要坐到比人夾住既正中間枱咩MOOD 都無晒﹐ 諗住唔緊要喇D野食好食咪算喇好喇甘佢地有wine lover discount ﹐D蠔先會平好多睇個wine list , 我最後決定揀支好穩陣既NZ Sauvignon Blanc 都成三百幾蚊﹐講真唔係好抵 ﹐唔好話係一間好細既餐廳 ﹐就service 唔緊要﹐但都應該要有一般的service我叫枝酒 ﹐試都唔比我試下﹐就一下就倒落去﹐真係都唔知好嬲定好笑 ~D 蠔 算OK既 ﹐如果唔係太大要求我會建議淨係食蠔就夠喇呢個青口又係唔得﹐好明顯就唔係用新鮮的青口﹐煮到又熟過頭個個食評家都話要試下呢個RIB EYE﹐甘我就試下喇叫MEDIUM都麻麻地 ﹐雖然價錢都差唔多不過我會建議多少少side dish囉so disappointed, and I think I wont go back to have dinner again
我明明係訂了位﹐但係都要坐到比人夾住既正中間枱
咩MOOD 都無晒﹐ 諗住唔緊要喇D野食好食咪算喇