2015-05-16 465 瀏覽
極度失望既早餐,點解可以差成咁!蛋太厚唔滑,菇太過油,蕃茄係酸既,條腸好似肉碎,炸薯仔還可以接受。最可怕係杯咖啡係冇咖啡味嫁。我諗成餐最好食係個方包,但再脆啲會仲正。不過明明以前食都未至於咁差,真係必須要改善下!
題外話/補充資料: 今次堅唔得 !
2015-04-29
2015-03-03 621 瀏覽
第一次擺Roadshow,對於三個女生來說還是有點太吃力。原先聘請的promotor,一個臨時來不了,另一個返兩小時後落荒而逃,唯有三個人繼續頂硬上。事實上,由12:00~19:30pm不斷派傳單和叫賣,根本沒有休息的時間...打烊後,拖着疲累的身驅到Supersandwiches用餐,卻發現自己餓到不再肚餓。點了一杯熱朱古力,想為自己打打氣,卻發現它色淡無味,質感薄得很,其實同飲鮮奶沒什麼分別。望着餐牌上標榜用的是法國品牌Monbana的朱古力粉,我忽然有種強烈的衝動,很想建議給店方改用我們家的可可品牌哦。
熱朱古力
熱朱古力
2015-01-27
好老實喺呢度一個早餐喇起手都成四十蚊平時慳家嘅我真係唔捨得食,不過呢排忙到連食晏嘅時間都無就點都要對自己好啲。我叫咗個 N12 跟熱咖啡再加一個茄通。先講一下我最愛 Oliver's Super Sandwiches 係因為佢杯咖啡真係好啱飲,食物不過不失已經好好。薯餅可能焗一焗,食果陣已經好淋。條腸麻麻地,煙肉 ok! 本身見到隻溫泉蛋穿咗我的確係有啲失落,食食吓發現比啲麵包索晒都幾好食。至於佢個芝士汁有少少膩但係同煙三文魚都幾夾嘅。至於個通粉就因為我眼闊肚窄,擺到好晏先食,冇乜點發脹但係凍冰冰,如果熱食應該好好味。今餐食咗 $53,下次我會叫個平啲嘅餐加通粉!

今餐食咗 $53,下次我會叫個平啲嘅餐加通粉!
2015-01-30
10 分鐘 (外賣自取)
$53 (早餐)
2015-01-25 445 瀏覽
一直很支持super sandwiches,價錢reasonable,食物質素無論去到那家店都保持得很好,這個burger已出了好一陣子,一直很想試,這天晚上終於有機會。食物賣相很好,差不多成隻手掌咁高,感覺很震撼!!除了一般的牛肉漢堡外,仲有一層大菇,感覺很健康。漢堡同菇都好juicy,但蕃汁搶了些,包很好味,在頂上有烤過的洋蔥,很香!美中不足的是漢堡以鐵架載著,吃起來有點困難,攪到成枱都是汁,少許不雅。

2015-01-08 450 瀏覽
朝早同爸爸同食早餐我叫左B11餐,蛋唔太鹹又唔覺得油膩,比出面一般快餐店健康,煙肉硬左少少而且份量細,條香腸軟身,味道可口,蕃茄都幾新鮮。整體而言係值得一試嘅,但如果好肚餓就可能要考慮食其他野,因為唔會太飽肚。爸爸叫嘅餐有兩份多士,餐廳俾左一份牛油一份果醬,十分細心。檸檬茶同檸檬水都俾左匙羹吉檸檬,好過之前俾木條。檸檬係好似橙咁切,可以當橙咁食添。
朝早同爸爸同食早餐
2014-11-07 731 瀏覽
依日約左媽咪去APM行街+食tea~原本想去貓cafe食tea玩貓既不過媽咪話近近地係APM食喎~咁是但啦! 行完先搵食咩因為無食早午餐..2點開始肚餓~但又唔想食太大份量(飯/拉麵)經過停係Super Sandwishes見好多選擇~份量又唔太多同埋見到有個European Tea Promotion~媽咪話都岩食喎所以就揀依間食下午茶~Tea Promotion有兩款選擇"Oliver's Traditional Afternoon Tea Combo"($158/for 2)"Oliver's Fusion Afternoon Tea Combo"($168/for 2)暫時星期一至五供應~供應時間2:30pm-6:00pm我地點個"Oliver's Traditional Afternoon Tea Combo"Tea Set底層有4件三文治+3件多士(多士有煙三文魚,燒牛肉及碎蛋)我同媽咪都唔食牛~所以叫侍應轉其他款(轉左火腿)法包外脆內有拉扯感~用料新鮮..中層有番茄片~夾雜多份清爽碎蛋質感軟滑~蛋黃味好香三文治用料又係好新鮮~食材仲好豐富..包身軟綿綿中層有兩個鬆餅..其
不過媽咪話近近地係APM食喎~咁是但啦! 行完先搵食咩
所以就揀依間食下午茶~Tea Promotion有兩款選擇
暫時星期一至五供應~供應時間2:30pm-6:00pm
我同媽咪都唔食牛~所以叫侍應轉其他款(轉左火腿)
法包外脆內有拉扯感~用料新鮮..中層有番茄片~夾雜多份清爽
整體tea set最正係底層鹹味~最差係鬆餅..其他普通
食店環境都幾舒服+好坐~服務都好ok呢
2014-11-04
2014-10-02 783 瀏覽
逛逛少到的APM, 邊逛邊食才叫人寫意 , 左邊的一間食過再到右邊的一間去食, 時間剛好是下午茶, 睇過餐牌後覺得一定要食 ~夫婦倆, 一個等位而另一個買飛叫食物 , 講得等位就知道食店裏有很多人!太太買了飛就返回我準備好的座位, 大家都期待著侍應將食物送過來!公司三文治:太太認為三文治唔啱佢食 , 全麥方包製造加上特別乾身 , 沙律醬好似一滴都無, 不過好啱我!   三文治入面夾了大量餡 , 有菜有蕃茄、雞肉、火腿、有芝士, 還有薯片伴碟~牛油果煙火雞芝士烤三文治:全麥方包烤脆過, 內餡又熱又溶, 我及太太都很喜歡!Illy 咖啡:啱飲, 醇苦中帶微酸, 香氣濃郁~APM 食店多, 要完全食過就要嚟多幾次~

