2017-11-01 713 瀏覽
星期日去開apm shopping,行到肚餓就四圍揾野食。係星期日呢lunch hour呢個咁繁忙咁多人既日子,間間餐廳都要排好耐,竟然見到super sandwiches係唔使等位,雖然一間始都想食好少少,因為嫌super sandwiches有啲頹,但因為太肚餓,所以都係去左食🙈其實今次係等一次食super sandwiches,因為覺得佢只係食啲咁普通既野食唔值呢個價但完來唔係呢😋呢個挪威三文魚蜆肉忌廉汁扁意粉好足料,三文魚同蜆肉都好多,啖啖肉,個汁又唔會好漏,冇左平時忌廉汁個種好heavy既感覺,成個pasta個味好match,好食!唯一美中不足就係份量太少了,我一個女仔食完都係僅僅夠咋😕公司三文治好足料,有肉又有菜,啲沙律醬個甜酸比例啱啱好,好開胃👍🏻
2017-10-29
2017-09-19 756 瀏覽
大部份香港人做嘢都好忙,食飯時間亦都唔好多,所以一份快靚正嘅午餐對於打工一族來講係非常重要。係午餐時間經過APM,見到有好多OL排隊等位食飯,由於我自己唔想等太耐,所以我就選擇買外賣。今次order左呢份外賣三文治,等候嘅時間大概只係需要5分鐘左右,喺繁忙時間嚟講,都算係好快蜜味火腿。車打芝士。蘑菇配意大利包一份$54,份量嚟講係足夠一個女仔當lunch,但係$54我就覺得有小小偏貴(但如果去到中環嘅話,呢份三文治$54又會變得合理🤷🏻‍♀️)而味道方面,都食得出裏面嘅材料係新鮮嘅,蘑菇juicy,芝士份量十足,麵包不會焗到又乾又硬,唔錯呢份lunch 無論係上菜速度,味道,又或者係份量,其實我都覺得滿意嘅唯一要挑剔嘅就只係價錢。或者下次試吓佢哋嘅意粉啦,意粉嘅價格相對地就好似比三文治經濟d,而且仲飽肚d添

蜜味火腿。車打芝士。蘑菇配意大利包

外賣自取
2017-09-16 441 瀏覽
過開呢頭開會,食埋晏就先返公司,係apm睇左一陣子,最後揀左呢間。同事話呢間焗薯好味,又抵食。但今次口味麻麻~_~;,想食飯麵類,最後揀左意粉,都幾好味。挪威三文魚蜆肉拼肉醬扁意粉,65元(好似,唔係好記得( ;´Д`))意粉算ok,汁剛剛好,撈埋幾特別,唔會太淡或咸。套餐有碗湯,湯唔算稀,都算好飲。試左同事嘅焗薯係幾好味,碎蛋個味剛好,唔會太甜,個焗薯睇樣你以爲好平凡,但焗得好好,似乎係夠飽,有沙律,有湯,下次有機會要食下先。

似乎係夠飽,有沙律,有湯,下次有機會要食下先。
唔知由幾時開始 我都對黑松露產生了興趣對比起前兩日嘅Billdart個意粉我更推薦Oliver's Super Sandwiches C3的黑松露牛肝菌忌廉磨菇扁意粉濃濃的黑松露 加上較淡的忌廉這個味道配合得十分完美價錢不貴但食到高質pasta👍🏼_________________________裝修環境:✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)價錢:$72________________________唔信我嘅可以自己去試試😂地址:Oliver's Super Sandwiches (APM)
唔知由幾時開始 我都對黑松露產生了興趣
_________________________
裝修環境:✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
價錢:$72
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
2017-09-15 321 瀏覽
好早就見這間三文治店賣焗薯餐,晚上因為肚子不是很餓就決定來試一下。有兩款選擇,一款芝士牛肉,另一款是碎蛋煙三文魚,各自order一份跟沙律和飲料的套餐。各有千秋,但煙三文魚相對來說更light一些。牛肉片偏鹹,和芝士混合後更鹹了一些。煙三文魚味道剛剛好,和沙律比較搭。薯仔有點冷了,當時上這兩個dish的時候很迅速,估計是很早就做好了,所以攤涼了。飲料點了凍玫瑰朱古力,玫瑰都沈澱在朱古力底下,攪勻喝玫瑰味挺濃的,但太甜了。
煙三文魚碎蛋焗薯
煙三文魚碎蛋焗薯
2017-09-01 401 瀏覽
今日貓仔本人又到觀塘搵呀大小姐食一個靚早餐(其實本身想搵午餐食 因為果時已應11點20分)因為其實大小姐本身作為一名港女 all day breakfast 係必食架啦 咁岩岩好又見到 APM入面有 super sandwich 而且啲早餐又似似地港女食用既 all day breakfast 所以就入左去我地分別叫左 番茄炒蛋 早餐腸 煎薯塊 熱香餅 三文魚粟米炒蛋 火腿 煎番茄 clabatta多士我地兩個人同樣覺得兩個炒蛋真係炒得幾好 同埋個薯仔整到係我中意果類型 跟手我就偷左一下大小姐既火腿 火腿有小小甜 應該用左小小蜜糖煎 真係幾好 最重要份量適中 我同大小姐食量本身唔多 真係岩岩好 適合OL 女士食用餐廳本身比較細 但位置舒適空間移動位置不錯目舒服
今日貓仔本人又到觀塘搵呀大小姐食一個靚早餐
(其實本身想搵午餐食 因為果時已應11點20分)
係必食架啦

