2022-12-15 87 瀏覽
唔知有無聽開metal/rock既朋友仔呢🤘🏻嘻我同我男朋友都係所以一行入 @one_poke_rock 覺得非常親切播既歌都係聽開既 好難得.ᐟ .ᐟ細個想自己開鋪 最大原因都係想播自己中意既歌迫人聽( •̀∀•́ )/言歸正傳先One poke rock主打poke bowl同smoothie 行健康路線仲有為健身人士度身訂造一啲餐點當日叫左兩個自選既poke bowl試我呢一碗就以半壽司飯半沙律菜做base再由八爪魚 香菇 枝豆 玉子絲 三文魚子組成醬汁要左wasabi mayo首先想讚配料份量好慷慨特別推介香菇 調味好香 炒得好好食八爪魚都幾淋身Wasabi mayo我一路食一路比佢刺激不過爽既 怕辣就小心啲啦(˙𐃷˙)唯一係個壽司飯有少部分一舊舊咁另一碗男朋友就要左壽司飯貪心地要哂三文魚同吞拿魚配料有紫洋蔥 醃青瓜 西蘭花仲升級要埋蟹肉.ᐟ‪‪‬跟惹火甜辣醬 即係類似韓式辣醬估唔到都幾夾poke bowl喎同樣好足料大大碗 用料都新鮮( ˙֊˙ )大角嘴住/番工既朋友有福啦又多一間又好食又健康之選⸜ ෆ ⸝‍✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Follow @lastbitematters f
唔知有無聽開metal/rock既朋友仔呢🤘🏻

首先想讚配料份量好慷慨
特別推介香菇 調味好香 炒得好好食
八爪魚都幾淋身
Wasabi mayo我一路食一路比佢刺激
不過爽既 怕辣就小心啲啦(˙𐃷˙)
唯一係個壽司飯有少部分一舊舊咁

另一碗男朋友就要左壽司
貪心地要哂三文魚同吞拿魚
配料有紫洋蔥 醃青瓜 西蘭花
仲升級要埋蟹肉.ᐟ‪‪‬
跟惹火甜辣醬 即係類似韓式辣醬
估唔到都幾夾poke bowl喎
同樣好足料大大碗 用料都新鮮( ˙֊˙ )

大角嘴住/番工既朋友有福啦
又多一間又好食又健康之選⸜ ෆ ⸝‍

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Follow @lastbitematters for more
2022-12-09 70 瀏覽
隔左咁耐腸胃終於好返點即刻約左去食bowl @one_poke_rock 終於都試到佢地新item -油甘魚,是冬天新品🎄🙌🏻一如既往都係行量多路線既自選bowl ,仲有我至愛既甜辣汁🥹油甘魚好新鮮同食到厚厚一片,勁滿足呀!仲有堆到小山一樣咁高既bowl(嗚嗚,平時鰂魚涌同中環個d得一半量咋)我仲點左八爪魚,蟹子同青山同豆腐同洋蔥仲有我心愛既玉子燒同墨魚仔因為怕太飽,今次要左佢地自家製既冷泡茶(好香玫瑰味好清新)。如果開係港島會毫不猶豫日日去食,大家係附近返工就唔好錯過地方優勢啦🙌🏻
隔左咁耐腸胃終於好返點
即刻約左去食bowl @one_poke_rock

仲有我心愛既玉子燒同墨魚仔

• 自選波奇碗
  • 油甘魚
朋友搬左嚟附近,見呢間舖面都幾得意,一於試佢!我地兩個一人叫一個再SHARE,咁就可以食到兩款,睇住佢MENU,樣樣都想試,即刻有選擇困難!因為佢可以自選配搭,又可以有固定的SET(好彩!)最後都叫左SET,哈哈!🍽1.蝦兵蟹將配飯&沙律菜 ,可以一半一半,少D飯,多D菜,健康人生XP入面有D中華沙律、蟹肉同菠蘿及柑橘沙律汁,感覺幾FRESH,呢排咁熱啱曬🍽2.加州熱浪有我最鍾意既三文魚,居然配紫洋蔥,幾新鮮既配搭,仲配個藍花梅子飯,成個視覺效果無敵。🍽3.雜莓乳酪果昔🍽4.菠蘿乳酪果果昔野飲又係苦惱左一陣,overall嚟講,佢D野飲唔會太甜,飲左都無咁guilty嘛!
朋友搬左嚟附近,見呢間舖面都幾得意,一於試佢!
我地兩個一人叫一個再SHARE,咁就可以食到兩款,
睇住佢MENU,樣樣都想試,即刻有選擇困難!
因為佢可以自選配搭,又可以有固定的SET(好彩!)
最後都叫左SET,哈哈!

