2022-05-04 488 瀏覽
記得好多年前去過,今次同上次都係個班舊同事,又一次開心的飯局,必食松露海鮮飯,芝士薯條,小朋友都食到,松露味清新又唔漏,其他焗飯都好味,仲有game可以玩,大人傾計小朋友可以自己玩。cafe以紅白做主色,無時下流行cafe咁多元化,但簡單直接,燈光又唔會太暗,畢竟cafe年資比較耐,裝修不免有啲舊,但唔影響食物質素,而且每樣都大份,係食得飽個隻,加上服務真係好好,睇得出係用心經營,而且做左咁多年,捱得住依個疫情,係旺角依啲地方買少見少啦,大家都去支持下咯

2022-04-29
  • 西班牙芝士焗海鮮意粉
  • 特濃芝士薯條
2021-11-24 956 瀏覽
旺角發掘到一間 性價比好高嘅餐廳雖然係小店但係食物質素 服務都一絲不苟 #凱撒沙律雖然係好簡單嘅菜式但係要整得好食係唔容易沙律菜好新鮮 醬汁調味恰到好處#黑松露海蝦帶子意大利飯 海蝦帶子 彈牙又入味黑松露味道濃郁大利飯粒嘅軟硬度控制得非常好#吉列蟹鉗 賣相好吸引 擺盤有心機顏色鮮豔 炸得金黃香脆 外脆內軟但係不油膩#蜜糖雞翼 一份有八隻非常抵食 淡淡的蜜糖香不太甜 雞肉嫩滑飲品方面都有好多選擇有沙冰,果汁,花茶好多款唔同配搭我試左 *女皇青蘋果汁 芒果汁 乳酸非常清新 酸酸甜甜

旺角發掘到一間

好多款唔同配搭
我試左 *女皇
青蘋果汁 芒果汁 乳酸
非常清新 酸酸甜甜
《Nardo’s Cafe》呢間cafe 我唔係第一次上嚟打櫈🤣 之前朋友帶過我去,話入面有好多boardgame 玩啲嘢食質素又唔錯!果然係好嘢,就算唔係玩boardgame,就咁吹水食嘢都唔錯!於是今日又同朋友再訪!🍭二人套餐($338/2)見到呢個餐幾抵食,2個人都係$338包沙律、湯、小食、主食、甜品同$30以下既飲品!加上熱情老闆娘力推,就點咗呢個!- 沙律及湯成盤份量都幾多!除咗蔬菜,仲有蕃茄仔、粟米、青瓜等,全部都好新鮮!加埋少少沙律醬好味~ 湯就係忌廉蘑菇湯,傑度適中~-蜜糖雞翼拼芝士薯條聽老闆娘講呢款係成間鋪最人氣!一嚟到我真係流口水,全部都係好邪惡但又好吸引!薯條真係必食,份量好多!而且係新鮮即炸,經典鋸齒薯條~ 再加埋熱溶芝士🤤🤤🤤 真係不得之了咁好食!可以講係等食過最好食既薯條!雞翼有6件,全部沾滿蜜糖,甜甜地好味!-忌廉菠菜煙三文魚長通粉係2人份量~ 所以都幾大兜~ 同埋呢幾樣配搭係無得輸~ 三文魚都幾多,加埋芝士蘑菇等一齊食好香口惹味!- New York cheesecake- Double chocolate cake2款都唔錯,double choco
《Nardo’s Cafe》

🍭二人套餐($338/2)

- 沙律及湯

-蜜糖雞翼拼芝士薯條

-忌廉菠菜煙三文魚長通粉

- New York cheesecake
- Double chocolate cake
2款都唔錯,double chocolate 味道好濃,個人比較喜歡cheesecake 嗰款~

