2022-01-10 39 瀏覽
Neko Puff 係專賣拿破崙蛋糕,舖頭就係屯門市廣場, 可以whatsapp/網上落單,預訂最快1個鐘就有得拎啦,好方便,仲要係即叫即整。 好多唔同嘅口味,每個賣相都好靚。我叫咗個一磅嘅拿破崙返屋企share食,夠4個人食。 價錢唔算貴,1磅都係$2xx。 絕對好食過大型連鎖式嘅蛋糕。哈哈😂黑朱古力咖啡拿破崙 $258咖啡香味濃,又唔會蓋過朱古力味。店員話係用左72°朱古力整,口感滑香濃,甜度適中不膩口。一層一層酥脆既牛油酥皮,中間仲有夾住四粒金莎朱古力,好好味,絕對值得一試。😋 下次有機會想試下佢地新出既伯爵茶無花果拿破崙。

黑朱古力咖啡拿破崙 $258

下次有機會想試下佢地新出既伯爵茶無花果拿破崙。
呢間舖頭喺呢度都好一段時間,一直都想試佢嘅甜品,今次終於買黎試。呢間佢出色嘅地方就係只要你想買嘅一個鐘之前落單,佢就會即刻做。唔似出面嘅已經做好放落雪櫃,因為放咗落雪櫃相對於佢嘅酥皮就會冇咁脆,而我買呢間嘅隔離嗰間就係有呢個問題。所以有對比之下,呢間真係超級出色。得獎真係應該,仲會提醒我兩個鐘內要食如果唔係放落雪櫃。仲比我見到佢啲好靚嘅貓貓碟同埋貓貓嘅蛋糕盒,下次買來做朋友嘅生日蛋糕就一流。而且佢嘅味道都幾多選擇,今次揀咗芒果味,佢嘅芒果都算甜,而且因為今次佢焗完之後冇耐就拎,我拎到返屋企好香之如仲係勁脆,食落去超級香嘅牛油味,好有戀愛嘅感覺一樣🥰舖頭除咗拿破崙仲有其他款式嘅蛋糕。但係我下次依然係好想試吓其他味嘅拿破崙。但係佢切落去嘅時候因為多cream,所以一切嘅時候側邊會爆cream,但係佢連啲cream都好好食,食完肥都覺得值得😋雪完之後當然一定冇未雪嘅時候咁出色,但係我依然覺得佢係好食過其他舖頭嘅拿破崙。

• 芒果拿破崙
係時候買甜品食下轉換下心情💪🏻本身都好鍾意食拿破崙,見到佢寫住獲獎拿破崙😯就心思思買返屋企食🥳試吓佢可以買之前一個小時order🥳見到呢個賀年款好得意我哋買咗一個一磅裝(奇異果口味🥝)(雖然我哋係兩個人食,其實相信係夠四個人食😂)我哋拎咗返屋企放咗落雪櫃過咗大概三個鐘左右先節食😂果然新鮮整嘅酥皮仲keep到香脆👍🏻如果你鍾意食片曲奇牛油香重嘅話,相信會鍾意食呢款拿破崙,佢嘅酥皮牛油好香食落都鬆化😊忌廉雖然比較厚身,但係食落唔油膩,夾埋重曲奇香嘅層層酥皮都來😊雖然奇異果嘅份量唔算好多,但係整體感覺唔錯,呢個組合配杯熱美式非常好😂👍🏻下次有機會再想試埋其他口味先😊
係時候買甜品食下轉換下心情💪🏻

佢可以買之前一個小時order🥳
見到呢個賀年款好得意

我哋買咗一個一磅裝(奇異果口味🥝)
(雖然我哋係兩個人食,其實相信係夠四個人食😂)

我哋拎咗返屋企放咗落雪櫃
過咗大概三個鐘左右先節食😂
果然新鮮整嘅酥皮仲keep到香脆👍🏻

雖然奇異果嘅份量唔算好多,但係整體感覺唔錯,
呢個組合配杯熱美式非常好😂👍🏻
下次有機會再想試埋其他口味先😊
2022-01-05
其他
2022-01-04 161 瀏覽
經過屯門市廣場見到依間賣拿破崙蛋糕嘅小店就被深深吸引😋

2022-01-04 42 瀏覽
經過屯門市廣場見到依間賣拿破崙蛋糕嘅小店就被深深吸引😋小店提供一小時前預訂,即叫即做!我都忍唔住即刻買番嗰番屋企試試。拿破崙蛋糕有八隻味,今次我就揀左經典Twinning伯爵茶無花果味。番到屋企蛋糕既酥皮仲保持住香脆,入口即碎,非常鬆化。個cream由伯爵茶打成,食出淡淡茶香,質感仲好輕好滑添。夾住無花果一齊食,好有層次,推介!小店之前仲贏得世界賽冠軍,真係幾巴閉!而且食材都來自法國,質素絕對有保證。下次有機會,一定會買埋其他味食!Neko Puff屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖
經過屯門市廣場見到依間賣拿破崙蛋糕嘅小店就被深深吸引😋

