2022-07-18 56 瀏覽
今日係weekend嚟到灣仔食晏,呢間西餐廳岀晒名食海鮮,但其實佢哋都有brunch menu㗎。Brunch set 價錢一律$128,包餐茶,都幾掋食。蟹肉卡邦尼扁意粉 - 估唔到個意粉有咁多蟹肉,加上豐富嘅煙肉同芝士,伴上煙韌嘅意粉同creamy幼滑卡邦尼亞汁,真係好好味,值得叫!意大利Benedict egg - 個English muffin 焗都好鬆脆,上面放上有菠菜、蘑菇、parma ham、流心水煮蛋,個味真係勁夾,仲有沙律做伴碟添~個餐就包餐茶,如果加錢仲可以要是日餐湯、甜品或特飲。我就叫咗杯Cappuccino (+$20)

Brunch set 價錢一律$128,包餐茶,都幾掋食。

今次我地終於試左成日去灣仔經過都想試下食既Mr. Crab🦀餐廳既裝潢設計係模仿船艙,有種去左海底用餐既感覺🤣今次我地叫左二人套餐 $768(自選三款seafood combo + 1 appetiser + 1 pasta/risotto + 2 house wine)-🦑Seafood Combo (自選3種海鮮) 呢間餐廳既signature dish都幾多選擇,由普通既蝦🦐至蜆🐚,到需要加錢既龍蝦🦞同蟹腳🦀都有得揀,仲有三種sauce可以揀。我地就叫左小龍蝦、八爪魚仔🐙同藍青口,配上lemon drill cream sauce酸酸地,幾開胃。另外會有薯仔粟米同腸仔,海鮮整體都新鮮,幾唔錯🤤-🦀Louisiana Crab Cake Poppers (+$10) 路易斯安那爆谷蟹餅Appetizer我地揀左crab cake poppers,形狀同平時食既crab cake唔同,有d似croquettes,蟹肉同蟹味都好足,鍾意食蟹既W小姐非常喜歡👍🏼-🍝Shrimp and Mushroom Black Truffle Fettuccine黑松露海蝦忌廉汁闊條麵Pasta口感

今次我地叫左二人套餐 $768
🦑Seafood Combo (自選3種海鮮)
Seafood  Combo

黑松露海蝦忌廉汁闊條麵

Pasta口感al dente,唔會太淋有咬口,加上creamy既黑松露汁同鮮海蝦,好滿足😋
🥂House Wine x 2 (White)
House  wine

Seafood  Combo
House  wine
2022-07-17 52 瀏覽
經過灣仔,見到一間很特別煮海鮮方法的餐廳,是shake shake海鮮包。便入去試下。原來是將海鮮放入包內,加調味料搖勻。有十幾種海鮮可選,我要了鮮蝦,龍蝦仔和 翡翠螺, 加入檸檬黑椒汁調味料。海鮮包內還配有薯仔和腸仔,海鮮鮮甜,加埋配料相當惹味!餐廳比埋圍裙和膠手套,可以用手來拆肉食,相當盡興!另再點了水牛城雞翼和蟹肉蟹膏意大利飯!雞翼味道濃郁,意大利飯有蟹膏,所以十分鮮甜!再加埋杯白酒。完美!-shake shake海鮮包(檸檬黑椒汁) (鮮蝦,龍蝦仔, 翡翠螺)-水牛城雞翼 -蟹膏蟹肉意大利飯-白酒

