今晚, 同兩個好朋友出動, 來到此新火鍋店, 試下! 叫左 湯底:東陰公海鮮湯 + 花膠雞湯 好足料😋😋😋好食材: 安格斯肥牛, 手工丸,海鮮併盤叫左3支 手工啤酒試下, 味道又幾夾WOR.真係食到好滿足, 有好幸福感覺😝😝感謝用心既老闆 及 態度好既待應.值得大家黎一試!
2018-03-20
湯底:東陰公海鮮湯+花膠雞湯
海鮮并盤- 非常豐富
歐洲 手工啤酒 Svyturys Ekstra Draught, Ekstra, Baltas
安格斯肥牛
手工丸 - 好味!
  • 非常細緻手工丸
  • 海鮮并盤
2018-04-09 26 瀏覽
弟弟說今天天氣較冷,倒不如即興吃火煱晚餐,雖然在減肥中也抵不住他的誘惑,訂了銅鑼湾最近天橋近堅拿道西新開一間任食火煱店來一鍋,鬧心知道有85折,實在太好了!地方很舒服而且可以任食2小時3O分鍾,我們叫了一客花膠螺頭雞鍋(濃湯)也是招牌湯底而且有一個很豐盛的海鮮拼盤!海鮮真的很新鮮,全都是我很喜歡的,有彈牙爽口的鮑魚,2隻大蝦也很鮮甜,而大螅,貴妃蚌,青口及扇貝也很鮮甜!餃子丸物拼盤嚴好味的,我和弟弟還善歡的是餃子!不得不介紹自家制的炸響鈴皮和魚皮是超級巨型的,我不得不佩服可以有這樣大塊的製作,而且還是第一次看到!手切安格期肥牛片肉汁鮮味,入口即溶,我們很欣賞!其餘任点任食外,還有紅白酒任喝,最後還有心太軟,感覺真不錯!

餃子丸物拼盤嚴好味的,我和弟弟還善歡的是餃子!

手切安格期肥牛片肉汁鮮味,入口即溶,我們很欣賞!

2018-04-09
1 分鐘 (堂食)
今天很難得的一家人出來吃晚飯,當然要打返個靚料的邊爐!(不知道大家的爸爸是不是跟我家的一樣不喜歡外出吃飯?我勸左佢好耐先肯出來食)餐廳地點係時代廣場過條馬路就到,方便老人家唔洗行咁遠。前菜是任食的,青瓜和木耳都很辣很入味!超開胃的。竟然連酒類也是任飲,打邊爐放題竟然可以開紅、白酒,我也是醉了......我平日打邊爐比較喜歡麻辣湯底,今天要照顧家人的喜好,選了較健康的花膠湯底。勝在健康得來又鮮甜,就算唔係麻辣都絕對唔會口淡淡。這肥牛看起來是不是不得了!!!光看紋路就知道不普通,牛味超級香濃!唯一缺點就是這不是任食的,不過這質量也不可能給你任食就是了。黑豚腩片平日唔太喜歡豬肉的我都被它擊中了,超美味!仲有海鮮拼盤呢D都係位上的,但看到這裡大家應該也看出,其實位上的食物份量已經不少,其實食哂之後都幾飽,冇咩空間再嗌其他野食最後每位仲有一份心太軟。雖然不算是便宜的邊爐,但質素頂瓜瓜,最緊要家中兩老食得開心,個人覺得十分值得
今天很難得的一家人出來吃晚飯,當然要打返個靚料的邊爐!
餐廳地點係時代廣場過條馬路就到,方便老人家唔洗行咁遠。

前菜是任食的,青瓜和木耳都很辣很入味!超開胃的。

勝在健康得來又鮮甜,就算唔係麻辣都絕對唔會口淡淡。

黑豚腩片
平日唔太喜歡豬肉的我都被它擊中了,超美味!

