2022-09-28 22 瀏覽
手撕豬炒蛋酸種多士配蟹肉他他🍞蟹肉他他其實係牛油果撈埋蟹肉,清清地開胃又好味😋手撕雞係重口味嘅醬汁,不過配左炒蛋味道就啱啱好喇,酸種多士脆脆地加埋一齊食就好夾。路易安娜斯蟹餅配奇津沙律汁伴芒果莎莎🥭啖啖都是蟹肉😱真材實料,最正係芒芒莎莎,酸酸地加埋好好食👍🏻👍🏻👍🏻Charcoal Sesame ☕️飲落口滿滿是芝麻香,好濃郁好好飲。Ocean Fairy🍹好似蝶豆花加左梳打😬清清甜甜,加左好多新鮮藍莓好正呀…

2022-09-27
下午茶
2022-09-28 19 瀏覽
上環嘅呢NACASA cafe 行bohemian style波羅米風格好多人都特登過嚟食嘢同打卡,餐廳分咗兩層!上層位置都幾闊落,坐得好舒服😬😬最新嘅晚餐系列有韓式咖喱蜜糖豬肋骨配印度酥餅 🇮🇳呢個超級特別,豬肋骨嘅味道配上甜甜辣辣嘅咖喱蜜糖💕印度酥餅唔會好似出面咁,林晒,佢係超級之鬆脆而且厚薄適中!呢個菜式唔常見,值得推介黑松露野菌意大利飯 一開始會以為係普普通通嘅Rizzuto,但係又幾好食喎🤭佢飯煮得軟硬適中,野菌味濃,食到黑松露嘅味道,而且佢唔會食得好膩,呢款真係一啖一啖咁入口☺️菠蘿smoothie 🍍強強推!呢款陪晚餐比較適合,佢係好清新嘅菠蘿未到,有少少甜但係又唔會覺得辣口,出面好多菠蘿飲品都會有啲澀味,呢度配合得好好👍🏼Matcha Latte好大杯嘅Matcha Latte,綠茶粉唔會有顆粒,入口有龍龍嘅抹茶味,可以試吓👍🏼
最新嘅晚餐系列有
韓式咖喱蜜糖豬肋骨配印度酥餅 🇮🇳

菠蘿smoothie 🍍

Matcha Latte
2022-09-27 24 瀏覽
其實book mark咗好耐,呢日難得過開呢邊,捉老公陪我打卡先Afternoon Tea Set 3-6 pm香草雞肉腸米紙卷(2件)西班牙特色多士(2件)牛油果雞肉莎莎多士 (2件)迷你龍蝦包(2件)日本拖羅蓉撻(2件)法式精選朱古力撻(2件)日式酥皮忌廉泡芙(2件)每款用靚靚彩色民族風嘅小碟盛載,件件都好好味😋鹹點多過甜點真係啱晒我!我最欣賞日本拖羅蓉撻,鮮味又香濃👍🏻另外,迷你龍蝦包都好食,龍蝦肉彈牙,配上粟米青瓜沙律,好清新!西班牙多士好特別,混合左果仁好驚喜!米紙卷配酸甜醬汁好啱夏天食甜點係自家製,唔會太甜,一啖一件😍我好欣賞個朱古力撻,真係好法式!泡芙入面係實啲嘅cheese, 對比一般食開嘅cream, 都有點驚喜紫蘇白牡丹茶 (兩位用)味道好清香獨特😌花香比較重但又混合咗少少果乾,所以有果香,亦有好少好少甜味整體來講,環境好靚好舒服😌食物飲品味道都好好,價錢就大家自己衡量啦下午茶份量比較少,適合細食人士!如果肚餓嘅亦都有其他主食選擇!想坐門口打卡位記住book嘅時候要講定,我哋坐到只係咁岩有人no show😂

