2007-02-01 24 瀏覽
跟友人吃過晚飯後~忽然想起MOS Burger 的炸雞~大家都說炸雞好吃~所以我們倆就去買了一個B 餐~~點了照燒雞肉漢堡~~照燒汁是很香的~~但除了照燒汁外~好像沒有其他是可取的~我反而比較喜歡吃MOS Cheese Burger ~~!摩斯脆雞~不夠熱呢......友人說他上一次吃的時候是很熱的~~!!抹茶鮮奶咖啡~~上次喝不到~今次終於都試到了~~抹茶味~真的很濃~~!!可跟日本茶道的綠茶相比~可惜~喝不到咖啡味......>.<......這次有點失望~但我還是會去試她的Rice Burger 的~!!!
跟友人吃過晚飯後~
忽然想起MOS Burger 的炸雞~
大家都說炸雞好吃~
所以我們倆就去買了一個B 餐~~

點了照燒雞肉漢堡~~
照燒汁是很香的~~
但除了照燒汁外~好像沒有其他是可取的~
我反而比較喜歡吃MOS Cheese Burger ~~!
摩斯脆雞~不夠熱呢......
友人說他上一次吃的時候是很熱的~~!!
抹茶鮮奶咖啡~~
上次喝不到~今次終於都試到了~~
抹茶味~真的很濃~~!!可跟日本茶道的綠茶相比~
可惜~喝不到咖啡味......>.<......

這次有點失望~
但我還是會去試她的Rice Burger 的~!!!
2007-01-25 24 瀏覽
今日同左D同學仔來試下呢間D burger,聽講話好好吃,我叫了MOS CHEESE BURGER,但係無我想像中咁好吃,味道都幾好,至於RICE BURGER 方面,我推介有海鮮(好似炸天婦羅)那種,味道較好吃;至於薯條只是一般,雞扒不太好吃,沙律更加係唔抵;飲品方面,抺茶鮮奶有很濃的奶味,幾好飲。整體來說食物水平一般,服務就非常不錯。
2007-01-25 38 瀏覽
mos burger都食過4-5次啦,rice burger好食就眾所周知,不過次次都係apm食,第1次黎試試朗豪坊呢間,lunch黎排3個字,ok啦,預左,排到去先話海鮮珍珠堡賣晒,咁要烤牛肉珍珠堡啦,sorry,呢間無喎,烤牛肉同豚肉得amp有,帶子又要夜晚,即係得金平牛蒡珍珠堡,唉,無理由黎mos burger食普通漢堡飽呀,我不如去m記,如果唔係排左咁耐我會走的,算,照要,再加個辣味炸雞漢堡,返到公司食,同同事之前o既經驗一樣,好少汁,即係好乾,同amp差得遠,下次都係去apm先食啦!!
2007-01-22 16 瀏覽
朝早食左個唔掂既早餐因為約左朋友一齊去玩佢地未食野提意黎試下又好橫掂之前apm開舖因為太多人無試到今次近近地又唔太多人分頭行動有人去買有人搵位最後由排隊到食得都唔駛半個鐘以Sunday黎計已經十個好彩我同朋友仔試左摩西芝士渶堡配薯條檸茶($22+15)同xx牛肉渶堡配薯條薑啤($18+15)摩西芝士渶堡~渶堡肉味道唔錯,唔太油,加左多生洋蔥既肉醬,加埋芝士本來應該好漏,但有生蕃茄一齊食,一d都唔覺漏,飽身鬆軟又夠熱,真係幾好食,食完都覺得值得一試,薯條~新鮮熱辣又唔油,粗身好有咬口,但如果加番d鹽一定更正凍檸茶~無茶味唔多得,好在糖水係用果糖夠健康,而且分開上任你加幾多xx牛肉渶堡~我試左啖覺得一般,太多沙津醬,朋友仔話味道有d似將軍渶堡,佢幾like, 我都係鍾意我個mos cheese burger多d薑啤~朋友仔話溝左水,無薑味由落完order到佢拎俾你都好似唔駛五分鐘效率比apm明顯好得多
朝早食左個唔掂既早餐
今次近近地又唔太多人
分頭行動有人去買有人搵位
最後由排隊到食得都唔駛半個鐘
以Sunday黎計已經十個好彩
薯條~新鮮熱辣又唔油,粗身好有咬口,但如果加番d鹽一定更正
薑啤~朋友仔話溝左水,無薑味
由落完order到佢拎俾你都好似唔駛五分鐘
效率比apm明顯好得多
2007-01-21 7 瀏覽
1/20 6:45pm一支公去左左朗豪坊個間,排左3 個字就買到, 再等多陣就有得食叫左個海鮮珍珠堡+ 炸雞+ coke,個包咬落去熱辣辣, 又多料, 同M 記個d 冇得比, 炸雞就普通啦不過咁就收40, 感覺唔係好抵食
1/20 6:45pm