仲有海鮮拼盤

最後每位仲有一份心太軟。

2018-03-26
雖然冬天已經過去,但是火鍋是一年四季的菜色,什麼時候也適合吃。 這店以套餐形式為主,先選擇湯底,再配上指定配料,部份配料可以追加食用。值得注意是,星期一至四晚上九時後入座,七折優惠。 無論是藥膳火鍋套餐還是海鮮火鍋套餐,進食時間也是入座後兩個半小時內完成。 還想吃別的食材,亦可以另加。 香港人普遍也有手機上網的習慣,店內亦因此附設了免費 Wifi 供應給客人使用。讚! 當然也少不了擁有各式各樣調味的調味架。客人愛加什麼就加什麼。 我們選擇了印度椰子雞湯底,充滿椰子香味,而且雞的份量也非常十足。 手切安格斯頸脊肥牛片,牛肉味香濃,非常嫩滑可口。 各類手工肉丸也非常彈牙出色。 韭菜餃和水餃也是水準之作。 各種火鍋配料食材當中,豬豬最欣賞的就是炸魚皮。貪其香脆可口,放入火鍋內,幾秒就可以取出來吃。 火鍋內的海鮮材料也真的不少。除了大蝦之外,還有扇貝、青口、鮑魚、蠔、珍珠蚌和象拔蚌。每一款也非常新鮮爽口。 當中以爽脆的大蝦最得我心。 其他任點配料,其實也不錯。魷魚和鮮牛肉片,算是當中不錯的選擇。 值得一提的是當造的豆苗,鮮嫩爽脆,我們吃了又吃,

還想吃別的食材,亦可以另加。

手切安格斯頸脊肥牛片,牛肉味香濃,非常嫩滑可口。

各類手工肉丸也非常彈牙出色。

韭菜餃和水餃也是水準之作。

當中以爽脆的大蝦最得我心。

值得一提的是當造的豆苗,鮮嫩爽脆,我們吃了又吃,廚房的存貨也差點被我們吃完。

當晚最大的驚喜,就是贈送的心太軟甜品

切開後,流出熔岩一樣的朱古力漿,讓人滿心歡喜,而且味道不太甜,吃了也沒有犯罪感。

非常滿足的一個愉快晚上。
2018-02-26
  • 手切安格斯頸脊肥牛片
2018-04-07 31 瀏覽
無意中搵到來一鍋 見到幾吸引 即刻帶埋朋友嚟試吓😆!同其他打邊爐嘅餐廳好唔同 來一鍋既裝修好似cafe 仲有卡位 非常舒適!而且餐廳非常細心 有提供圍裙比客人 唔洗再擔心會彈到件衫!有藥膳火鍋同海鮮火鍋套餐可選 我同朋友都好中意食海鮮 毫不猶豫地揀咗海鮮火鍋套餐本身以為要七點半前離座先有優惠 點知原來宜家係全時段都有85折嫁 勁抵食啊!有十款湯底可選我地揀咗花膠螺頭雞湯湯底非常足料花膠、螺頭同雞既份量都好多同好大舊 而且湯底非常鮮甜 同平時出面打邊爐既湯底非常唔同 我同朋友都覺得勁似煲咗好耐既老火靚湯海鮮套餐既主角梗係海鮮啦☺️ 海鮮按位上 每位都有一件鮑魚、扇貝、青口、生蠔、象拔蚌、貴妃妦、大蝦!非常新鮮 仲要冇沙(重點)!同平時打邊爐既配料唔同 呢啲全部係手工製嫁!有墨魚丸,豬肉丸,流心芝士牛丸,韭菜餃,羊城水餃,雲吞,墨魚釀豆卜,豬肉釀鮮冬菇手工製果然唔同啲個人好中意墨魚丸、墨魚釀豆卜同埋韭菜餃👍🏻仲有即炸魚皮、即炸響鈴真係第一次見咁巨型既響鈴!至於肉類方面 我哋揀咗手切安格斯Prime Grade牛頸脊肥牛片肉質夠晒嫩滑 而且非常重牛味 岩晒我口味🤤任點火鍋配料方面 我自己就最中
無意中搵到來一鍋 見到幾吸引 即刻帶埋朋友嚟試吓😆!

有十款湯底可選
我地揀咗花膠螺頭雞湯
湯底非常足料

手工製果然唔同啲
個人好中意墨魚丸、墨魚釀豆卜同埋韭菜餃👍🏻

仲有即炸魚皮、即炸響鈴
真係第一次見咁巨型既響鈴!

肉質夠晒嫩滑 而且非常重牛味 岩晒我口味🤤

任點火鍋配料方面 我自己就最中意黑豚腩片同埋花枝片
黑豚腩片有啲會有軟骨 夠有咬口 朋友都大推因為覺得冇平時豬肉既騷味
花枝片就勁爽口!我哋都忍唔住encore多round!

