午餐後係中上環一帶逛,發現呢間又係一條幾唔起眼小巷入面既茶飲店,睇個名估到同nuts有關,睇餐牌,原來所有飲品都係堅果主題,吸引左我地去試下🥰🥰餐牌極豐富,如果有選擇困難症,就好似我咁直接係各類別既人氣排行榜Top 3裏面揀😆點左兩杯飲品- (凍)焙茶堅果奶茶🤎- (熱)藜麥燕麥堅果奶茶💛甜度只有淡淡甜,感覺好健康👍🏻每一啖都係堅果味,好足料!而且每啖都有堅果碎,邊飲邊咬,口感好豐富!以後茶飲又多個特色選擇🥰店內因為係上咗幾級樓梯,感覺好自成一角,雖然細細間,但係每個部份嘅裝飾都好用心。等緊店員整飲品嘅時候,我都忍唔住周圍影🫢係幾值得支持嘅主題😊***後來上網睇先知,原來佢有好多間分店👍🏻👍🏻***

點左兩杯飲品
- (凍)焙茶堅果奶茶🤎
- (熱)藜麥燕麥堅果奶茶💛

***後來上網睇先知,原來佢有好多間分店👍🏻👍🏻***
2023-02-03 90 瀏覽
同事心血來潮 臨放工先話掛住佢地嘅奶蓋🤣🤣🤣依間分店前而有幾級石梯,店面唔大,但打個卡都仲係好唔錯店如其名,佢堅果的選擇好多,配茶/配奶/配奶蓋都有。除左期間限定個d 仲有家庭裝嘅奶蓋揀今次我同朋友飲嘅係伯爵茶朱古力奶蓋&提子奶蓋茶兩杯嘢飲都會有個木匙羹俾人"筆起"啲奶蓋。我哋係打包拎走,返到屋企嗰陣個奶蓋仲好好的,冇點融到,好正。冬天食起黎有d creamy,好香濃嘅堅果奶蓋。我個杯提子底仲會有少少提子碎,多一份咬口。雖然奶蓋creamy 但茶底嘅清同解讀膩又中和左d。個朋友本身好擔心伯爵茶同朱古力會唔夾,但飲落又發覺幾好味,都值得一試相比起出面普通奶茶都要三四十蚊,依度用左堅果奶都又係三四十蚊,感覺即刻抵左有機會會再試其他
同事心血來潮 臨放工先話掛住佢地嘅奶蓋🤣🤣🤣

依間分店前而有幾級石梯,店面唔大,但打個卡都仲係好唔錯

今次我同朋友飲嘅係伯爵茶朱古力奶蓋

&提子奶蓋茶

有機會會再試其他
2023-01-21 107 瀏覽
nuttea中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號舖Shop C2, G/F, Siu Ying Commercial Building, 151-155 Queen's Road Central, Central是素食VEGAN 或KETO 人都可以安心飲架台式飲品店, 牛奶嚴格素食者不會喝, 而香港也有很多人是有乳糖不耐症 LACTOSE INTOLERANCE。另外KETO 飲是是潮流, 要無糖香港的茶飲, 能迎合這兩類人, 一隻手都數得曬, 幸而 nuttea是其中一個GOOD CHOICE。在嚴格執行DIET 都可以飲到台式飲品$40 chocolate but milk tea, earl grey 紅茶香中有朱古力香,很滑,怪不得是人氣no 1 之一。$36 烏龍堅果奶蓋,超厚一層的奶蓋呀,好多飽呢。先喝淨茶,再把奶蓋同茶混合後飲,一杯有兩個享受方法。奶蓋質地好厚,入口如食雪糕。
nuttea
中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號舖