Neko Puff
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖
之前見到人食聖誕版嘅拿破崙,已經好吸引我,今日終於試咗呢個栗子味嘅拿破崙😍舖頭就係屯門市廣場,最好就打去預訂先,咁一去到就有得拎喇!呢個size係12 cm x 12 cm,夠4個人一齊食。一絲絲栗子蓉鋪滿蛋糕,賣相好靚,味道都唔會好甜🤩忌廉好綿密好有驚喜,滑得黎唔會溜。至於嗰層酥皮就相當酥脆,而且好重牛油嘅香味。蛋糕只需要預早1小時預訂,舖頭就會即叫即焗,保證拿破崙夠鬆脆!佢仲有好幾款法式蛋糕賣,都幾啱用黎做散水餅,見到有開心果朱古力味,下次一定要試😎

呢個size係12 cm x 12 cm,夠4個人一齊食。

2021-12-16 121 瀏覽
2021.11.29 - 今年無得去旅行, 又唔去staycation. 只係簡單地同老公慶祝了佢生日🤣🤣。 我每年都會諗d好驚喜既事/食物,等我有得諗吓野去整估我老公🤣⋯⋯整估我老公係我強項🤞🏻而我老公被我整估, 都係佢強項🤣。 今次見網上介紹neko puffs 好好食。 所以試下, 我無諗過甘快就full booking . 我選擇咗黑朱古力咖啡, 真係無諗過內有6粒金莎, 個朱古力醬濃度60-70左右, 三片大,厚及脆口酥皮。 我地兩個人, 食左兩日毛食得完。 真心好味

• 黑朱古力咖啡
2021-07-04 820 瀏覽
早兩日經過屯門巿廣場,發現有唔少新店開張。喺1 期Aeon 對出嗰度有美食counter , 新開嘅Neko puff 上面掛咗個新牌寫住tea-ramisu ,好期心驅使下,我買咗焙茶 tea ramisu 試吓。 食落有淡淡嘅茶香,入口即溶,同一般tiramisu 唔同,個cream 好滑同fluffy. 除咗焙茶,仲有綠茶,伯爵茶味同紅茶味。同場加映精品蛋糕,賣相同味道都唔錯。我買咗芝麻餅,有芝麻香同時又唔太甜,我屋企人超鍾意食價錢合理
價錢合理
2021-07-01
  • Tea  ramisu
2021-04-15 921 瀏覽
今日去到屯門市廣場見到呢間賣曲奇泡芙嘅新店,因為成間舖係綠色好搶眼,而且又有好多貓貓佈置好得意,本身自己又好鍾意食甜品所以就去睇下,店員話因為剛剛開業所以暫時只得4款味,之後就會陸續推出其他口味,見款款味道都好吸引就揀哂4款,分別有原味、草莓味、朱古力味、黑芝麻味。曲奇外皮好鬆脆飽滿,原味嘅皮入面包住滿滿嘅忌廉吉士,好軟滑,好正。草莓味入面就加入左草莓果醬餡,好清新。黑芝麻味外層有一粒粒黑芝麻,內裡嘅黑芝麻忌廉吉士都好香濃。而朱古力味就係我最愛,味道夠濃,連個曲奇皮外層都有朱古力味。總括曲奇泡芙味道唔錯幾好食,食哂成個唔會覺得膩口,會再去買埋其他味黎食。

2021-04-03
2021-04-13 521 瀏覽
經過呢間舖頭,見到個貓咪圖案好可愛同 sales 姐姐話好好食,就買左一個原味,一個士多啤梨味同一個綠茶味。不過除左原味,其他味都要 30 蚊一個,仲要得 cream 餡,有少少唔抵。而且下午 1 點幾經過,間舖已經得番幾舊剩,唔知係太好賣定點。返屋企雪左幾個鐘頭先拎出黎食,個外皮軟腍腍,但係一切開 d 餡就流哂出黎,真係塞爆哂餡。原味有奶香味;士多啤梨味似士多啤梨奶;綠茶味好有綠茶味,似綠茶 latte,所以 3 款都幾好食,值得試吓。
士多啤梨味
2021-04-13 397 瀏覽
復活節假期去家人屋企食飯,佢哋一家人都好鍾意日本野,尤其好甜品。一直想食啲外脆內軟既甜品。行過counter 條街見到有間新開嘅泡夫店,諗住試吓冇壞(因為有一家人share 😆)士多啤梨泡夫顏色最收引,入面嘅cream 甜度啱啱好,有啲果肉混在中間。芝麻味香濃,又滑,外面比較少見原味既奶味同蛋味都好出。貓貓包裝好靚,又好吸引,每個有獨立膠袋包裝,衞生又方便不過其實最正係個曲奇皮,有啲似日本上野通賣既「メノンパン」melon pan 咁樣,脆脆地,好好味。我哋放咗喺雪櫃度幾個鐘先食,個曲奇皮仲好脆。

原味既奶味同蛋味都好出。

貓貓包裝好靚,又好吸引,每個有獨立膠袋包裝,衞生又方便