2023-05-02 1004 瀏覽
去完姜濤灣湊熱鬧完🎉夜晚返回荃灣醫肚😋呢間餐廳嘅外牆有園林feel🌴🌳🌲入面裝潢亦好特別,燈光好柔和,有小燈串點綴好靚,而且成晚都會播放英文歌好浪漫,有啲仲係廣東話歌同普通話歌嘅英文歌 🎼l❤️叫咗個二人餐,另外加咗個主菜🍽️🤤和風蟹籽煙三文魚沙律有驚喜🥗和風日式汁同煙三文魚好夾,而且好開胃😋紐西蘭牛柳拼虎蝦帶子(石燒上)🥩🦐石燒牛扒用高溫石燒板鎖住肉汁,個底加咗洋蔥片,隔阻高溫,以免牛柳過熟,牛柳切開仍粉嫩軟腍,虎蝦爽口,2粒帶子亦鮮甜香辣蒜大蝦意粉🦐意粉有口感,蝦爽口,仲有四隻,味道可以!德國酸菜脆豬手豬手好大碟,皮脆肉厚,再配上薯條及一些酸菜沙律,另上三種醬汁(茄汁黃芥末蜜糖)別有一番風味😋甜品亦好有驚喜本身係是日蛋糕🍰不過當日用咗棉花冰🍧棉花冰好滑好幼細好綿,有士多啤梨味同芒果味爆珠,仲有我鍾意嘅芋圓同地瓜丸,每啖吃下去好好食,唔會太甜😋
去完姜濤灣湊熱鬧完🎉
夜晚返回荃灣醫肚😋
呢間餐廳嘅外牆有園林feel🌴🌳🌲
入面裝潢亦好特別,燈光好柔和,
有小燈串點綴好靚,
而且成晚都會播放英文歌好浪漫,
有啲仲係廣東話歌同普通話歌嘅英文歌 🎼l❤️
叫咗個二人餐,另外加咗個主菜🍽️🤤
和風蟹籽煙三文魚沙律有驚喜🥗
和風日式汁同煙三文魚好夾,
而且好開胃😋

紐西蘭牛柳拼虎蝦帶子(石燒上)🥩🦐
石燒牛扒用高溫石燒板鎖住肉汁,
個底加咗洋蔥片,隔阻高溫,
以免牛柳過熟,
牛柳切開仍粉嫩軟腍,
虎蝦爽口,2粒帶子亦鮮甜

香辣蒜大蝦意粉🦐
意粉有口感,蝦爽口,仲有四隻,
味道可以!

德國酸菜脆豬手
豬手好大碟,皮脆肉厚,
再配上薯條及一些酸菜沙律,
另上三種醬汁(茄汁黃芥末蜜糖)別有一番風味😋

甜品亦好有驚喜
本身係是日蛋糕🍰
不過當日用咗棉花冰🍧
棉花冰好滑好幼細好綿,
有士多啤梨味同芒果味爆珠,
仲有我鍾意嘅芋圓同地瓜丸,
每啖吃下去好好食,唔會太甜😋

