2017-09-12 85 瀏覽
呢間酒吧嘅位置唔太難搵,只係距離地鐵站有一段距離,大約10至15分鐘左右啦。今晚同男朋友兩個人黎食,叫嘅嘢食唔多,但係食到肚突突先清得晒,因為每樣食物嘅份量都好大呢~南美燒豬仔骨 $148估下有幾多豬仔骨?足足有兩大塊啊!!大啲個塊有我男朋友塊面咁大,另一塊都有佢隻手咁大呢!每條骨都比較幼,所以其實係好多肉食,啲肉都煮得幾柔軟,好juicyPita bread份量同樣毫不吝嗇,烤得香脆。沙律菜十分新鮮,如果上面加上少許黑醋就更好了!雞翼三重奏 $78有三款口味嘅雞翼,分別係牛油、水牛城同埋蜜糖芥茉醬,每款兩隻。全部雞翼都係炸過嘅,唔會炸得太乾身三種口味都好食,而我個人就最鍾意食水牛城雞翼,味道濃郁,啱哂我呢啲重口味既人,個醬汁香辣得黎帶點甜酸,十分惹味~黑松露元貝軟殼蟹意大利飯 $148一見到個飯嘅份量,我同男朋友簡直係呆左,因為比起出面餐廳個啲多成50%!個軟殼蟹又有男朋友隻手咁大個飯雖然軟硬度適中,但略嫌比較乾身呢~其實單叫嗰兩個main course都已經夠飽,所以我哋兩個真係食到捧住個肚走~而呢度食物既質素相當唔錯,比起平日去既酒吧出色好多呢間酒吧啲酒仲好抵飲架,一杯cockt

南美燒豬仔骨 $148

估下有幾多豬仔骨?足足有兩大塊啊!!

大啲個塊有我男朋友塊面咁大,另一塊都有佢隻手咁大呢!

Pita bread份量同樣毫不吝嗇,烤得香脆。

沙律菜十分新鮮,如果上面加上少許黑醋就更好了!

雞翼三重奏 $78

全部雞翼都係炸過嘅,唔會炸得太乾身

黑松露元貝軟殼蟹意大利飯 $148

個飯雖然軟硬度適中,但略嫌比較乾身呢~

而呢度食物既質素相當唔錯,比起平日去既酒吧出色好多

呢間酒吧啲酒仲好抵飲架,一杯cocktail 50幾蚊已經有交易,鍾意飲酒嘅你千祈唔好錯過
  • 南美燒豬仔骨
2017-09-11 92 瀏覽
今日同朋友去了這個bar食晚餐,初甫進,因為暗色燈暗,給予我地一種舒適浪費既感覺,座位方面餐廳一係係梳化同高櫈,俾人一種易與同朋友傾下計。我地叫左個黑松露意大利麵同美國燒肋骨,後加一杯pina colada.黑松露意大利麵既黑松露磨菇足料,啲汁好重黑松露味,無偷工減料,鋪上面既磨菇煮好淋哂,入口口感超正!另外,美國燒肋骨份量真係足晒,有唔同既醬汁俾我地選擇,個人比較喜歡黑松露同沙律,因為兩種好重味,後尾我地叫左一杯cocktail,依杯野好fresh,好重椰子同菠蘿味,好香同好飲,值得一試。
2017-09-09 66 瀏覽
大埔中心有一間酒吧餐廳叫做「Noc Noc」,餐廳好開揚,出面已經可以泊車,非常方便。入到餐廳除咗有沙發位之外,仲有高枱,燈光比較暗黑,點蠟燭富有情調,適合三五知己談心飲酒嘅好地方。首先叫個小食,「煙肉芝士蘑菇菠菜奄列」,奄列好大件,一切落去入面已經好多配料,包括有「煙肉粒」、「菠菜」同埋「芝士」等等,食落去唔會太流,好creamy,已經好夠味。「美國安格斯肉眼扒」煎得好香,賣相好吸引好大塊,叫咗七成熟,切落去牛扒入面好粉紅色,咬落去肉質鮮嫩,滿口都係牛肉味道,好有口感,再配以「西蘭花」等等嘅配菜,認真足料。粉麵方面,就叫左「特色蒜香欖油天使麵」同埋「黑松露雜菌意大利粉」。兩款意粉都好食,特別係「蒜香天使麵」比較乾身,食落去唔太油好爽口,再配以小小辣嘅味道,好滋味。飲品方面叫咗兩杯,我就叫左「雲呢拿奶昔」,飲落去好似食緊雲呢拿雪糕咁,唔太甜,好好飲。最後埋單都只係$600左右,就有舒適嘅座位,同埋高質素嘅美食,另外酒精飲品都係餐廳招牌推介系列,值得一試。