-shake shake海鮮包(檸檬黑椒汁)
(鮮蝦,龍蝦仔, 翡翠螺)
-水牛城雞翼
-蟹膏蟹肉意大利飯
-白酒
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:Mʀ.ᴄʀᴀʙ係人氣爆燈的ᴛʜᴇ ᴄᴀᴘᴛᴀɪɴ's ʜᴏᴜsᴇ既姊妹店装修以海船為主題,樓高兩層空間感十足,更有多個卡位,坐得舒服ᴅ.◈ 二人餐 $⁷⁶⁸黎得ᴍʀ. Cʀᴀʙ當然係必食佢地既sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ新奥爾良 sʜᴀᴋᴇ sʜᴀᴋᴇ「海鮮袋」啦兩個人食可以揀呢SET 二人ᴄᴏᴍʙᴏ有齊sʜᴀᴋᴇ sʜᴀᴋᴇ海鮮,ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ,ᴘᴀsᴛᴀ/ʀɪsᴏɪᴛᴏWɪᴛʜ ² ɢʟᴀss ʜᴏᴜsᴇ ᴡɪɴᴇ添.◈ sʜᴀᴋᴇ sʜᴀᴋᴇ海鮮九款吾使加錢既ɪᴛᴇᴍs中,可以揀三款而sᴀᴜsᴇ方面,推薦ᴍʀ ᴄʀᴀʙ ᴄᴀᴊᴜɴ sᴀᴜᴄᴇ以蒜蓉為主,香辣中帶點甜更能穾出海鮮鮮味海蝦:肉質彈牙,入口鮮嫩小龍蝦:蝦皮易剝,口感紮實又吸到醬汁海蜆:入口嫩滑而無沙仲有香腸,栗米,薯仔架!.◈ 脆炸雞翼-蒜香蜜糖汁雞翼外層炸至金黃香脆再塗上一層蒜香蜜糖汁味道甜甜帶點蒜香.◈ 蟹肉卡邦尼扁意粉扁意粉沾滿上醬汁食落好ᴄʀᴇᴀᴍʏ 仲有不少火腿肉,菇片,蟹肉增添豐富感.◈ ʜᴏᴜsᴇ ᴡɪɴᴇ 每人一杯ʜᴏᴜsᴇ ᴡɪɴᴇ如不想飲酒可免費轉成汽水
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
Mʀ.ᴄʀᴀʙ係人氣爆燈的
ᴛʜᴇ ᴄᴀᴘᴛᴀɪɴ's ʜᴏᴜsᴇ既姊妹店
装修以海船為主題,樓高兩層
空間感十足,更有多個卡位,坐得舒服ᴅ

◈ 二人餐 $⁷⁶⁸
黎得ᴍʀ. Cʀᴀʙ當然係必食佢地既sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ
新奥爾良 sʜᴀᴋᴇ sʜᴀᴋᴇ「海鮮袋」啦
兩個人食可以揀呢SET 二人ᴄᴏᴍʙᴏ
Wɪᴛʜ ² ɢʟᴀss ʜᴏᴜsᴇ ᴡɪɴᴇ添

◈ sʜᴀᴋᴇ sʜᴀᴋᴇ海鮮
九款吾使加錢既ɪᴛᴇᴍs中,可以揀三款
以蒜蓉為主,香辣中帶點甜
更能穾出海鮮鮮味
海蝦:肉質彈牙,入口鮮嫩
小龍蝦:蝦皮易剝,口感紮實又吸到醬汁
海蜆:入口嫩滑而無沙
仲有香腸,栗米,薯仔架!

◈ 脆炸雞翼-蒜香蜜糖汁
雞翼外層炸至金黃香脆
再塗上一層蒜香蜜糖汁
味道甜甜帶點蒜香

◈ 蟹肉卡邦尼扁意粉
扁意粉沾滿上醬汁
食落好ᴄʀᴇᴀᴍʏ
仲有不少火腿肉,菇片,蟹肉
增添豐富感

◈ ʜᴏᴜsᴇ ᴡɪɴᴇ
每人一杯ʜᴏᴜsᴇ ᴡɪɴᴇ
如不想飲酒
可免費轉成汽水
2022-07-16 1297 瀏覽
🍽 Set For Two💰 HK$768 (dinner, 10% service charge)Second time visiting 🦀Mr. Crab by The Captain's House and this time we came here for dinner! It is just right next to Lee Tung Street in Wan Chai. Their decoration is really outstanding! Feels like we are on a boat😂 Their most famous dish is seafood combo. This is one of the MUST order dishes when you visit this restaurant!We ordered a dinner set for 2pax. Including Seafood Combo (choose three kind of seafood), one Appetizer and one Pasta/Risotto
🍽 Set For Two

We ordered a dinner set for 2pax. Including Seafood Combo (choose three kind of seafood), one Appetizer and one Pasta/Risotto. This set also included two glasses of sparkling wine/white wine/red wine.🍷🥂

🔸Seafood Combo
We picked prawns, mussels and crawfish with Mr Crab Cajun Sauce (spicy). 🌶️The waiter brought a seafood bag and shake shake shake in front of us! Apart from seafood, it included corn, potato and sausage. All of the food had absorbed the spicy sauce.