🍽1.蝦兵蟹將
配飯&沙律菜 ,可以一半一半,少D飯,多D菜,健康人生XP

🍽2.加州熱浪

🍽3.雜莓乳酪果昔

🍽4.菠蘿乳酪果果昔
夏威夷波奇碗愈來愈盛行‼️這間小店是暫時試過賣相最吸睛、味道亦是最好的一間‼️👍🏻👍🏻 ▫️❥$𝟭𝟮𝟯 我全都要🥢材料有三文魚、吞拿魚、蟹子、牛油果、香菇、紫洋蔥‼️🥑🦀🧅🍄 壽司飯、沙律菜可自由配搭‼️🥗 醬汁是山葵蛋黃醬,和各式材料拌勻後簡單而美味‼️👏🏻👏🏻 想更健康的話可以選擇醬汁另上‼️😉 ▫️❥$𝟭𝟯𝟴 ᴘᴏᴋᴇ ᴀʟʟ ᴅᴀʏ🥢材料有香烤雞胸、火炙吞拿魚、香菇、黑麥包、牛油果、炒蛋、麻醬豆腐‼️🥯🍄🥑🍳 一整盤很豐盛,牛油果花更是精緻吸睛‼️🤩 雞胸肉和火炙吞拿魚很嫩滑‼️👍🏻 每款材料都很美味‼️👏🏻👏🏻▫️❥$𝟮𝟯 冷泡蜜桃紅茶🫖❥$𝟮𝟯 冷泡洛神花茶🫖凍冰冰又不會過甜,清爽好喝呀‼️
❥$𝟭𝟮𝟯 我全都要🥢