公司三文治:
牛油果煙火雞芝士烤三文治:
全麥方包烤脆過, 內餡又熱又溶, 我及太太都很喜歡!
Illy 咖啡:
啱飲, 醇苦中帶微酸, 香氣濃郁~

APM 食店多, 要完全食過就要嚟多幾次~

下午茶
2014-08-17 565 瀏覽
此店曾經是我在觀塘喜歡的食堂。但裝修後,質素不在。因為多加食客坐位,環境變得擠迫,想行過桌與桌之間十分困難,孕婦要注意小心。職員服務,一向都沒有好過,只是人手方便仍然保持足夠,所以出餐很快。餐品一份很多,厚厚的烤雞三文治看似吸引,卻全份都是冰凍 (註: 冰凍指一點溫暖感都沒有)味道再好,都不是可以放客人桌上的物件吧!!煙三文魚三文治同樣很厚很大份,當然一樣是冰冷食品。但煙過的肥美肉質還算豐富,可點半份加沙律或單點全份。
此店曾經是我在觀塘喜歡的食堂。

但裝修後,質素不在。

味道再好,都不是可以放客人桌上的物件吧!!

煙三文魚三文治同樣很厚很大份,當然一樣是冰冷食品。

但煙過的肥美肉質還算豐富,可點半份加沙律或單點全份。
2014-07-30 912 瀏覽
朋友黎觀塘接我收工食飯..咁岩佢話想去食西餐..又諗唔到食咩好..所以最後就求求其其食超級三文治啦我就叫左個pepperoni加三文魚既意粉,,而朋友就叫左個雞扒拼ham既意粉..個menu既賣相真係好靚好豐富但係點知實物真係差天共地d料少差唔多一半..朋友既雞扒得兩三舊又唔夠熱..份量又少又唔夠飽真係非常失望另外位又少..坐得都唔舒服..我諗今次係我第一次黎..亦都係我最後一次黎..或者下次唔會再叫意粉
朋友黎觀塘接我收工食飯..
咁岩佢話想去食西餐..又諗唔到食咩好..
所以最後就求求其其食超級三文治啦
我就叫左個pepperoni加三文魚既意粉,,
而朋友就叫左個雞扒拼ham既意粉..
個menu既賣相真係好靚好豐富
但係點知實物真係差天共地
d料少差唔多一半..
朋友既雞扒得兩三舊
又唔夠熱..份量又少又唔夠飽
真係非常失望
另外位又少..坐得都唔舒服..
我諗今次係我第一次黎..亦都係我最後一次黎..
或者下次唔會再叫意粉
2014-07-30
2014-05-18 1330 瀏覽
Apm晚飯時間food court爆哂人,一個人的晚飯真係要搵間不用等位的,其實間間都好多人,咁我就去左食呢間,因為有位坐唔駛出去拎餐。對上一次黎,我諗無十年都有8年,點解隔咁耐先食呢,可能對當時印象麻麻,但今日又想食啲無咁heavy的晚餐,就再試下。我揀左碎蛋沙律,煙三文魚沙律焗薯配凱撒沙律,套餐包括湯及飲品,飲品改了鮮果汁,另加$10。收銀個男侍應啲態度有啲差,講私人電話,見佢躁躁地咁款,等左陣先講完仲要黑口黑面對住食客。講返食品,上餐速度算快,味道都不錯,個湯好飲,有啲肉(蟹肉?)凱撒個汁少了點,焗薯我就鍾意食熟啲個種,鮮果汁要了奇異果,整體比我對上一次食係完全唔同,環境都舒適。