- Diana
- Fairy
飲品方面就叫咗2款花茶~ Diana 就包括紫玫瑰花、紅玫瑰花同洋甘菊,有消除疲勞等功效,收工飲就最岩!Fairy就有桂花同蜂蜜,相對較滋潤,可以舒緩喉嚨不適,食熱氣嘢叫呢款就岩!
旺角有好多樓上cafe,今次就嚟到呢間良心樓上cafe。💛 一入到去就見到裝修好有個性,用紅白兩隻主色縱橫設計整間餐廳。🌹 而且老闆娘仲好熱情好客,喺度食嘢都好舒服。💁🏻 cafe都放咗好多嘅card games同board games,可以坐喺cafe度慢慢玩。⁣⁣♟️⁣⁣特色小食拼盤⁣ ($158) [好味度:7.5/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢個特色小食拼盤,有齊曬咁多款炸物。😆 可以成班friend一齊嗌呢個share嚟食,咁樣每人都可以食到唔同嘅小食。😋 而且佢個小食拼盤份量都好足夠,每一款小食啦都有至少有四五舊㗎喎。✅ 小食炸得香脆,又唔過於油膩,係唔錯⁣嘅。⁣😌⁣⁣特濃芝士薯條⁣($85) [好味度:7/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣喺大大盤嘅薯條上面鋪滿厚厚嘅芝士醬,真係冇得頂。🧀 薯條同埋芝士真係絕配。⁣⁣😂⁣⁣紅酒燉牛肋骨飯⁣($168) [好味度:7/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢度亦都有晚市套餐嘅,係有嘢飲跟埋嘅。🍹 而且亦都可以加錢配甜品或者其他小食等等。😋 呢個燉牛肋骨非常之軟嫩,入
⁣⁣ 特色小食拼盤⁣

特濃芝士薯條
⁣⁣

呢度亦都有晚市套餐嘅,係有嘢飲跟埋嘅。🍹 而且亦都可以加錢配甜品或者其他小食等等。😋 呢個燉牛肋骨非常之軟嫩,入口即溶。😜 而且紅酒味道好濃沃,將紅酒汁淋上熱辣辣嘅白飯導,真係最啱送飯。⁣⁣🍚
紅酒燉牛肋骨飯
⁣⁣

香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉⁣ ($148) [好味度:7.5/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
呢個意粉一送到嚟就已經聞到好香喇。😚 入口忌廉汁,搭上鮮甜嘅蜆肉同埋咸香嘅煙三文魚,味道好多層次。😬 而且意粉夠煙韌,軟硬適中,好合格。⁣⁣😗
香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉
⁣⁣

雪山玫瑰⁣ ($45) [好味度:7.5/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
呢度都有好多款特色嘅飲品㗎喎,包括就係呢款嘅雪山玫瑰嘞。🏔️ 用咗玫瑰汁檸檬汁同埋乳酸去沖嘅,酸酸甜甜再加上玫瑰清香嘅味道,特別得嚟又好開胃。⁣⁣🤩
雪山玫瑰⁣

⁣⁣⁣⁣
⁣⁣ 特色小食拼盤⁣
特濃芝士薯條
紅酒燉牛肋骨飯
香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉
雪山玫瑰⁣
2021-11-05 342 瀏覽
和朋友很久沒見,這次就選了間樓上cafe來聚一聚,貪這裡會安靜一點,又可以吃,又可以玩,慢慢聊!特式小食拼盤(158元)拼盤比想像中的大份,放得滴水不漏的樣子,滿滿都是料!有日式餃子,咖哩角,雜菜春卷,蜜糖雞翼,薯角,麥樂雞,每一款都弄得挺不錯,炸得又香又脆,特別推薦蜜糖雞翼,薯角和日式餃子!非常適合一班人一起叫!邊吃邊玩!芝士忌廉雞肉闊條麵(142元)單吃小吃好像差點什麼,所以就叫一份主食來吃一吃!這次就選了我們喜歡的芝士味,這裡的是有特別焗過的,所以表面會帶點焦香,芝士味香濃,忌廉奶滑,配上嫩嫩的雞肉,真的挺不錯!肉腸拼盤(88元)送到來後,我已經分不清哪個是那個了,不過每有條腸都有被煎香,外焦內嫩的,而且肉汁非常多,有一條是會爆汁的,要小心!蒜香雞翼(88元)雞翼是炸完以後再拌上炸蒜的,這個炸得剛剛好,雞翼還保留到不少肉汁,再配上濃香的炸蒜,吃起來非常惹味!洋蔥圈(58元)洋蔥圈的份量不錯,炸得非常香,內裡的洋蔥入口即化,帶有洋蔥的清甜和香,而外層就炸得非常香脆,配上番茄醬來吃,酸酸甜甜的!芝士餅(套餐+18元/29元)這裡的芝士蛋糕是比較鬆化的那一種,但也是挺幼滑的那種,帶點芝