我地分別叫左 番茄炒蛋 早餐腸 煎薯塊 熱香餅
三文魚粟米炒蛋 火腿 煎番茄
clabatta多士

餐廳本身比較細 但位置舒適空間移動位置不錯目舒服
2017-09-01
2 分鐘 (堂食)
$40 (早餐)
2017-08-08 408 瀏覽
唔想食飯,想食鬼佬三文治,附近冇咩選擇,去左apm幫襯Oliver super sandwich。lunch時間去到都幾多人排隊,買外賣唔多,堂食比較多。好快揀左個J3 餐,火腿蘑菇車打芝士意大利包,加個忌廉粟米湯,盛惠$66,都唔平。有時覺得喺香港想食個鬼佬三文治都幾貴,連法式連鎖店買個白汁三文魚包都要5、60蚊!講返個包,雖然貴貴地,但係份量真係好大,食左半份都覺得飽飽地。烘熱左嘅意包好食,芝士熔左、蘑菇餡料多、加左蕃茄冇咁漏!個忌廉粟米湯都好飲,好濃好多粟米。成個餐食晒真係好飽!
火腿蘑菇芝士意包
外賣自取
火腿蘑菇芝士意包
2017-07-27 436 瀏覽
今天放工參加個人進修課程,即是又要怡情養性,又想惰;又要學人琴棋書畫皆能,卻偏偏樣樣唔精⋯所以楝咗陶瓷製作,嗱!絶對不是陶藝拉坯,好似"ghost- oh my love, my darling...."。而是填顏色上自選杯上(透明玻璃水杯或白色咖啡瓷杯),再放入爐焗,過幾日再去攞返嗰種。講返個進修前個下午茶,去咗觀塘APM Super Sandwich,因為上堂連上4小時,所以一定要食少少嘢先,之前以為淨係食英式三文治,原來現在個菜單已經改變不少,試咗個咖哩沙律和一個意大利雜菜湯,無因低卡路里,一句講哂,好味!只需$54
!只需$54
2017-06-20 581 瀏覽
早餐是一天的第一餐,當然要食得豐富些啦!又想食薯餅,又想食熱香餅的我,一份餐又點可以滿足到我兩個願望呢!幸好老公🐷同我一齊食,叫晒兩份餐就可以滿足晒我的願望啦!食薯餅一定要配茄汁先好食,Super Sandwiches 都有提供,令這份早餐更加完滿!

幸好老公🐷同我一齊食,叫晒兩份餐就可以滿足晒我的願望啦!

2017-06-19 354 瀏覽
今日約左同朋友係apm睇戲,諗住睇戲前係商場食埋lunch,點知星期日周圍都勁爆,諗住食food court都好難搵到位,朋友就建議食super sandwich, 可能唔洗等位一去到其實餐廳都9成滿,咁岩有兩個吉位,我地就即刻坐低左啦!因為大家都唔係好肚餓,我地買左個公司三文治餐兩份食公司三文治好大份,好足料,格離配有薯條同凱薩沙律,真係兩個女仔都夠食!跟餐都有蘿宋湯,湯內材料豐富,香甜好味!其實仲有一杯茶/咖啡做餐飲,不過冇影相呢個餐$94,都不算貴

跟餐都有蘿宋湯,湯內材料豐富,香甜好味!