Afternoon Tea Set 3-6 pm

香草雞肉腸米紙卷(2件)
西班牙特色多士(2件)
牛油果雞肉莎莎多士 (2件)
迷你龍蝦包(2件)
日本拖羅蓉撻(2件)
法式精選朱古力撻(2件)
日式酥皮忌廉泡芙(2件)

每款用靚靚彩色民族風嘅小碟
西班牙多士好特別,混合左果仁好驚喜!
米紙卷配酸甜醬汁好啱夏天食

紫蘇白牡丹茶 (兩位用)
味道好清香獨特😌花香比較重
但又混合咗少少果乾,所以有果香,亦有好少好少甜味

2022-09-26 20 瀏覽
估唔到荷李活道附近有間咁靚嘅花花Cafe,自成一角,好啱同朋友chill一個下午。Cafe有兩層,第一層主要以花為主,第二層,有啲摩洛哥風格,如果係打卡愛好者,建議訂位嘅時候講明自己想坐啲靚位🥰叫咗兩個set lunch, 咖啡拉花好特別,好似係高難度拉花☕️牛肉漢堡好Juicy, 叻沙意大利粉入面啲豆卜索哂啲汁,推介推介😋꧁☬小編食左咩☬꧂✅澳洲安格斯牛肉漢堡配薯條🍟✅喇沙海蝦意大利粉(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $150♥

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅澳洲安格斯牛肉漢堡配薯條🍟
✅喇沙海蝦意大利粉

(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $150♥
2022-09-26 25 瀏覽
最鐘意四圍打卡,今日來到上環摩洛哥style cafe,成間餐廳都係打卡位,連餐具擺盤都好有格調影不停🤣.🌟二人晚餐 $298x2➡️🥗摩洛哥特色蕃茄沙律及鷹嘴豆與中東米配香梨油醋汁➡️🦀路易安娜斯蟹餅➡️黑松露野菌意大利飯 ➡️韓式咖喱蜜糖豬肋骨配香酥煎餅 +$38➡️🍰芝士蛋糕 ➡️🍸old fashion galaxy(Mocktail) +$65➡️🍫earl grey chocolate +$5.打卡一流,食物質素都超出預期好好食😋第一次食摩洛哥沙律🥗好特別,意大利油浸乾蕃茄🍅 車厘茄、青瓜、鷹嘴豆再加上中東米,偏酸口味好得意, 同平時嘅沙律好唔同!小食揀左蟹餅jo大愛😍 啖啖蟹肉絲再加上蛋黃醬和芒果超級好食😋.到主食一樣好高質,意大利飯係我最愛的黑松露口味,口感軟硬度剛好食落creamy味道濃厚正👍🏻另一款豬肋骨厚肉多汁嫩滑,食落甜甜地加埋咖喱香再點燒烤汁我的口味☺️酥餅設計杯狀食落好方便仲非常酥脆,夾住一齊食一級棒😋.到甜品時間!cheesecake芝士🧀味道厚身,口感同平時有點不同煙煙韌韌,jo滿喜歡🥰兩款飲品也不錯,Mocktail 係夢幻紫色打卡一流,檸檬口味梳打幾清新😊 earl

🌟二人晚餐 $298x2
➡️🥗摩洛哥特色蕃茄沙律及鷹嘴豆與中東米配香梨油醋汁
➡️🦀路易安娜斯蟹餅
➡️黑松露野菌意大利飯
➡️韓式咖喱蜜糖豬肋骨配香酥煎餅 +$38
➡️🍰芝士蛋糕
➡️🍫earl grey chocolate +$5