值得一提嘅係 紅酒 、白酒、啤酒都係任飲!!!即刻同朋友飲返兩杯🍷

最後以甜品作結!食得好滿足啊!

$353.5 (晚餐)
2018-04-07 19 瀏覽
由細玩到大嘅表哥宣佈新工終於過了試用期, 要食番餐好嘅同佢慶祝一番,表哥於香港區工作,喜歡打邊爐、飲酒,於是我係openrice找到這間口碑不錯又符合表哥要求嘅 one more hotpot來一鍋。One more hotpot來一鍋餐廳地方寬敞,座位頗多,甚至有窗口嘅梳化位 ; 裝修格調高尚,以藍白色為主調, 尤其喜歡餐廳佈置靚靚的party room, 一大班人圍在一起食飯,可擁有自己的天地,即使喧鬧也不會騷擾到其他客人。由於之前喺openrice找這間餐廳時已看過menu及客人既評價,所以好快決定選擇 ~ 晚市海鮮火鍋套餐,每位$368,包全場任飲(紅/白/啤酒/汽水)及任食兩小時30分鐘。表哥飲紅、白酒,我唔飲酒的,好彩無酒精飲品超多選擇,連康師傅都有,so good 。鍋底選擇有十款咁多,仲要係款款特別,例如酸菜卜卜蜆鍋、喇沙海鮮鍋……等,我同表哥選擇了花膠螺頭雞鍋(濃湯), 鍋入面超多花膠同螺頭,仲有兩隻大雞髀, 啖湯好鮮甜。前菜有四川麻辣木耳及手拍青瓜,少少辣,爽口又惹味,非常醒胃。主菜跟位上,有大蝦、貴妃蚌、象拔蚌、有殼扇貝、有殼青口、有殼鮑魚、即炸響鈴、即炸魚皮 ;

主菜跟位上,有大蝦、貴妃蚌、象拔蚌、有殼扇貝、有殼青口、有殼鮑魚、即炸響鈴、即炸魚皮 ; 手工墨魚丸、豬肉丸、流心牛肉芝士丸、韭菜餃、水餃、雲吞、墨魚釀豆卜、豬肉釀鮮冬菇,總共17款之多。

