2022-08-18 144 瀏覽
九龍灣新開既手搖杯堅果奶蓋茶,用堅果感覺健康啲,紅莓堅果奶蓋,顏色好靚,啱晒女仔打卡,味道都唔錯夏天最鍾意飲芒果嘅產品,呢杯芒果堅果奶蓋有好多果肉,感覺Flash啲,不過始終奶蓋食完有啲溜,45蚊杯貴左少少
顏色好靚,啱晒女仔打卡,味道都唔錯

2022-08-17 112 瀏覽
在九龍城宏冠道有一間賣飲品的小店,它不是賣珍珠奶茶或果汁,而是很特別的堅果奶蓋飲品。這小店雖然細小,但佈置頗有特色,在牆上掛起不同長筒形的果仁,如腰果,果仁等,靠牆有一張貼牆的枱,你可以買完飲品在店內飲,而且有口罩和紙巾提供。店內有夏天限定飲品,我就揀了椰子水堅果奶蓋,飲品最上層鋪了打碎了的果仁,第二層便是厚厚的奶蓋,底層便是椰子水,奶蓋十分濃郁的奶味,如果只飲奶蓋便會覺得甜膩,用飲管搞動連同椰子水飲下,味道剛好,加上有果仁碎,便是一杯夏天冰涼飲品。店內還有其他特色的堅果奶蓋飲品,如抹茶,水果汁等,如果想試新口味,不妨一試。
2022-07-26 207 瀏覽
📍nuttea📍💡九龍灣芝士奶蓋成日飲,🌰堅果奶蓋真係小見d,原來純素堅果奶茶品牌Nuttea係九龍灣都有分店,下午茶時間偷偷地去買黎飲先🥰佢不含奶精、牛奶,係適合一d有乳糖不耐症人士飲用架😚🐥芒芒堅果奶蓋茶($45)🥭真係用新鮮既芒果磨出黎,個底仲飲到啖啖芒果肉,飲落係清甜叫左正常糖都唔會太甜🤓奶蓋非常之香滑,有微粒既堅果都有果仁既鹹香,亦都甜甜地,口感醇厚好綿密,仲俾左個小匙羹等客人可以慢慢細味奶蓋🥰🐥寒天堅果椰子水($45)🥥椰子水真係可以講係夏日消暑必飲架,清甜解渴,仲加左一粒粒既寒天,好有口感彈牙🥥🧊下次真係要試下佢個伯爵朱古力堅果🌰奶蓋茶😆咁岩睇一睇,原來九龍灣分店有抗疫優惠每第2杯會享有20%折扣〰️九龍灣分店地址: 九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B1B1號鋪#nuttea #手搖 #手搖飲品 #堅果 #奶蓋 #奶茶 #健康 #素食者 #奶蓋茶 #水果茶 #特色飲品 #乳糖不耐症 #燃燒脂肪 #hkfoodie
📍nuttea📍
💡九龍灣

佢不含奶精、牛奶,係適合一d有乳糖不耐症人士飲用架😚

🐥芒芒堅果奶蓋茶($45)
仲俾左個小匙羹等客人可以慢慢細味奶蓋🥰

🐥寒天堅果椰子水($45)

下次真係要試下佢個伯爵朱古力堅果🌰奶蓋茶😆

咁岩睇一睇,原來九龍灣分店有抗疫優惠
每第2杯會享有20%折扣〰️

2022-07-15 199 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗九龍灣調查呢間不一樣🍓🥤粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47📸表示見到杯嘢飲紅卜卜咁,面頭有層超厚嘅奶蓋,上面仲鋪滿果仁碎粒,睇見都流晒口水🙋🏻‍♂️表示杯奶蓋茶飲落充滿草莓味,果味清新又夠晒fresh,至於個奶蓋係用堅果,腰果,杏仁,核桃等多種果仁萃取而成,絕無加入牛奶或化工奶精,入口微微咸香,口感非常厚實,相對一般奶蓋,堅果奶蓋無咁易融化,而且仲好健康,簡直顛覆咗餓底對奶蓋嘅想像,飲完返唔到轉頭🥰🥰🥰⁡📈吃貨指數😋好味度 9/10🔙返啅度 9/10
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗九龍灣調查呢間不一樣
🍓🥤粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47