甜品時間!cheesecake芝士🧀味道厚身,口感同平時有點不同煙煙韌韌,jo滿喜歡🥰兩款飲品也不錯,Mocktail 係夢幻紫色打卡一流,檸檬口味梳打幾清新😊 earl grey chocolate大大杯靚靚拉花,香濃朱古力味道又唔會太甜👍🏻
呢間真心推介👍🏻打卡環境、食物質素都💯
2022-09-26 18 瀏覽
今年年頭假日下午請閨蜜食生日飯來過呢度💕實在太靚,所以今次就到我帶媽子夜晚來呢度食晚飯🙆🏻‍♀️ 夜晚果然係另一番風味🔮我地叫左:.🍝喇沙海蝦意大利粉係極香辣極惹味既意粉!喇沙醬汁好濃郁,意粉好入味!海蝦大大件,好爽!肉質彈牙!而且仲有煮得好入味既豆卜同雜菇!..🍝明太子忌廉汁魷魚意大利粉鋪滿好多明太子忌廉汁!魷魚又係好爽!面頭仲有唔少紫菜絲🍙 不過呢個比起上面喇沙口味就會淡味少少,所以記得食左呢個先再食喇沙意粉🤣..☕️芝麻Latte好濃郁既芝麻味🥹好香好滑!係稀版既芝麻糊咁😍好好味!拉花都唔係hea架要影相打卡下🤣..🍹Queen of Punch係無酒精既mocktail,主要係用左Berries & Cranberries 果汁調製而成,酸酸甜甜咁,好fresh好解渴!..上次坐左門口既花花打卡位,今次去左樓上雅座,好多民族裝飾,好有feel!
🍝喇沙海蝦意大利粉
🍝明太子忌廉汁魷魚意大利粉
☕️芝麻Latte
🍹Queen of Punch
2022-09-23
  • 喇沙海蝦意大利粉
  • Black  sesame  latte
我不嬲都好鍾意去啲裝修充滿異國風情既餐廳😍尤其疫情期間,更加要解一解冇得去旅行嘅苦悶🫣近呢幾年多左好多呢類型既餐廳~今日就去左上環一間摩洛哥裝修🇲🇦既cafe享用我既午餐,入面有好多民族風既擺設同佈置,半空吊既星星燈飾,仲有好靚嘅馬賽克牆,好吸晴🥰真係打卡既好景點🤣📸咁靚既地方,下次再黎食個下午茶chill下都唔錯🤩✎ 摩洛哥特色蕃茄沙律及鷹嘴豆與中東米配香梨油醋汁 沙律菜食落一定好fresh 架啦,不過有啲位就啲甜甜地🤓~除左沙律菜,仲有蕃茄、鷹嘴豆、中東米同青瓜,呢啲都係唔同質地既食材,令到口感非常多變😲蕃茄整到好似蕃茄乾咁,但食落又唔乾身架,好酸好開胃,不過夾埋沙律菜食,個質感同味道都有啲奇怪,我就麻麻地🤣,至於配沙律菜既香梨油醋汁唔夠多,淋唔暈成碗沙律,食落真係太fresh,反而顯得有啲Dry dry 地🫠✎ 法式龍蝦包配法式香辣薯條 薯仔外脆內軟,幾有薯仔味,表面好似落咗孜然粉?幾好味,不過就真係食唔到辣味🤣🤣佢啲蕃茄醬幾酸,幾有蕃茄味👍🏻👍🏻正!而個包個餡就有啲龍蝦肉、青瓜絲、粟米粒同少少醬,包幾鬆軟,龍蝦肉都彈牙,不過由於包好大個,但係材料得好少, 龍蝦肉質素好唔好都係要

✎ 摩洛哥特色蕃茄沙律及鷹嘴豆與中東米配香梨油醋汁

✎ 法式龍蝦包配法式香辣薯條
薯仔外脆內軟,幾有薯仔味,表面好似落咗孜然粉?幾好味,不過就真係食唔到辣味🤣🤣佢啲蕃茄醬幾酸,幾有蕃茄味👍🏻👍🏻正!而個包個餡就有啲龍蝦肉、青瓜絲、粟米粒同少少醬,包幾鬆軟,龍蝦肉都彈牙,不過由於包好大個,但係材料得好少, 龍蝦肉質素好唔好都係要夾出黎試真啲,整體食落好似齋啪個包咁🥲

✎ Pink Lady
有啲花瓣係面,飲落除左有梳打水味,味道仲清清甜甜!