❥$𝟭𝟯𝟴 ᴘᴏᴋᴇ ᴀʟʟ ᴅᴀʏ🥢

❥$𝟮𝟯 冷泡蜜桃紅茶🫖
❥$𝟮𝟯 冷泡洛神花茶🫖
凍冰冰又不會過甜,清爽好喝呀‼️
鮮味滿載的Poke bowl可謂風靡全球,在香港亦毫不例外地掀起一股熱潮尤其於熱得汗流浹背的炎夏,標榜健康有營的開胃夏威夷魚生飯無疑是治癒食物不單是琳瑯滿目的自選食材及醬料,愈盡精緻多彩的賣相也是其虜獲人心的秘訣以往友人還為眾裏尋它而懊惱,現在漸漸邁向百花爭艷,通常旺區都有兩三間選擇位於大角咀,由熱愛健身及音樂的朋友開設的One Poke Rock就是其一生力軍深知自己每每選擇困難,不打算越級挑戰自由配搭,單是從多款推薦組合中揀心水已不容易好在此行打算專注魚鮮(因為平時好少食魚),我全都要 Everything正正解決我的難題集三文魚、吞拿魚、蟹子及牛油果等於一身,魚鮮肉質軟嫩無筋,只輕輕附醬不失清新除了最普遍的壽司飯外,可轉配沙律菜、半飯半菜或帶星馬泰風情的湛藍蝶豆花飯作基底我們屬意半飯半菜,拌以店方自家調製的山葵蛋黄醬略帶酸甜油潤,不算非常嗆辣另可隨心選配紫菜及木魚絲等各款調味,推薦加入椰子碎,頓時多點熱帶島國的味道至於友人一眼相中的七爪八腳 Dr. Octopus伴配泡菜及甜辣汁,十足十韓式拌飯八爪魚粒厚肉彈牙而不韌口,綿甜蟹肉落手並不吝嗇,添加爽脆青瓜粒,質感更是豐富同樣是半飯
同樣是半飯半菜底,加上恰到好處的辣意,足料飽肚之餘沒有膩滯感
夏威夷牛油果玉子燒 Hawaiian Avocado Tamagoyaki靈感源自耳熟能詳的加州卷
在香甜鬆軟的玉子燒上盛滿輕輕搖曳、纖細不劖口的木魚碎、紫菜、蟹子及牛油果
仍帶些少蛋汁的玉子燒更裹有蟹柳絲,由內到外每一口都嘗到多重層次,相當豐盛飽肚
不得不提店家特別調配的辣蛋黃醬,酸潤中帶微甜微辣,開胃又減膩,瞬間完食!
飲品以新鮮現打的乳酪果昔、冷泡茶等健康之選為主,連肥仔水都是無糖版本
配合是夜熱帶風主題,選了酸酸甜甜的菠蘿乳酪果昔 Pineapple Yogurt Smoothie
還有雜莓乳酪果昔 Mixed Berries Yogurt Smoothie,兩者均帶有自然果香及微微薄荷涼感
改用相對溫和的赤藻糖醇製作,據聞對血糖及胰島素影響較低,亦可配合低醣飲食
對於一向吃得重口味的我倆而言實在淡口,不過勝在飽餐一頓再喝依然清新無負擔
鍾意食poke 以後九龍區又多個好選擇yeah 呢間價錢可接受之餘份量足夠 選擇多而且用料都高質好食 絕對係我top3 絕對可以revisit🤟🏻有啲preset幫你配搭好既組合 個人都係鍾意自己揀 呢間main都有好多選擇: 三文魚 吞拿魚 蝦 八爪魚 雞胸 油甘魚 even base除咗壽司飯同沙律仲有特別味既飯 食得多都唔會厭😁・𝗕𝗨𝗜𝗟𝗗 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗢𝗪𝗡 𝗕𝗢𝗪𝗟 $88ᴍᴀɪɴ ᴘʀᴏᴛᴇɪɴ: 𝙨𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 三文魚ʙᴀꜱᴇ: 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙 沙律菜 ᴛᴏᴘᴘɪɴɢꜱ: 𝙘𝙪𝙘𝙪𝙢𝙗𝙚𝙧 青瓜、𝙥𝙪𝙧𝙥𝙡𝙚 𝙤𝙣𝙞𝙤𝙣 紫洋蔥、𝙩𝙤𝙗𝙞𝙠𝙤 蟹籽ᴅʀᴇꜱꜱɪɴɢ: 𝙙𝙖𝙨𝙝𝙞 𝙨𝙝𝙤𝙮𝙪 鰹魚醬油 (ᴏɴ ꜱɪᴅᴇ)ꜱᴇᴀꜱᴏɴɪɴɢ: 𝙘𝙝𝙞𝙡𝙡𝙞 𝙛𝙡𝙖𝙠𝙚𝙨辣椒碎、𝙗𝙤𝙣𝙞𝙩𝙤 𝙛𝙡𝙖𝙠𝙚𝙨 木魚絲、𝙨𝙚𝙖𝙬𝙚𝙚𝙙 𝙛𝙡𝙖𝙠𝙚𝙨 紫菜絲份量同味道我都好滿意 三文魚新鮮肥美 唔會乾爭爭 蟹籽都真係有好多 呢個combination基本上係我每次食poke既選擇所以同一比較點下覺得呢間真係做得幾好😼🌟—————————————————————😋 𝘵𝘢𝘴𝘵𝘦? 7.95/10