🔸Deep Fried Chicken Wing - BBQ Sauce
We always pick chicken wing as our appetizer. It had 5pcs in total and the skin of the chicken wing was crispy. Loved the sauce!

🔸Crab Paste & Crab Meat Risotto
This dish was surprisingly good! The sauce was made with pumpkin and crab meat. Creamy risotto!🎃
  • Seafood  Combo
  • 蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯
2022-07-14 54 瀏覽
可愛嘅蟹做icon🦀之前響尖沙咀食過captain House,今次去咗灣仔呢間crab by captain house🥸呢到分開兩層,一入去酒吧式嘅音樂🥳心情好舒暢🤩員工態度都好好,非常欣勤,上去見到大魚缸,都係蟹😎專業蟹控🤣我地永遠都係懶得諗,叫左二人餐算🤣仲有白酒送,呢排做左嗜酒的女人🤓🍴 海鮮拼盤🍴我地叫左Manila Clam, Mussel同squid 配Mr. Crab Cajun sauce. 少辣。最欣賞佢個Manila Clam,好厚肉😚個汁都好惹味,少辣都夠辣👍🏻不過油比較多,餐廳配埋厚身手套,好方便🤩🍴水牛汁脆炸雞翼🍴我地揀左雞翼做頭盤,雞翼大隻,厚肉,冇雪味,水牛汁都夠,加上炸唔會好厚粉,高質之選😍想下次試下個devil spicy 🌶 🍴 黑松露海蝦忌廉汁寬條麵🍴海蝦都算多,黑松露配忌廉汁,好creamy, 成個麵好多汁,我覺得有點漏,兩個人share 剛剛好🙂我覺得captain house 本身都好食,但呢間更勝一籌🥳推介👍🏻👍🏻👍🏻

🍴 海鮮拼盤🍴

🍴水牛汁脆炸雞翼🍴

🍴 黑松露海蝦忌廉汁寬條麵🍴

2022-07-12 47 瀏覽
第二次嚟呢度食嘢啦😆好鍾意佢哋嘅海鮮汁,呢度絕對係我其中一間愛店✨💜今次食咗二人餐,仲抵食! 有海鮮、有主菜、小食,仲有嘢飲~ $768❁ Seafood combo都係每一堂都會叫嘅海鮮🦞🐟🐙🦐十多種海鮮入面揀3款做海鮮袋😚今次揀左海蝦、翡翠螺、小墨魚仔。個海鮮袋配有粟米、薯仔同腸仔😆配料豐富。醬汁方面揀左cajun garlic sauce,上次食完返唔到轉頭。感覺今次三種海鮮都好大件,海蝦份量勁多有10隻,小墨魚一啲都唔細,爽口。翡翠螺亦都比想像中大件,咬落去彈牙鮮甜。❁ Louisiana Crab Cake 蟹餅整得靚,入面真材實料,純正一絲絲嘅蟹肉,一啲雪味都無,配上千島醬💜🦀❁ 黑松露海蝦忌廉汁闊條麵🍝非常推介✨✨✨黑松露味道香濃,與忌廉汁混和後食到停唔到。海蝦有大約五隻🦐咬落去爽口。今次終於唔使自己剝殼🤣闊條麵軟硬度適中,有咬口。好可惜係太多嘢食,好飽,食淨咗少少麵。❁ Violet Ash $78