✎ Iced Latte
普通Latte。
法式龍蝦包配法式香辣薯條
摩洛哥特色蕃茄沙律及鷹嘴豆與中東米配香梨油醋汁
Iced Latte
Pink Lady

2022-09-18
10 分鐘 (堂食)
2022-09-24 21 瀏覽
一直bookmark左既呢間cafe原來就係上次食餃子附近🫠結果要專登搵個日子再離過上環🥲之前係比佢既裝修吸引左,冇諗過原來佢真係一間又食得又可以打卡既cafe離,睇得出小店既用心🫣成間鋪用左民族風佢做主題,細細間,樓高兩層,個人最鍾意佢既吊燈,好有民族土耳其摩洛哥既感覺🤩夜晚睇落去顏色再出啲,更加靚,呢日仲好幸運咁,可以坐係打卡位,真係可以一邊食野一邊影相😂.👁‍🗨 喇沙海蝦意大利粉(8/10)💲138.➰呢個喇沙海蝦意大利粉真係好高質啊🤣平時喇沙多數都係湯麵,喇沙意粉真係冇咩地方可以搵倒🤓吾洗怕喇沙變左意粉既做法會奇怪,食落一啲違和感都冇架🙃意粉除左軟硬度適中之外,都幾掛汁,食每一啖意粉都充滿濃郁惹味既喇沙味😍帶點點非常弱既微辣,豆卜索哂喇沙味,海蝦算大隻,仲要每一隻都好爽口彈牙🦐.👁‍🗨dinner set (7.5/10) 💲298.👁‍🗨路易安娜斯蟹餅 (7.5/10).➰細細個蟹餅,可以話係一口size😂基本上成個蟹餅都真係用蟹肉去整成,有咩其他特別既材料咁🥲啖啖蟹肉🤡外層用左麵包糠去炸,面頭鋪左少量芒果莎莎,增加層次感,碟既側邊仲整左啲蛋黃醬做伴碟,成個賣相好得,用離沾蟹
👁‍🗨 喇沙海蝦意大利粉(8/10)💲138

👁‍🗨dinner set (7.5/10) 💲298

👁‍🗨路易安娜斯蟹餅 (7.5/10)

➰細細個蟹餅,可以話係一口size😂基本上成個蟹餅都真係用蟹肉去整成,有咩其他特別既材料咁🥲啖啖蟹肉🤡外層用左麵包糠去炸,面頭鋪左少量芒果莎莎,增加層次感,碟既側邊仲整左啲蛋黃醬做伴碟,成個賣相好得,用離沾蟹餅食都可以
👁‍🗨韓式咖喱蜜糖豬肋骨配香酥煎餅(7.5/10) 💲+38(套餐)

➰主菜叫左個比較少食既豬肋骨😌一舊可分分倒三舊,切落去果下就已經知道豬肋骨整得好腍身,非常易切呀😇肉質不過不失,淋上味道偏向中東感既咖喱,味道幾特別有啲有趣🤣酥皮有兩塊,每一塊都大大塊,比較厚身,好有咬口,質感係比較酥脆既果種,牛油味香濃,好岩我食🫣
👁‍🗨 是日特飲-菠蘿沙冰(8/10)

➰好少可會覺得一杯野飲係好好飲😂但係呢杯菠蘿沙冰真係可以令我飲哂成杯之外,仲覺得好好味🥲雖然係菠蘿,但係佢成杯既顏色都偏向白色,面頭撒左少少紫色既食用花,點綴左色彩😶‍🌫️菠蘿味好香甜,間中仲有些少一絲絲菠蘿肉係入面咁,感覺味道天然,吾係糖水既味道,好清新,仲要甜度岩岩好 😎
👁‍🗨Moonrise (7/10)💲98