特式小食拼盤(158元)
特式小食拼盤

芝士忌廉雞肉闊條麵(142元)
芝士忌廉雞肉闊條麵

肉腸拼盤(88元)
肉腸拼盤(小)

蒜香雞翼(88元)
蒜香雞翼

洋蔥圈(58元)
洋蔥圈

芝士餅(套餐+18元/29元)
這裡的芝士蛋糕是比較鬆化的那一種,但也是挺幼滑的那種,帶點芝士香,淡淡的甜味!
藍莓芝士餅
紐約芝士餅

芒果奶昔(套餐+25元)Oreo 朱古力曲奇奶昔(58元)
這裡奶昔奶還雪糕都加得挺多的,味道挺濃和滑,但芒果味就比較淡,而Oreo 朱古力曲奇的就挺香,Oreo味挺濃的!
芒果奶昔
藍莓芝士餅
紐約芝士餅
芒果奶昔
Oreo 朱古力曲奇奶昔
最近俾朋友拉咗我去一間旺角特色樓上cafe一入門口就見到老闆娘精心設計的佈置室內環境簡潔整理,亦放了很多可愛的公仔和模型另外,餐廳有擺放不同的board game俾客人玩令放工放學的我們輕鬆一下盡情地一邊食飯、一邊享樂和一邊傾談可以話係一舉三得餐廳服務態度好好老闆娘亦十分熱情好客食物質素美味可口芝士忌廉雞肉闊條麵 $142餐廳一d都無吝嗇芝士忌廉滿滿的醬汁令闊條麵更加入味食每一啖亦嚐到濃郁的芝士如果你是芝士控就一定不能錯過黑松露海蝦帶子意大利飯 $158撲鼻而來的黑松露十分香濃海蝦帶子鮮甜,完全不會覺得腥配上意大利飯簡直一流下次再嚟的時候,一定會encore特色小食拼盤 $158拼盤入面有雞翼、日式餃子、麥樂雞、薯角、雜菜春卷、咖喱角一次過滿足我想食不同炸物的願望其中十分推薦雜菜春卷和薯角連朋友好少食炸物都唔覺得油膩,食唔停樓上Cafe梗係唔少得特色飲品點咗Prince 王子(菠蘿汁、橙汁、士多啤梨汁),見到個名都已經少女心爆發飲落仲好清新,水果味好解渴
最近俾朋友拉咗我去一間旺角特色樓上cafe
一入門口就見到老闆娘精心設計的佈置
室內環境簡潔整理,亦放了很多可愛的公仔和模型
另外,餐廳有擺放不同的board game俾客人玩
令放工放學的我們輕鬆一下
盡情地一邊食飯、一邊享樂和一邊傾談
可以話係一舉三得

食每一啖亦嚐到濃郁的芝士
如果你是芝士控就一定不能錯過

黑松露海蝦帶子意大利飯 $158
撲鼻而來的黑松露十分香濃
海蝦帶子鮮甜,完全不會覺得腥
配上意大利飯簡直一流
下次再嚟的時候,一定會encore

特色小食拼盤 $158
拼盤入面有雞翼、日式餃子、麥樂雞、薯角、雜菜春卷、咖喱角
一次過滿足我想食不同炸物的願望
其中十分推薦雜菜春卷和薯角
連朋友好少食炸物都唔覺得油膩,食唔停

