2024-04-22
Long weekend 太多人外遊,決定留港消費,來到西貢鬆一鬆 。店面日式裝澦,店主超級親切,亦都同我哋分享左佢既初衷,可惜太飽,下次有機會真係要試一試佢嘅新鮮手打烏冬。自家研發班戟配方,即叫即做所以要等一等,反正慢活放假都係想同朋友catch up一下 。和風班戟係玄米茶班戟,配上日本紅豆、忌廉同黑蜜,班戟有蛋香,淡淡玄米茶 。配上店主推介朱古力,飲落絲滑濃稠,可可香氣十足,有點驚喜—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:Signature French chocolate 招牌朱古力Japanese pancake 和風班戟—————————————————𖠿𖥣 Neko 熊穴 (西貢)〒西貢西貢海傍街2號地下B號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram___🥇Follow @eathkgirls @eat
—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:
Japanese pancake 和風班戟
—————————————————
𖠿𖥣 Neko 熊穴 (西貢)
〒西貢西貢海傍街2號地下B號舖
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
___
🥇Follow @eathkgirls @eathkgirl
#eathkgirls
#食港女