其實仲有一杯茶/咖啡做餐飲,不過冇影相
呢個餐$94,都不算貴
2017-06-18
2017-06-12 323 瀏覽
Classic beef burger with French fries好好味啊!多汁多芝士 已經贏一半!男朋友話唔鐘意包個質地 反而 我就好鐘意 包面係脆面 比較特別 同有咬口 起碼成日食嘅m字頭burger 唔係咁先兩三塊蕃茄生菜加埋食已經好夠 唔會太多不過薯條就略嫌太油 又似返炸咁 食咗幾條就冇食啦

兩三塊蕃茄生菜加埋食已經好夠 唔會太多
不過薯條就略嫌太油 又似返炸咁 食咗幾條就冇食啦
10 分鐘 (堂食)
2017-06-08 284 瀏覽
要知道繁忙時間係APM食飯都幾高難度,事關周圍都咁多人,呢間本身都唔係太鍾意食,不過見佢仲有位就入咗去坐!連鎖店其中一個好處就係食物水準會好穩定,事關間間都係咁做,不過當然亦都唔會有驚喜!我哋叫咗公司三文治、兩個焗薯同一個千層麵,仲叫左湯!公司三文治水準不過不失,焗薯係幾好食嘅,同埋依家都唔多地方有得食焗薯咁!呢度就勝在有得揀配料!其他都無咩特別,都係固定水準!總括嚟講,其實都係買個位坐同埋吹水!

總括嚟講,其實都係買個位坐同埋吹水!
2017-03-28 883 瀏覽
去到apm想一個人坐得舒服食晚餐,可以選擇既店舖並唔算多。早排super sandwiches裝修晚飯冇著落真係有少少崩潰🤦🏻‍♀️裝修過後店面變咗半開放式,成個感覺高檔左好多,不過感覺上可以容納客人嘅位置就比以前少左好多。今日收工收得夜,九點幾去到已經過咗晚飯嘅高峰期啱啱好冇乜人,咁就一於入去食啦!本身想叫返平時食開嘅三文魚碎蛋焗薯,點知見到special menu The Royal Feast度有個新既「煙肉、傑克及車打芝士焗薯」,佢話口味靈感係來自英國皇室嘅兩位王子!咁巴閉緊係要試下啦!如果嗌套餐嘅話仲可以包埋沙律,就唔會覺得淨係食焗薯咁漏咁寡,而且沙律入邊嘅蒜蓉包真係非常好食!又趣又香口真係好正!未切嘅時候就咁睇以為會有好多配料,點知一分開就發現其實中間嘅配料並唔算多,感覺上比以前縮左水。芝士係拉絲既,熱辣辣咁樣好吸引!坦白講其實真係非常好食,芝士同煙肉再配埋焗薯一啖食落去,味道配搭得非常好,而且今次嘅焗薯完全冇雪藏嘅味道,好抵讚!唯獨可惜嘅,的確係配料太少喇!想啖啖都有芝士煙肉係冇可能😭跟餐仲有個湯可以揀,忌廉粟米湯一上枱嘅時候已經係凍架啦!有啲可惜~同埋有少少忟嘅係,當時其

唯獨可惜嘅,的確係配料太少喇!想啖啖都有芝士煙肉係冇可能😭

同埋有少少忟嘅係,當時其實未到十點,同場都仲有其他食客,職員想早啲收拾好都可以理解嘅。但我食到一半清潔嘅姐姐就不斷係我隔離抹枱,係重覆抹連住既果張枱,抹多幾次真頭抹埋我果張枱冇放野食既位,驅逐既意味好強烈,結果未食哂就忍唔住走了
2017-03-28
2017-03-10 499 瀏覽
非常趕時間,附近嘅食店都就嚟關啦⋯⋯就入左去食左個快餐,充飢過後還要工作!個湯完全唔熱,但對於非常肚餓既我,都一滴不留咁飲哂!飲完個湯再大戰呢蝶野,食完速逃立即工作
個湯完全唔熱,但對於非常肚餓既我,都一滴不留咁飲哂!
飲完個湯再大戰呢蝶野,食完速逃立即工作
2017-02-20 536 瀏覽
難得平日可以有機會係apm行個街,行到見餓,又想食個沙律,友人又想食甜,最後揀左黎Oliver's super sandwiches,諗住可以滿足我地既願望啦叫左個tea set 一個窩夫加個小沙律其實個沙律一上台我倆都有點失望嫁喇,但其實$12一個沙律,又唔好期望d乜⋯⋯然後個窩夫一上台,倆人非常齊心既反應係o了嘴,cream都無滴,只有士多啤梨醬少許,雪糕一球,加多兩粒士多啤啤,完。個窩夫既味道同口感同賣相一樣,要用一個字形容既話-差!兩個字-難食!口感鬆散,真係好難食!香港特色就係堂堂一間連鎖快餐店,連咁簡單既窩夫都可以做得唔好,但又食你唔死,餓你唔死咁囉

叫左個tea set 一個窩夫加個小沙律

2017-02-20