樓上Cafe梗係唔少得特色飲品
飲落仲好清新,水果味好解渴
2021-10-21 136 瀏覽
旺角有好多樓上Cafe,但要有得玩又好食既Cafe, 今日終於搵到呢間Nardo’s cafe! 老闆娘好熱情好客,主動推介食物,而且呢間Cafe有好多board game, 同朋友食飯之除仲有得玩遊戲,好開心!❤️黑松露海蝦帶子意大利飯份量足料而且味道唔錯,飯好香好creamy。❤️蒜香雞翼/蜜糖雞翼雞翼熱辣辣,好好味,好香蜜糖同蒜香味,食唔停口,首選小食!❤️意式茄醬燴肉腸拼肉丸茄醬加肉腸味道好夾,份量好多,可以比我地食唔停口。❤️飲品係Princess同伯爵Princess 係士多啤梨乳酸飲品,唔會太甜,而伯爵係朱古力味飲品,同樣唔太甜,不錯。❤️甜品係紐約芝士餅、藍莓芝士餅兩款芝士餅味道正常,兩者比較喜歡藍莓那個。除左晚市套餐好抵食之外,如果人多仲可以選擇派對套餐,同三五知己一起分享美食,玩board game,聊聊天。呢度絕對係一間值得bookmark再黎既餐廳!

❤️黑松露海蝦帶子意大利飯
份量足料而且味道唔錯,飯好香好creamy。
❤️蒜香雞翼/蜜糖雞翼
雞翼熱辣辣,好好味,好香蜜糖同蒜香味,食唔停口,首選小食!
❤️意式茄醬燴肉腸拼肉丸
茄醬加肉腸味道好夾,份量好多,可以比我地食唔停口。
❤️飲品係Princess同伯爵
❤️甜品係紐約芝士餅、藍莓芝士餅
兩款芝士餅味道正常,兩者比較喜歡藍莓那個。

• 意式茄醬燴肉丸
  • 蜜糖雞翼
好耐都無去過board game cafe玩😇呢間cafe乾淨整齊有條理,board game都keep得好約埋朋友黎玩下、傾下計、食下野都幾划算😁如果多人可以選擇派對套餐A1或A2如果人少少可以選擇一人餐 或 散叫小食share👍🏻 吉列海鮮拼盤$168包括 酥炸魚柳、日式吉列炸蝦、黃金蟹鉗、帶子 四款,每款有5個咁多🥳成盤都即叫即炸,每件都炸得金黃香脆,炸粉唔厚😋仲好乾身唔油膩💯 挪威煙三文魚沙律 $158意想不到咁多份量🤩性價比極高,比起出面西餐廳真係又平又大份👍🏻沙律菜好fresh,凱撒沙律醬撈得好均勻👍🏻煙三文魚花好靚好大朵好揼本🤩 意式茄醬燴肉丸$88有10幾粒多到數唔到🤣👍🏻口感有些硬,但幾有咬口,蕃茄黑椒的味道好香口惹味 set dinner紅酒燉牛肋條飯$168特濃朱古力蛋糕+$18紅酒味濃郁🥰,牛肋條非常入味和口感軟腍,質素唔錯👍🏻份量仲好多添 青蘋果沙冰 $45戴安娜花茶 $58 芝士蛋糕的芝士味好濃厚,口感正正係我喜歡的厚實感覺,口感亦好順滑,食埋蛋糕整餐飯畫上完美句號👍🏻
好耐都無去過board game cafe玩😇
約埋朋友黎玩下、傾下計、食下野都幾划算😁
如果多人可以選擇派對套餐A1或A2
如果人少少可以選擇一人餐 或 散叫小食share👍🏻
吉列海鮮拼盤$168
挪威煙三文魚沙律 $158
沙律菜好fresh,凱撒沙律醬撈得好均勻👍🏻
煙三文魚花好靚好大朵好揼本🤩