➰另外叫左杯cocktail🍸佢係用左RUM,少少橙汁底再加咖啡混合而成既😎咖啡就另外上,可以自己調教咖啡味既濃度🤫我就一次過落哂成杯咖啡🤣雖然係咁,飲落都仲會隱約飲倒淡淡橙既味道,酒精濃度吾會話太高,整體幾有層次感
🔛 整體評分(7.5/10)
2022-09-24 27 瀏覽
🇭🇰NACASA Cafe & Bar上環 Sheung Wan.午餐.餐廳位於上環荷里活道要行點樓梯/上斜才到達 但路程尚算輕鬆.- Old Fashion Galaxy行到餐廳 有啲熱 先叫咗杯清涼飲品顏色好靚 帶點夢幻味道係lemonade 就唔算好特別不過解暑解渴一流呀.- 喇沙海蝦意大利粉喇沙口味嘅意粉 都係第一次見味道又幾夾喇沙有微微嘅辣 好開胃啲蝦都有5-6粒 質地又幾爽口最搞笑係仲有幾粒豆卜🤣.餐廳有兩層 啲裝飾都幾精緻 都幾適合朋友聚會嚟打下卡
🇭🇰

啲蝦都有5-6粒 質地又幾爽口
最搞笑係仲有幾粒豆卜🤣

餐廳有兩層 啲裝飾都幾精緻
都幾適合朋友聚會嚟打下卡

今天又繼續在中上環尋找新的午餐好去處,這次便來到隱藏於上環靜謐巷弄中的Nacasa Cafe & Bar!餐廳位於上環華里5號,當走進巷弄時已經有種與世隔絕的感覺,人煙稀少的道路上聽著清脆的鳥叫聲,在繁忙工作的日常心情也突然好起來!餐廳以摩洛哥風為主題設計,當拉開大門時,七彩繽紛的裝飾讓人彷彿瞬間置身於摩洛哥,無論是燈飾、抱枕以至牆上的掛飾都是滿滿的民族風,就算是在上班日子前來就讓人忍不住打卡拍照!Nacasa Cafe & Bar主打Fusion菜式,在平日一直到14:30還有Lunch Menu,只要加$3~$10還可以加不同的咖啡或茶!摩洛哥特色蕃茄沙律 及鷹嘴豆與中東米 配香梨油醋汁 比起平時的沙律醬,這道配上的香梨油醋汁雖然清爽,卻不會讓沙律淡以無味。香梨油醋汁 微甜中帶點酸,鷹嘴豆以白酒泡過夜充滿特色,而且我最愛的乾蕃茄更是非常出色,酸酸甜甜在夏日中非常開胃!喇沙海蝦意大利粉這樣的Fusion混搭醬真的好吃得不得了!帶勁的喇沙醬非常Creamy,伴上意大利粉完全沒違和感,反而讓人忍不住一口接一口,而且海蝦很大隻之餘又給很大方!Hand Drip Coffee店家特別推薦的H

摩洛哥特色蕃茄沙律 及鷹嘴豆與中東米 配香梨油醋汁

喇沙海蝦意大利粉

Hand Drip Coffee
店家特別推薦的Hand Drip Coffee,豆子是帶點果酸的哥倫比亞豆,以可愛的小杯子送上非常可愛!

Latte
對於不愛果酸的朋友則點了Latte,味道偏Nutty較易入口!