・𝗕𝗨𝗜𝗟𝗗 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗢𝗪𝗡 𝗕𝗢𝗪𝗟 $88

📍 𝗢𝗡𝗘 𝗣𝗢𝗞𝗘 𝗥𝗢𝗖𝗞
𝗕𝗨𝗜𝗟𝗗 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗢𝗪𝗡 𝗕𝗢𝗪𝗟
𝗕𝗨𝗜𝗟𝗗 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗢𝗪𝗡 𝗕𝗢𝗪𝗟
  • 自選波奇碗
Poke Bowl愈開愈多,唔單只貪佢健康減肥一流,見到個賣相顏色咁繽紛同咁多配料就知好食❣️呢間有得配料、醬汁、飯🍚都任你mix & match ,而且份量好足,🍂季節限定北加鰤索$115(轉藍花梅子飯+$3)有油甘魚、北寄貝、甜彩椒、西蘭花配柑橘沙律汁🍊油甘魚同北寄貝都好新鮮、好多塊,配埋柑橘沙律汁更顯清新👍🏻藍花梅子飯,味道酸酸哋有淡淡梅味,口味特別,食落無咁易有飽滯感,第一次食呢個飯,值得一試👍🏻🖐🏻自選波奇碗🐟三文魚蟹籽蟹柳青瓜壽司飯$88所有配料撈埋紫菜絲、木魚絲、芝麻同山葵蛋黃醬,食落好豐富同滋味,又會有d wasabi既刺激感,壽司飯份量超級多!女仔建議要半壽司飯+半沙律🥗因為真係會食唔哂😂🍳牛油果玉子燒$68呢個係店員推介💁🏻‍♂️好足料,玉子燒好厚好大件,除左牛油果🥑,仲有蟹籽🦀、蟹柳、木魚絲、紫菜,配埋辣蛋黃醬兩大件切開可以有六舊,玉子燒上面嘅topping 非常足料,軟滑既牛油果同玉子燒好夾,醬汁亦非常惹味,推薦一試👍🏻🍫無油可可布朗尼 $28咬落好濃朱古力味,店員話係無落油整,係用咗牛油果🥑做油基底,食落就更加無負擔,岩哂想食甜品但又怕肥既朋友仔😬Overall食

🍂季節限定北加鰤索$115(轉藍花梅子飯+$3)
有油甘魚、北寄貝、甜彩椒、西蘭花配柑橘沙律汁🍊

🖐🏻自選波奇碗
🐟三文魚蟹籽蟹柳青瓜壽司飯$88

🍳牛油果玉子燒$68

🍫無油可可布朗尼 $28

Overall
食物質素同份量,CP值都幾高,仲要唔收加一❗食日式刺身飯食到悶晒,可以試吓Hawaii style
2022-11-14
午餐
有時食得太多濃味野都會想食返清d ~咁呢個時候食返個poke bowl就最岩啦!呢間舖係奧運站行5分鐘就到,好方便😙如果我住大角咀會想成日encore!!健康好食又飽肚!💯🔺 EVERYTHING我全都要 $123三文魚,吞拿魚,蟹子,牛油果,香菇,紫洋蔥,山葵蛋黃醬,半飯半沙律菜呢個bowl好大碗!色彩繽紛😍魚生好新鮮,壽司飯同wasabi醬好夾,撈埋配料食落好清新,明明叫左半飯但份量有一碗咁多,沙律菜都好多,真係超足料勁飽肚😋!!🔺自選Poke Bowl $123三文魚,吞拿魚,蟹肉,蟹子,鷹嘴豆泥,紫洋蔥,中華沙律,蜜糖芥末醋,半飯半沙律菜好開心可以揀自己鍾意既配料,除左魚生,鷹嘴豆泥,蟹肉,中華沙律都大推!!😋藍花梅子飯味道無乜大唔同,但顏色好靚,成個bowl我無特別撈都食到honey mustard sauce,真係好好食🥰🔺 黃豆粉蕨餅配手工特濃抹茶醬 $32蕨餅有8件,口感煙韌,黃豆粉落得岩岩好唔會太多粉漿住個口,特別既係配上抹茶醬,味道出奇地夾😙📍 #ONEPOKEROCK (#大角咀美食)大角咀博文街19號地舖➡️Follow左我未呀😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @

🔺 EVERYTHING我全都要 $123

🔺自選Poke Bowl $123

🔺 黃豆粉蕨餅配手工特濃抹茶醬 $32

📍 #ONEPOKEROCK (#大角咀美食)