今次就黎試下濃情朱古力與伯爵紅茶 呢個特別嘅配搭 𝟸𝟶𝟷𝟿台灣奶茶節金獎你飲過未? 伯爵朱古力每日限定𝟷𝟶𝟶杯 晏左就未必有㗎啦 ⏰.友人心大心細鍾意飲水果茶又想試下招牌奶蓋最後揀左葡萄堅果奶蓋茶 讚不絕口👏🏻👏🏻👏🏻.🐈🎀 ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆ ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆ .🌟葡萄堅果奶蓋茶 $𝟺𝟸表面有啲堅果 奶蓋係唔算好甜個奶油味配上下面清清葡萄味嘅茶味道好特別 又清新 啱曬平時喜歡水果茶又想食奶蓋嘅人士❤️.🌟伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $𝟺𝟾 本身好怕呢杯野好肥好膩 好在搭配嘅伯爵紅茶夠清 飲落覺得還好 反而覺得好清新健康 (反正都係堅果🤣)飲法多樣 味道濃郁 冇飲過咁好飲嘅奶蓋 超級推薦😋.𝟷杯嘢飲𝟹種飲法: 1⃣️扣住杯蓋 鏟住食堅果奶蓋 奶蓋滿滿朱古力ᴄʀᴇᴀᴍʏ味 又濃又厚 好滑身 用小湯匙鏟住黎食 好似甜品一樣~ .2⃣️傾斜𝟺𝟻度大口喝 飲落個口感好豐富 感受到茶同奶蓋嘅分層 味道甜而不膩 .3⃣️均勻攪拌 味道濃郁嘅濃厚朱古力奶蓋茶 真材實料 好飲到會上癮🤤
今次就黎試下濃情朱古力與伯爵紅茶 呢個特別嘅配搭
𝟸𝟶𝟷𝟿台灣奶茶節金獎你飲過未?
伯爵朱古力每日限定𝟷𝟶𝟶杯 晏左就未必有㗎啦 ⏰
味道好特別 又清新
啱曬平時喜歡水果茶又想食奶蓋嘅人士❤️
🌟伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $𝟺𝟾
本身好怕呢杯野好肥好膩 好在搭配嘅伯爵紅茶夠清
飲落覺得還好 反而覺得好清新健康 (反正都係堅果🤣)
飲法多樣 味道濃郁 冇飲過咁好飲嘅奶蓋 超級推薦😋
𝟷杯嘢飲𝟹種飲法:
1⃣️扣住杯蓋
鏟住食堅果奶蓋 奶蓋滿滿朱古力ᴄʀᴇᴀᴍʏ味
又濃又厚 好滑身
用小湯匙鏟住黎食 好似甜品一樣~
2⃣️傾斜𝟺𝟻度大口喝
飲落個口感好豐富
感受到茶同奶蓋嘅分層 味道甜而不膩
3⃣️均勻攪拌
味道濃郁嘅濃厚朱古力奶蓋茶 真材實料 好飲到會上癮🤤

2023-01-04 138 瀏覽
本身只係咁啱放工行緊路,點知都比我咁眼尖見到呢一間nuttea嘅存在。佢間店舖並非面向大馬路,稍為唔注意都可能見佢唔到!其實我都唔係第一次飲佢,上次飲過佢嘅香蕉堅果奶覺得好好飲,所以今次先至會有興趣再試吓其他嘅口味。而且感覺上依間舖頭嘅飲品會比較健康少少,首先佢一嚟用咗堅果奶,二來就係佢嘅味道比較天然一啲,少一啲化學味精嘅感覺🤔🤔而且口味好多,間唔中又會有一啲期間限定今日揀嘅兩杯都係水果堅果奶蓋茶系列。我個同事揀咗繽紛火龍果奶蓋茶,而我就揀咗粉紅莓好堅果奶蓋茶我同事揀火龍果嘅時候比我笑咗好耐,因為我覺得好似一望落去就唔係特別想飲咁。點知入口嘅時候又發覺真係幾唔錯🤣🤣🤣但相比之下我都會鍾意我個杯多啲佢上面個奶蓋都比較厚實,所以佢仲俾咗個匙羹仔我哋,店員建議我哋用匙羹食個奶蓋。但我哋驚太過膩,所以都係直接用飲管兩奶蓋加查咁樣一齊入口,都好正。火龍果嘅話佢個質地會比較流質少少,所以放耐咗可能會容易出現分層嘅情況,如果係試嘅話可以盡快飲。火龍果茶味道好清新,而且同個奶蓋都幾夾,有d 驚喜莓依杯就會多少少冬日feel🥰佢連個奶蓋都有d 莓味飲落比火龍果個杯酸甜酸甜。。諗番起又想再買杯黎飲。。。