一支公去左左朗豪坊個間,
排左3 個字就買到, 再等多陣就有得食

叫左個海鮮珍珠堡+ 炸雞+ coke,
個包咬落去熱辣辣, 又多料, 同M 記
個d 冇得比, 炸雞就普通啦

不過咁就收40, 感覺唔係好抵食
2007-01-15 10 瀏覽
其實知道MOS來港已有一段時間, 但一直沒去吃過, 自己日本及台灣也沒吃過, 都幾想試, 唯有等朗豪坊的分店開幕!近日開幕了, 又剛巧經過朗豪坊, 就去吃Lunch!那裡的包的款式選擇算多, 而且再加上Rice Burger, 都有若十多款漢堡選擇!既然來得MOS, 因此我叫了一個MOS Cheese Burger套餐, 要了沙律& 蒟蒻飲品!女朋友要了個海鮮珍珠漢堡餐, 要沙律及南瓜湯!標榜即叫即做, 當然買完要等, 約十鐘左右, 我們的包送來了, 兩個賣相都很不錯, 與相片有8成似!MOS Cheese Burger的包裝紙成一袋狀, 不論怎吃, 配料也不會掉出來, 包夠熱, 在冷天時尤為重要!食味呢?一口咬下, 包夠「軟熟」,牛肉幾厚, 口感不錯, 吃得出幾香的牛肉味, 熟蕃茄很有口感, 汁多, 醬汁跟整個包的味道很「夾」, 但令我最印象深刻的有兩點, 第一是芝士遇熱溶化發出的香味, 真的很香, 另一點就是我吃起來竟有一種很清新的感覺, 絕不覺漏, 這絕對要歸功於厚切蕃茄的效果!鮮蕃茄減少了牛肉及芝士的油膩感, 整體感覺相當不錯!海鮮珍珠漢堡也很出色, 首先夠熱, 珍珠堡的飯本身

海鮮珍珠漢堡也很出色, 首先夠熱, 珍珠堡的飯本身很香軟, 而且不會吸了配了的油及汁變得很「淋」, 配料夠多之餘醬汁亦配合得很出色!很香很吸引!整體感覺亦相當出色!相信最重要在於即叫即做, 飯不會吸收過量的醬汁而變得油膩, 飯本身很有質感!

沙律就是一小盤, 菜感覺新鮮, 沒怎麼發要有枯黃的菜的現像, 女朋友要的南瓜湯幾香甜, 不會太鹹, 口感香滑!我的蒟蒻則是檸檬蜂蜜味, 用飲管飲也是第一次, 感覺是較身一點的Jelly, 口感很得意, 就像吃Jelly一般, 雖然細杯, 但幾飽肚的, 食味夠清, 適合吃罷濃味的漢堡清清口腔!

雖然每個餐要$45(因要湯及蒟蒻要加錢!加上配薯條, 炸雞及沙律價錢也不同), 但每個餐的選擇彈性很大, 想吃炸的有薯條及雞, 想清淡點的可以要沙律, 可照顧不同人仕!雖然索價較高, 但基於選擇彈性及質素, 會再光顧!(特別一提, 有一兩款漢堡/珍珠堡是要下午才有, 下次或會試試!)
2007-01-14 9 瀏覽
絡於都試了~~~!!!!!!! Exciting~~!!!!由排隊開始至拿取食物~也只需15 mins ~~很好~試了Mos Cheese Burger ~(我覺得第一次吃~應該吃最原始的burger ~)厚厚的蕃茄~加上薄薄的芝士~滿溢的肉碎茄汁~很嫩的漢堡扒~~很愛很愛~~別人經常說burger 不夠熱~但其實我覺得~麵包是不應熱吃的~(特別是餡料~)正如我們把三文治烘熱~都應只烘熱麵包的表面~而內裡的餡料應還是涼的~~(否則會出水~變得不好吃~)所以對我來說~ Mos Burger 的溫度剛好~暖暖的~就好了~~只是我們吃慣了M 記或其他快餐店的熱辣辣漢堡包罷了~(外國人是吃凍的三文治呢~)不過~各人有各種口味~~本來我點了抹茶latte 的......但服務員卻弄錯了~以為我要普通的latte ......由於我是外賣的~而且他們沒有派發收據~所以當我發現時~已經太遲了......那杯latte 一般啦~咖啡味不太重...... 服務員沒有笑容......要扣分~~!但總括而言~我還是愛Mos Burger 的~~下次將會試其他款式的burger ~~!!
由排隊開始至拿取食物~也只需15 mins ~~很好~
試了Mos Cheese Burger ~
(我覺得第一次吃~應該吃最原始的burger ~)
厚厚的蕃茄~加上薄薄的芝士~
滿溢的肉碎茄汁~很嫩的漢堡扒~~
很愛很愛~~
別人經常說burger 不夠熱~
但其實我覺得~麵包是不應熱吃的~(特別是餡料~)
所以對我來說~ Mos Burger 的溫度剛好~
暖暖的~就好了~~
不過~各人有各種口味~~