最令我倆驚喜的是即炸響鈴同即炸魚皮,好大件,有我兩隻手掌咁長,好脆。

每款海鮮都好新鮮,尤其貴妃蚌、扇貝、鮑魚, 肉厚又鮮美,質感鮮嫩, 好快被我倆秒殺。

餐廳好細心,D餃同丸好味之餘,款款做到細細粒, 唔會食到飽曬,仲可以試到其他火鍋配料,抵讚。

餐紙有說明"時令海鮮供應量有限 部分海鮮售完即止"所以本人建議要早D去到餐廳。

肉類每兩位會送一碟手切安格斯Prime Grade 牛頸脊肥牛片/ 西班牙黑豚肉, 我倆揀咗牛頸脊肥牛片,油花均勻,口感嫩滑,食落相當有牛味。

我倆還加多一個火鍋配料及火鍋配菜:
花枝片:爽口甜美
菜心苗:無渣,夠嫩綠

知道表哥鍾意海鮮,我靜雞雞叫了一隻龍蝦($128),,價錢合理,啖啖肉, 味道鮮甜,肉質嫩滑,表哥超鍾意。

最後精選甜品送上~朱古力心太軟,我至愛甜品之一, 慢慢將他切開, 即刻見到朱古力溶液慢慢咁流出來, 整個畫面都能令食嘅人心動,而且海綿蛋糕夠鬆軟, 食到舐舐脷。

值得一提 : 晚飯全時段享有八五折優惠,可以享受咁多海鮮同質素好既肉類,其他火鍋配料又好味,好抵食。

激讚之處 : 係全程食飯過程中,餐廳每位員工都好有禮貌,好勤快換碟, 完全無需遞手示意 ,員工會主動幫你加湯, 服務至上,做得好好。
2018-04-04
  • 牛頸脊肥牛片
  • 心太軟
  • 即炸魚皮
  • 即炸響鈴
2018-04-06 15 瀏覽
Happy Friday更係要食好d食正d,嚮銅鑼灣區周圍都好多人,我地揀左樓上火鍋店“來一鍋”慢慢坐慢慢食。尼間任食火鍋有兩個價錢款式選擇,主要分別係在於有或無海鮮盤,同埋多d手工食品,我地決定豪一豪擇有海鮮盤的;而火鍋湯底都有成十款,選好火鍋湯底後,店員比個調味架我地混醬。我地擇左花膠螺頭雞湯,大大隻花膠螺頭,未落火鍋已經要飲返碗湯。跟住好快就上左一大盤海鮮盆,海鮮盆有鮑魚、扇貝、大蝦、貴妃蚌等等,海鮮十分新鮮,落鍋唔洗耐免得過熟,樣樣新鮮爽口彈牙,絕對超值。尼度最特別係加大碼既嚮令同埋炸魚皮,未見過敢大條,一人一條已經好夠。限量既安格斯肥牛超級好味,食完想再食,只可惜兩人只有一碟。任點既肥牛都唔錯,雖然無安格斯敢正,但絕對唔差。手工丸、手工餃等等都好有質素,另外其他火鍋配料都十分多選擇,不過剩係食限量位上既主菜已經半飽,任點既配料質素都唔差,脆肉鯇魚片、羊肉片、滑牛都係好味之選。火鍋店竟然有飯後甜品,每人一個朱古力心太軟,即叫即整,味道好,絕對比得上甜品店,無值口去下場食甜品。飲品方面,紅白酒、啤酒汽水任飲,兩個半小時慢慢食慢慢飲傾下計,銅鑼灣區揾到敢既價錢敢既食物質素,一班朋友
Happy Friday更係要食好d食正d

尼間任食火鍋有兩個價錢款式選擇,主要分別係在於有或無海鮮盤

跟住好快就上左一大盤海鮮盆
,絕對超值。

限量既安格斯肥牛超級好味

,一班朋友食飯gathering必選既餐廳。

• 安格斯肥牛
2018-04-06 30 瀏覽
最近返工真係忙到抖不過氣,假期前既一晚真係要食好d... 想食火鍋放題,呢間幾多選擇就呢度啦!!!我地坐卡位好闊落,坐位上先準備好圍裙,然後店員介紹餐牌,有$368同埋$288(分別係少左海鮮同埋湯底有唔同選擇),我地揀左$368,仲有85折都抵食! 湯底加左$68雙拼,揀左冬瓜白肉卜卜蜆鍋+花膠螺頭雞鍋。除左啤酒汽水, 連紅白酒都係任飲既, 店員先問我地飲唔飲酒,再為我地準備酒杯 先送上涼拌青瓜, 麻辣木耳(可添食)湯底好足料,圓圓既冬瓜中間放滿卜卜蜆,好鮮甜。另一邊湯,花膠都好厚身,忍唔住要先一人一碗湯。先黎一次性既手切安格斯Prime Grade牛頸脊,油脂雪花分佈平均,爽滑味濃。炸魚皮脆卜卜同響鈴一樣大大條~ 手工雲吞、三寶丸都好精緻。主角~ 時令海鮮都跟住出場!! 有鮑魚、貴妃蚌 、象拔蚌、扇貝、青口、大蝦、大花甲,大大隻又鮮甜~ 我地食左一大半先點任食配料, 食完之前既野已經7成飽, 所以略點一下~ 鴨血好滑又唔易散, 如果配麻辣湯一定仲正!! 牛骨髓、魚片、鵝腸、皇帝菜等配料都好新鮮如果點得多款, 仲有幾層既afternoon tea層架上檯添~ 最後有一人一份心太軟做甜

湯底加左$68雙拼,揀左冬瓜白肉卜卜蜆鍋+花膠螺頭雞鍋。

先送上涼拌青瓜, 麻辣木耳(可添食)

炸魚皮脆卜卜同響鈴一樣大大條~ 手工雲吞、三寶丸都好精緻。

鴨血好滑又唔易散, 如果配麻辣湯一定仲正!!
牛骨髓、魚片、鵝腸、皇帝菜等配料都好新鮮
最後有一人一份心太軟做甜品, 真係大滿足吖!!