莓依杯就會多少少冬日feel🥰佢連個奶蓋都有d 莓味
飲落比火龍果個杯酸甜酸甜。。諗番起又想再買杯黎飲。。。
2023-01-03 99 瀏覽
NUTTEA (兆英商業大廈) (中環)中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號鋪正正NUTTEA! 🤭🤭 今日驚喜大發現,好開心原來中環都有NUTTEA嘅分店,今日喺中環行街行到肚餓就見到兆英商業大廈嘅分店啦!我同朋友叫咗兩杯,一人一杯!佢系綠茶紅豆控,叫咗宇治金時堅果奶蓋茶! 而我今日就想食火龍果!於是叫咗火龍果堅果奶😎我先試咗啲朋友杯宇治金時堅果奶蓋茶啲奶蓋,好滑好creamy好正!😎我真係好鍾意❤️NUTTEA嘅奶蓋, 食過幾款味都冇失望過🤓我杯火龍果堅果🌰奶,打開個蓋可以見到紅紅嘅火龍果果肉同埋果汁,超級吸引!見到唔少火龍過嘅痕跡,證明舖頭真係有用火龍果㗎,真材實料!飲落個感覺都健康啲!堅果奶其實真係好啱而家注重健康嘅新一代,好味又飽肚,簡簡單單當半餐都可以!
NUTTEA (兆英商業大廈) (中環)
中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號鋪

2023-01-01
2023-01-02 71 瀏覽
NUTTEA (兆英商業大廈) (中環)中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號舖正呀!原來中環都有NUTTEA! 今日同朋友嚟到中環,同行朋友好鍾意飲堅果奶同堅果奶蓋茶,我同佢地喺中環街市行完街驚喜發現原來中環都有分店!急不及待嘅我哋就立刻上前去睇吓呢間店舖嘅裝飾係點先!呢間舖頭用MC張天賦來做主打裝飾,我記得之前去過其他分店好似旺角分店啊係用Mirror來做gimmick! 真係每間店舖都有佢嘅特色,好想可以參觀晒全港咁多間NUTTEA分店!你一行四個人叫咗四杯嘢飲,一杯係火龍果堅果奶,一杯香蕉朱古力堅果奶,一杯宇治金時堅果奶蓋茶,同埋一個為食小朋友好鍾意嘅朱古力🍫純奶蓋一杯!大家都對自己所叫嘅嘢飲好好讚嘆不絕,我最鍾意我個香蕉朱古力🍫堅果奶,香蕉味好濃啊!尤其是我仲加咗寒天添,有咬口超級正!我哋好鍾意❤️NUTTEA嘅飲品,因為夠晒健康又飽肚,大家行行吓飲番一杯,健康又飽肚,冇罪惡!
NUTTEA (兆英商業大廈) (中環)
中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號舖

正呀!原來中環都有NUTTEA!

2023-01-01
2022-12-27 58 瀏覽
話說食完沙冰🍧行番出條街覺得凍凍哋於是去nuttea買咗兩杯熱飲真係又要威又要帶頭盔😂🤪-🥤伯爵朱古力堅果奶蓋茶($47,無糖)即使好多款奶蓋茶都好好味但身為朱古力迷🍫呢款得獎皇牌之作依然係Tt我第一位最愛呀❤️‍🔥面頭堅果奶蓋撒滿可可粉口感豐厚滑溜好味又唔驚肥呀😋👍🏻茶底係印度產嘅格雷伯爵茶入口茶味香醇後勁散發佛手柑香味同朱古力味好夾喔!🍵宇治抹茶堅果奶蓋茶($47,無糖)宇治抹茶茶底清香後勁回甘奶蓋加咗紅豆製成🫘醇厚香甜呢個經典組合,認真好味呀!
話說食完沙冰🍧
行番出條街覺得凍凍哋
於是去nuttea買咗兩杯熱飲
真係又要威又要帶頭盔😂🤪

🥤伯爵朱古力堅果奶蓋茶($47,無糖)
即使好多款奶蓋茶都好好味
好味又唔驚肥呀😋👍🏻
茶底係印度產嘅格雷伯爵茶
入口茶味香醇
後勁散發佛手柑香味
同朱古力味好夾喔!