2017-09-08 66 瀏覽
嚟到呢一間餐廳,我就即刻忍唔住叫咗呢一個Noc noc摩天輪拼盤!個拼盤包括炸魚薯條,炸水牛芝士條,香辣薯角,炸魷魚圈同沙律一見到個拼盤包括咁多唔同種類嘅嘢食,即刻叫左,等我可以一次過可以食哂五種唔同嘅小食 個小食拼盤一到咗,個賣相果然好吸引,即刻攞起手機打個卡,仲影返影咗好耐相,哈哈等我每款小食都介紹下啦,個炸魚薯條都幾好食而且冇乜魚腥味,唔會有好重嘅冰鮮魚味另外個咋水牛芝士條,我就覺得唔係咁鍾意啦,可能因為我哋掛住影相,搞到啲水牛芝士條凍左,食嘅時候個芝士條拉唔到絲,所以感覺有啲失望,不過味道都還可以至於個香辣薯角就相當唔錯,外脆內軟,而且feel得到薯條裡面有滿滿既薯蓉,感覺好新鮮而我最鐘意嘅就系個炸魷魚圈,因為魷魚好爽脆,而且炸粉唔厚,薄薄一厚,好正至於個沙律就系配菜一種,冇太大嘅特色先嚟到呢度,當然唔少得飲品啦,我哋每人分別都叫咗一杯noc noc既signature drink我叫個杯系nocturnal,好重既espresso 味道,當然都有vodka,加上上層既cream嘅配搭,賣相一流,都幾特別,值得推介而朋友就叫咗杯dusk,vodka味都唔弱,比我個杯更明顯,不過

個拼盤包括炸魚薯條,炸水牛芝士條,香辣薯角,炸魷魚圈同沙律

一見到個拼盤包括咁多唔同種類嘅嘢食
,即刻叫左,等我可以一次過可以食哂五種唔同嘅小食

個小食拼盤一到咗,個賣相果然好吸引
,即刻攞起手機打個卡,仲影返影咗好耐相,哈哈

,搞到啲水牛芝士條凍左

至於個香辣薯角就相當唔錯

而我最鐘意嘅就系個炸魷魚圈
,因為魷魚好爽脆,而且炸粉唔厚,薄薄一厚,好正

至於個沙律就系配菜一種,冇太大嘅特色

先嚟到呢度,當然唔少得飲品啦

我叫個杯系nocturnal
,都幾特別,值得推介

而朋友就叫咗杯dusk,vodka味都唔弱
,比我個杯更明顯,不過越飲得耐嘅話,都會有feel得到帶有絲絲嘅甜味
,系楓糖漿加果汁既味道
,味道都幾有層次,相當不錯!
2017-09-04 74 瀏覽
呢間野我一直都未試過,係住太和既朋友帶我去食先知同朋友吹水,帶我去佢屋企附近既NOC NOC食酒吧位於太和,一堆食肆個邊,但比較入,從太和火車站一出要行約15MINS 吧餐牌選擇不少,價錢一D都唔貴,合理同朋友一人一碟主食,再叫左個小食犘天輪。睇到其他食評介紹過,所以點我自己既主菜係ALL DAY BREAKFAST, 但唔記得影相~ 份量超級足,好飽, 一個人食唔曬,,注意(女性)男性應該可以我朋友就叫左黑松露意粉,好食呀,黑松露味濃郁呀配料份量足 小食摩天輪,賣相十分吸引,小食種類多,仲要有三款醬TIM 每樣都新鮮炸起, 十分推介!!!如果識轉就更加好,靠自己手動玩下。^^野飲我自己就叫左杯奶昔^^整體位置唔太好,但各方面都唔錯,環境夠寧靜,岩曬收工番吹水野食又飽肚,野飲方面選擇都唔少,唔會只得酒精飲品價錢抵食呀﹗有質素~! 住太和又字食過既朋友要試下啦~