➡️Follow左我未呀😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
而家夏威夷蓋飯poke bowl開到周圍都係🤫但呢間好特別 係由健身愛好者主理嘅💪🏻感覺更加之有營養😎.📌自選波奇碗(油甘魚) $101主食揀左季節限定嘅油甘魚(+$10) 其他主食就$88~油甘魚份量都幾多 有六大塊 好新鮮😚個好濃魚油香 帶淡淡特有嘅甘甜酸味 食落幼滑爽口🐟呢到提供半飯半菜 咁就唔怕食得太飽🤰🏻限量供應嘅藍花梅子飯(+$3)味道好特別 淡淡梅子酸甜味 好開胃💙仲用左珍珠米 煙煙韌韌 好有咬口🍚配菜可以揀三款 泡菜同香菇都略嫌有啲鹹🍄西蘭花係白烚 食到菜嘅清甜又爽口🥦醬汁全部都係自己調配 好有心思🫶🏻泰式酸辣汁有啲似平時泰式生蝦醬 但少啲蒜味同冇芫茜 好清新🦐🇹🇭山葵蛋黃醬好重wasabi味 再帶微甜 好啱配刺身食💚調味料都幾豐富:紫菜絲,木魚絲,黑白芝麻,椰子碎,辣椒碎,岩鹽🧂間唔中食到香甜嘅椰子味 又帶少少辛辣 都幾得意🥥🌶.📌自選波奇碗(三文魚, 吞拿魚) $113另加一款主食(+$25)~揀左三文魚同吞拿魚 兩款都好鮮甜甘香肥美🍣不過吞拿魚口感有少少鬆散🤏🏻壽司飯都係用珍珠米 加埋魚生 好似食緊壽司咁🤣車厘茄酸酸地🍅粟米粒好清甜🌽醃黃瓜就正常🥒辣蛋黃醬好特別

📌自選波奇碗(油甘魚) $101
自選波奇碗(油甘魚)

📌自選波奇碗(三文魚, 吞拿魚) $113
自選波奇碗(三文魚, 吞拿魚)
車厘茄酸酸地🍅粟米粒好清甜🌽醃黃瓜就正常🥒
自選波奇碗
辣蛋黃醬好特別 係普通嘅蛋黃醬再加少少辣味 減低左成個膩感🍳惹火甜辣汁有啲似平時日式撈墨魚仔個醬味 甜甜辣辣 幾惹味🐙
醬汁

📌無油可可布朗尼 $28
好推介呢款自家製甜品 只係微甜 連朱古力醬都唔甜 加上無油 飯後食都完全冇問題‼️焗到面頭微脆 內裏紮實濕潤 但冇平時磅蛋糕咁濕🍰食落可可味唔算太濃郁 帶淡淡果仁香🍫🌰可能整體味道比較淡 所以會食到陣麵粉味🌾
無油可可布朗尼

📌黃豆粉蕨餅配手工特濃抹茶醬 $32
蕨餅口感太軟腍 入口即融咁 同埋太甜 建議可以入其他貨🥺手工抺茶醬就好食❣️好濃苦帶回甘🍵黃豆粉味都好濃香 不過都蓋過唔到蕨餅嘅甜🥲
黃豆粉蕨餅配手工特濃抹茶醬

📌玫瑰花烏龍茶 $18
茶飲跟餐減$5🤑飲品就麻麻地 個玫瑰花味同埋茶底都比較淡🌹☕️
玫瑰花烏龍茶
自選波奇碗(油甘魚)
自選波奇碗
自選波奇碗(三文魚, 吞拿魚)
醬汁
無油可可布朗尼
屋企附近新開左間以前美國Exchange時成日食嘅Poke Bowl,當然要黎幫襯下啦🤤.🐈.𝙎𝙪𝙢𝙢𝙖𝙧𝙮大大碗好飽肚 可以揀半飯半沙律🥗 健康減肥之選💗 Poke Bowl最平$88 嘢食好食會回訪😋.🐈.🌟自選Poke Bowl - $88 (牛油果+$12)今次我地兩個人都參考左店家推薦款式再自選啱我地口味嘅Poke Bowl 👍🏻👍🏻.餸多大大碗 有沙律菜 食完都覺得健康又唔肥好食😋 .醬汁足 撈壽司醋飯 非常開胃 唔會食到後尾只得乾乾的飯💦.🌟雜莓乳酪果昔 - $50 (跟餐減$5)嘢飲不推薦 略為失望話係Smoothies 但飲落比較似冰沙 仲要冇乜味🥺.成間店嘅裝修都幾得意 Logo亦都好靚睇得出花了唔少心思😛為了Poke Bowl 會回訪One Poke Rock💗
🐈
𝙎𝙪𝙢𝙢𝙖𝙧𝙮
大大碗好飽肚 可以揀半飯半沙律🥗
健康減肥之選💗
Poke Bowl最平$88 嘢食好食會回訪😋
🐈
🌟自選Poke Bowl - $88 (牛油果+$12)
餸多大大碗 有沙律菜 食完都覺得健康又唔肥
好食😋
醬汁足 撈壽司醋飯 非常開胃
唔會食到後尾只得乾乾的飯💦
🌟雜莓乳酪果昔 - $50 (跟餐減$5)
嘢飲不推薦 略為失望
話係Smoothies 但飲落比較似冰沙 仲要冇乜味🥺
成間店嘅裝修都幾得意 Logo亦都好靚
睇得出花了唔少心思😛
為了Poke Bowl 會回訪One Poke Rock💗