🍵宇治抹茶堅果奶蓋茶($47,無糖)
宇治抹茶茶底清香
後勁回甘
奶蓋加咗紅豆製成🫘
醇厚香甜
呢個經典組合,認真好味呀!
2022-12-20 76 瀏覽
NUTTEA(中環)地址: 中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號舖=====================今日同朋友在中上環lunch時間行街經過nuttea, 見到唔少人排隊,就忍唔住買黎飲!!NUTTEA ge 堅果奶茶最出名就係以堅果萃取出黎ge堅果奶! 咁健康,真係唔怕飲多D!😍😍其實佢有好多款之前飲過都覺得好好飲, 款式選擇又多, 真係有D 選擇困難!!最尾同朋友揀左一人一杯:伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)店入面寫住每日限量100杯, 一定要試下!!奶蓋茶上面ge奶蓋, 邪惡得黎又好有朱古力味,再飲一口茶,入口有淡淡的伯爵味!我揀左正常甜度,完全唔覺得太甜,反而岩岩好!拌勻後再飲更有另一番層次!青提波波茶 ($40)呢個揀左少甜,提子味清甜,味道同樣唔會太甜
NUTTEA(中環)
=====================

伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)

青提波波茶 ($40)
呢個揀左少甜,提子味清甜,味道同樣唔會太甜
2022-12-20 97 瀏覽
每次經過就想飲,提升好心情!入門口就見到呢個Top 3排行榜,皇牌伯爵朱古力堅果奶蓋茶依然係穩佔第一位,今次試吓第二位嘅蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶,同埋水果系列第一位嘅粉紅莓好堅果奶蓋茶!粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47呢款係固定冰度,甜度揀咗微糖,奶蓋加咗士多啤梨打成,所以成杯滿滿莓香,中間嗰層似沙冰質感,茶底係茉莉綠茶,特別清香。蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $40呢杯蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶係必試!揀咗少冰丶微糖,Nuttea嘅堅果奶蓋真係食極都唔會厭,蘋果脆脆增加層次,本身蘋果茶底好夠果香,無糖應該都會唔錯,下次再試~

每次經過就想飲,提升好心情!

粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47

蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $40

2022-12-15
  • 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
2022-11-28 122 瀏覽
而家既茶飲店開到成行成市,NUTTEA依然係我既至愛,皆因佢既茶底係靚茶,奶蓋又滑又多口味。每次都可以一人飲兩杯。今次選了兩個系列,叫左杯芒芒堅果奶蓋茶,飲到粒粒芒果蓉,芒果加茶加奶蓋好夾,唔會膩。另一杯當然係佢既皇牌,朱古力奶蓋茶,見到朱古力色既奶蓋已經好治療,茶既清香同細滑既朱古力奶蓋好夾,奶蓋上面仲有滿滿既朱古力粉,真係好味道!呢度定期有季節限定既口味,真係飲極都唔厭!雖然係度,我仍然係朱古力奶蓋茶既頭號FANS!
2022-11-19
去中上環學yoga,諗起附近有nuttea 又好耐冇飲😋一於約埋同學仔一齊去👭✨🥭芒芒堅果奶蓋茶 微甜 +寒天 $49芒芒堅果奶蓋茶一直都係我嘅top3選擇😚 芒果味唔假,好清新!可以中和奶蓋嘅飽濟感~堅果奶蓋一如過往濃濃堅果味😋上面仲有新鮮芒果粒粒✨✨店員建議綠茶底可以加寒天,果然層次更加豐富🌟✨🍎蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 微甜 + 黑糖凍 $44呢個同學仔叫,佢本身以為蘋果楓糖會較甜,點知帶點微酸 ,酸酸甜甜同堅果奶蓋好夾。雖然上面嘅蘋果乾食唔出蘋果味,但口感好好👍🏼店員建議紅茶底可以加配黑糖凍✨環境:4.2/5只提供外賣,但門口都會有一啲堅果特色嘅擺設和有Ian、姜b posters😚仲有 arashi 應援✨✨服務:4/5店員服務態度好好,會事先詢問洗唔洗少甜、洗唔洗少冰。仲會建議咩配料配咩茶底較好✨食物:4.3/5堅果奶蓋一如以往出色✨水果系列會比較清新~加配料原來都好夾,不過飽肚感會再強烈啲~Revisit: Yes