呢間野我一直都未試過,係住太和既朋友帶我去食先知
同朋友吹水,帶我去佢屋企附近既NOC NOC食

餐牌選擇不少,價錢一D都唔貴,合理
同朋友一人一碟主食,再叫左個小食犘天輪。
睇到其他食評介紹過,所以點

份量超級足,好飽, 一個人食唔曬,,注意(女性)
男性應該可以
我朋友就叫左黑松露意粉,好食呀,黑松露味濃郁呀
配料份量足

小食摩天輪,賣相十分吸引,小食種類多,仲要有三款醬TIM
每樣都新鮮炸起, 十分推介!!!
如果識轉就更加好,靠自己手動玩下。^^

野飲我自己就叫左杯奶昔^^

整體位置唔太好,但各方面都唔錯,環境夠寧靜,岩曬收工番吹水
野食又飽肚,野飲方面選擇都唔少,唔會只得酒精飲品
價錢抵食呀﹗有質素~!
住太和又字食過既朋友要試下啦~
2017-08-15
5 分鐘 (堂食)
2017-09-04 3036 瀏覽
Noc Noc。 趁夏天未過 今日去大埔搵朋友游水 做完運動㗎佢想食番啲嘢嚟獎勵自己。咁啱泳池隔離開咗間bar restaurant 一於入近近哋入去補充番體力。 餐廳大部分嘅光線都係由玻璃門透自然光 店內裝飾裝修都係bar形式為主 但係背景音樂比較柔和 令人感受到放鬆心情嘅氣氛 絕對係城市人忙裏偷閒chill一chill好地方。當然食物質素都唔會輸 廚房即叫即整 保持到食物新鮮質素 可以有時間同朋友談天說地《摩天輪拼盤》。五個籃裝住四份炸物同一份沙律嘅𠱓like拼盤四份炸物。 炸物都係落咗order之後即炸 熱辣辣脆卜卜。分別係fish fingers,deep fried calamari,spicy potato wedges, mozzarella sticks。Fish finger 肉質嫰亦唔會過份油膩 炸皮薄亦鬆脆。fried calamari 未食我以為係洋蔥圈 唔會太韌都唔錯。炸薯角 幾粗下,炸完入面好淋,外脆內軟。炸水牛芝士條 拉到絲係常識,特別在於細節!加左小小香草係炸皮度,係有小小咸,如果覺得乾可以點啲醬,中和下。食完啲肥膩野記得食返個沙律清新下。隨碟附上三款醬
Noc Noc
《摩天輪拼盤》
。五個籃裝住四份炸物同一份沙律嘅𠱓like拼盤四份炸物
。 炸物都係落咗order之後即炸 熱辣辣脆卜卜
。炸薯角 幾粗下,炸完入面好淋,外脆內軟
。食完啲肥膩野記得食返個沙律清新下
。隨碟附上三款醬汁 新都係甜醋味 其中有芥末等等
。 而且摩天輪食完一架空咗 第二架會慢慢升上嚟
《西班牙黑毛火腿芝士厚多士》
。Iberian ham 被譽為係西班牙國寶 亦都係風乾火腿裏面嘅王者 被製作豬隻須要有 50% 以上的伊比利亞豬血統
。 多士焗至脆身 上面嘅火腿切得非常薄 柔嫩鹹鮮 運用咗三款芝士 啱曬我口味 而且賣相非常唔錯
。 適合飲啤酒嘅時候口痕配搭呢個小食
《 三重芝士焗辣肉醬意粉》
。 冇乜特別 中規中矩
。 總結 呢間餐廳質素高價錢合理 唯獨係交通方面唔係幾近地鐵站 太和站大概行十幾分鐘先到達 不過都係一段直路好容易就搵到
西班牙黑毛火腿芝士多士
三重芝士焗辣肉醬意粉
摩天輪小食拼盤
西班牙黑毛火腿芝士多士
摩天輪小食拼盤
2017-09-02 1966 瀏覽
是晚麻甩飯局,去酒吧吹水開餐。以為環境行先,食物行後,原來我錯了。呢度有幾樣送酒菜,當晚食左一味德國鹹豬手,同雞翼拼盤,都好正。德國鹹豬手($168)呢個不得了,即叫即整,等左一輪,脆卜卜嘅原隻豬手就送到眼前。外層當然又脆又煙韌,肉質嫩滑。配上德國酸菜,將豬手嘅肥膩度大大減低。另外一個亮點係啲沾醬,本來我地額外要左黃色嘅honey mustard醬,但原來隨碟附上、黑色果隻醬都係honey mustard 黎架,仲有粒粒芥末籽,有口感得黎,點豬手食都好正,冇咁熱氣,又甜甜地。鹹豬手係必吃推介!雞翼拼盤($78)本來係有三種味道,牛油、芥末同水牛雞翼,各兩隻。貼心嘅靚女店員比我地自選想食嘅味道,於是我地揀左honey mustard + buffalo wings,各三隻。建議先食honey mustard,然後到更濃味嘅buffalo wings。雞翼入味又脆口,只差一杯啤酒!可惜今晚要揸車,所以嗌左smoothie飲,濃郁味道,冰涼消暑,加唔加cream 就悉隨尊便啦。我果杯chocolate smoothie ($58),夠邪惡!朋友果杯mango smoothie :