❁ Seafood combo

❁ Louisiana Crab Cake

❁ 黑松露海蝦忌廉汁闊條麵🍝

❁ Violet Ash $78

• Seafood  Combo
  • 路易斯安那特色蟹餅
  • 黑松露海蝦忌廉汁寬條麵
2022-07-11 45 瀏覽
雖然我係一個唔食海鮮嘅人 但係奇怪地我係非常鍾意食蝦蟹😙呢間mr crab by the captain house 一直bookmarked 左好耐 但次次都冇機會去食 前兩日終於迫男朋友陪我去食🤭佢原本麻麻哋蝦蟹 但係佢食完都話好食 值得試!!🤣------------------------------Set for Two HKD$768Seafoo combo (Choose 3 from 12)Mine: Prawn 🦐 Baby octopus 🐙 Squid 🦑 Appetiser:Louisiana crab cake poppers 🦀 Pasta:Crab meat linguine carbonara Drinks:Sparkling wine🍷 (Prosecco)------------------------------揀seafood combo個度 非常多選擇 total有成12款seafood🐙🦀🦐🦑本身其實我想揀蟹🦀嘅 但基於懶得mok殼所以都係揀咗其他🤫雖然我嫌麻煩 但係呢度好細心會俾晒手套同濕紙巾 怕我哋整污糟隻手~呢點真係抵讚!!🤣Sauce
雖然我係一個唔食海鮮嘅人 但係奇怪地我係非常鍾意食蝦蟹😙
佢原本麻麻哋蝦蟹 但係佢食完都話好食 值得試!!🤣
Set for Two
HKD$768
Seafoo combo
(Choose 3 from 12)
Mine: Prawn 🦐
Baby octopus 🐙
Squid 🦑

Appetiser:
Louisiana crab cake poppers 🦀

Pasta:
Crab meat linguine carbonara

Drinks:
Sparkling wine🍷 (Prosecco)
本身其實我想揀蟹🦀嘅 但基於懶得mok殼所以都係揀咗其他🤫
Sauce: total有三款 但係因為我有選擇困難症所以就揀咗mix and match(即係三款合埋一齊 我覺得呢個choice 都幾好 啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人!)🤭
Crab cake 真係啖啖蟹肉 勁足料!雖然要加錢但係我都覺得好值得!!!🫶🏻
成餐飯來講份量唔算多 但係偏偏我同男朋友食完都覺得好飽~

雖然價錢唔算平 但係其實出邊普遍食海鮮價錢都差唔多而且呢間味道的確唔錯 建議大家可以試吓!
Revisit: yessss 😎
  • 蟹肉卡邦尼扁意粉
  • Crab  Cake
2022-07-10 42 瀏覽
晏晝去咗「Mr. Crab by The Captain's House」食Brunch☀️.傳統班尼迪克蛋🍽賣相好吸引😍英式鬆餅放上煙肉、蘑菇🍄菠菜🥦再加上水波蛋和荷蘭汁🥚水波蛋一切開就見到流心🔪加上鬆軟帶脆嘅鬆餅,以及唔同配料😉好滿足🤤仲有用咗三色椒🫑芝士、粟米🌽牛油果🥑羅馬生菜🥬洋蔥嘅沙律作為配菜🥗整體唔錯.蟹肉卡邦尼扁意粉🍝呢款意粉材料為蟹肉🦀洋蔥🧅煙肉🥓芝士🧀鮮甜蟹肉加上2款煙肉😬令到意粉更豐富😋而且每條扁意粉都掛滿忌廉汁👍🏻所以食落好creamy😗.熱檸檬茶🍋🫖.熱咖啡☕️
熱檸檬茶🍋🫖
熱咖啡☕️
  • 蟹肉卡邦尼扁意粉
  • 蟹肉卡邦尼意粉
  • 傳統班尼迪克蛋
2022-07-09 49 瀏覽
和朋友補食生日飯, 選了比較特別的吃海鮮餐廳, 在灣仔港鐵站附近, 位置方便, 餐廳環境不錯, 我們坐卡位, 位置足夠而且夠舒適。我們選了二人套餐$768先來招牌seafood combo, 選三款海鮮, 我們選了海蝦、海蜆、小墨魚仔, 海蝦size幾大隻, 凍凍地夠爽口亦鮮甜, 頗新鮮, 海蜆對比馬尼拉蜆是較大隻, 上來時很多已脫殼, 它比較厚身, 沾了醬汁帶出鮮味, 汁料是lemon drill cream sauce不會太creamy, 幾清新不膩, 小墨魚仔細細隻又柔軟。另外還有香腸、粟米、薯仔, 多變又豐富, 最喜歡粟米和薯仔, 鮮甜又和醬汁好夾。法式煮青口 朋友喜歡吃青口, 就加$30選這小食, 結果十分值得, 白酒牛油汁甜甜酸酸, 很能引起胃口, 青口有鮮味又沒有煮得太煮, 軟嫩juicy令人吃不停。蟹肉卡邦尼扁意粉最後是飽肚的蟹肉卡邦尼扁意粉, 蟹肉已拆絲融入意粉中, 意粉軟硬適中感覺正宗, 醬汁濃郁惹味好香。二人餐還包了紅酒/白酒/汽酒, 有酒配佳餚感覺氣氛更好, 如果有個小甜品就更完美了。