2023-04-30
生日
  • 棉花冰
  • 德國蜜糖芥末烤鹹豬手
2023-04-14 717 瀏覽
前排喺附近行街見到餐廳嘅環境唔錯所以就行咗入去試吓,試咗一款羊架➕意粉,羊架份量都幾大,而且冇乜羊羶味,旁邊配咗芥末醬,但係個羊架🐑最好就趁熱食,因為食到最尾嘅時候肉質有啲乾。另外個意粉醬汁好濃郁,而且有好濃既🦀籽既鮮味。另外飲品方面都冇馬虎,係好新鮮嘅士多啤梨🍓味味道唔會好假,飲完都好解渴。都可以見到喺擺盤方面好精緻,環境都帶備人好舒服嘅感覺😍
香煎帶子三文魚籽配海膽醬意粉
OLIVE羊架3枝骨
櫻之戀人
2023-04-10
OLIVE羊架3枝骨
櫻之戀人
2023-04-05 581 瀏覽
以前在附近上班 都會來吃lunch今次跟朋友專程來吃的還好開了這麼多年都保持到水準.🔸白汁菠菜芝士焗蠔(2隻) $48蠔肥肥的 加上大量白汁菠菜芝士好邪惡的口感.🔸日本唐揚魷魚鬚 $68炸得好好 不會只有炸粉魷魚鬚彈牙的 份量也挺多.🔸香煎帶子三文魚籽配海膽醬竹炭烏冬 $158大大粒帶子在表面三文魚籽跟海膽醬撈起來吃竹炭烏冬好有趣不是一般的日式烏冬而是比較像彈牙的意粉.🔸香辣雞翼配蜜糖醬 $58這個是每次都叫的小吃雞翼少少辣配蜜糖醬很不錯.🔸士多啤梨芝士蛋糕 $28有驚喜的芝士蛋糕 好香濃綿密是日甜品 每天都不同的.📍Olive Cafe📌荃灣西樓角路1-17號新領域廣場地下4號舖
以前在附近上班 都會來吃lunch
是日甜品 每天都不同的
📍Olive Cafe
📌荃灣西樓角路1-17號新領域廣場地下4號舖
2023-03-27 300 瀏覽
呢間係天橋下嘅cafe​懸掛吊燈,環境都幾有情調,坐門口位仲聽到大大聲嘅音樂,都有情侶或者朋友聚會🌟🔸二人餐(HK$398)🔸蟹子煙三文魚沙律+餐湯頭盤開下胃先,煙三文魚都算大塊🥗🔸香草海鮮忌廉意大利粉意粉幾creamy入味,海鮮有蝦同魷魚等🍝🔸炭燒紅酒汁西冷牛扒牛扒之外仲有薯條伴碟,牛扒有部分位置要咬耐啲,不過都幾大塊🥩最後仲會送上甜品,今次係朱古力蛋糕,蛋糕再鬆軟啲就更好啦🍰

🔸二人餐(HK$398)
🔸蟹子煙三文魚沙律+餐湯
頭盤開下胃先,煙三文魚都算大塊🥗

🔸香草海鮮忌廉意大利粉
意粉幾creamy入味,海鮮有蝦同魷魚等🍝

🔸炭燒紅酒汁西冷牛扒

最後仲會送上甜品,今次係朱古力蛋糕,蛋糕再鬆軟啲就更好啦🍰
2023-03-27 2057 瀏覽
天水圍公園櫻花宣布全部調謝,還好有個紫色的鼠尾草場幾靚可以影下,然後又再去汀九追藍眼淚,所以又到荃灣覓食,看到openrice 這間餐廳rating高得嚟價錢又唔算貴就去試下.餐廳外在環境很美,當時怕很多人,沒料人不多,那很好,就即入去了.可能沒book位,所以被安排坐餐廳中間位置,但內在環境都很美.老板很熱情的介紹各式美食,待我們看餐牌,覺得這個二人套餐好像不錯.很快選了三文魚螺絲粉,然後想選牛柳但怕蝦好細隻😂因為沒細看其他食評,所以選了羊架.飲品先來,說真的咖啡麻麻.然後三文魚沙律,有驚喜,由於汁太好吃,所以問了老板是什麼汁,原來是和風日式汁,沒想過可以和煙三文魚這麼夾.羅宋湯就沒什麼特別三文魚螺絲粉ok羊架放在石上燒,可以依個人喜好燒至想吃的生熟度,份量很多,有肉汁又不太生不太熟(因自己燒😝)不錯.然後我們在等甜品,朋友說應該是一個蛋糕仔,我說啫喱杯.甜品一上枱,我和朋友對望了一下,呆了,大家一起嘩了一聲😂😂😂左邊是放咖啡的奶杯,其實這個棉花冰大過一碗飯🤣🤣🤣好痴線點解個是日甜品可以大到咁,我很久沒吃棉花冰了因為怕凍,但一啖吃下去好好食,爆珠有士多啤梨,益力多和芒果,又有芋圓蜜地

即磨咖啡
飲品先來,說真的咖啡麻麻.
三文魚沙律
羅宋湯
羅宋湯就沒什麼特別
三文魚螺絲粉
三文魚螺絲粉ok
羊架

然後我們在等甜品,朋友說應該是一個蛋糕仔,我說啫喱杯.