德國鹹豬手($168)

鹹豬手係必吃推介!

雞翼拼盤($78)

本來係有三種味道,牛油、芥末同水牛雞翼,各兩隻。

朋友果杯mango smoothie :

• 德國鹹豬手
  • 雞翼拼盤
2017-09-02 62 瀏覽
下雨天約左老友相聚,選擇了大埔區,點解?因為順便home visit老友養果d烏龜ssss囉!大埔中心區一帶真係超多食肆,一落樓都已經有好多選擇。過條馬路,穿過診所,就搵到呢間Noc Noc。內裡裝修暗暗地,既可以飲酒,又可以食dinner。我地食左少少嘢至黎,所以只係少少地叫左一個seafood paella開心share。Seafood paella (西班牙海鮮燴飯)($138)望落去份量唔係好多,其實食下食下都分左幾次。海鮮用料多,有蝦、蜆、魷魚、青口、魚肉,汁底酸酸地,夠開胃。當然唔係正宗西班牙style啦,但呢個飯濃稠度剛剛好,唔會太乾或太濕。而且環境唔錯,好適合大埔人晚飯好地方。

大埔中心區一帶真係超多食肆,一落樓都已經有好多選擇。

過條馬路,穿過診所,就搵到呢間Noc Noc。

內裡裝修暗暗地,既可以飲酒,又可以食dinner。

望落去份量唔係好多,其實食下食下都分左幾次。

而且環境唔錯,好適合大埔人晚飯好地方。

• 西班牙海鮮燴飯
2017-08-29 68 瀏覽
在大埔一帶行街,去左大埔一間酒吧餐廳叫Noc Noc,店的環境充滿舒適感,一入去就周圍望店的擺設,感受一下店內酒吧氣氛。摩天輪拼盤使人望住個摩天輛架想玩下先食野,當中炸魚手指的魚肉好香滑,而燒莫扎里拉棒、辣土豆楔子及油炸魷魚都食到讚嘆一下。及食了雜菜沙律,不同的菜好開胃,令口水流多了因沙津汁的關係,好有心思。墨西哥鐵板烤雞,烤雞很鮮嫩,烤板上的烤雞令食物保持溫度,將汁料跟烤餅同食,好味到不得了,烤餅食極不夠。