我們選了二人套餐$768

法式煮青口

蟹肉卡邦尼扁意粉

2022-07-07 32 瀏覽
之前已經嚟食過一次,今次再食依然保持水準啊😌今次嗌咗一份晚市二人套餐,價錢係$768~包括咗Seafood Combo、前菜、主菜同house wine兩杯🥂🔖Seafood Combo餐廳最signature嘅菜式係海鮮shake shake袋~可以揀三款海鮮㗎!今次就揀咗海蝦、海蜆同藍青口😆而醬汁就選擇咗Lemon Pepper Sauce🍋呢個醬汁帶有少少酸味,同時有啲辛香味,整體可以更加突出海鮮嘅鮮味啊🤭入面除咗有海鮮之外,入面仲有薯仔、粟米同腸仔添㗎!💫推薦指數: 8.5/10🔖蟹肉蟹膏南瓜意大利飯蟹控必試🦀每一啖都食到好香嘅蟹膏味,再配埋微甜嘅南瓜蓉,超正啊😍口感creamy,而且飯粒軟硬度仲啱啱好添🫶🏻💫推薦指數: 9/10🔖路易斯安那爆谷蟹餅💰+$10 (套餐加配價)每一件蟹餅入邊嘅充滿着蟹肉絲🤩所以食落去第一下感覺係好有驚喜😋外層脆脆哋,而入面都幾鮮美,配上蛋黃醬,味道非常唔錯😌💫推薦指數: 9/10

🔖Seafood Combo
💫推薦指數: 8.5/10

🔖蟹肉蟹膏南瓜意大利飯
💫推薦指數: 9/10

🔖路易斯安那爆谷蟹餅
💰+$10 (套餐加配價)
💫推薦指數: 9/10

2022-07-07 49 瀏覽
其實灣仔都好多好嘢食,平時喺附近返工都係食下牛肉麵或者越南河粉,今次特登同同事嚟食西餐。入到去之後呢要上一層,午市都幾多人,入去仲見到新鮮嘅龍蝦🦞 我哋嗌左一個lunch set仲有每人加$38有餐湯同埋沙律南瓜湯配鬆軟嘅包、仲有沙律竟然有好似雪糕大細嘅薯仔,都幾有驚喜。我哋嗌咗一個流心芝士牛肉漢堡💕牛肉大個麥當勞嗰啲🤣厚身,流心芝士嘅質感有少少似千島醬,上面擺咗塊乾嘅煙肉。 配合薯條仲有一個好得意嘅醬,入面有蝦乾青瓜絲沙律醬等等,係健康嘅漢堡餐。蟹肉蟹膏南瓜燴飯💕個樣唔算話好靚,但食落去好味,蟹肉好多,蟹味濃,同南瓜好夾,呢個飯係真係幾有心思!☺️ 下次會再叫呢個環境方面,入面好有希臘或者係海上嘅特色,啲裝飾約靚, 喺樓梯可以影相打卡☺️