2022-09-23 24 瀏覽
上環不嬲都cafe雲集而且好多小店都係啲巷仔入面 比較隱蔽所以人流就更加少 坐得更加舒服!今次嚟到呢間成日番工都經過嘅摩洛哥風嘅特色cafe由裝修就已經睇得出好花心思 牆身嘅磚 掛起嘅簾 枱燈 甚至杯墊都滿滿嘅民族風每一個位都好啱打卡佢依加仲新出咗個2人dinner set 更抵📍黑松露野菌意大利飯個risotto超香黑松露味 濕潤得嚟好掛汁而且啲野菌好爽口 食落口感好豐富📍韓式咖喱蜜糖豬肋骨配香酥煎餅有少少韓式mix咗印度 好新奇嘅combination 個豬肋骨帶有甜甜地嘅咖喱味可以用個餅包住啲肉嚟食 更加惹味📍Queen of Punch(Mixed berry soda )📍Ocean Fairy(Yuzu soda )2杯嘢飲都好卡able粉紅粉藍咁 再加上漸層嘅效果 記得攪勻先飲 唔會死甜 好refreshing!
上環不嬲都cafe雲集
而且好多小店都係啲巷仔入面 比較隱蔽
所以人流就更加少 坐得更加舒服!
今次嚟到呢間成日番工都經過嘅摩洛哥風嘅特色cafe

📍韓式咖喱蜜糖豬肋骨配香酥煎餅
有少少韓式mix咗印度 好新奇嘅combination
個豬肋骨帶有甜甜地嘅咖喱味
可以用個餅包住啲肉嚟食 更加惹味

📍Ocean Fairy(Yuzu soda )
2杯嘢飲都好卡able
粉紅粉藍咁 再加上漸層嘅效果
記得攪勻先飲 唔會死甜 好refreshing!
今次我就去到位於上環嘅一間兩層高嘅異國風餐廳🍽️,店内嘅裝修風格以及使用嘅餐具都採用左摩洛哥🇲🇦及土耳其🇹🇷藝術風格,營造出濃厚異國氣氛😊👍🏻,提供一個舒適愜意和有趣的用餐環境。店内嘅精品咖啡豆☕️由店長兼專業咖啡師精心挑選,搜羅不同產地與風味。食物亦配合異國情調提供多國菜式,有東南亞風的喇沙海蝦意粉,西班牙🇪🇸風的龍蝦包,以及摩洛哥🇲🇦風的沙律或者美國🇺🇸風的自家製作蟹餅,😋😋款款都是精心炮製的誠意之選。而今次我就叫咗一個set!!⭐️法式龍蝦包 配 香辣薯條 💰$148香脆嘅粗薯條炸到外脆內軟,火力啱啱好👍🏻在加上紅椒粉,大約一點點微辣,食落去好惹味😋到主角法式龍蝦包啦,龍蝦包嘅餡包括龍蝦肉、青瓜絲、粟米粒、洋蔥粒,再加上沙律醬,混合埋一齊再夾係熱狗包中,噢..每一啖都有龍蝦嘅肉,再配上新鮮嘅菜🫶🏻🫶🏻好滿足呀😋😋😋⭐️Cappuccino 💰$38我估佢哋用嘅咖啡豆☕️都係來自於某一個個國家,而且咖啡嘅味道係偏酸嘅,飲落去有少少似飲緊啤酒咁嘅感覺😋 飲第一啖我就已經諗起Guinness😂🍺🍻店舖嘅裝修非常之乾淨,整潔企理👍🏻每一個角落每一個物件都帶有土耳其及摩洛哥異國風格🥰👍🏻如果收工喺度

龍蝦包連一杯咖啡

而今次我就叫咗一個set!!
⭐️法式龍蝦包 配 香辣薯條 💰$148

Cappuccino
⭐️Cappuccino 💰$38

店舖嘅裝修非常之乾淨,整潔企理👍🏻每一個角落每一個物件都帶有土耳其及摩洛哥異國風格🥰👍🏻如果收工喺度坐一個晚上,其實都幾舒服👍🏻
法式龍蝦包
龍蝦包連一杯咖啡
Cappuccino
法式龍蝦包
今日約friend喺上環搵地方食lunch,行行吓見呢間cafe啲佈置好靚,個menu 啲選擇有啲好似好健康咁,所以有位就衝咗入去。入到去原來樓上有好多位,亦有好多好靚嘅異國風擺設。因為我想食健康啲,就叫咗個羽衣甘藍牛油果雞扒沙律🥗,雞扒剛剛熟唔會老,有牛油果又令個沙律唔會咁dry,羽衣甘藍份量亦好多,果然係健康之選嘅首選!朋友叫咗個lunch set的黑松露野菌risotto,望落都好靚份量又夠。我哋兩個見熱熱地都各先叫一杯Dirty飲,入口非常順滑,咖啡味亦唔會太酸同奶好夾。估唔到嘢食好味之餘咖啡都咁好飲!下次想剩飲咖啡嚟呢度都可以👍