同男朋友好耐無拍拖啦專登去揾的氣氛好既地方食下飯💕問下朋友有無提議朋友就話呢間幾好於是就Book位去啦一去到第一眼以為自己去左Lkf蘇豪的裝修勁似心裏面就更加期待入到去好多人呀平日都甘多人應該唔會差得去邊環境氣氛好好燈光暗暗地可以同男朋友傾密計好多酒呀裝修得好正叫左個炸魷魚圈黎到熱辣辣香脆可口呢個卡邦尼意粉超級好味意粉軟硬適中每條意粉都被濃濃既醬汁包住食到我食指大動再黎叫左個大啡菇芝士漢堡都有甘上下份量架我一啖食唔到全部材料菇味洋溢配上牛肉加醬汁成件事好match 最後我想食甜品但又好飽所以叫左杯凍朱古力好味呢度氣氛好正性價比高朋友無介紹錯呀一定會再黎
同男朋友好耐無拍拖啦

性價比高
朋友無介紹錯呀
一定會再黎
2017-08-24 831 瀏覽
是晚已預知明天打大風, 明天10成10放返日假,咁梗係要HAPPY下啦, 飲少少酒食餐好是常識吧,是日男朋友去左大埔開工, 佢D同事介紹左D間NOC NOC比佢入面既環境好服, 枱同枱之間唔逼, 傾計談心都唔怕比隔離枱聽到Sex On The BeachPineapple 同 Cranberry 夾埋個味幾特別, 而且VODKA味之中帶少少甜味, 岩晒女仔飲, 我幾LIKENoc Noc 摩天輪拼盤飲酒梗係叫個小食拼盤送送酒先, D個小食拼盤用摩天輪去裝住, 好特別, 好浪漫, 其中五個籃係裝左唔同既小食, 分別係炸薯角, 魚手指, 芝士, 尤魚圈同沙律菜, D個摩天輪拼盤唔只得個樣, 食落都好好味, 炸粉唔多, 食得出食物既鮮味, 最岩樣樣想試少少既我地安格斯肉眼扒一上台比塊扒嚇親, 咁大塊既, 塊扒幾靚, 唔肥唔多根, 食落好有牛味, 只係我地叫七成熟黎到似有八九成熟就爭少少, 但整體黎講好好味燒豬仔骨燒豬仔骨最怕乾爭爭, 但D個燒豬仔骨仲保留到好多肉汁, 帶少少甜味好開胃總結黎講環境好舒服, 食物美味, 待應服務好, 話頭醒尾, 男朋友就成日排住睇佢D英超重播....D間NOC
是晚已預知明天打大風, 明天10成10放返日假,

咁梗係要HAPPY下啦
, 飲少少酒食餐好是常識吧,

Sex On The Beach

Noc Noc 摩天輪拼盤

安格斯肉眼扒

燒豬仔骨

總結黎講環境好舒服, 食物美味, 待應服務好, 話頭醒尾, 男朋友就成日排住睇佢D英超重播....D間NOC NOC我一定會再黎!
2017-08-22
  • Noc Noc 摩天輪拼盤
為了慶祝明天8號波唔使放工, 放工同男朋友搵間酒吧"Happy hour"慶祝下先太和呢區都幾多食肆&酒吧, open rice見呢間Noc Noc環境好似唔錯~一於去試下~太早去到~ 餐廳客人唔算多, 有3枱客~職員安排我們坐在高枱,餐廳播緊音樂, 每張桌都點了蠟燭環境唔錯~我睇了一陣餐牌, 剛好門前有枱客人埋單走了, 職員還問我們要不要轉位了~ 服務~沙發椅應該會舒服些, 所以我們決定轉位2個食肉獸點了肉眼扒&豬仔骨Happy hour time 當然要點2杯Cocktail~首先來的肉眼扒好大份@@....唔會煎到太熟~有肉汁~薯角又脆口~仲有茄汁芥末醬比我~然後份豬仔骨仲大份!! 而且是有兩份豬仔骨~ 食落啖啖肉又有少少是肥的位置~好香口男朋友呢杯又靚又好飲甜甜地啱晒女仔飲~ 我偷飲了唔少~HAHA~店員上我杯Irish coffee提我小心熱~ 好香濃的咖啡味~ 有少少似咖啡味的baileys但又唔會太甜~最後摩天輪上枱真係要比佢贏!!!又靚又有氣勢~ 仲要有得玩~真係轉得的摩天輪~ 我拎了最下後的芝士條後, 摩天輪即刻轉位, 一邊拎野食一邊轉~之後仲手多試下用D力轉下佢 &

