MR & MRS FOX

餐廳: MR & MRS FOX
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-06-21 873 瀏覽
最近搵下港島依邊睇下有咩好野食,記得之前朋友介紹過依間餐廳不錯,今次放假就同友人嚟Chill下~地方環境舒適,餐廳一共有三層,一樓係以酒吧為主,二樓係西餐廳卡座,三樓係綠色書櫃好多人黎影相既打卡點,食物方面叫左brunch set ($298一位有前菜,主食同甜品,菜式好豐富,份量好足,其中菠菜芝士烤大菇同主菜西班牙烤雞必點之選烤雞外皮很脆,肉質也很鮮嫩,大菇入面釀左芝士菠菜好creamy整體來講都好滿意下次會再來
整體來講都好滿意下次會再來
2022-06-14 843 瀏覽
Mr & Mrs Fox 🦊#酒精路跑

Feeling foxy? Mr and Mrs Fox offers a whimsical experience by serving Western delicacies and hand-crafted cocktails in a lush green environment. It is right next to Taikoo Place and extremely convenient to go for a drink after a hectic day. The staff were also really friendly, and gave us free shots! 🥃

Must try✨
STRAWBERRY LEMON SHRUB (non-alcoholic) $78 (happy hour price)Fresh and fruity 🍓🍋

LYCHEE PROSECCO COCKTAIL $68 (happy hour price)Really suits people who like sweet
Mr & Mrs Fox 🦊
#酒精路跑

Must try✨
Fresh and fruity 🍓🍋

Really suits people who like sweet cocktails while the taste of alcohol remains ☺️ highly recommended!

Other dishes🍴
(from the Bar Bites & Plates Menu)
PASTRAMI TACO (3pcs) $88
Served w/ sauerkraut. Not a lot of rests offer pastrami tacos as it is quite different from the typical Mexican flavour.

DEEP FRIED ONION RINGS (V) $78
Mayonnaise was creamy but the taste was quite light.
Tacos
Tacos
Lychee Prosecco
2022-06-13
Lychee Prosecco
  • Lychee  Prosecco
2022-06-08 900 瀏覽
Weekend Brunch, 去咗平時好少去鰂魚涌,放假嘅商業區, 人流不算多chill~walk in, 去咗2樓, 得4-5枱客因為2樓好似有min charge!?地下嗰層就坐滿左人Brunch Menuaround$300頭一位都算小貴, 但環境非常好看🥂 Beverage 🫒Appetizer按人頭份量上, for sharing🥖熱辣辣少少脆🍄菠菜芝士焗菇wow冇得輸🥯Egg Benedictstarter全部都好好食已經小飽咗🤰🏻🍽Main🥩Black Angus Rib Eye煎得好靚, 肉質都算鬆軟配菜可以多啲🐟Grilled Salmon個醬汁不得了, 好多蔬菜, 感覺so fresh三文魚好juicy, 食起上嚟一啲都唔乾賣相非常色彩繽紛推薦🍨Dessert🍰cheesecake都幾爆cheese味食到呢度已經好飽🧇Homemade Waffle呢個你都嚇親, 份量勁多waffle好脆, 個朱古力醬都唔太甜但真係食唔晒, 打包左返屋企💨
Weekend Brunch, 去咗平時好少去鰂魚涌,
放假嘅商業區, 人流不算多chill~
walk in, 去咗2樓, 得4-5枱客
因為2樓好似有min charge!?
地下嗰層就坐滿左人

Brunch Menu

around$300頭一位
都算小貴, 但環境非常好看

🥂 Beverage

🫒Appetizer
按人頭份量上, for sharing

🥖熱辣辣少少脆

🍄菠菜芝士焗菇
wow冇得輸

🥯Egg Benedict
starter全部都好好食
已經小飽咗🤰🏻

🍽Main

🥩Black Angus Rib Eye
煎得好靚, 肉質都算鬆軟
配菜可以多啲

🐟Grilled Salmon
個醬汁不得了, 好多蔬菜, 感覺so fresh
三文魚好juicy, 食起上嚟一啲都唔乾
賣相非常色彩繽紛

推薦

🍨Dessert

🍰cheesecake
都幾爆cheese味
食到呢度已經好飽

🧇Homemade Waffle
呢個你都嚇親, 份量勁多
waffle好脆, 個朱古力醬都唔太甜
但真係食唔晒, 打包左返屋企💨
2022-05-25 983 瀏覽
六年沒來 11:30入座叫左個combo set 幾抵食可以選leek soup or baby octopus saladMain 有魚同豬 揀左個pork belly 整得好好食 脂肪同肉均勻 豬皮脆 另外伴菜有椰菜花及栗子碎再有蜜糖味焦糖布甸就甜左啲全個set $188
六年沒來 11:30入座叫左個combo set 幾抵食