📈吃貨指數
😋好味度 9/10
🔙返啅度 9/10
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
上一次在石門試過,一試難忘據知九龍灣有Nuttea,突然同朋友好想飲,於是行過去買來飲。去到發現而家做緊抗疫優惠—現場購買可享第二杯八折🥳🥳開心上次飲過的粉紅莓好堅果奶蓋和培香堅果奶蓋烏龍茶,今次都唔飲,試吓新口味😂夏日熱辣辣,一於試吓一杯夏日限定1.菠蘿堅果奶蓋茶( $42 )奶蓋好厚,面上鋪滿滿滿的杏仁粒。先用鏟子鏟着堅果奶蓋,再傾斜45度大口渴,把夏日的菠蘿融合奶蓋,好特別,好清新。菠蘿用上新鮮的菠蘿,非常香甜,亦帶有少少的果肉,豐富口感,非常多層次健康的堅果奶蓋🥰2.伯爵朱古力堅果奶蓋茶( $48 )人氣no1,當然要一試。奶蓋上鋪滿滿滿的朱古力粉,先吃一啖奶蓋,感覺像吃甜品一樣,充滿濃郁的朱古力味。吃了一半香滑濃郁健康嘅奶蓋後,傾斜45度,把伯爵茶與奶蓋流入口中,感受着淡淡的伯爵茶香味,簡直是Prefect Match! 下次要再試其他口味,另外叫滿指定金額仲可以免費外送,適合附近返工的你地。
上一次在石門試過,一試難忘

去到發現而家做緊抗疫優惠—現場購買可享第二杯八折🥳🥳開心

夏日熱辣辣,一於試吓一杯夏日限定

1.菠蘿堅果奶蓋茶( $42 )
奶蓋好厚,面上鋪滿滿滿的杏仁粒。

菠蘿堅果奶蓋茶

2.伯爵朱古力堅果奶蓋茶( $48 )
人氣no1,當然要一試。

2022-07-04
2022-05-28 291 瀏覽
愛飲茶飲嘅你一定飲過Nuttea,他們是台灣引入首間純素堅果奶茶品牌,現在開到來九龍灣了,當然第一時間買番杯黎飲!看見他們正作抗疫優惠:現場購買第二杯享有8折優惠,抵呀!(只限九龍灣店)由台灣引入純素堅果奶茶,仲要咁受歡迎…咪就係因為佢地嘅堅果奶蓋是結合五種堅果:腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁,再以低溫萃取而成,沒有牛奶、沒有奶精,絕對適合有乳糖不耐症人士飲用👍🏻。 而甜度、冷度亦可自己選擇😊。其中伯爵朱古力堅果奶蓋最後更撒上可可粉朱,賣相相當吸引。伯爵朱古力堅果奶蓋茶幽香伯爵茶上,加上濃郁綿密堅果奶蓋,堅果奶蓋鹹中帶點微甜,味道突出,香滑紮實,口感醇厚,再輕飲茶底,那清新香味,入口久久不散,令人感覺更顯層次! 椰子水堅果奶蓋這款椰子水奶蓋非常特別,以氣味清甜嘅椰子水,配上濃稠厚實、微微咸香堅果奶蓋,上面仲有榛果碎粒,飲落口感甘醇,清爽解渴,而且更有一種飽腹感!店舖更有提供小匙羹,好讓客人可以容易細味奶蓋一番!
而甜度、冷度亦可自己選擇😊。
其中伯爵朱古力堅果奶蓋最後更撒上可可粉朱,賣相相當吸引。
椰子水堅果奶蓋
店舖更有提供小匙羹,好讓客人可以容易細味奶蓋一番!
2022-05-18 272 瀏覽
環境: 清新藍白裝修與溫暖木色裝修,舒服自然。牆上拼上Nuts about mylk,not about milk字句,突顯nuttea 態度特色:九龍灣店抗疫優惠,第二杯8折。堅果奶蓋茶出名!用咗由五種堅果:腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁低溫萃取而成嘅堅果乳代替牛奶、奶精製作奶蓋,素食乳糖不耐症都飲得。我叫咗宇治抺茶堅果奶蓋茶,奶蓋好紮實濃郁有堅果香,咸中帶甜😍同用牛奶沖嘅奶蓋真係好似。 宇治抺茶有回甘另外叫咗四季春水果茶。杯茶唔係用濃縮果汁,而係用咗新鮮水果,天成杯野好colourful,滿滿生果肉。甜味來自生果同天然植物蔗糖木新,入口fresh唔會太甜。