✨🥭芒芒堅果奶蓋茶 微甜 +寒天 $49

Revisit: Yes
  • 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
  • 芒芒堅果奶蓋茶
2022-11-25 69 瀏覽
今晚收工落雨又口渴,突然好想飲手搖飲品,咁啱前邊就有一間,就即刻同朋友衝咗入去。呢間手搖飲品出名嘅堅果奶蓋真係做得好出色所以就推介左我朋友試吓。舖頭一如以往同其他分店一樣都係好有特色嘅,好鍾意佢牆上邊一個擺到好似咖啡滴漏但係入邊裝住堅果嘅裝飾。我朋友又係Ian fans,見到牆上有咁多佢嘅poster即刻勁興奮咁大叫咗出嚟舖頭亦都掛滿左到底佢哋最出名呀同埋熱賣嘅有邊一款飲品。有啲真係好意想不到,好難想像到堅果奶蓋會同水果茶味道會夾,所以我同朋友膽粗粗就叫咗兩杯,分別係粉紅莓好堅果奶蓋茶,同埋芒芒堅果奶蓋茶兩杯奶蓋真係做得好出色,堅果味好濃郁,溝草莓同埋芒果嘅味有少少唔同。講吓兩隻茶底先,我個人就比較喜歡芒果茶因為佢好多果肉,同埋嗰種芒果味唔似出邊嗰啲死甜,加埋個茶味好夾。另外我朋友嗰杯士多啤梨味飲落就覺得有少少偏酸,不過飲落都好開胃。本身我哋諗住食飯之前飲少少嘢浪下肚,但係飲完之後發覺多幾包幾足料之後嗰餐都慳咗食少咗好多嘢,總結呢兩杯野真係好抵飲,建議如果肚餓嘅朋友叫咗一杯真係可以唔使食飯

2022-11-25 59 瀏覽
-平時飲台式飲品都好鍾意加奶蓋呢間啲奶蓋真係無得輸又夠creamy又夠滑連埋飲品一齊飲又甜又鹹豐富味蕾粉紅莓好堅果奶蓋茶,士多啤梨控一定要試酸酸甜甜,好清新❤️
平時飲台式飲品都好鍾意加奶蓋
呢間啲奶蓋真係無得輸
又夠creamy又夠滑
連埋飲品一齊飲又甜又鹹豐富味蕾
粉紅莓好堅果奶蓋茶,士多啤梨控一定要試
酸酸甜甜,好清新❤️
2022-11-16 125 瀏覽
🔺 NUTTEA (中環)食飽飽行開中環見到有nuttea 分店勁開心,之前係銅鑼灣分店飲過一次已經念念不忙😍e+行過見到緊係要買返杯啜,仲叫埋朋友一齊飲,開心share~🔻伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)味道同上次飲一樣冇變,唔會話唔同分店唔同味咁,一樣都係好好似,面頭個朱古力奶蓋都係咁濃厚,堅果茶都好香好易入口,mix 埋飲都唔會話比另一種味搶阻,而係混埋阻一齊,每啖都有朱古力同堅果既味道😋🔻芒芒堅果奶蓋茶($45)第一次水果系列既堅果茶,呢杯都好推介,面頭係普通奶蓋咸咸甜甜咁,茶底都係好香既堅果茶,加埋好甜好香既芒果蓉,mix 埋一齊飲變阻好清甜,唔會好似飲成杯芒果咁重負擔,所以好易入口,眨吓眼就飲晒成杯~
🔺 NUTTEA (中環)

🔻伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)

🔻芒芒堅果奶蓋茶($45)