再有蜜糖味焦糖布甸就甜左啲

全個set $188
2022-05-25
2022-05-15 1066 瀏覽
有兩層嘅空間,樓上可以預約做私人活動樓下嗰層嘅風格同上面有好大分別朋友今次正正就係包左場,上面嗰層嘅打卡位、露台位置等等絕對係呢間餐廳最靚打卡嘅位置!.本身對食物冇大太大期待,點知好有驚喜除咗份量超出預期,無論係前菜、主食甚至係甜品都係超乎呢個價錢.▪️Brunch $288+其實單單係前菜已經係食到飽飽地,有菇、鬆餅同撻。主菜叫左牛同魚,rib eye 煎得岩岩好,蒜容汁既配搭又幾唔錯! 三文魚好軟熟,入口即融!
有兩層嘅空間,樓上可以預約做私人活動
樓下嗰層嘅風格同上面有好大分別
本身對食物冇大太大期待,點知好有驚喜
.▪️Brunch $288+
其實單單係前菜已經係食到飽飽地,有菇、鬆餅同撻。
主菜叫左牛同魚,
🦊夫婦餐廳🍴開業多年,今日第一次有機會試。-假日brunch set($298pp)麵包🥯好軟熟,夠熱,好似好基本,但唔係間間做到。🔺Appetizers🔺Egg Benedict 🍳呢個最矜貴係煙三文魚上面竟然有一小撮魚子醬😱😱😱我唔識分靚唔靚,但覺得好鮮味,細細粒卻藏着整個海洋🌊Portobello mushrooms 🍄 大啡菇上面充滿菠菜同芝士,調味輕身,唔會太鹹,又帶到菇嘅香同濕潤,抵死嘅係兩款前菜都好大份,好似唔想你食主菜咁😂🔸Mains🔸280g black angus rib eye(+88)🥩肉燒得剛好,肉味就分唔到,因為太咸。點解對個牛肉咁冇信心?絕對唔係垃圾牛排,點解要用咁重手嘅調味料?浪費、可惜🫣Char-grilled salmon三文魚燒得恰到好處,幾嫩滑但唔算外脆內軟,配菜有粒薯球,仲有好多菜蓉 墊底超甜粟米🌽粒甜椒🫑泥,少少辣,幾惹味,驚喜過嚿魚。甜品係巴斯克蛋糕🍰同咖啡杏仁朱古力mousse 🧁 cake。前者無乜特別,後者朱古力🍫夠濃,甘苦味出,幾啱心水。總結食物未必最出色,但服務同環境都係一流,侍應招呼恰到好處不擾人,表現識相,令人感覺舒服,户外環
🦊夫婦餐廳🍴開業多年,今日第一次有機會試。
假日brunch set($298pp)
麵包🥯好軟熟,夠熱,好似好基本,但唔係間間做到。

🔺Appetizers🔺

280g black angus rib eye

Char-grilled salmon
Char-grilled salmon

巴斯克蛋糕

總結食物未必最出色,但服務同環境都係一流,侍應招呼恰到好處不擾人,表現識相,令人感覺舒服,户外環境幾清幽恬靜,不知不覺食足兩個鐘😊😊

Egg Benedict
Portobello mushrooms
2022-02-20 2416 瀏覽
自從轉左去鰂魚涌返工後,就留意左呢間兩層高嘅西式餐廳好耐。適逢又係我嘅生日,一於叫我嘅好閨蜜帶我去呢一間餐廳食生日午餐。成間餐廳職員都係用英語作溝通, 原來網上訂檯,只會安排到第二層樓去食lunch set。上到餐廳的2/F, 就見到餐廳的吉祥物-狼,然後就被安排去玻璃窗口位置坐下。Tomato Barley Risotto呢道菜式用了羊芝士、新鮮蕃茄、新鮮香蒜、紅胡椒汁去制作。廚師巧妙地使用新鮮蕃茄,除去裏面嘅蕃茄餡,再盛載返主菜的Risotto。用整個蕃茄整成一個寶箱。 睇得又食得。再用紅紅嘅蕃茄醬去伴碟,賣相尤如一幅藝術品👍🏻Risotto每一粒飯,都充滿着濃郁的羊芝士、香蒜同蕃茄胡椒味。超滿足!Roasted free range chicken 材料使用香港好少見的苦苣菜、另外再以新鮮蘑菇去制作清新的磨菇醬,當然還有主角走地雞。 估唔到利用烤焗嘅方法,都可以保持住走地雞肉質滑溜,非常考功夫。還烤到外皮金黃色兼脆中帶軟,未食已比色澤吸引著。純天然、無添加的走地雞再配上清新的蘑菇汁,完全將雞嘅味道發揮到淋漓盡致。 完全啱晒我哋追求健康、苗條嘅女士享用。 很喜歡廚師還加添磨菇粒伴碟