2018-04-05 18 瀏覽
喺銅鑼灣揾到間樓上打邊爐的餐廳,坐椅舒適,可選擇卡位。通常打邊爐打到咁上下,都要等人加湯或者自己周圍揾,而這間餐廳在每張枱都準備一壼湯,自己加湯很方便。首先調制有六種調味料比客人加落豉油,落幾多,落邊款由自己選擇,混出自己鍾意的味道。汽水和果汁任飲,選擇多。鍾意飲酒可以加錢升級做紅酒和白酒。湯底揀左花膠螺頭雞,米白色的湯底望落幾吸引,有淡淡的甜味,雞肉夠滑。叫左這間店鋪推介的海鮮,包括:扇貝、青口、鮑魚、大蝦、蠔、珍珠蚌和象拔蚌。放得整齊又夠大份,用冰盛載海鮮夠貼心。海鮮無沙同夠彈牙,湯底鎖住海鮮的鮮味,熟左既海鮮和殼很易分離,很容易進食。另外叫左牛肉和豬肉,切得夠薄,肉味非常鮮甜。炸響鈴大件,就咁食好脆,焯一焯吸左湯的甜味都很美味。除了烏冬,仲有飯可以叫,非常特別。心太軟甜品不太甜,外層蛋糕較綿綿,朱古力流心熱度適中。

汽水和果汁任飲,選擇多。鍾意飲酒可以加錢升級做紅酒和白酒。

另外叫左牛肉和豬肉,切得夠薄,肉味非常鮮甜。

炸響鈴大件,就咁食好脆,焯一焯吸左湯的甜味都很美味。

除了烏冬,仲有飯可以叫,非常特別。

心太軟甜品不太甜,外層蛋糕較綿綿,朱古力流心熱度適中。
2018-03-27 34 瀏覽
來到香港的晚上,寒冬又到了係時候又打邊爐。鵝頸橋的底下,佈滿不停的酒樓食肆,發現有所,「任點任食」的火鍋店。入內每人都有一件別緻的圍裙,估不到利用英式下午茶鐵架盛載食物。$388海鮮餐的湯底,我們選了花膠螺頭濃湯雞鍋,大片的花膠及鮮螺頭、濃濃的雞湯和份量多的雞件,確實抵吃。想不到響鈴相當吸晴,大大條即炸響鈴猶如手臂般那麼長,皮薄多圈數又脆。海鮮拼盤一上桌相當吸晴猶如一座山似的,新鮮大大隻的海鮮,有大蝦、貴妃蚌、象拔蚌、有殼扇貝、有殼青口和有殼鮑魚,應有盡有。西班牙黑豚肉片薄薄的黑豚豬味,不會容易變老變韌而且快熟,和牛肉片各有千秋。手切安格斯牛頸脊肥牛片安格斯牛質素相當有保證,位置更加是牛頸脊,牛的雪花平均及靚。手切關係口感嚼勁。手工類食品各款手工食物都新鮮得很,丸類口感彈呀,餃類皮薄餡靚,更有新穎的創意小品,當中有手工墨魚丸、手工豬肉丸、手工韭菜餃、手工羊城水餃、手工墨魚釀豆卜、手工豬肉釀鮮冬菇、手工獅城魚尾雲吞和手工流心牛肉芝士丸。其他火鍋配料亦不過不失,任食黎就上品也,不得不提是甜品方面是朱古力心太軟,令,心太軟一點也不比甜品店的遜色,出色。

手工類食品

2018-03-24 56 瀏覽
黎到銅鑼灣鬧市,有間隱世樓上火鍋店同一般火鍋店不同,呢度有似partyroom既房,比一大班人食飯慶祝都好有氣氛~溫暖;)前茶 麻辣木耳同青瓜相當野味呢度有兩個餐牌,一個係海鮮套餐,另一個係普通跟肉類既餐無海鮮~一場黎到,加上是海鮮控,當然簡海鮮套餐😊首先簡湯底先,原來呢度有埋雞煲,經員工介紹呢度雞煲既香料係好正宗,有別於出面既味道,所以簡左小辣,唔辣唔過引麻! 由於我地两款湯底,所以另一個就簡左清清地但又好補既花腸螺頭雞湯,令到我好期待!花膠真材實料大大舊,仲有豬骨令到湯更鮮甜,重要係有好多個螺頭係湯度~好入味!雞煲一上到就好入味~啲料同雞既份量差不多,好入咪呀~啲雞仲要夠滑夠辣同香口,真係滋味 推介😎之後仲落埋安格斯牛頸脊肉,呢種食飯有另一種味同牛好夾~不過如果無咁重口味,試下雞湯底都好突出肥牛既新鮮之後揀咗一啲手工丸,有 墨丸芝士牛丸,最重要係 夠彈牙!好咬口耶其次叫左個炸「巨」響鈴,第一次見到,經理話係師傅親自炮製,絕不馬虎,食得好滿足登登登登~到壓軸既海鮮拼盤殺到😃😃有鮑魚,大蜆,海蝦,帶子,青口,扇貝送到擺到好有心思同誠意,非常欣賞!款款都非常夠鮮美~淥熟左啲肉質依然細嫩彈
黎到銅鑼灣鬧市,有間隱世樓上火鍋