• 藍莓芝士蛋糕
  • 吉列海鮮拼盤
  • 挪威煙三文魚沙律
2021-10-16 102 瀏覽
今日去左一間旺角樓上cafe--Nardo's cafe食晚餐,環境好大好舒服,而且有好多board game可以借嚟玩餐湯蘑菇忌廉湯個蘑菇湯超足料,飲落好香滑,蘑菇味濃,飲落有一粒粒蘑菇蓉蜜糖雞翼拼芝士薯條蜜糖雞翼煮得好入味, 外皮香脆,雞肉嫩滑,加上蜜糖香,超好食, 而個薯條就超多芝士,味道濃郁忌廉菠菜三文魚長通粉十分香濃嘅白汁鋪上長通粉,長通粉夠煙韌,份量超多戴安娜花茶呢杯花茶嘅功效係消除疲勞,減壓,鬆弛神經,壓力大嘅人真係要試試今次用餐經驗唔錯,食物份量超多,叫左一個二人餐都食唔晒,如果同人share就好抵食💕旺角彌敦道594-596號旺角新城8樓

餐湯蘑菇忌廉湯
個蘑菇湯超足料,飲落好香滑,蘑菇味濃,飲落有一粒粒蘑菇蓉

蜜糖雞翼拼芝士薯條

忌廉菠菜三文魚長通粉
十分香濃嘅白汁鋪上長通粉,長通粉夠煙韌,份量超多

戴安娜花茶

💕旺角彌敦道594-596號旺角新城8樓
2021-10-13 116 瀏覽
今次約返一班同學出嚟聚會記得讀書嘅時候大家都好鍾意去樓上Cafe re-u出嚟做嘢幾年 今日去返真係好有回憶呢度最大嘅賣點係任坐任玩都唔趕人走!除非係落場時間18:00如果係日頭去就可以玩到18:00 落場一陣就會到晚市 不過如果早咗去都可以入去坐下先Cafe地方幾大 座位裝修係專登做到一個一個corner咁樣我哋今次喺OpenRice訂左位老闆娘好好咁樣安排咗我哋喺鏡房入邊玩不過鏡房有2個corner所以就要預咗同另一班客人一齊坐大家玩得興起嘅時候會幾嘈下🤣🤣🤣我哋唔想諗 所以就直接叫咗party set包沙律、小食拼盤、主食兩個、嘢飲任飲小食拼盤簡直係打卡able特別是係蜜糖雞翼真係好正4個人食 份量真係好夠喺Cafe門口擺左勁多board game我哋掛住玩 玩到食淨少少飯老闆娘都好細心知道我哋想玩 所以幫我哋執枱仲問我哋使唔使打包唯一掃興嘅係因為疫情關係舖頭要收2200想玩多陣都唔得但老闆娘好好 冇一直催我哋走都係由我哋玩到2200總括來講,想約一班人喺旺角任坐任玩呢間Cafe係唔錯嘅選擇多嘢玩,嘢食又好味,位置都好方便
今次約返一班同學出嚟聚會
記得讀書嘅時候大家都好鍾意去樓上Cafe re-u
出嚟做嘢幾年 今日去返真係好有回憶