Roasted free range chicken

純天然、無添加的走地雞再配上清新的蘑菇汁,完全將雞嘅味道發揮到淋漓盡致。 完全啱晒我哋追求健康、苗條嘅女士享用。 很喜歡廚師還加添磨菇粒伴碟。
Roasted free range chicken

由於今日係我嘅生日,朋友專登order了兩件餐廳自家製的蛋糕給我。 餐廳亦都喺蛋糕上面寫咗祝慶字句,還幫我點左支蠟燭,可以比我許個生日願望,非常好嘅服務!

Red Velvet Chiffon cake
新鮮紅桑子再配上芝士蛋糕,淡淡的芝士味,香港人比較易入口,飯後再食亦唔會覺得好濟。

Banana Tartlet
香蕉蛋糕再加上rum cream 同toffee sauce 非常特別嘅組合, 估唔到咁Perfect match. 好鍾意佢蛋糕的香蕉味道。 由於今日係我嘅生日,朋友專登order了一件餐廳自家製的朱古力蛋糕給我。 餐廳亦都喺蛋糕上面寫咗祝慶字句,還幫我點左支蠟燭,可以比我許個生日願望,非常好嘅服務!
2022-02-20
生日
2021-12-29 1190 瀏覽
Look at this crazy aesthetic lobster riceeeeeeee though the rice is a bit too soft for my liking, I can appreciate a visually aesthetic dish any day.For starters, we had the octopus, bone marrow and steak tartare as well as a huge portion of foie gras parfait. Still can't believe that the two of us finished off the whole plate of rice!Loving the new decor and the plants, it's a very nice place to chill out for some drinks and for happy hour, especially if you work in the area.

2021-12-11 1199 瀏覽
這天要探在太古坊工作的朋友,大家相約在附近的餐廳小酌一倍,這間是我很久以前就想來的地方,happy hour來原來氣氛也不錯。場內環境寬敞,樓頂非常高,配上中間很有格調的吧檯和黃澄澄的燈光,甚有異國風味。我和朋友分別叫了酒吧常見的Gin & Tonic 和Old Fashioned, 這杯Gin 也未免太大杯了吧😂 味道來說算是及格,份量絕對實惠。至於我的old fashioned 賣相精美,主要的基酒是whiskey和brandy 所以讓冰磚慢慢融慢慢喝酒最適合,糖漿不會太多,輕輕的果香令酒的餘韻更持久。這裡的小食價錢不便宜,勝在環境舒適氣氛好,晚上都有不少人來訪,大家記得訂位。

Gin & Tonic

2021-12-08 909 瀏覽
很好,味道、環境、服務都很不錯。沒有吃午餐,但是門口的外國人員工禮貌告知,只有happy hour了,點了些小吃,還是這個芝士拼盤最好,份量比想像中大得多,抵食。 環境很好很適合拍照打卡。
很好,味道、環境、服務都很不錯。

2021-11-07
2021-12-02 857 瀏覽
位於太古城既呢一間餐廳都算係呢頭附近做野既人既飯堂☺️價錢唔係最平但就非常適合放左工同同事過黎食個Dinner放鬆一下🍺👍🏻今日約左朋友黎食個快lunch然後係到影下相上面呢道菜式紅色既係西瓜黎非常特別👍🏻👍🏻野食物精緻 重點係味道都很不錯而且呢邊環境都唔錯夜晚黎都感覺幾好感覺似喺外國既餐廳👍🏻呢間餐廳好得意既係最頂樓有個隱藏位置要推開個書櫃先入到去既日頭好適合黎影相📸️同朋友傾下計
位於太古城既呢一間餐廳