太早去到~ 餐廳客人唔算多, 有3枱客~

職員安排我們坐在高枱,餐廳播緊音樂, 每張桌都點了蠟燭
環境唔錯~
~

沙發椅應該會舒服些, 所以我們決定轉位

2個食肉獸點了肉眼扒&豬仔骨

肉眼扒

南美燒豬仔骨

然後份豬仔骨仲大份!! 而且是有兩份豬仔骨~
食落啖啖肉又有少少是肥的位置~好香口
sex on the beach

男朋友呢杯又靚又好飲
甜甜地啱晒女仔飲~ 我偷飲了唔少~HAHA~
Irish Coffee

摩天輪拼盤

之後仲手多試下用D力轉下佢 >< 轉得太勁幾驚野食會跌出來

張枱full晒又colorful~即刻影相呃下like~

4款炸物加沙律茶, 配埋3種口味的沙律醬~ 一流 (芝士條要襯熱食唔好學我掛住影相)
男友專心睇緊電影講波~ 我又專心影下相~ 飲返啖cocktail~
D野食多到呢...... >< 我們2個真係飽到反肚~ 開開心心等明天的8號波

仲有樣要讚下係個廁所又大又乾淨~ 仲裝修到幾有特別~
8點幾食完已經有6,7枱客, 其中一個大圓枱卡位座了7,8個人~越夜越精彩?
2017-08-22
肉眼扒
sex on the beach
Irish Coffee
摩天輪拼盤
2017-08-19 64 瀏覽
大埔墟內,真的如此多新穎的食肆,中西餐众多的同時還有酒吧式的西餐廳,我們共邀到此聊樂共度那歡笑時光,找了間面鋪不算大的酒吧式的西餐廳,外面有免費泊車的空間,不論店內店外,都裝修得很雅緻的啊!👏看相片可一目了然的美感!😁店員熱情有禮地態度及有禮的回答,真的給客人們好開心的感覺!真好!👍😁👏凱撒沙律有parmesan醬汁,沙律菜青綠色新鮮爽甜的!👍美國安格斯肉眼扒 12oz安格斯肉眼扒的大份大份的!別看是肉厚厚的呀!可,那肉貭還是極嫩娕帶有汁丰富得很的啦!👍真的份量十足的啦!👏虽然,拍的照片真不夠水凖的😜,可总是能嚐到美味美食,也可樂享的啊!👍😁😁南美燒豬仔骨同樣是那麼夠重量級的猪仔一字排骨,香香噴噴的👏又加配上簿餅,那餅有點像東北方人的洛餅吧?!又可飽肚兼又好吃的呀!👍我最喜歡吃麵食類的呀!😁忌廉烤雞蝴蝶粉美麗的蝴蝶粉,烟銀的同時也有好Creamy的味儿的!好吃!😜黑松露元貝軟殼蟹意大利飯risotto愛好者的我們,也是此更好的選擇!意大利飯很有Juicy的口感!不錯的啊!👍