2014-05-18
10 分鐘 (堂食)
2014-04-18 1190 瀏覽
去到個counter度諗住叫野食,唔知我係咪食玻璃大嘅呢,入到去完全冇人見到我,企咗o係個counter好耐都冇人理...之後每人叫咗個意粉同加12蚊要酥皮湯,計埋要八十蚊有多,好貴...等野食嘅時間唔長,好快全部野食一齊黎哂。我地兩個人食,佢一黎就全部一齊黎,全部野堆哂o係張枱度。本身全部野一次黎哂就冇咩問題嘅,但係佢張枱實在“太大”,勉強夠位放哂D野食,想將D野移一移位都唔得...個酥皮湯真係唔錯,個湯好濃cream味。食完酥皮湯之後食意粉,個意粉凍哂...仲要冇味,都唔知食緊D咩...好失望,完全唔值八十幾蚊...
2014-04-18
  • 酥皮湯
2014-04-08 968 瀏覽
扁意粉份量少,加上沒有多少粒煙三文魚和蜆肉,整碟只像白汁意粉。份量比九龍塘店差很多。酥皮忌廉湯好味,夠熱,忌廉味濃有薯粒。冷氣比較大,湯還未喝完,扁意粉已變凍。用了晚市套餐券,若要付正價,絕對會到其他餐廳吃。
挪威煙三文魚蜆肉扁意粉
酥皮湯,熱奶茶
酥皮忌廉湯好味,夠熱,忌廉味濃有薯粒。
冷氣比較大,湯還未喝完,扁意粉已變凍。
用了晚市套餐券,若要付正價,絕對會到其他餐廳吃。
2014-04-07
2014-02-20 1171 瀏覽
今天放工後,與同事們去了apm這間 Super Sandwiches食下午茶,第一次嘗試,覺得味道不錯。我們三個人點了三份下午茶餐,有公司三文治、炸魚柳+薯條、漢堡包+薯條。公司三文治的餡料十分豐富,有:生菜、蕃茄、芝士、煙肉、火腿、薯片......口感十足,但略嫌麵包較乾身及硬。炸魚柳非常鬆脆,而且吃的時候不覺得油膩及熱氣,點上隨餐附送的醬汁更覺美味。漢堡包體積很巨大,特別喜愛那塊漢堡及上面已融化的芝士,口感豐富,很有肉汁,令人一試難忘。薯條很粗身及大條,不會覺得熱氣,即使不點茄汁也十分美味,加上不會覺得熱氣,軟硬適中。

口感十足,但略嫌麵包較乾身及硬。

2014-02-20
15 分鐘 (堂食)
2014-02-07 1055 瀏覽
觀塘工友開年飯約在APM,其中一位工友食飯時間straightly 係12點半,唯有一齊迫迫迫,等等等。APM 內四圍攞"飛" ,最終最快有位的是super sandwich。午餐有"套餐"和"combo"之分,"combo"貴幾蚊,加多一個牛角包咁大把。3條友都叫左焗薯餐,我叫左個最basic,最平的茄汁豆焗薯加coffee,味道就如想像中一樣,不過不失,不過配菜的沙律菜份量就少左些,大家都agree portion 幾乎令人誤以為是"剩食"!建議可以大方少少,比多少少,唔好咁寒酸。

雞肉沙律焗薯餐
芝士bacon 焗薯餐
lilly coffee , 味道尚可
$48 最平宜焗薯類別餐- 茄汁豆焗薯
2014-02-07
10 分鐘 (堂食)
2013-09-17 673 瀏覽
今天去apm辦點事,本來一心打算去mos burger 吃午餐,誰知道原來 food court 裝修了,mos burger 也結業了!想說隨便吃吃吧!最後選了Oliver's super sandwich! 今天點了半分三文魚碎蛋panini 配caesars salad!加了$6要忌廉蘑菇湯,也加了$5轉iced coffee! 總共$71! 午餐來說有點貴!付錢以後,等了大概五分鐘,服務員便把餐端上!擺盤很漂亮!服務員也很貼心把黑胡椒給我!caesars salad份量不多,只有幾片romaine lettuce,不過味道不錯!而panini其實更像baguette!味道也OK!至於忌廉蘑菇湯就很普通,好像只有忌廉沒有蘑菇!    咖啡味道也很一般,早知道就不加錢轉!總括來說,不過不失!店裡裝潢算明亮,也蠻乾淨企理!服務員的態度也很好^^ 至於食物就普普通通,沒有太多驚喜!在apm 都是連鎖餐廳,也沒什麼特別。

咖啡味道也很一般,早知道就不加錢轉!

2013-09-17