呢間餐廳好得意既係最頂樓有個隱藏位置
要推開個書櫃先入到去既
日頭好適合黎影相📸️同朋友傾下計
2021-11-25 675 瀏覽
Asked for tissues/a wrap for the face mask, plus a glass of hot waterNeither one was served throughout the whole lunch..Definitely not a place worthy to goAlso low cp value for the food...cant even fill your stomachLots of restros have nicer views n much better service quality n value for money
  • Salmon
2021-11-21 756 瀏覽
lunch黎到到太古坊附近呢間兩層高既西餐廳 餐廳門口已經有種high class既感覺🤣入到去環境氣氛都好chill 比熱帶植物包圍住食飯😂樓底又高同好多外國人食 最岩happy Friday😆Hanger Steak ($258)其實都唔係好識分佢係咩部位🙈不過好似比平時牛扒嫩滑😆牛味唔算好重🤔Fish & Chips ($188)呢個十分麻麻地🥲啲魚偏鹹個皮有小小overcook 但n多薯條😂食極都有😂Mushroom Risotto ($218)超級Juicy有滿滿黑松露既risotto口感豐富💥不過好彩5個人share唔係就會好漏🤔Mashed Potato ($68)都幾滑身但係唔夠牛油唔夠罪惡🙈Overall 無覺得特別好食而且lunch價錢偏貴🤔好偶爾一次就算😂為食指數: 2.9/5性價比指數: 2.8/5推介指數: 2.8/5

Hanger Steak ($258)

Fish & Chips ($188)

Mushroom Risotto ($218)

Mashed Potato ($68)
都幾滑身但係唔夠牛油唔夠罪惡🙈

為食指數: 2.9/5
性價比指數: 2.8/5
推介指數: 2.8/5

2021-11-11
2021-11-12 670 瀏覽
MR & MRS FOX係由知名室內設計師事務所SKYnoa主理... 一踏入餐廳已經俾呢度結合藝術同大自然嘅氣息吸引住... 既有本港及國際藝術家嘅一系列作品🖼... 又有好多綠色植物柔化空間🌿... 好有遠離繁嚣嘅感覺!MR & MRS FOX位於East Residences服務式住宅底層... 佔地3層... 底層有室內吧檯及室外露天花園... 可以同朋友chill吓、輕鬆吓! 🍻 一樓充滿浪漫氣氛... 我發覺唔少情侶都嚟呢度晚餐呢!💞 二樓有個好寫意好藝術氣息📚嘅corner... 仲有大間嘅私人用餐室!🍝MR & MRS FOX嘅餐飲水平相當高... 尋晚每一道菜式都充滿驚喜😍... 口感耳目一新!👍晚餐點咗前菜:👉Foie Grad de Canard (鵝肝醬配鮮無花果及雜莓果醬)👉Steak Tartare with Bone Marrow(草飼生牛肉他他配牛骨髓... 牛骨烤至焦香... 伴低温鵪鶉蛋香草沙律... 好惹味好濃郁... 呢款菜式仲係大廚推介㖭!)👉Char-Grilled Octopus(呢款前菜真係令我讚不絕口... 烤過嘅八爪魚鬚有嚼勁但一d

晚餐點咗
前菜:
👉Foie Grad de Canard
(鵝肝醬配鮮無花果及雜莓果醬)
👉Char-Grilled Octopus
(呢款前菜真係令我讚不絕口... 烤過嘅八爪魚鬚有嚼勁但一d都唔韌... 回味無窮呀!)
主菜:
👉原隻波士頓龍蝦西班牙海鮮飯🦞
(大大隻啖啖肉... 鮮味十足... 而且份量好夠... 可以同家人、好友分享!😋)
甜品:
👉招牌焗火焰雪山伴花生香蕉雪糕
(必點甜品... 淋咗冧酒燃起火焰... 非常吸睛👀... 一流視覺效果! 內層係花生香蕉雪糕... 底層係朱古力脆餅底... 非常完美嘅配搭!)
  • Baked  Alaska
  • Baked Alaska
餐廳佔地三層,地面係酒吧區,一樓同二樓係晚餐區,地方寬敞加上落地大玻璃,感覺開揚室內環境以木材傢俬擺設為主,加上昏暗的燈光,營造出一股英倫懷舊風味餐廳屢獲殊榮的牛扒均為自家度身定製的熟成房 (aging room) 中風乾熟成,絕對值得一試食品方面 :340g Black Angus Rib-eyes : Medium Rare 火候煮得剛剛好,牛肉味濃,肉質香滑

食品方面 :