雜莓乳酪果昔
個Poke Bowl 上枱一刻就已經覺得一定食唔晒🤣 前排天時暑熱冇咩食欲,最後決定試佢哋嘅Poke 🥣 啱啱坐正廚房隔離睇住店家逐碗逐碗新鮮炮製🤓配料給好給滿毫不手軟呢🙊調味方面標配紫菜絲、黑白芝麻、椰子碎、辣椒碎、木魚絲同岩鹽,好豐富吖🌿-🥣加州熱浪 + 三文魚籽 $88+$15店家招牌配搭,包括三文魚、青瓜、蟹柳、紫洋蔥同辣蛋黃醬為配料,沙律菜底🥗最重要嘅醬汁好惹味,當中嘅辣冇想像咁進激,襯托蛋黃醬嘅酸甜更加開胃👍🏻而配料多數清爽,係配搭沙律嘅perfect match 🤤份量勁多,但係不知不覺就食晒喇🫢🥣Build your own bowl $88+$15呢個係寶寶自己配嘅,配料有三文魚、蟹籽、蟹柳、青瓜再加三文魚籽配山葵蛋黃醬同半飯半菜底🥗比起上面嘅加州碗疊得更加高🙈配料多數選鮮味+口感嘅元素,山葵蛋黃醬若隱若現嘅攻鼻感覺刺激💚不過因為有飯嘅關係醬汁多返啲會更好拌,同埋細食嘅慎選兩溝底😉🥤牛油果果昔 +$43🥤芒果羽衣甘藍果昔 +$45飲品方面好大杯又飽肚,建議分享飲會好啲😂 兩杯飲品芒果羽衣甘藍好飲啲,酸酸甜甜又冇蔬菜嗰陣苦味唔錯👍🏻不過牛油果果昔反而有啲單調同埋有薄荷味

🥣加州熱浪 + 三文魚籽 $88+$15
加州熱浪 + 三文魚籽

🥣Build your own bowl $88+$15
Build your own bowl

🥤牛油果果昔 +$43
🥤芒果羽衣甘藍果昔 +$45
飲品方面好大杯又飽肚,建議分享飲會好啲😂 兩杯飲品芒果羽衣甘藍好飲啲,酸酸甜甜又冇蔬菜嗰陣苦味唔錯👍🏻不過牛油果果昔反而有啲單調同埋有薄荷味,感覺一般般喇