外賣自取
很喜歡小店的堅果奶蓋系列‼️😍 小店的奶蓋由腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁低溫萃取而成‼️而且不加牛奶和奶精,有乳糖不耐症的朋友也可安心享用‼️👍🏻👍🏻▫️❥$𝟰𝟬 宇治抹茶堅果奶蓋茶🧋抹茶味道突出,不是那種水水淡然無味的感覺👍🏻 奶蓋口感醇厚,還散發濃濃的堅果香,很喜歡‼️🫶🏻🫶🏻▫️❥$𝟰𝟬 繽紛火龍果奶蓋茶🧋小店用了新鮮的火龍果肉打磨成果汁‼️😙 而且選用天然植物蔗糖,不加任何添加劑,是新鮮天然的味道‼️🫦🫦▫️🔥🔥現在九龍灣分店有抗疫優惠:只需現場購買第二杯可享八折‼️🥳🥳
❥$𝟰𝟬 宇治抹茶堅果奶蓋茶🧋

❥$𝟰𝟬 繽紛火龍果奶蓋茶🧋

2022-05-14 135 瀏覽
之前係側魚涌返工飲過一次已經覺好好飲,因為要減肥要介口,加上我本人唔太好珍珠奶茶之類嘅嘢,所以就冇再買嚟飲,都已經兩年了今日帶阿囡去兒童醫院打針,搭車經過見到九龍灣有間分店,就心郁郁好想飲下甜嘢,更可況係我最愛堅果奶嘅飲品,咁就打完針去買可能星期六嘅關係,工商區冇乜人,唔洗等,而家仲要第2杯做緊8折,兩杯都係70蚊,而阿囡就第一次飲Nuttea 嘅飲品,佢就揀咗宇治堅果奶茶,而我就揀咗我最like嘅培茶堅果奶茶,我兩杯都叫少冰,小朋友就要少甜我就叫微甜阿囡大讚好味,佢話好香濃嘅堅果味,我嗰杯就有超香嘅培茶味,仲有好多堅果碎飲完都冇乜罪惡感,下次可以試下水果茶,真心係我會想再試其他種類嘅飲品店舖

2022-05-08 85 瀏覽
我好鍾意飲Nuttea嘅堅果奶蓋茶飲💗 堅果奶蓋鹹鹹地微微甜,比起一般奶蓋更香滑紮實,仲有濃濃堅果香👍🏼呢度嘅堅果奶結合咗5種堅果:腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁,以低溫萃取而成💗 無牛奶又無奶精,就算有乳糖不耐症嘅朋友都飲得!🔶蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $38係季節限定嘅口味🥳蘋果茶入面有細細粒甜甜地嘅蘋果粒~而喺堅果奶蓋上面仲有好香口嘅蘋果薄脆,夾埋口感好豐富,正!🔶繽紛火龍果奶蓋茶 $39雪白堅果奶蓋上面有新鮮嘅火龍果果肉,鮮粉紅色好靚好夢幻,覺得係視覺與味覺嘅雙重享受💗顏色靚丶好味又健康。