前茶 麻辣木耳同青瓜相當野味

登登登登~到壓軸既海鮮拼盤殺到😃😃
有鮑魚,大蜆,海蝦,帶子,青口,扇貝送到

擺到好有心思同誠意,非常欣賞!
款款都非常夠鮮美~淥熟左啲肉質依然細嫩彈牙~巧巧吱

水餃自家包的皮薄饀靚!最緊要配埋花膠雞湯是天作之合

飲品都好多可以選擇,不但有韓國飲品同果汁,重點係紅白酒+韓國啤Fitz任飲

雖然我少飲酒,但經經理介紹,試左紅白酒,平時我比較岩飲白酒,今次試佢既紅酒感覺不錯!比其他紅酒易入口,非常鐘意

心太軟

最後。。唔洗去食糖水! 包埋甜品心太軟~o ii shi~超有水準 ,值回票價😊

如果公司同事有聚會,下次一定卜返間房包場🤣點熱鬧都唔會影響到人又開心~岩哂開party+慶祝生日喔!
2018-03-20
2018-03-24 33 瀏覽
聽個friend介紹,呢度有好多好味海鮮見係cwb近近地,緊係要打打佢唔想揀辣湯底遮曬啲鮮味,所以揀胡椒豬肚湯底,貪佢有少少辣又可以帶出海鮮嘅鮮味。主菜海鮮係好多好多嘅貝類最愛鮑魚同帶子!隻隻肥美又鮮甜,真係好正最開係淥完都唔會縮水!我地仲叫了好多餃子隻隻皮薄餡靚即炸魚皮都好好味唔淥脆bokbok都好好味啊我地緊係要食啲蔬菜,係蕃茄啊勁juicy好味道果然無介紹錯,因為配菜係任叫,食到飽曬好幸福啊
聽個friend介紹,呢度有好多好味海鮮
見係cwb近近地,緊係要打打佢

主菜海鮮係好多好多嘅貝類

最愛鮑魚同帶子!隻隻肥美又鮮甜,真係好正
最開係淥完都唔會縮水!

我地仲叫了好多餃子
隻隻皮薄餡靚

即炸魚皮都好好味

唔淥脆bokbok都好好味啊

我地緊係要食啲蔬菜,係蕃茄啊
勁juicy好味道

果然無介紹錯,因為配菜係任叫,食到飽曬
好幸福啊

2018-03-22 37 瀏覽
啱啱前幾日凍返, 個fd放工話想打邊爐又近時代廣場, 所以決定黎一試一上黎見到地方好大, d位又夠闊侍應仲好細心咁比埋條圍裙我地驚食野會整污糟件衫, 好貼心, 讚!依度有三個餐, 有平有貴咁啱依家做緊個85折所以我地就叫左個最貴o既海鮮餐折完都係$300左右仲要野飲任野同有甜品湯底有10款, 因為我地唔食得辣所以叫左花膠螺頭雞湯底一黎睇到已經見到好足料, 花膠好大塊好正滾左一陣就嗅到好香, 無揀錯, 真心大推!依度野飲除左有一般汽水,果汁果d外連紅酒白酒都任飲, 好誇張!打邊爐最重要係肥牛佢每枱最少會有一碟手切安格斯Prime Grade牛頸脊肥牛片紋路平均, 色澤又靚, 一睇就知有質素叫海鮮餐係為左食海鮮等左一陣主菜海鮮終於黎啦~嘩!超豪華!有扇貝、青口、鮑魚、大蝦、蠔、珍珠蚌同象拔蚌好大份, 好正呀!!發覺依度除左有d一般都食到o既火鍋料外仲有d特別料, 例如係d丸同餃類好似冬菇咁, 佢有人手釀左d豬肉豆卜又釀左墨魚另外仲有 手工墨魚丸、豬肉丸、獅城魚尾雲吞、韭菜餃同水餃比較特別係人手打o既流心牛肉芝士丸出面很少機會食到響鈴勁大,有成個鍋咁大^_^依度又樣野同出面好唔同就係d火鍋料
啱啱前幾日凍返, 個fd放工話想打邊爐
又近時代廣場, 所以決定黎一試