呢度最大嘅賣點係任坐任玩都唔趕人走!
除非係落場時間18:00

不過鏡房有2個corner
所以就要預咗同另一班客人一齊坐
大家玩得興起嘅時候會幾嘈下🤣🤣🤣

我哋唔想諗 所以就直接叫咗party set
包沙律、小食拼盤、主食兩個、嘢飲任飲
小食拼盤簡直係打卡able

唯一掃興嘅係因為疫情關係舖頭要收2200
想玩多陣都唔得

但老闆娘好好 冇一直催我哋走
都係由我哋玩到2200

總括來講,想約一班人喺旺角任坐任玩
呢間Cafe係唔錯嘅選擇
多嘢玩,嘢食又好味,位置都好方便

Party  Set  A1
Party  Set  A1
2021-10-02 109 瀏覽
Cafe裝飾好有家嘅感覺,老闆娘都好親切會鼓勵你比心機食曬d野食唔好浪費🤣入面仲有好多board game比大家慢慢坐慢慢玩😍啱曬一班朋友上黎食飯消閒下🥰Set for two [$368]忌廉蘑菇湯蘑菇味好重,而且碗湯上嘅時候仲好熱,飲落暖笠笠🥰蜜糖雞翼拼芝士薯條🍟呢個份量真系唔講笑😂剩係雞翼都有成6隻!薯條每條都好粗好大條!仲要好多!兩個女仔食呢個小食已經飽到懷疑人生😆不過兩樣都好好味!雞翼外面甜甜地,入面就肉汁豐富且肉質鮮嫩😋芝士同薯條有幾夾唔使我講啦🤤西班牙芝士焗海鮮意粉🍝上層舖滿曬芝士勁邪惡😈一上菜就聞到勁香🤤而且佢嘅海鮮都好足料,絕對冇偷工減料!醬料都好多😋包保每一啖意粉都可以搭配埋酸酸嘅醬料一齊食💕藍莓芝士蛋糕🍰好欣賞佢嘅芝士蛋糕軟硬度適中🤤唔會話成個好軟或者芝士太硬😍好好食!香蕉奶昔🍌香蕉甜度啱啱好,唔會過甜🥰士多啤梨沙冰🍓夏日熱焫焫梗係要飲沙冰爽返下😋不過兩杯野比較我個人比較香蕉奶昔多d😋

Set for two [$368]
忌廉蘑菇湯
蘑菇味好重,而且碗湯上嘅時候仲好熱,飲落暖笠笠🥰

蜜糖雞翼拼芝士薯條🍟

西班牙芝士焗海鮮意粉🍝

藍莓芝士蛋糕🍰

香蕉奶昔🍌
香蕉甜度啱啱好,唔會過甜🥰

士多啤梨沙冰🍓
2021-10-02 755 瀏覽
我同朋友都好鍾意玩board game。咁啱今日我們兩人都放假,所以就相約早d出來食晚飯,就決定去一些樓上Cafe,貪佢有得玩board game之餘,又可以食晚餐。Nardo’s cafe 之前都聽過朋友食,話呢度食物唔錯,就決定book黎試下。接待我們的竟然是老闆娘,她十分熱情好客,主動問我們是否第一次上來,亦介紹一些招牌菜式。好像很少餐廳會有這樣的人情味,進來後的感覺都很窩心。我們分別點了一份晚市套餐和三客小食分享。套餐沙律作為一人沙律,份量都算多,沙律菜新鮮,粟米香甜。餐湯今日餐湯係蘑菇湯,蘑菇味道香濃,有一粒粒的蘑菇蓉的口感,味道香滑,很不錯!意式茄醬配肉腸拼肉丸意式茄醬帶有黑椒香氣,望落顏色較深,但並不會過咸。肉丸味道濃郁,有咬口,肉腸皮脆內軟,好食。墨西哥雞翼這款雞翼完全有墨西哥風味,墨西哥的香辣在口裏爆發,十分刺激。味道濃郁,醬汁濃稠,能包裹每一隻雞翼,雞翼有肉汁嫩滑。巨鋒提子梳打食完辣野就好想飲有氣飲品,巨鋒提子梳打就最啱,飲完感覺好清涼。芝士肉醬焗薯皇芝士肉醬味道濃郁,芝士有拉絲感覺,上面鋪滿超多肉醬,每一片薯角都能沾上醬汁,好好食。不過薯角好飽肚,而且份量都唔少,

我們分別點了一份晚市套餐和三客小食分享。

套餐沙律

作為一人沙律,份量都算多,沙律菜新鮮,粟米香甜。

餐湯

意式茄醬配肉腸拼肉丸

墨西哥雞翼

巨鋒提子梳打

芝士肉醬焗薯皇

芝士肉醬味道濃郁,芝士有拉絲感覺,上面鋪滿超多肉醬,每一片薯角都能沾上醬汁,好好食。不過薯角好飽肚,而且份量都唔少,一份足夠三人分享。

黑松露海蝦帶子意大利飯

黑松露香氣十足,帶子鮮甜,海蝦爽彈,整體味道不錯。意大利飯口感煙韌,每一粒飯都包裹着忌廉黑松露汁,好滿足!

