2016-06-12
韓風吹吹吹~ 吹到周圍都係~ 劇集、衣著、化妝、聽歌、食物⋯ 數數下,究竟有d咩唔係關韓風事架 今次吹左小妹去一個韓式甜品店 等我試下泡菜國既甜品有咩特別先唔知nun呢個韓文即係點解呢甜品選擇好多,仲有期間限定,小食、特飲同韓國麵都一一上架大家記得係店內打咭,會有著數架韓式鮮蝦奶酪湯麵 ($52)由於小妹訓得太晏,出到去成3點都未食過任何野 巡例都要食個熱食先食甜品既~ 好彩呢間鋪頭唔係淨係得甜品姐 本身都好鐘意食韓國麵,夠粗身彈牙,呢度個麵煮得剛好,上枱時連埋兩大塊芝士,撈一撈就溶晒落個湯同痴住左落d麵度 3大隻鮮蝦,份量十足榴連白雪丸子雪奶 ($68)此乃期間限定,大大碗冰雪,有一小碗煉奶另上俾你倒落去,甜魔就當然一野就淋晒啦 一下"不"落去,一啖有晒所有料,有棉棉的雪、韌韌的丸子、濃濃的榴連、軟軟的雪糕,一次過滿足晒唔只3個願望呀 韓式芝士蛋糕士多啤梨窩夫($62)見個menu俾晒no.1咁,就梗係要試下佢啦果然係無叫錯既芝士蛋糕切到細細粒咁,同士多啤梨個味又幾夾wor,窩夫即焗熱辣辣,外脆內軟熟,沾上因為窩夫熱力而溶化既士多啤梨雪糕好滿足呀 泡菜風吹極都有,仲愈吹愈猛就不無原
見個menu俾晒no.1咁,就梗係要試下佢啦果然係無叫錯既