2017-03-28
去到apm想一個人坐得舒服食晚餐,可以選擇既店舖並唔算多。早排super sandwiches裝修晚飯冇著落真係有少少崩潰🤦🏻♀️裝修過後店面變咗半開放式,成個感覺高檔左好多,不過感覺上可以容納客人嘅位置就比以前少左好多。今日收工收得夜,九點幾去到已經過咗晚飯嘅高峰期啱啱好冇乜人,咁就一於入去食啦!本身想叫返平時食開嘅三文魚碎蛋焗薯,點知見到special menu The Royal Feast度有個新既「煙肉、傑克及車打芝士焗薯」,佢話口味靈感係來自英國皇室嘅兩位王子!咁巴閉緊係要試下啦!如果嗌套餐嘅話仲可以包埋沙律,就唔會覺得淨係食焗薯咁漏咁寡,而且沙律入邊嘅蒜蓉包真係非常好食!又趣又香口真係好正!未切嘅時候就咁睇以為會有好多配料,點知一分開就發現其實中間嘅配料並唔算多,感覺上比以前縮左水。芝士係拉絲既,熱辣辣咁樣好吸引!坦白講其實真係非常好食,芝士同煙肉再配埋焗薯一啖食落去,味道配搭得非常好,而且今次嘅焗薯完全冇雪藏嘅味道,好抵讚!唯獨可惜嘅,的確係配料太少喇!想啖啖都有芝士煙肉係冇可能😭跟餐仲有個湯可以揀,忌廉粟米湯一上枱嘅時候已經係凍架啦!有啲可惜~同埋有少少忟嘅係,當時其
同埋有少少忟嘅係,當時其實未到十點,同場都仲有其他食客,職員想早啲收拾好都可以理解嘅。但我食到一半清潔嘅姐姐就不斷係我隔離抹枱,係重覆抹連住既果張枱,抹多幾次真頭抹埋我果張枱冇放野食既位,驅逐既意味好強烈,結果未食哂就忍唔住走了