Cappuccino

咖啡味道濃郁,不會太甜。

整體食物質素真係唔錯,而且亦都有唔少遊戲玩。本身仲想試佢嘅蛋糕,套餐加$18就有,但真係太飽所以食唔到。下次一定會過嚟試吓!

• 忌廉蘑菇湯
  • 墨西哥雞翼
2021-10-02 88 瀏覽
📍 Nardo’s Cafe (旺角)今日就同朋友嚟到旺角的樓上cafe諗住同朋友chill下,呢度雖然唔係好大,但都坐得好舒服👍🏼 仲有board game玩,好推薦呢個cafe俾大家啊🤩 今次就叫左兩個小食,兩個意粉同一件蛋糕🍰=============================🔸蒜香雞翼雞翼total有8隻,新鮮整出嚟,焗到勁香!入面好juicy😝 好有肉味!=============================🔸吉列黃金蟹鉗一見到呢個小食就想叫,諗起細個小息部賣嘅蟹鉗。肉質尚算彈牙,熱辣辣新鮮炸好🤩=============================🔸 芝士忌廉雞肉闊條麵呢個闊條麵同樣份量都係好大,上枱時個碟仲好熱。入邊有滿滿的雞肉條,鋪住滿忌廉醬,闊條麵入晒味!=============================🔸 忌廉菠菜煙三文魚長通粉煙三文魚咸咸地,菠菜份量都好夠,調味啱啱好,真係飽到傻左🤣🤣🤣=============================🔸 藍莓芝士蛋糕芝士蛋糕唔係好甜,夾埋藍莓醬啱啱好,一個人可以ko一件😍==============
📍 Nardo’s Cafe (旺角)

🔸蒜香雞翼
🔸吉列黃金蟹鉗

🔸 芝士忌廉雞肉闊條麵

🔸 忌廉菠菜煙三文魚長通粉

🔸 藍莓芝士蛋糕
芝士蛋糕唔係好甜,夾埋藍莓醬啱啱好,一個人可以ko一件😍

評分: 9/10
📍 旺角彌敦道594-596號旺角新城8樓
2021-09-30 71 瀏覽
同朋友輕鬆下,食飯同時玩下 board game,喺旺角搵到呢間樓上 Nardo's Cafe。晚餐 set 經濟實惠,主菜嘅意粉/飯都好大份!我地叫咗香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉,三文魚鮮味,面頭有少少芝士再焗,好香好滑。另外嘅 黑松露海蝦帶子意大利飯,有幾粒鮮甜帶子&爽口彈牙嘅蝦🦐,味道比較健康,鍾意濃味食物嘅要留意。Mexico 墨西哥雞翼好好味,香辣惹味,炸雞翼嘅肉嫩滑,外層少少脆,墨西哥辣醬非常開胃!一碟7-8隻好足夠分享。慢慢玩下board game,最後食個 new york cheese cake 先走,香濃軟滑嘅芝士蛋糕,好味道。呢度嘅飲品都有特色,我呢杯公主係士多啤梨+橙汁+乳酸,好大杯,又靚又健康。

2021-09-24 110 瀏覽
預訂的時間備註了生日店內姨姨很聰明地幫我們收起了蛋糕還細心和我們商討出蛋糕的最佳時機真的非常感謝🙏🏻姨姨還好好幫我們合照,店內還有許多小遊戲,玩到快關門🤭🤫會再光顧的一間cafe
預訂的時間備註了生日
店內姨姨很聰明地幫我們收起了蛋糕
還細心和我們商討出蛋糕的最佳時機
真的非常感謝🙏🏻
黑松露煙三文魚海蝦焗飯
意式菇醬焗肉丸香腸
小食拼盤

姨姨還好好幫我們合照,店內還有許多小遊戲,玩到快關門🤭🤫

會再光顧的一間cafe

2021-09-23