棉花冰
左邊是放咖啡的奶杯,其實這個棉花冰大過一碗飯🤣🤣🤣好痴線點解個是日甜品可以大到咁,我很久沒吃棉花冰了因為怕凍,但一啖吃下去好好食,爆珠有士多啤梨,益力多和芒果,又有芋圓蜜地瓜等,真的很誇張,本來二人餐都諗住hea沒料到有這麼大的驚喜,所以都很推薦大家吃這個二人set.

唯一挑剔的就是一吃完侍應即收盤,我覺得太快,即我最後一啖吃完就收,這樣不太好.

門外貼了個抗疫餐好抵食,但因相片到了上限,待會另外再上載.
2023-03-26
三文魚沙律
三文魚螺絲粉
羊架
2023-03-01 191 瀏覽
olive 荃灣依間餐廳喺荃灣都開咗一段時間,行天橋經常經過,終於搵日嘅夜晚入去試試!見到佢價錢都合理, $400內有一個豐富的二人套餐,質素也不錯~黃金蟹子和風煙三文魚沙律裏面有非常爽脆的蟹子,非常新鮮,煙三文魚味道鹹香,加上唔同嘅沙律菜,配搭清新又有鹹香點綴。餐湯南瓜忌廉湯南瓜的味道濃郁,質感濃稠,材料豐富。黑松露野菌露荀意大利粉嘅黑松露的味道非常濃郁,配上野菌和露荀,口感又彈牙又爽口,多重口感,豐富又美味。炭燒美國西冷牛扒(7安士) 牛扒五成熟,口感非常嫩,炭燒的味道帶出更有香氣,配上一些蔬菜,提升豐富味道。甜品芝士蛋糕質感柔軟,味道濃郁。除咗食物質素對得住價錢之外,服務態度都唔錯,去開荃灣區或者荃灣區嘅住戶都值得去試試。

餐湯南瓜忌廉湯南瓜的味道濃郁,質感濃稠,材料豐富。

甜品芝士蛋糕質感柔軟,味道濃郁。

2023-02-24 180 瀏覽
成日行荃灣都會經過呢度,cafe外面個大大個招牌同埋播住音樂🎵,令人好易留意到。CAFE入面既裝修都好靚,用左好多🌱綠色植物裝飾,令人好relex,好chill。今次我地簡昏單喃叫左個2人餐,都幾抵食,有沙津、餐湯、主菜、飲品同甜品,都係$398,西餐黎講唔算貴。🧐🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥗黃金蟹籽和煙三文魚沙律沙律上面有好多黃金蟹籽🦀,搭配煙三文魚,整體出好fresh既視覺效果。從香氣來看,沙律菜配上煙三文魚🐟輕微既煙燻味,整體食落好清新同爽口,配上黑沙律醋,令口好開胃。🤩🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🍝香草海鮮忌廉汁意枌奶香色既忌廉汁好濃,完完全全痴左落意粉到,成到每一啖都有好香濃既忌廉汁味。意粉既口感亦都好有彈性,唔會太淋,加入埋魚肉🐠,每一啖都鮮美好滿足。分量黎講都足夠,唔會太少。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🐖BBQ燒荷蘭豬肋骨豬肋骨燒到深褐色,岩岩好,冇燶,配埋薯條,視覺效果滿分。豬肋骨亦散發出濃郁既香氣,一切開,仲香氣四散,令人垂涎。🤤🤤豬肉既肥瘦均衡,有油香得黎又唔會太膩,令人回味。🤔🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥭香芒滑滑香芒滑滑好有芒果味,加入左大量既cream,飲落好creamy,外觀亦都