本來我點了抹茶latte 的......
服務員卻弄錯了~以為我要普通的latte ......
由於我是外賣的~而且他們沒有派發收據~
所以當我發現時~已經太遲了......
那杯latte 一般啦~咖啡味不太重......

服務員沒有笑容......要扣分~~!

但總括而言~
我還是愛Mos Burger 的~~
下次將會試其他款式的burger ~~!!
2007-01-11 7 瀏覽
上次去APM排左成個鐘,但冇食set,今之就試下去朗豪坊食啦,款式少好多,差唔多冇左一半,set都少左個配炸雞set,我要左個mos burger set A,飲薑味氣水,唔多人排隊,座位可以揀室外/室內,好鍾意咁。買完之後有人送到你度,唔洗企係度等!全部都熱辣辣送到,食個包時都係好〝論盡〞,d洋蔥流晒出黎,至愛既厚切薯條依舊咁好味,連同行友人都話正,薑味汽水都好好飲。不過真係好貴呀!平d就好喇
2007-01-11 3 瀏覽
之前係apm食過要排1個鐘, 今次朗豪坊就15分鐘左右,唔駛等咁耐! 不過款式就比apm少好多, 我地叫左照燒牛肉包餐同照燒雞包餐, 牛肉ok, 雞就麻麻!

2007-01-07 9 瀏覽
個包OK, 但加薯條汽水要$15, 超唔抵, D薯條又小又唔熱又唔脆, 應該唔會再試.
2007-01-07 13 瀏覽
尋日同朋友們去旺角唱k..唱完我suggest一齊去試下mos burger..上次男朋友個frd o係amp買左個外賣ge比我..所以我食時已經凍晒...尋日都係叫返燒汁牛肉burger..今次跟餐叫..仲有薯條同埋汽水..個burger味道o岩o岩好...好多汁...薯條比M記粗但少...同埋d位唔夠....但總括黎講唔錯...下次男朋友返黎要帶佢去呀..
2007-01-07 5 瀏覽
MOS Burger會於1月12日在朗豪坊正式開張,不過這幾天都有試業了,每天4:00pm後開。 心急關係,我3:30pm左右已經抵達現場。結果餐廳早了15分鐘開始營業,而人龍亦即時出現。我先拿了位子,龍卻因事遲到,說來都不好意思!不過店員仍然好好笑容,不會趕客,特地表揚其顧客至上精神。 龍到達後排了約20分鐘落單,再等約5分鐘店員再捧食物上檯,對比apm應該算快。我們試了摩斯芝士漢堡與海鮮珍珠堡餐,點評如下: 摩斯芝士漢堡-多汁、鬆軟、好味,個人覺得味道不輸triple o's,但只是不夠熱,大概與不封閉的包裝有關,應該要改!海鮮珍珠堡-水準是比麥當勞的飯tastics及多年前的大家樂rice burger好,配海鮮又有特色,可一試。但論味道還是正宗漢堡好吃。薯條-屬偏軟不脆型,其實都ok,但又是不夠熱,不然可更好 又,貪得意加$3餐飲轉檸檬蜂蜜蒟蒻,才發現原來勁細杯,一點不可解渴。汽水比較好。 會有下次,而下次要試炸雞。希望到時吃到熱辣辣的食物!

薯條-屬偏軟不脆型,其實都ok,但又是不夠熱,不然可更好

會有下次,而下次要試炸雞。希望到時吃到熱辣辣的食物!