🍣One Poke Rock
🏡地址: 大角咀博文街19號地舖
☎️電話: 5525 9028
🕙營業時間: 12:00-21:00 (Mon-Sat)
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
🌿鍾意我的分享請 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️
🌟繼續關注我的貼文請𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 @bobowannaeat (ㆁωㆁ*)
10 分鐘 (堂食)
加州熱浪 + 三文魚籽
Build your own bowl
2022-10-23 479 瀏覽
大角嘴一向都好多美食店( ´˙꒳​˙)喺人氣台灣美食店斜對面就有間主打健康poke bowl |•ω•`)Poke Bowl好似呢幾年先見香港有呢個熱潮( ˙꒳​˙ )Poke bowl其實係由夏威夷開始興起,所以都有夏威夷蓋飯之稱。主要以魚生作為主要食材,再搭配蔬菜同豆類,放喺碗入面,再淋上醬汁( • ̀ω•́ )✧因為佢主要為原型食材,又低油低熱量,所以都係減肥健身人士都會選擇嘅餐點!講返One Poke Rock呢間餐廳,餐廳主要係Poke Bowl,亦都有小食。今次就揀咗「加州熱浪」同「我全都要」呢兩款Poke Bowl,再加咗明太子釀雞翼⸜(*ˊᵕˋ*)⸝‬▲加州熱浪 Cali WavePoke Bowl入面嘅材料有三文魚、蟹柳、青瓜、紫洋蔥配辣蛋黃醬๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘底可以選擇飯/沙律/半飯半沙律,我就揀咗半飯半沙律,份量都適中,食完都好飽(*ˊ꒳ˋ*)▲我全都要 Everything Poke Bowl 入面嘅材料有三文魚、吞拿魚、蟹籽、牛油果、菇、紫洋蔥配Wasabi 蛋黃醬( ¨̮ )睇見都知佢份量大過加州熱浪‎・ࡇ・同樣都係配半飯半沙律,對於男士都好夠飽▲明太子釀雞翼雞翼可以

▲加州熱浪 Cali Wave

▲我全都要 Everything

睇見都知佢份量大過加州熱浪‎・ࡇ・
同樣都係配半飯半沙律,對於男士都好夠飽

▲明太子釀雞翼
雞翼可以揀燒汁同麻辣汁。本身我哋揀麻辣汁,但最後嚟到係燒汁( ᵒ̴̶̷̥́ωᵒ̴̶̷̣̥̀ )不過都好食嘅ヽ(^◇^*)/
明太子釀雞翼

雞翼冇燒到太乾,依然juicy(*´˘`*)♡ 雞翼入面嘅明太子份量都好滿ദി ᷇ᵕ ᷆ )

總括嚟講,嘢食質素、份量都好好,份量對減肥同健身人士都好友好٩(๑❛ᴗ❛๑)۶

再次光顧機會:🔸🔸🔸🔸🔸
(5分為滿分)
2022-10-20 48 瀏覽
好中意食𝗣𝗼𝗸𝗲 𝗕𝗼𝘄𝗹既我又試左一間新店😝 位於大角咀既𝕆ℕ𝔼 ℙ𝕆𝕂𝔼 ℝ𝕆ℂ𝕂主打健康𝗣𝗢𝗞𝗘 𝗕𝗢𝗪𝗟同高蛋白𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲😍簡左兩個自選𝗣𝗼𝗸𝗲 𝗕𝗼𝘄𝗹都不錯👍🏻➣自選𝗣𝗼𝗸𝗲 𝗕𝗼𝘄𝗹 (💰88)一款簡左半壽司飯+半沙律菜~配料簡左雞胸、雜錦香菇、中華沙津同蟹籽🥰食落好多配料👍🏻雞胸份量都幾多同嫩滑😗食哂成碗真係好滿足呀🤣另外特別中意個山葵蛋黃醬,冇平時果隻油膩既感覺!不過壽司飯比例比較多同埋唔係太多菜🤣搞到食唔哂啲飯🫣➣自選𝗣𝗼𝗸𝗲 𝗕𝗼𝘄𝗹 (💰88)男朋友叫左呢三文魚、枝豆、菠蘿🍍、醃羅蔔~係男仔食得飽既份量🫣特別欣賞佢地用左食用花裝飾!🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟴/𝟭𝟬💰𝙥𝙚𝙧 𝙝𝙚𝙖𝙙: ~$𝟭𝟬𝟬🚩 𝕆ℕ𝔼 ℙ𝕆𝕂𝔼 ℝ𝕆ℂ𝕂大角咀博文街19號地舖

➣自選𝗣𝗼𝗸𝗲 𝗕𝗼𝘄𝗹 (💰88)

➣自選𝗣𝗼𝗸𝗲 𝗕𝗼𝘄𝗹 (💰88)

🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟴/𝟭𝟬
💰𝙥𝙚𝙧 𝙝𝙚𝙖𝙙: ~$𝟭𝟬𝟬
🚩 𝕆ℕ𝔼 ℙ𝕆𝕂𝔼 ℝ𝕆ℂ𝕂
2022-09-21 96 瀏覽
呢間係位於大角咀 由健身教練情侶開嘅小店主打 健康•高蛋白 嘅POKE BOWL佢地剛開業嘅時候就直接Follow bookmark左雖然大角咀唔近我 但都無阻想試嘅心🤭______________________________▪️𝗖𝗮𝗹𝗶 𝗪𝗮𝘃𝗲 加州熱浪三文魚•蟹柳•青瓜•紫洋蔥 <辣蛋黃醬•飯底>▪️𝗕𝘂𝗶𝗹𝗱 𝗬𝗼𝘂𝗿 𝗢𝘄𝗻 𝗕𝗼𝘄𝗹 自選慢煮雞胸•蟹肉•香菇•西蘭花•枝豆•溫泉蛋<鰹魚昆布汁•飯底>餐牌本身有六款配搭好嘅選擇 亦可以自選<𝟭主食+飯/沙律/半半+𝟯配料+醬汁+調味>佢哋所有配料嘅調味都做得好好 食落好light而且醬汁嘅多少都啱啱好 唔會過濕/過乾特別欣賞佢哋嘅調味 除咗常見嘅紫菜•芝麻•木魚絲之外係會有埋椰子碎 薄脆嘅椰子片同帶微甜嘅壽司飯真係超級夾 去到最後就咁食淨飯都好好食而且飯嘅份量都好足 食完大滿足🫡🤟🏿______________________________▪️ 高蛋白可可香蕉奶昔▪️ 洛神花茶 (樽裝)飲品方面有好幾款果昔 同呢一款高蛋白奶昔仲要寫住有30+Protein 不得了飲落好smooth

呢間係位於大角咀 由健身教練情侶開嘅小店

係會有埋椰子碎 薄脆嘅椰子片同帶微甜嘅壽司
真係超級夾 去到最後就咁食淨飯都好好食
而且飯嘅份量都好足 食完大滿足🫡🤟🏿

▪️ 高蛋白可可香蕉奶昔
▪️ 洛神花茶 (樽裝)

飲品方面有好幾款果昔 同呢一款高蛋白奶昔
仲要寫住有30+Protein 不得了
飲落好smooth 用嘅蛋白粉同個base勁夾
📍大角咀 𝚃𝚊𝚒 𝙺𝚘𝚔 𝚃𝚜𝚞𝚒❝新開型格poke❤️🌿九龍區另一高質poke!✨醬汁夠又足料😋❞🥣𝐁𝐮𝐢𝐥𝐝 𝐲𝐨𝐮 𝐨𝐰𝐧 𝐛𝐨𝐰𝐥 $88<三文魚|半壽司飯半沙律|青瓜 豆腐 蟹子|辣蛋黃醬>食poke bowl就係中意可以自己揀配料醬汁mix & match✨呢間新開既poke好足料! 材料都好新鮮😆青瓜 豆腐 蟹子係我既fav combo!❤️揀左平時少見既辣蛋黃醬✌🏻好惹味😋不過我就覺得太多醬 建議揀另上‼️(見好多人都係另上醬汁 自己想幾多就加幾多!) anyway! 平時去開呢頭都會想食!😎꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍ONE POKE ROCK大角咀博文街19號地舖🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…#joys_大角咀🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…#joys_日本菜
📍大角咀 𝚃𝚊𝚒 𝙺𝚘𝚔 𝚃𝚜𝚞𝚒

Build  you  own  bowl

🥣𝐁𝐮𝐢𝐥𝐝 𝐲𝐨𝐮 𝐨𝐰𝐧 𝐛𝐨𝐰𝐥 $88
<三文魚|半壽司飯半沙律|青瓜 豆腐 蟹子|辣蛋黃醬>

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍ONE POKE ROCK
大角咀博文街19號地舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_大角咀

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_日本菜
Build  you  own  bowl