🥗黃金蟹籽和煙三文魚沙律

🍝香草海鮮忌廉汁意枌

🐖BBQ燒荷蘭豬肋骨

🥭香芒滑滑
香芒滑滑好有芒果味,加入左大量既cream,飲落好creamy,外觀亦都好靚,好岩打卡。📸

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

總結︰依間cafe性價比幾高,餐廳企理舒服,員工都好有禮貌,6-7點後開始幾多人,最好要book位先黎,係一個同朋友黎食飯傾計既好選擇。

❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️
2023-02-22 163 瀏覽
荃灣新領域廣場行街睇嘢,去咗廣場地下嘅一間西餐廳到食晚餐,Olive cafe 餐廳佈置好華麗,餐牌嘅食物款式好多,見到二人套餐都好抵食,最後我哋點了石燒牛扒、日式漢堡包同埋卡邦尼意粉。石燒牛扒配燒春雞 🥩🍗由我哋話事要幾成熟都得,同安排燒熱牛扒嘅時間,熟咗即切開就食得,牛肉質地軟腍又有牛肉味;燒春雞滑嫩,yummy !卡邦尼意粉 🍝煙肉煎得香脆;流心溫泉蛋,用刀𠝹爆開流出蛋漿;意粉加入忌廉好creamy,意粉好掛汁。日式漢堡包 🍔🍟手打漢堡 ,肉質鮮嫩,加入芝士同蕃茄,份外juicy;薯條粗身,帶薯香味道。餐湯 🍲椰菜湯,椰菜打成蓉製作而成,感覺好健康,味道清新。Olive Cafe荃灣西樓角路1-17號新領域廣場地下4號舖
荃灣新領域廣場行街睇嘢,去咗廣場地下嘅一間西餐廳到食晚餐,

Olive cafe 餐廳佈置好華麗,餐牌嘅食

物款式好多,見到二人套餐都好抵食,

最後我哋點了石燒牛扒、日式漢堡包同埋卡邦尼意粉。

石燒牛扒配燒春雞 🥩🍗

卡邦尼意粉 🍝

日式漢堡包 🍔🍟

餐湯 🍲
椰菜湯,椰菜打成蓉製作而成,感覺好健康,味道清新。

Olive Cafe
荃灣西樓角路1-17號新領域廣場地下4號舖
聽晚就係情人節💗大家諗好同另一半去邊未呀😚😚如果未嘅話大家就可以bookmark定呢間😆呢間位於荃灣西嘅隱世西餐廳推出超抵食嘅二人餐💗所以呢日就同👦🏻去慶祝周年紀念🥂餐廳樓底好高,裝修用咗田園風,天花板掛咗好多花草同暖黃色嘅燈光✨好有情調好浪漫💕而且職員好細心,真係留意住食客進食嘅速度,見你食完一樣先會上第二樣野食,以免攤凍咗,好值得讚👍🏻☺️🌟二人餐👫🏻 $398 1️⃣頭盤:和風蟹籽煙三文魚沙律🥗 (3.85/5)有兩大塊煙三文魚同滿嘅蟹籽喺上面🥰煙三文魚好香又唔會太鹹,沙律菜都好新鮮,而且份量好多,配合黑醋食好fresh好開胃💖2️⃣是日餐湯:羅宋湯 🫕 (3.75/5)呢個羅宋湯好足料🤩有一大塊牛尾喺度係咩事!!😍湯飲落好濃郁嘅蕃茄味,而且酸度都高,個人就幾鍾意☺️而且佢個湯好清,絕對唔會好似平時出面餐廳羅宋湯咁勁油勁肥!😚3️⃣主菜A: 香草海鮮忌廉意大利粉呢個意粉好creamy😳😳意粉好掛汁,一入口已經滿滿忌廉🤣佢呢隻忌廉係偏甜,有啲小朋友口味😛😛意粉入面有墨魚粒🐙同蝦仁🍤,肉質都算爽口彈牙👍🏻4️⃣主菜B: 紐西蘭牛柳150G拼虎蝦帶子 (石燒) 覺得呢個配搭可以食到幾樣野好抵😽紐西蘭牛柳大