羽衣甘藍牛油果雞扒沙律
Dirty
羽衣甘藍牛油果雞扒沙律
Dirty
2022-09-22 27 瀏覽
今日去到上環呢間摩洛哥風Café食lunch, 去到餐廳,就被精緻嘅異國風格裝修吸引,樓高兩層,我地好好彩坐到門口位,後面有一個藍色樓梯,上面有許多植物和裝飾,參照了摩洛哥🇲🇦藍色城鎮餐廳。亦有許多民族地氈和彩色吊燈,餐廳主打精品咖啡,食物亦認真製作,來到上環都可以來呢度坐坐☺️☺️✨喇沙海蝦🦐意大利粉🍝 $138第一次食喇沙意粉,覺得好特別又幾match,唔會好辣,帶椰香🥥配左蝦肉,食落新鮮彈牙,都好足料,有差唔多6隻,菇🍄同豆卜都好入味,意粉都軟硬適中,惹味之選🤤✨摩洛哥特色番茄沙律及鷹嘴豆與中東米配香梨油醋汁🥗 $108想食得健康d,我地叫左個沙律share☺️呢個搭配左唔同種類嘅蔬菜,食落好新鮮,香梨油醋汁甜甜地,鷹嘴豆與中東米十分有口感,健康之選🤪✨Pink lady 🍹(原價 $65, lunch set + $32)✨Ocean Fairy 🍹(原價 $68, lunch set + $34)我地叫左兩杯Mocktail,見到真係覺得好靚😍Pink lady呈夢幻嘅粉紅色,用左荔枝和西柚,口感十分豐富🥰Ocean Fairy呈浪漫淡藍色,加左檸檬同藍莓,口感比較清新😚

✨喇沙海蝦🦐意大利粉🍝 $138

疫情前兩年就剛好去左摩洛哥旅行,見到人Share呢間Café即刻要bookmark黎打下卡,和朋友來過一個休閒的下午!一入門口位最靚,真係有啲似Chefchaouen 舍夫沙萬的感覺,藍色牆加好多植物,成個花園咁,可惜俾人book左。我地就坐左樓上角落頭,用左摩洛哥既地毯布置牆身同座位,好有民族feel!𝗔𝗳𝘁𝗲𝗿𝗻𝗼𝗼𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗦𝗲𝘁Tea Set食物細細件,一啖就可以放落口,賣相好精緻,味道都唔錯。特別鐘意牛油果雞肉莎莎多士,味道調較得好好,多士都脆脆地。甜點有檸檬撻、紅酒雪梨撻,都幾好食。呢個夏天咁熱啱晒同朋友留係室內一邊傾一邊食返件撻😆✨𝙎𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧𝙮 ✨迷你龍蝦包🦞日本拖羅蓉撻🐟西班牙特色多士🍞香草雞肉腸米紙卷🐥牛油果雞肉莎莎多士🐥✨𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 ✨法式精選甜品撻🧁日式酥皮忌廉泡芙🥧✨𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨✨「春秋」蘋果桂花特飲🍹📍#NACASACafé&Bar (#上環美食)上環華里5號地鋪➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟

𝗔𝗳𝘁𝗲𝗿𝗻𝗼𝗼𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗦𝗲𝘁

法式精選甜品撻🧁
日式酥皮忌廉泡芙🥧

✨𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨✨
「春秋」蘋果桂花特飲🍹

📍#NACASACafé&Bar (#上環美食)
上環華里5號地鋪

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