2022-05-31 43 瀏覽
呢間餐廳由外到內都好復古,佢地播放嘅懷舊英文歌曲非常有feel! 除咗環境乾淨同舒適外,d嘢食都好正!! 鍾意食cheese 就一定要試下呢個Four Cheese Beef Burger($158)除咗賣相吸引,仲好好味,牛肉夠Juicy,而且有非常香濃嘅芝士味 🧀 👍🏾👍🏾佢地嘅Oldish All day breakfast($158)都好正,夠晒份量,食完110%滿足,我最鍾意佢哋個蛋煮得啱啱好,非常香滑。同埋個蘑菇好juicy,食過返尋味😋

介紹返冬陰公意粉同Tiramisu 好食!冬陰公味夠濃意粉又掛到汁,仲要超多海鮮,帶子、青口、蝦、魷魚、蜆全部都有齊🤩冬甩版Tiramisu 除咗影相靚,食入口仲勁凍好似雪糕咁,加埋杯熱既Espresso淋上面😍超好食!靚店, 咖啡又好飲嘅 Oldish❤️

靚店, 咖啡又好飲嘅 Oldish❤️

冬陰公海鮮意粉
@oldishhk- 食物-Black Truffle Egg Benedict 味道:💛💛💛💛🤍香脆麵包上有牛油果醬、蛋、煙三文魚,重有淡淡的牛油香,非常有驚喜💛黑松露味上菜個下聞到好濃,但食落就還好Thai style prawn salad味道:💛💛💛💛💛佢呢款泰式蝦沙律既醬汁好正,甜甜辣辣,重有新鮮辣椒碎,每一口都辣得好過癮。啲蝦食落爽身香口,而且低卡路里!推薦~Chicken spaghetti with Spicy Tomato Sauce 味道:💛💛💛💛🤍雞胸肉配上香辣茄汁,肉質juicy一啲都唔乾,呢個份量細細地,非常適合要飲食控制緊既我😆Apple crumble 味道: 💛💛💛💛🤍蘋果蓉非常好食,食到一粒粒好實在既果肉,但味道偏甜。加埋香口既Crumble,用雲尼拿雪糕,冰火交融既感覺,成個層次每一口都好滿足~Oldish Tiramisu 味道: 💛💛💛💛💛❤️‍🔥上碟個下已經俾個冬甩型Tiramisu同小杯espresso吸引,好香咖啡😍食前要將espresso淋面,Tiramisu質地似雪糕,底下蛋糕吸哂啲咖啡,一啖接一啖,食到停唔到🤤呢個食法令咖啡味更加好出同
@oldishhk

味道:💛💛💛💛🤍

Apple crumble
味道: 💛💛💛💛🤍

味道: 💛💛💛💛💛❤️‍🔥
上碟個下已經俾個冬甩型Tiramisu同小杯espresso吸引,好香咖啡😍食前要將espresso淋面,Tiramisu質地似雪糕,底下蛋糕吸哂啲咖啡,一啖接一啖,食到停唔到🤤呢個食法令咖啡味更加好出同均勻,唔似有時Tiramisu啲蛋糕底做得太淋身。大推~

- 環境-
cafe裝修走懷舊英倫風,配埋八九十年代既英文金曲,令人忘卻了時間,走進另一個時空。整體環境好舒服,好好坐,店員服務態度都好親切~
下午茶
Thai Style Prawn Salad
  • Black Truffle Eggs Benedict
2022-05-31 25 瀏覽
上環英倫味道餐廳一入店入邊就充滿舊城味道,工業風強烈既觀感。店內裝修令人覺得去咗外國既空間,附近有大量古店文化店,放鬆一日好值得去.今日分別食咗肉眼扒同埋卡邦尼意粉,叫咗正成熟 顏色極粉嫩外皮亦都烤到好香 唔知以為係用炭爐燒過 肉質有咬口。.意粉蛋味同芝士味味道平衡,互相配合,用上正宗煙臘肉,意粉彈牙,值得一試。.水牛城雞翼外脆內嫩,酸甜適中,熱辣辣好好食沙律菜都好新鮮,擺設精美環境非常舒適,店員服務非常細心