🌟二人餐👫🏻 $398

1️⃣頭盤:和風蟹籽煙三文魚沙律🥗 (3.85/5)

2️⃣是日餐湯:羅宋湯 🫕 (3.75/5)

3️⃣主菜A: 香草海鮮忌廉意大利粉

4️⃣主菜B: 紐西蘭牛柳150G拼虎蝦帶子 (石燒)
覺得呢個配搭可以食到幾樣野好抵😽紐西蘭牛柳大大舊同好厚身🤩我哋燒到三至四成熟,肉質好嫩💖完全唔韌😆佢俾咗個類似紅酒汁嘅醬俾我哋點,甜甜地同牛柳好夾!虎蝦開咗殼,而且預先用芝士焗到好脆身,食落好香口👍🏻帶子有兩粒,都幾鮮甜同juicy😛

5️⃣是日甜品:士多啤梨煉乳芝士蛋糕 🍰
呢個芝士蛋糕好出色😆有驚喜!蛋糕部分好香滑好軟心,食落去忌廉芝士係入口即溶🤤而且有淡淡嘅莓味,又唔會好甜!連埋餅底一齊食,就算已經食飽咗都食唔停口🤣💖

6️⃣是日飲品
跟餐有兩杯餐飲,我哋叫咗凍檸茶,正常質素☺️

總括嚟講,每人200蚊左右食到咁豐富嘅二人餐真係好抵!!🥹😍而且食物質素絕對唔差,環境又有情調💖性價比超高!啱哂同另一半慶祝🤩🥂

加一服務費:✅

回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:Olive Cafe (新領域廣場) (荃灣)
荃灣西樓角路1-17號新領域廣場地下4號舖
2023-02-11
2023-02-12 160 瀏覽
餐廳位於荃灣嘅新領域廣場,提供多款西式料理,裝潢以木系為主,天花板掛滿綠色植物同吊燈,燈光較柔和,令人感覺舒適🌳 另外提提大家想食嘅話就記得要book枱,見好多人walk-in都話full咗要等下一轉~ 前菜先嚟羅宋湯,配料滿滿,酸甜度啱啱好~ 主菜係BBQ燒荷蘭豬肋骨配骨薯條,總共有六條,肉質軟嫩同時帶點肥膏,幾易脫骨,老少咸宜,搭配脆身嘅薯條同新鮮沙津菜都唔錯👍🏻 另外加咗個煙肉焗蠔,芝士味算出,口痕可以叫吓😂私心推介明太子軟殼蟹忌廉汁意粉,軟硬度適中,做到掛汁效果,醬汁嘅濃稠度都唔錯,而且每啖都食到濃郁嘅明太子忌廉汁~ 軟殼蟹大大隻,外皮炸至香脆,內裡口感結實,厚肉,性價比甚好!相對之下蒜香白酒蛤蜊意粉就較清淡,麵條油潤煙韌,蛤蜊肉質鮮嫩,整體感覺無咁膩~

2023-02-12 139 瀏覽
🌼 BBQ荷蘭豬肋骨配薯條 🍟 138🌼 西冷扒配紅酒汁 148🌼 香辣雞翼配蜜糖 58性價比高嘅一間西餐廳氣氛又有服務又有食物質素都可以牛扒切開亦好粉嫩,食落唔會靭,唔會太柴,唔錯👍🏻香辣雞翼亦都食到舔舔脷😂樣樣個份量都比我相象中大份ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ◇◇◇◇◇◇◇◇◇💌 有咩好野快啲分享比我地知啦 😎 期待你嘅推介 ❤️🔎 #cass_荃灣🔎 #cass_tw🔎 #cass_western🔎 #cass_西餐🔎 #eatwccinhk