🔶蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $38

🔶繽紛火龍果奶蓋茶 $39

某個週末,我和食神男友來到了九龍灣,我們在Megabox附近走到了一間台式飲品的小店 ,來了這邊幾次,還是頭一回見到這間小店,原來這是香港首間引入台灣純素堅果奶茶🥤的店舖,看到它的堅果奶蓋茶好像挺特別,芝士🧀奶蓋茶平常就喝得多,堅果🌰奶蓋茶還是第一次喝,所以我們都點了這個試一試。我點了蘋果🍎脆脆楓糖堅果奶蓋茶;食神男友則點了伯爵朱古力🍫堅果奶蓋茶,堅果奶蓋茶結合五種堅果,包括腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁低溫萃取而成,堅果奶蓋鹹中帶點微甜,比一般奶蓋更香滑紮實,我很喜歡我那杯頂層的蘋果脆脆,甜甜酸酸脆脆配上奶蓋,很夾呢!上層的堅果奶更散發堅果香味,口感醇厚;下層的水果茶喝得出是真正新鮮水果打磨出來,不是濃縮果汁,天然的味道,很新鮮呢!店員建議我這杯點微糖少冰,他說水果茶本身已帶有一定的糖份,幸好聽了他的建議,我覺得微糖了的甜度剛好呢!😙食神男友那杯伯爵朱古力🍫堅果奶蓋茶也不錯喝,印象最深的是在朱古力奶蓋中那淡淡的伯爵茶味。☺️另外,原來這間店採用天然植物蔗糖,手熬煮糖,沒有任何加工;也沒有牛奶、奶精,適合有乳糖不耐症人士飲用~🥳之後我們走到了小店旁的零碳天地慢慢享受一下在疫情下專屬

某個週末,我和食神男友來到了九龍灣,

我們在Megabox附近走到了一間台式飲品的小店 ,

來了這邊幾次,還是頭一回見到這間小店,

原來這是香港首間引入台灣純素堅果奶茶🥤的店舖,

看到它的堅果奶蓋茶好像挺特別,

堅果奶蓋鹹中帶點微甜,比一般奶蓋更香滑紮實,
上層的堅果奶更散發堅果香味,口感醇厚;

另外,原來這間店採用天然植物蔗糖,手熬煮糖,沒有任何加工;
也沒有牛奶、奶精,適合有乳糖不耐症人士飲用~🥳

之後我們走到了小店旁的零碳天地慢慢享受一下在疫情下專屬於我們的寧靜時光。

Info
店名:Nuttea@九龍灣
地址:九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B1號舖
營業時間:星期一至星期日 12:00 - 19:00
2022-03-11 164 瀏覽
想飲好耐嘅nut tea今日終於飲到啦,平時自己都有飲杏仁奶之類嘅堅果奶,覺得好香堅果味😌Nuttea 係台灣引入首間純素堅果奶茶,好多間分店,近我啲就係九龍灣啦~以堅果萃取濃香的堅果奶,搭合台灣紅玉紅茶,味道飲落好夾最啱我係天然植物蔗糖,無任何加工,都無生奶、奶精,適合有乳糖不耐症人士飲用🥤繽紛火龍果堅果奶蓋茶💰$39火龍果平時都成日食,因為容易啲去廁所🤣真正水果打出嘅火龍果汁無額外加糖都已經好有天然果糖夠晒甜奶蓋比其他茶飲店好飲,因為真係好香堅果味,口感醇厚,少少鹹香奶蓋係成杯飲品靈魂,我就鐘意就咁一杯一啖飲,唔好攪勻先飲到啖啖奶蓋味🥤宇治抹茶堅果奶蓋茶💰$39平時都鐘意飲matcha,呢款茶香濃,堅果奶蓋鹹中帶點微甜,比一般奶蓋更香滑紮實,有五種堅果:腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁低溫萃取而成,要再飲奶蓋我都會揀返呢間

🥤繽紛火龍果堅果奶蓋茶💰$39

🥤宇治抹茶堅果奶蓋茶💰$39
2022-02-14
自從飲過Nuttea 純素堅果奶茶 都返唔到轉頭搵其他手搖飲一路鍾情於宇治抹茶堅果奶蓋茶🍵因為佢地既奶蓋足足結合左5種低溫萃取既堅果:腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷絕無牛奶/奶精成份 岩哂乳糖不耐症人士同平時d奶蓋相比 堅果奶蓋更多一份堅古香同紮實感.今日係九龍灣分店見到限定一週年紀念優惠逢星期一/六 第二杯八折 即刻叫男友試下第款奶蓋可惜小編俾完錢發現職員並無俾折我地(我地黎當日係星期六🥺).《伯爵朱古力堅果奶蓋茶》$48呢款係每日限定100杯 緊係試吓面頭爆多朱古力粉 本身個奶蓋都加入純朱古力香滑既奶蓋鹹中帶微甜 更散發可可香所以整體個朱古力味係勁濃郁 飲到茶底先滲出微微伯爵紅茶香彼此形成味覺對比 一濃一淡.《蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶》$40面頭的蘋果脆片香脆鬆化帶微酸🇨🇦🍁🍯 給加拿大純正有機楓糖漿的甜味中和茶底係紅玉紅茶 醇滑幽香同上面厚實既奶蓋一齊飲 就撞出香滑奶奶茶來