上環英倫味道餐廳
炭爐燒過 肉質有咬口。
水牛城雞翼外脆內嫩,酸甜適中,熱辣辣好好食
沙律菜都好新鮮,擺設精美
環境非常舒適,店員服務非常細心
  • Seafood Risotto
  • Oldish chicken wings
2022-05-29 50 瀏覽
英式復古風設計+80-90s英文歌特別有格調🎶雖然餐廳Menu全英文,但都是香港人店員為主而餐廳主打西餐主食,大部分都是較飽肚的.🌟Carbonara Spaghetti 🍝🌟Oldish Hot Wings (6 pc) 🌶 🌟Grilled US Prime Rib-Eye 10OZ 🥩 (70% Medium Well)🌟Ice Chocolate Coffee 🍫 (不是我的).🍝Carbonara Spaghetti 好香吃下去超濃蛋香!口感竟然像米線般😂很有趣汁量剛剛好~不多也不少~🌶雞翼 酸酸辣辣的 類似Buffalo越吃越開胃~而且還有黑醋沙律伴碟當中竟然有黃椒,有驚喜👍🏻👍🏻👍🏻🥩七成熟肉眼扒 香草黑椒調味好香 好juicy 脂肪比例較多~但伴碟的竟然是無鹽脆薯條(感覺較健康🫢)!薯條外脆內軟超好吃😋還有剛剛的黑醋沙律伴碟最後,因為小女子對巧克力"敏感",所以沒有喝凍巧克力咖啡😂.總結~中上環其實有不少橫街窄巷的隱式美食這是其中一間~~唯一美中不足是餐廳外面有裝修工程,有少許影響外觀+令餐廳顯得更隱蔽😥但無論環境還是食物水準,都是高質的👍🏻下次可以再來試它們的甜品

英式復古風設計+80-90s英文歌
特別有格調🎶

雖然餐廳Menu全英文,但都是香港人店員為主
而餐廳主打西餐主食,大部分都是較飽肚的

🌟Carbonara Spaghetti 🍝
🌟Oldish Hot Wings (6 pc) 🌶

Carbonara  Spaghetti

🍝Carbonara Spaghetti 好香
吃下去超濃蛋香!口感竟然像米線般😂很有趣
汁量剛剛好~不多也不少~

Oldish  Hot  Wings  (6  pc)

🌶雞翼 酸酸辣辣的 類似Buffalo
越吃越開胃~而且還有黑醋沙律伴碟
當中竟然有黃椒,有驚喜👍🏻👍🏻👍🏻

Grilled  US  Prime  Rib -Eye  10OZ

🥩七成熟肉眼扒 香草黑椒調味好香
好juicy 脂肪比例較多~
但伴碟的竟然是無鹽脆薯條(感覺較健康🫢)!
薯條外脆內軟超好吃😋
還有剛剛的黑醋沙律伴碟

Iced  Chocolate  Coffee

最後,因為小女子對巧克力"敏感",所以沒有喝凍巧克力咖啡😂
總結~
中上環其實有不少橫街窄巷的隱式美食
這是其中一間~~
唯一美中不足是餐廳外面有裝修工程,
有少許影響外觀+令餐廳顯得更隱蔽😥
但無論環境還是食物水準,都是高質的👍🏻
下次可以再來試它們的甜品 #oldishhkFood
(因為太飽所以沒有吃🤔)