我哋嗌左一個lunch set
仲有每人加$38有餐湯同埋沙律

我哋嗌咗一個
流心芝士牛肉漢堡💕

蟹肉蟹膏南瓜燴飯💕

2022-07-06 1357 瀏覽
💖 Mr. Crab by The Captain's House (灣仔)✨灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️睇個標題係咪好吸引呢🤣其實我今日要介紹嘅呢一間餐廳並唔係一架船而係佢內部裝修設計就好似一格船內嘅環境一樣😆呢個嘅特色都係食海鮮😳不過今日我就嚟試吓佢個午餐先🤭下次再食shakeshake袋🤫佢哋嘅午市套餐已經包咗沙律餐湯同埋嘢飲🥳沙律🥗每一午市套餐都已經包咗沙律同埋餐湯🥳。沙律薯蓉雜菜沙律🥔,點解我會嗌佢做薯蓉仔係因為佢又有啲薯仔粒但係大部份都係薯蓉,多重口感😳我覺得佢哋喺薯蓉入邊都加咗啲香料,味道幾新鮮。餐湯🍲而餐湯就係我最鍾意嘅南瓜湯,綿綿嘅南瓜🎃再配埋佢哋特製嘅蒜蓉包真係好開胃,佢哋嘅蒜蓉包仲落咗其他香料味道更加突出😝香煎紐西蘭西冷配黑椒燒汁🥩 $168我叫左Medium Rare,切開仲係粉粉嫩嫩,容易咬開,冇太夠筯位😌,食落去有浸炭燒嘅味道,去買佢哋自家特製嘅黑椒燒汁,簡直就係Perfect match😍。旁邊仲配咗香脆嘅薯條、燒過嘅茄子同翠玉瓜🙃成個餐都幾飽肚👍🏻份量都幾大一啲都唔細😻蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯🦀

✨灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖

佢哋嘅午市套餐已經包咗沙律餐湯同埋嘢飲🥳

沙律🥗

餐湯🍲

香煎紐西蘭西冷配黑椒燒汁🥩 $168

蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯🦀 $138

超級讚,比五粒星⭐️,佢呢個意大利飯唔會話煮到啲飯好生,剛剛好。而且每一啖都有濃郁嘅蟹膏味😋佢嘅蟹肉都幾多😚勁鮮甜。兩三下就比我清哂🤫上面仲有啲一片片嘅東西,初初仲以為係洋蔥,原來係芝士嚟㗎🤣

凍檸茶+凍奶茶🥤

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

2022-07-06
午餐
  • 蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯
2022-07-05 891 瀏覽
🌸灣仔美食🌸Mr. Crab by The Captain's House🦀灣仔利東街一帶餐廳林立,趁住周末假期,今天便相約好友到了一間位於灣仔利東街附近的精緻西餐廳-「 Mr. Crab by The Captain's House」品嚐一頓悠閑的Brunch❗餐廳鋪面寬敞,裝修精美,座位寬敞舒適❗店員十分親切殷勤有禮,店員細心為客人下單及不時收拾碗碟。我們一行2人點了以下餐點:1️⃣🌟蟹先生全日早餐 $128全日賣相精美,配料豐富,有香脆黃金薯餅、煙三文魚、香煎半熟蛋、煙肉、茄汁焗豆、香脆多士、牛油果粟米沙律、蟹餅及蘑菇等,色彩繽紛,味道清新怡人❗2️⃣🌟路易斯安那寶石 $128這是一款配有牛油果粟米沙律、香滑水煮嫩蛋及煙三文魚的蟹餅,配搭豐盛,十分滋味❗3️⃣🌟是日餐湯及甜品 跟餐+$45是日餐湯為香濃幼滑忌廉湯配香脆多士,而甜品為香甜滋味的Cappuccino芝士蛋糕,甜而𣎴漏❗️4️⃣🌟Hello Jello 跟餐+$35跟餐還可升級餐廳特色Mocktail 飲品,今次選了Hello Jello,這款飲品配有香甜雲呢拿雪糕、開胃梳打及色彩繽紛的啫喱糖,味道清新解膩,消暑一流❗️🌟為是次餐廳用膳的

我們一行2人點了以下餐點:

美味指數:⭕⭕⭕⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕️
5⭕️為滿分

總括而言,此餐廳的食物即叫即製,提供悠閑brunch,有多款特色飲品,座位寬敞,餐廳地點鄰近灣仔站,交通方便。絕對是灣仔一帶高質西餐之選❗

📍Mr. Crab by The Captain's House (灣仔):灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖
2022-07-03
5 分鐘 (堂食)
蟹先生全日早餐
路易斯安那寶石
Cappuccino  芝士蛋糕
Hello  Jello
  • Crab  Cake
2022-07-01 54 瀏覽
午餐有湯有沙律,加埋嘢飲,再加主食。人均都只係一百中下,喺灣仔嚟講非常抵食嘅午餐。而且食物質素都唔差,加上環境舒服,服務又好,值得再嚟。松露意大利飯,非常濃香,飯粒粒粒分明飽滿。軟殼蟹意粉,亦都好好食,炸得非常好,不過意粉食到最後就會覺得偏鹹。