一上黎見到地方好大, d位又夠闊
侍應仲好細心咁比埋條圍裙我地
驚食野會整污糟件衫, 好貼心, 讚!

依度有三個餐, 有平有貴
咁啱依家做緊個85折
所以我地就叫左個最貴o既海鮮餐
折完都係$300左右
仲要野飲任野同有甜品

湯底有10款, 因為我地唔食得辣
所以叫左花膠螺頭雞湯底
一黎睇到已經見到好足料, 花膠好大塊好正
滾左一陣就嗅到好香, 無揀錯, 真心大推!

依度野飲除左有一般汽水,果汁果d外
連紅酒白酒都任飲, 好誇張!

打邊爐最重要係肥牛
紋路平均, 色澤又靚, 一睇就知有質素

叫海鮮餐係為左食海鮮
等左一陣主菜海鮮終於黎啦~
嘩!超豪華!
有扇貝、青口、鮑魚、大蝦、蠔、珍珠蚌同象拔蚌
好大份, 好正呀!!

發覺依度除左有d一般都食到o既火鍋料外
仲有d特別料, 例如係d丸同餃類
好似冬菇咁, 佢有人手釀左d豬肉
豆卜又釀左墨魚
另外仲有 手工墨魚丸、豬肉丸、獅城魚尾雲吞、韭菜餃同水餃
比較特別係人手打o既流心牛肉芝士丸
出面很少機會食到

響鈴勁大,有成個鍋咁大^_^

依度又樣野同出面好唔同
就係d火鍋料擺設
出面果d就咁一碟碟上
依度會有個平時果d high tea架
外觀靚之餘, 仲慳位左
唔驚擺到成枱一碟碟無位食野

食左兩個半鐘, 真係勁飽
最後上埋個甜品心太軟
非常滿足!正!
現在想吃火鍋真的四季也可以,而且款式之多更是不會讓人覺得乏味像是這家位於銅鑼灣樓上店的 「來一鍋」 就分別有藥膳和海鮮火鍋套餐可以任吃2小時30分鐘~ 還包括了白酒、紅酒任飲店內的燈光比較暗一些。2人座位的桌子感覺比較細一點 ...不過若未滿客,還是可以借用一下旁邊的桌子。四人以上有卡座,可以坐得鬆動些。這裡醬油每位$8.5,還設有辣得來很開胃的青瓜和木耳作前菜海鮮火鍋套餐的鍋底選擇比較多~有10款!藥膳火鍋套餐的話則有6款 ( ´∀`) 總能找到想吃的鍋底吧!?最後我們選了藥膳火鍋套餐的 - 人參雞鍋 ($288/位) 很濃的人參味道,當中還有杞子、紅棗、椎山等等的藥材襯著吃火鍋前當然要先嚐嚐那湯吧!湯很濃郁帶點甜味~沒想像中的甘苦雖然有半隻雞,但不會很油~火鍋吃到一半左右會比較容易將雞肉拆出來,雞脾位最嫩滑!2人來說,這湯料還真的滿豐富,如果只吃湯料也可以飽了一半吧?套餐還包括了 - 手工拼盤、即炸響鈴 和 即炸魚皮拼盤的手工丸小小一粒,可以一啖吃掉~當中的牛肉流心芝士丸最吸引 還有吃起來很彈牙的墨魚釀豆腐卜、豬肉釀鮮冬菇、水餃和雲吞響鈴和魚皮都很巨型!不過大小剛剛好能放進鍋內兩者
可以任吃2小時30分鐘~ 還包括了白酒、紅酒任飲

店內的燈光比較暗一些。2人座位的桌子感覺比較細一點 ...
不過若未滿客,還是可以借用一下旁邊的桌子。
四人以上有卡座,可以坐得鬆動些。
這裡醬油每位$8.5,還設有辣得來很開胃的青瓜和木耳作前菜
青瓜和木耳

海鮮火鍋套餐的鍋底選擇比較多~有10款!