💸$609 (10% Service Charge)
二人食 人均$304左右
Carbonara  Spaghetti
Oldish  Hot  Wings  (6  pc)
  • Grilled US Prime Rib-Eye 10OZ
  • Carbonara Spaghetti
2022-05-24 82 瀏覽
呢間英倫懷舊風情Cafe,位於上環東街位置都幾隱世,係小巷斜路上。Cafe門口外牆用咗復古紅磚牆設計,入面都有好多打卡位📷而我去果日係星期五晚,都唔算太多人,靜靜地坐得好舒服!𝑭𝒐𝒖𝒓 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 🍔中間有一塊好似飛碟甘嘅Parmesan cheese,鹹鹹地整得好脆香,另外3款半溶流心芝士🧀:mozzarella ,ricotta,cheddar cheese夾住一層厚厚嘅漢堡肉,咬落去簡直滿足左我呢個芝士控!!最特別係佢個飽係提子甜包,有一粒粒既提子乾,而且麵包烘得外脆內軟,好好食😋👍🏽𝑻𝒉𝒂𝒊 𝑺𝒕𝒚𝒍𝒆 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 🥗鍾意食辣嘅你可以試下,佢嘅泰式dressing辣辣地好開胃,重加咗切咗粒嘅辣椒🌶️配上青瓜,沙律菜,蕃茄仔辣得嚟又好fresh,而且蝦肉都好新鮮彈牙🤤𝑶𝒍𝒅𝒊𝒔𝒉 𝑯𝒐𝒕 𝑾𝒊𝒏𝒈𝒔🐔雖然叫hot wings不過我覺得唔算太辣,味道似buffalo wings 個醬汁同雞翼好夾,旁邊仲有黑醋沙律做配菜😋佢地個Oldish Tiramisu都好出名,不過今次食得太飽無叫到,下次一定會再試!
呢間英倫懷舊風情Cafe,位於上環東街
位置都幾隱世,係小巷斜路上。
Cafe門口外牆用咗復古紅磚牆設計,
入面都有好多打卡位📷
而我去果日係星期五晚,都唔算太多人,靜靜地坐得好舒服!

𝑭𝒐𝒖𝒓 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 🍔

Oldish  four  cheese  beef  burger

𝑻𝒉𝒂𝒊 𝑺𝒕𝒚𝒍𝒆 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 🥗
Thai  style  prawn  salad

𝑶𝒍𝒅𝒊𝒔𝒉 𝑯𝒐𝒕 𝑾𝒊𝒏𝒈𝒔🐔

Oldish  hot  wings

Thai  style  prawn  salad
Oldish  hot  wings
2022-05-23 1287 瀏覽
咖啡店的復古裝修、懷舊佈置、甚至菜單都充滿英倫風,令大家好似置身於倫敦小巷中的懷舊咖啡店,環境舒適,打卡一流每個角落都會擺放了經典的電影海報和英式懷舊擺設,不同造型的木製傢具和昏暗柔和的電燈泡燈光,再加上餐廳播放住懷舊的Country Music,就算情侶開心用膳,三五知己把酒言歡,都非常合適食物方面ldish Four Cheese Beef Burger : 大大塊的圓型芝士脆片,賣相非常吸睛,脆片咸咸地卜卜脆,配上有四重芝士極 Juicy 的漢堡扒及鬆脆漢堡包,惹味萬分,再加上厚身香脆的薯條及有新鮮提子的黑醋沙律,非常豐富Oldish Egg Benedict : 流心班尼迪蛋加上荷蘭醬,再加入煙三文魚及牛油果蓉到酥脆鬆餅上,口感完美,另外落左黑醋的沙律上加上新鮮提子肉,非常特別Oldish Tiramisu : 賣相非常特別,外形像個冬甩,Tiramisu 入口幼滑,加上中間的 Espresso 慢慢滲入底層的蛋糕,冰凍美味Pink Lemonade : 梳打水加上草莓肉,賣相鮮艷漂亮,加上檸檬薄荷葉做點綴,冰凍透心涼

食物方面:

Oldish Four Cheese Beef Burger : 大大塊的圓型芝士脆片,賣相非常吸睛,脆片咸咸地卜卜脆,配上有四重芝士極 Juicy 的漢堡扒及鬆脆漢堡包,惹味萬分,再加上厚身香脆的薯條及有新鮮提子的黑醋沙律,非常豐富
  • Oldish Tiramisu
  • Oldish Four Cheese Beef Burger
2022-05-06 145 瀏覽
Thai Tom Yum Seafood Spaghetti $168Wild Mushroom Risotto$158Truffle French Fries$78Flat White $30好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:Oldish 初初開業的時候有來過,印象中食物味道不錯。相隔多年再訪,水準依舊好。今次同朋友來,選了2款主食以及一款小食。Thai Tom Yum Seafood Spaghetti 夠特別,在其他地方很少見到。汁有點酸酸辣辣,好醒胃。配料夠多,有魷魚圈🦑、蜆、青口、蝦🦐、帶子。2隻蝦又大又爽口。Wild Mushroom Risotto 加了芝士🧀和truffle。一上桌,香氣撲鼻。Risotto 軟硬度適中,好creamy。Truffle French Fries 🍟即叫即炸,金黃色的,外脆內軟。黑松露醬好香,忍不住一條接一條的吃,吃了超過半碟😋。Flat White 超大杯。大得我說錯了:「碗Flat White 好大」😂 點食物後,只需加$30,抵飲👍🏻除了食物,O
Wild Mushroom Risotto
環境舒適:😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:
除了食物,Oldish 另一個吸引我的地方就是裝修、掛畫和擺設。好懷舊,好有特式,有點美國🇺🇸風。再加上店內播的英文懷舊金曲,如 I Will Always Love You,就感到回到70年代般。真的如店名一樣,是Oldish!很想帶喜歡聽懷舊英文歌的爸爸來一次。
---------
Oldish
上環東街53號地舖
Thai  Tom  Yum  Seafood  Spaghetti
Wild  Mushroom  Risotto
Truffle  French  Fries
Flat  White
Wild  Mushroom  Risotto
Truffle  French  Fries
Flat  White
上環英式工業風CafeFour cheese burger $158一上枱就感受到把刀既霸氣 正😂最吸睛梗係塊芝士脆片入面仲有半溶車打芝士同水牛芝士漢堡係煎到半熟夠juicy最特別係用左提子包 好軟熟薯條轉左波浪薯條 食到最尾都仲好脆肥仔喇今鋪真係🤩🤩🤩Chicken Mushroom Spaghetti $148足料而且個汁夠creamy 意粉又唔會太腍Oldish chicken wings $78酸酸辣辣好似Buffalo wings咁前菜黎講都幾開胃Oidish Tiramisu $78呢個甜品真係好特別冰凍既tiramisu雪糕加上熱辣辣既Espresso建議盡情打卡之後 等件蛋糕溶番啲冰之後先食入面仲有軟既手指餅 如果再有埋酒味就完美喇唔怕咖啡味重既一定要試Ice apple rose tea $30玫瑰味唔會好假 亦都唔會太甜飲品上面仲有玫瑰花瓣 打卡✔️✔️Lime Soda $48夏天咁熱真係要消下暑青檸梳打就最岩😌
上環英式工業風Cafe

青檸梳打就最岩😌
  • Oldish Tiramisu
  • Four cheese burger
2022-04-03 157 瀏覽
每次去中環都想試啲特別嘅菜式🥗今次爬咗好多樓梯去咗間英倫風嘅餐廳因為外牆裝修緊所以差啲搵唔到😅室內嘅裝修、燈光同埋小配件營造出懷舊嘅風格裡面嘅裝修係幾靚幾適合打卡嘅~ 雖然疫情嚴峻但係都坐滿晒人因為我哋得兩個人所以淨係食咗兩個主菜Seafood risotto嘅味道就不過不失有五種海鮮嘅配搭,意大利飯煮得幾有咬口但係我覺得整體嘅味道唔係好突出🤔不過賣相係靚嘅另一款必食嘅主菜就係芝士牛肉漢堡🧀🐮🍔芝士脆片令到成個🍔加分,好味得來賣相又靚🥰漢堡扒唔會煮得太乾,仲保留到肉汁🤤薯條香脆係基本,有沙律🥗伴碟可以解吓膩基本上每一枱客都有點呢個漢堡包🍔可以話係必食😋😋因為食完兩個主菜已經好飽所以食唔落甜品🍮中環太多美食,有機會都會再嚟嘅~
每次去中環都想試啲特別嘅菜式🥗