凱撒沙律

有parmesan醬汁,沙律菜青綠色新鮮爽甜的!👍

美國安格斯肉眼扒 12oz

忌廉烤雞蝴蝶粉

黑松露元貝軟殼蟹意大利飯

2017-08-19 44 瀏覽
暑假已經接近尾聲,個個去晒旅行嘅都陸續返嚟,嘿嘿嘿!就喺度交換手信嘅時間啊⋯⋯我啲朋友入咗嚟大埔同我食飯,好開心,但又唔知食乜好。住得大埔耐,好似食嚟食去都係果啲嘢咁,同埋幾個人gathering得就想有得食有得飲之餘又可以坐耐啲,唔使俾人趕,我哋就去咗屋企附近間黑孖孖餐廳到食,初頭見佢成間bar 咁,唔太敢入去因為怕淨係飲酒食煙,但原來裏面有嘢食嘅,就試下。結果都幾好,幾唔錯,喺大埔來講都算係高級野,都係有質素嘅!食物種類都幾多,而且價錢仲幾平,我同朋友都心大心細,諗唔到食咩好。我哋幾個就叫左摩天輪拼盤做小食。好開心,佢一黎,勁靚囉!原來真係好似摩天輪咁樣,勁好睇!唔係得個樣,佢啲食物都幾好食。佢有手指型嘅炸魚柳,手指型嘅炸芝士,我自己就最鍾意食炸魷魚圈,仲有中和返啲熱氣食物嘅沙律菜。之後,我哋又叫咗個意式Pizza同德國鹹豬手。其實,我哋三個人都真係唔使叫咁多嘢食,因為份份都好有份量,食到我哋三個都好飽。哈哈!個意式pizza真係好傳統嘅意大利Pizza,又薄又脆,茄汁底加埋切片嘅蘑菇青瓜仲有我最鍾意嘅沙樂美腸,真係好好食!德國鹹豬手我最鍾意嘅一個地方就係已經切埋俾我哋,勁貼心!我

之後,我哋又叫咗個意式Pizza同德國鹹豬手。其實,我哋三個人都真係唔使叫咁多嘢食,因為份份都好有份量,食到我哋三個都好飽。哈哈!個意式pizza真係好傳統嘅意大利Pizza,又薄又脆,茄汁底加埋切片嘅蘑菇青瓜仲有我最鍾意嘅沙樂美腸,真係好好食!德國鹹豬手我最鍾意嘅一個地方就係已經切埋俾我哋,勁貼心!我哋切都唔使切,就已經好方便,可以好斯文咁樣食到,太好了!like爆!德國鹹豬手都幾好食,嗰啲皮都好脆!成個晚餐我哋都非常之滿意,我啲朋友都覺得我冇帶錯佢哋嚟食!
2017-08-19 47 瀏覽
做左一整日野,想食下野吹下水放鬆一下,就走左入黎呢間餐廳。門口已經有d餐廳特別推介嘅食物,咁就入去try try la呢度有2份唔同嘅餐牌,1份係全部都關於drinks,另一份就係食物。drinks因為有好多選擇,所以無影低。但食物餐牌種類繁多,多不勝數,要揀都需要時間呀。咁我地最後叫左龍蝦汁燴海鮮天使麵、牛油果鮮蝦沙律同埋意大利農莊薄餅。係等食期間,可以選擇傾下計,或者睇下電視,因為呢度有部大螢幕播住足球節目,如果係星期六日黎,一定可以感受到一大班人睇波嘅氣氛。呢個天使麵味道好濃郁,而且都有好多唔同種類嘅海鮮,包括蝦、蜆、墨魚仔等等,黎到一定必叫。沙律配埋牛油果打成嘅蓉,再加左3隻熟蝦,好特別,幾美味。而呢個pizza真係值得推介,因為落左好多好多芝士,令每一啖都食到芝士。雖然呢個薄餅無肉類,但有蕃茄同埋菇就令呢個薄餅好有層次。下次一定要星期六日黎先得。
做左一整日野,想食下野吹下水放鬆一下,就走左入黎呢間餐廳。

沙律配埋牛油果打成嘅蓉,再加左3隻熟蝦,好特別,幾美味。

下次一定要星期六日黎先得。
2017-08-17