最後我們選了藥膳火鍋套餐的 - 人參雞鍋 ($288/位)
很濃的人參味道,當中還有杞子、紅棗、椎山等等的藥材
人參雞鍋 (位)

套餐還包括了 - 手工拼盤、即炸響鈴 和 即炸魚皮
還有吃起來很彈牙的墨魚釀豆腐卜、豬肉釀鮮冬菇、水餃和雲吞

響鈴和魚皮都很巨型!不過大小剛剛好能放進鍋內
兩者之中,我較喜歡魚片。即使浸久了還可以吃到帶脆的口感!!
即炸響鈴
即炸魚皮

另外還有兩款的肉類可選~就牛肉或是黑豚肉
火鍋的話還是較喜歡 - 手切安格斯Ptime Grade牛頸脊肥牛片
牛味濃郁,吃起來較為結實爽滑(・∀・)
手切安格斯Ptime Grade牛頸脊肥牛片

吃完這些之後就可以點那些任食的火鍋配料,
此外也有一些像是海鮮類的可加購。
飲品除了之前說的紅白酒外,也有其他的汽水
說我以為康師博只有出紅茶,原來也有出蜂蜜柚子 (゚∀゚ ) 頗清香的!

火鍋配料是以人頭計算~這樣子不會那麼容易浪費食物
因為之前已吃了雞肉和牛肉,所以點較為清淡的滑豆腐和一些丸
推介花枝片 - 甘甜鮮美,湯夠濃吃起來更美味!
部份蔬菜類是時令的,像我們點的西洋菜就是喔

最後還有心太軟作為甜品
朱古力流心一下子就流出來了~而且夠熱的不會太甜

心太軟
題外話/補充資料: 有85折優惠。另外沒想到有足料的火鍋湯底外,這店還有提供「圍裙」 不用擔心醬汁之類彈到自己的衣服上呢!
2018-03-16
$278.6 (晚餐)
人參雞鍋 (位)
即炸魚皮
手切安格斯Ptime Grade牛頸脊肥牛片
2018-03-21 46 瀏覽
湯底對於一個邊爐嚟講可以話係非常重要!所以料一定要足,味一定要濃如果唔係就不如喺屋企打就算!而今次我又同太太去咗一間叫"來一鍋"試下佢個湯底!落到樓下仲見到佢做緊限定85折優惠!又可以幫我止少少血啦好彩6點零嚟到坐底冇耐就已經爆晒場!行2層樓梯就到,裝修都幾ok~我就叫咗個3百零蚊一個人頭嘅海鮮餐!3百零蚊可以任食肥牛,花膠,脆肉腩!仲要紅白啤酒任飲~落酒吧嘅價錢可以打埋個邊爐,cheap精一號又搵到旬嘢成個櫃嘅酒都可以俾我癲飲嘆返兩杯先~成支上經理都唔炸形都係嗰句湯底先最緊要!呢個湯底用咗一大節冬瓜仲有卜卜蜆再加埋蟲草花!經理話滾起咗要即刻飲一碗~我心諗咁係咪咁堅呀!一飲個湯又真係幾清甜再嚟就有個巨型響鈴同超巨魚皮,海鮮都好新鮮啲蝦仲郁郁吓個肥牛嘅花紋好吸引心,放落個鍋滾兩吓放入口牛油味同咬口都非常正!黑豚肉就爽口完全冇渣飲飽食醉仲有個朱古力心太軟作為結尾,慳埋糖水錢!走嗰時仲發現有大房可以訂!坐20個經理都話冇問題包房都係3千蚊抵呀
落到樓下仲見到佢做緊限定85折優惠!又可以幫我止少少血啦
好彩6點零嚟到坐底冇耐就已經爆晒場!

行2層樓梯就到,裝修都幾ok~

成個櫃嘅酒都可以俾我癲飲

嘆返兩杯先~成支上經理都唔炸形

再嚟就有個巨型響鈴同超巨魚皮,海鮮都好新鮮啲蝦仲郁郁吓

黑豚肉就爽口完全冇渣

飲飽食醉仲有個朱古力心太軟作為結尾,慳埋糖水錢!