今次爬咗好多樓梯去咗間英倫風嘅餐廳

因為外牆裝修緊所以差啲搵唔到😅

室內嘅裝修、燈光同埋小配件營造出懷舊嘅風格

裡面嘅裝修係幾靚幾適合打卡嘅~

雖然疫情嚴峻但係都坐滿晒人

因為我哋得兩個人所以淨係食咗兩個主菜

Seafood risotto嘅味道就不過不失

有五種海鮮嘅配搭,意大利飯煮得幾有咬口

但係我覺得整體嘅味道唔係好突出🤔

不過賣相係靚嘅
Seafood risotto

另一款必食嘅主菜就係芝士牛肉漢堡🧀🐮🍔

芝士脆片令到成個🍔加分,好味得來賣相又靚🥰

漢堡扒唔會煮得太乾,仲保留到肉汁🤤

薯條香脆係基本,有沙律🥗伴碟可以解吓膩

基本上每一枱客都有點呢個漢堡包🍔

可以話係必食😋😋
Four  Cheese  Beef  Burger🍔

因為食完兩個主菜已經好飽所以食唔落甜品🍮

中環太多美食,有機會都會再嚟嘅~

Coffee☕️
Seafood risotto
Four  Cheese  Beef  Burger🍔
  • Four cheese burger
2022-01-20 173 瀏覽
是日又來上環尋食上環站出漫步一小段斜路來到東街尾就會見到間門口外觀 店內裝修擺設 海報等等都好復古店內還會播放住懷舊英文歌曲令人置身於英國小鋪Oldish Egg Benedict喜歡Benedict蛋因爲喜歡睇住刀切落去濃濃蛋汁慢慢留出的果刻明明只是一些簡單材料配合起來卻讓人難忘澄黃色的荷蘭醬和流心蛋汁融合在一起再配上煙三文魚 酥脆片包 牛油果蓉一個完美配搭Thai Tom Yum Sauce seafood spaghetti 意粉充滿冬蔭公味非常濃郁帶點微辣海鮮用料足料,有大蝦,帶子,蜆,青口可能我偏好口感硬身的意粉,所以我略嫌意粉偏向軟身,以及不要撒蔥花賣相會更好!個人覺得加了蔥花變成茶記沒有分別!🙈TiramisuOldish的tiramisu造型似冬甩🍩圓形一個比起坊間所見方形或杯裝的變得可愛 面頭再灑上可可粉再按喜好加入濃濃咖啡醬味道豐富入口幼滑
是日又來上環尋食

配合起來卻讓人難忘
澄黃色的荷蘭醬和流心蛋汁融合在一起
再配上煙三文魚 酥脆片包 牛油果蓉一個完美配搭

意粉充滿冬蔭公味非常濃郁帶點微辣
海鮮用料足料,有大蝦,帶子,蜆,青口

Oldish的tiramisu造型似冬甩🍩圓形一個
比起坊間所見方形或杯裝的
變得可愛 面頭再灑上可可粉
再按喜好加入濃濃咖啡醬
味道豐富入口幼滑

2022-01-16
午餐
2022-01-20 223 瀏覽
.因為朋友鍾意食tiramisu 🥰🥰特意簡左 oldish同朋友去食😋🥰🥰我地叫左 🌟Four Cheese Burger 🍔 ($158)上菜時真係好有驚喜😆😆好靚,好適合打卡🥳❤️📸唔單止賣相好吸引😮😋食落都好好食😋好有芝士味😙芝士愛好者一定要去試下❤️❤️………..🌟Seafood Risotto 呢個係朋友簡嘅🥰雖然係簡簡單單一個risotto 😮 但都睇得出擺碟有放過心機😆🤩而且都有好多海鮮😚唔錯唔錯………..🌟Oldish Tiramisu 黎oldish嘅主因就係為左佢嘅tiramisu!!!!🤩😋完全無令我失望!!😙真係好有心機嘅tiramisu!!!好岩口味,而且佢唔係隨便街食到嘅得個「甜」字😮而係食得出有咖啡酒味😚❤️仲有一小杯咖啡可以淋上面🤩🤩真係好正🥳👍🏻……….味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5賣相:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5價錢:🌕🌕🌕🌕🌑4/5衛生:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕5/5(絕對會為左tiramisu 再去!!!而且Four Cheese Burger真係又好睇又好食!!!!好想再去食曬成個menu!!!)😂😂……….📍地址:Oldish (上環)上環東街
因為朋友鍾意食tiramisu 🥰🥰
特意簡左 oldish同朋友去食😋🥰🥰
我地叫左
🌟Four Cheese Burger 🍔 ($158)
上菜時真係好有驚喜😆😆好靚,好適合打卡🥳❤️📸
唔單止賣相好吸引😮😋食落都好好食😋好有芝士味😙
芝士愛好者一定要去試下❤️❤️
………..
🌟Seafood Risotto
………..
🌟Oldish Tiramisu
完全無令我失望!!😙真係好有心機嘅tiramisu!!!
真係好正🥳👍🏻
味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
賣相:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
衛生:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕5/5
📍地址:

Oldish (上環)
上環東街53號地舖
Four  Cheese  Burger
Oldish  tiramisu
2022-01-16
Four  Cheese  Burger
Oldish  tiramisu
  • Four cheese Wagyu Beef Burger
懷舊復古嘅英倫裝修風格+好味嘅食物=必食餐廳🔥呢度嘅甜品Tiramisu好出色,用上🇮🇹意大利慕斯蛋糕,呈半凍結型態,唔會太甜,如果鍾意Expresso嘅你,仲可以另外倒入Double Expresso浸住嚟食,我都係第一次咁食,呢個配搭💯 口感同味道都好出色,唔會太甜且帶有咖啡嘅苦澀味,我鍾意😋另外兩道食物都好唔錯~
懷舊復古嘅英倫裝修風格+好味嘅食物=必食餐廳🔥
呢度嘅甜品Tiramisu好出色,用上🇮🇹意大利慕斯蛋糕,
呈半凍結型態,唔會太甜,如果鍾意Expresso嘅你,
2022-01-17
  • Oldish  tiramisu
  • Seafood Risotto
2022-01-17 81 瀏覽
Start of 2022喺上環過咗一個休閑嘅早晨🌤慢慢食個brunch 再周圍行吓啲自家小店一間工業風裝修嘅兩層英倫咖啡店,柔和嘅黃光配合木系嘅家居,就好似置身於外國嘅木屋咁!氣氛好輕鬆🏡 牆上仲掛住懷舊嘅照片令成個英倫古典味再升級!🍳 Truffle Egg Benedict - 有我哋最鍾意嘅🥑salmon, 但個人覺得如果嗰Benedict 可以再liquid d就perfect 🤟🏻🍄Truffle Mushroom Risotto - 嗰菇& truffle 味好出,夠哂cheesy 但又唔會太過”漏”🧀 再追加咗小食 Deep Fried Camembert - 超級芝士控嘅我表示十分滿足!最驚喜嘅係嗰柚子醬,同舊芝士夾到傻咗🤣口味好清新!
Start of 2022

• Black Truffle Eggs Benedict
  • Deep Fried Camembert
  • Truffle Mushroom Risotto
2022-01-11 59 瀏覽
中上環真係有好多特色餐廳呢,而呢間都係睇得又食得🌝Oldish four cheese beef burger $158一上枱就覺得哇The most ig-able burger in town!勁大塊芝士脆片喺夾喺中間勁吸睛👀而且芝士味仲非常香,夾埋塊充滿肉汁嘅漢堡扒一齊食好滿足!塊肉入面仲係半熟粉粉地色添㗎👅另外塊包都夠哂特別,原來係提子包黎,難怪點解食食吓會有粒提子跌出嚟🤣🌝Thai Tom Yum Sauce seafood spaghetti $168大肚婆本身勁好冬蔭公,一見到就即刻嗌咗!呢度嘅冬蔭公醬非常濃郁帶微辣🌝👍🏽係好食嘅冬蔭公!而且啲意粉掛哂汁,大肚婆食到一條不剩😂啲海鮮都好有誠意!有勁大隻蝦,帶子,蜆,同青口除咗青口有啲乾韌之外,其他都好高質👍🏽🌖Apple Crumble$78本身係想嗌Tiramisu 🥲但星期六15:00已經賣晒🥲唯有試呢個,Crumble 係碎消化餅黎🧐但配埋充滿肉桂香嘅蘋果粒同雪糕食都意外地夾嘅👅
中上環真係有好多特色餐廳呢,
而呢間都係睇得又食得

勁大塊芝士脆片喺夾喺中間勁吸睛👀
而且芝士味仲非常香,
夾埋塊充滿肉汁嘅漢堡扒一齊食好滿足!
塊肉入面仲係半熟粉粉地色添㗎👅
另外塊包都夠哂特別,
原來係提子包黎,
難怪點解食食吓會有粒提子跌出嚟🤣

大肚婆本身勁好冬蔭公,
一見到就即刻嗌咗!
呢度嘅冬蔭公醬非常濃郁帶微辣🌝👍🏽
係好食嘅冬蔭公!
而且啲意粉掛哂汁,
大肚婆食到一條不剩😂
啲海鮮都好有誠意!
有勁大隻蝦,帶子,蜆,同青口
除咗青口有啲乾韌之外,
其他都好高質👍🏽

🌖Apple Crumble$78