🌼 BBQ荷蘭豬肋骨配薯條 🍟 138
🌼 西冷扒配紅酒汁 148
🌼 香辣雞翼配蜜糖 58

性價比高嘅一間西餐廳
氣氛又有
服務又有
食物質素都可以

牛扒切開亦好粉嫩,食落唔會靭,唔會太柴,唔錯👍🏻
香辣雞翼亦都食到舔舔脷😂
樣樣個份量都比我相象中大份

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

◇◇◇◇◇◇◇◇◇

💌 有咩好野快啲分享比我地知啦 😎
期待你嘅推介 ❤️

🔎 #cass_荃灣
🔎 #cass_tw
🔎 #cass_western
🔎 #cass_西餐
🔎 #eatwccinhk
2023-02-02 143 瀏覽
📍行過愉景新城附近 比餐廳燈牌吸引住😻 原來係間環境同氣氛都唔錯嘅西餐廳~餐廳裝修幾別緻 天花掛上不少綠色植物及燈飾 帶點休閒風🌴🌀明太子軟殼蟹忌廉汁意粉原隻軟殼蟹炸得酥脆不油膩 忌廉汁夠Creamy 因為好掛汁 所以每條意粉都好入味 仲食到粒粒明太子😼😺值得一讚 雖然同閨密傾計傾到忘形🙈🥂 但意粉凍咗都好香好好食 醬汁調味好加分!🌀芝士吉列流心豬扒聽個名覺得好邪惡 但又忍唔住Order咗😂 豬扒好厚身 即叫即炸 上枱仲熱辣辣 外層粉漿唔厚 而且炸到脆卜卜 加埋芝士食落好惹味🙉🌀日本唐揚魷魚鬚 & 脆薯條有被魷魚鬚驚艷到! 用上大魷魚🐙切粒 粗身魷魚鬚食落比較有口感 彈牙但唔會太韌~ 薄薄的炸粉食落香脆 份量亦很足夠🌀Blue Hawaii & Berry mojitoBlue Hawaii 加入菠蘿汁 橙汁同梳打水 酸酸甜甜幾清新🍃 Berry Mojito賣相好靚😻餐廳食物質素同環境都幾好 價錢實惠而且仲免收加一 性價比好高 餐廳仲有二人dinner Set 下次再過嚟試下先!
📍

🌀Blue Hawaii & Berry mojito

• 明太子軟殼蟹忌廉汁意粉
  • 日本唐揚魷魚鬚
2023-01-30 129 瀏覽
Olive cafe 佈置雅緻、 小清新, 天花板懸掛綠色植物和柔和吊燈點綴, 播放著悠揚的金曲, 相當有情調氣氛的餐廳, 好適合同朋友聚餐的地方。 西京燒銀鱈魚 $145燒得香噴噴的銀鱈魚, 魚皮香脆 帶陣陣焦香, 魚肉輕輕一叉便散開, 雪白的魚肉, 鮮味而軟嫩,魚油豐富,連同脆卜卜魚皮享用, 讓人喜歡。蒜香白酒蛤蜊意粉 $88 蛤蜊肉質鮮味挺身, 跟配的意粉, 口感油潤煙韌, 每條意粉掛滿誘人 蒜香,每口細膩吸引。香辣雞翼配蜜糖醬$58 即叫即製的香辣雞翼, 先沾上蜜糖醬, 雞皮入口蜜甜, 雞肉嫰滑Juicy, 咀嚼時,慢慢滲出香辣,愈吃愈過癮。蘋果汁 $25、菠蘿三重奏 $42蘋果汁、菠蘿三重奏特飲,冰爽可口, 酸酸甜甜 , 慢慢滲出淡淡果香。

西京燒銀鱈魚 $145

蒜香白酒蛤蜊意粉 $88

香辣雞翼配蜜糖醬$58

蘋果汁 $25、菠蘿三重奏 $42

2023-01-21 137 瀏覽
隱世高質西餐廳OLIVE CAFE (荃灣)~~~~~~~~~~~~~~~~~~今次來到荃灣橋底嘅隱世高質西餐廳OLIVE CAFE, 食物同環境都非常高質~~ 今次小編order了二人套餐($398), 套餐包括2份主食,沙律,飲品和甜品~~ 套餐包括金王蟹子和風煙三文魚沙律,,黑松露野菌露筍意粉, 炭燒美國西冷牛扒7OZ, 飲品有凍咖啡同埋朱古力咖啡,  是日甜品係芝士蛋糕, 套餐整體非常高質~~
隱世高質西餐廳