一路鍾情於宇治抹茶堅果奶蓋茶🍵
因為佢地既奶蓋足足結合左5種低溫萃取既堅果:
腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷
絕無牛奶/奶精成份 岩哂乳糖不耐症人士
同平時d奶蓋相比 堅果奶蓋更多一份堅古香同紮實感
今日係九龍灣分店見到限定一週年紀念優惠
逢星期一/六 第二杯八折 即刻叫男友試下第款奶蓋
可惜小編俾完錢發現職員並無俾折我地(我地黎當日係星期六🥺)

《伯爵朱古力堅果奶蓋茶》$48

🇨🇦🍁🍯 給加拿大純正有機楓糖漿的甜味中和
茶底係紅玉紅茶 醇滑幽香
同上面厚實既奶蓋一齊飲 就撞出香滑奶奶茶來
2022-01-29 1225 瀏覽
Nuttea愈開愈多分店💕見到九龍灣分店舉辦緊一週年活動同同事食完晏即刻過去買番兩杯💃🏻🕺🏻超愛Nuttea既堅果奶蓋邪惡得黎比一般奶蓋健康☘️口感淳厚得而帶少少果仁既咸香味🌰🥜堅果奶蓋無論配茶飲🍵定鮮果系列🍎🍉都各有特式👍🏻搞到我每次落單都會猶豫好耐😆😆♡ 伯爵朱古力堅果奶蓋($47)超滿足既朱古力奶蓋🍫一啖接一啖😆邪惡又幸福朱古力味濃郁 · 甜度岩岩好☺️而伯爵茶同朱古力奶蓋真係好夾🤝飲哂一杯都唔會膩💕♡ 繽紛火龍果堅果奶蓋 ($39)私心推薦火龍果系列紅肉火龍果超級吸晴✨火龍果味道清甜配搭鹹甜既堅果奶蓋無論分開飲定一齊飲🥤都好鬼正♥️Nuttea既所有鮮果類都係新鮮打製無任何濃縮果汁架🧃絕對真材實料😎༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ꨄ小小總結:店員會提供小木匙食用奶蓋🥄絕對唔會食到好呢hea👻如果想再健康啲茶類可以做到無糖✔️而鮮果類可以做到微糖🤏🏻不過佢地既糖係採用天然植物蔗糖相對地比較健康啲💕岩哂愛美既你同我♥️

Nuttea愈開愈多分店💕

口感淳厚得而帶少少果仁既咸香味🌰🥜
堅果奶蓋無論配茶飲🍵定鮮果系列🍎🍉
都各有特式👍🏻
搞到我每次落單都會猶豫好耐😆😆

♡ 伯爵朱古力堅果奶蓋($47)
超滿足既朱古力奶蓋🍫
一啖接一啖😆邪惡又幸福
朱古力味濃郁 · 甜度岩岩好☺️
而伯爵茶同朱古力奶蓋真係好夾🤝
飲哂一杯都唔會膩💕
伯爵朱古力堅果奶蓋

♡ 繽紛火龍果堅果奶蓋 ($39)
私心推薦火龍果系列

相對地比較健康啲💕岩哂愛美既你同我♥️
伯爵朱古力堅果奶蓋
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2022-01-29 165 瀏覽
鐘意飲奶蓋又想健康既朋友一定要試下呢間小店啊😚佢地既奶蓋係以堅果萃取香濃既堅果奶製成,夠滑夠香一啲都吾會漏❤️茶係台灣紅玉紅茶,茶底好香👍🏻可以先食面頭既奶蓋,之後再飲幾啖,最後可以攪勻一齊飲😍 好順滑
鐘意飲奶蓋又想健康既朋友一定要試下呢間小店啊😚

茶係台灣紅玉紅茶,茶底好香👍🏻