OLIVE CAFE (荃灣)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2023-01-21 190 瀏覽
Olive Cafe (新領域廣場) (荃灣) @olivecafehk #olivecafehk經常經過這間天橋下的cafe,但第一次吃🫶裝修靚靚✨服務好🧑🏻‍💼👩🏻‍💼食物款式超多!(pizza🍕, burger🍔, 意粉🍝, 扒🥩, 雪花冰🍧⋯⋯甚麼都有)先來每人一碗餐湯,是日餐湯為南瓜湯🎃 偏濃稠!🧡[明太子軟殼蟹忌廉汁意粉🧡🦀🍝 $88](9/10)😍😍😍這個組合!不得了忌廉🤍濃稠!明太子醬多🧡軟殼蟹分好兩隻,有蟹肉🦀[BBQ燒荷蘭豬肋骨配薯條🐖🍟 $138](9/10)有沙律菜🥗(紅蘿蔔🥕、高麗菜絲🥬)個人超喜歡吃豬肋骨🐽😆啖啖肉!這間豬肋骨肉質軟淋、易咬BBQ醬🔥甜甜的😍粗薯條🍟配茄汁🥫[食肉獸pizza🍕 $128](7/10)大量腸仔、煙肉🥓薄pizza🍕超脆大量芝士🧀拉絲 mozzarella 🤍重口味之選🔥🥰[菠蘿汁🍍 $25](7/10)有驚喜🥳真.菠蘿🍍汁,酸酸甜甜💛[蘋果汁🍎 $25](6/10)偏甜的蘋果汁🍹相對之下,較喜歡酸酸甜甜的菠蘿汁!回頭率:✅✅✅✅✅(5/5)(位置方便!款式超多‼️)推介:明太子軟殼蟹忌廉汁意粉🧡🦀🍝 BBQ燒荷蘭豬肋骨配薯條🐖🍟
#olivecafehk

經常經過這間天橋下的cafe,但第一次吃🫶
先來每人一碗餐湯,是日餐湯為南瓜湯🎃 偏濃稠!🧡

[明太子軟殼蟹忌廉汁意粉🧡🦀🍝 $88](9/10)
😍😍😍這個組合!不得了
忌廉🤍濃稠!明太子醬多🧡
軟殼蟹分好兩隻,有蟹肉🦀

[BBQ燒荷蘭豬肋骨配薯條🐖🍟 $138](9/10)
有沙律菜🥗(紅蘿蔔🥕、高麗菜絲🥬)
個人超喜歡吃豬肋骨🐽😆啖啖肉!
這間豬肋骨肉質軟淋、易咬
BBQ醬🔥甜甜的😍
粗薯條🍟配茄汁🥫

[食肉獸pizza🍕 $128](7/10)
大量腸仔、煙肉🥓
薄pizza🍕超脆
大量芝士🧀拉絲 mozzarella 🤍
重口味之選🔥🥰

[菠蘿汁🍍 $25](7/10)
有驚喜🥳
真.菠蘿🍍汁,酸酸甜甜💛

[蘋果汁🍎 $25](6/10)
偏甜的蘋果汁🍹
相對之下,較喜歡酸酸甜甜的菠蘿汁!

回頭率:✅✅✅✅✅(5/5)
(位置方便!款式超多‼️)

#荃灣foodhealsme
#新界foodhealsme

#cafefoodhealsme
#西式foodhealsme

📍Olive Cafe (新領域廣場) (荃灣)
荃灣西樓角路1-17號新領域廣場地下4號舖(荃灣站A3出口)
BBQ燒荷蘭豬肋骨配薯條🐖🍟
明太子軟殼蟹忌廉汁意粉🧡🦀🍝