2007-12-17 22 瀏覽
近期愛死MOS, 一個星期唔來就心掛掛, 食完海鮮都要哽個飽今次試吉列雞堡($18): 原來係mc香雞。吉列皮好脆, 裡面好juicy, 但係免治雞肉,無咩雞味, 亦唔覺食緊肉, 始終對加工肉麻麻; 個汁係千島醬, 好普通。晒左我個quota好唔開心ah!
2007-12-14 32 瀏覽
通過OR知道,香港好味的漢堡店,除了Triple,還有Mos,今次來朗豪坊,順便一試。新出品Saku Saku Chicken Burger,雖然不知黑醋是什麼,還是大膽叫了它。結果很理想呢,醬汁很惹味,有點酸甜,雞炸得香脆又熱辣辣,生菜都不算少,搭配比較均衡,切得碎碎又方便入口。不過就是很細件,如果只要漢堡恐怕食不飽肚。抵贊的還有lemon tea,lemon味很濃郁,熱騰騰的,喝的人很舒服。不過炸雞就差一些,外身很香,但肉質似乎老了點,同埋不是即制,不過熱和酥脆。綜合評價,連帶價錢,個人覺得喜歡mos漢堡勝過Triple一點(針對saku這款)。不過,mos burger的size實在是很小……另外,這裏可沒有Triple那麼惹味的奶昔呀!All in all,各有各好~

All in all,各有各好~
2007-12-11 3 瀏覽
睇雜誌見到朗豪坊有個白雪公主樂園去到先知原來係美麗的誤會, 應該係白雪公園先岩點都好啦, 一場來到, 就行下呢個充滿聖誕氣氛既商場再係度食埋個MOS BURGER先走人芝士MOS BURGER, 真係一分錢一分貨個包係熱的, 漢堡牛肉又厚又多汁, 真係贏麥記幾條街加上可以配搭薯條, 炸雞, 沙律, 感覺上多元化另一個牛肉米堡, 牛肉加生菜, 好似食緊吉野家甘樣可能熱潮已過, 所以無人龍出現, 去到揀完野食坐低, 之後就有人拎來, 幾好服務
睇雜誌見到朗豪坊有個白雪公主樂園
去到先知原來係美麗的誤會, 應該係白雪公園先岩
點都好啦, 一場來到, 就行下呢個充滿聖誕氣氛既商場
再係度食埋個MOS BURGER先走人

芝士MOS BURGER, 真係一分錢一分貨
個包係熱的, 漢堡牛肉又厚又多汁, 真係贏麥記幾條街
加上可以配搭薯條, 炸雞, 沙律, 感覺上多元化

另一個牛肉米堡, 牛肉加生菜, 好似食緊吉野家甘樣

可能熱潮已過, 所以無人龍出現,
去到揀完野食坐低, 之後就有人拎來, 幾好服務
2007-11-29 11 瀏覽
佢個摩斯漢堡同摩斯芝士漢堡真係好味! 連埋件雞仲有飲品都係$36到...不過佢d雞真係要即食, 唔係好硬晒!- 其他buger 專門店, 比較平!

不過佢d雞真係要即食, 唔係好硬晒!

- 其他buger 專門店, 比較平!

嗌左個辣味炸雞扒飽C餐~跟沙律+coffee個包好熱~仲有小小脆!正阿~好鍾意XDD汁酸酸地~幾開胃~吾錯!個雞塊脆而不油!不過有小小'鞋'同吾知點解一D辣味都無! 個包整體來講都吾錯~係對塊雞有小小失望~下次會揀MOS芝士漢堡試下~~跟餐既salad好新鮮+ 夠哂凍+ 份量好XD good !
嗌左個辣味炸雞扒飽C餐~跟沙律+coffee

個包好熱~仲有小小脆!正阿~好鍾意XD
D汁酸酸地~幾開胃~吾錯!
個雞塊脆而不油!不過有小小'鞋'同吾知點解一D辣味都無!
個包整體來講都吾錯~係對塊雞有小小失望~
下次會揀MOS芝士漢堡試下~~

跟餐既salad好新鮮+ 夠哂凍+ 份量好XD
good !
2007-11-23 2 瀏覽
to be honest, 呢間野o係HK 開咗咁耐,我都係第一次食,因為去親langham place 都唔會choose fast food lor~今次黎食tea,要了個照燒雞排漢堡(set a: with drink & chips)。個包好得,送埋黎o個陣仲係熱到辣口,一咬落去,個包好脆,好軟熟;塊雞排好大,好厚肉,好juicy,燒汁惹味;生菜好新鮮。D chips 都好得,比m記粗好多,所以口感都好好多囉!又唔炸到乾爭爭!食完mos 丫、freshness 丫、triple O 丫,真係完全唔想食M 記囉!質素真係差好遠!

2007-11-06 4 瀏覽
同M記比, 真係贏一大截真係好味過M記幾萬倍
同M記比, 真係贏一大截
真係好味過M記幾萬倍
2007-10-22 3 瀏覽
我覺得個新推出o既黑醋雞柳漢堡幾好味,醬料、脆雞配合剛剛好。服務ok ,之前的客人走後立即有人清潔䒷 面。不過坐得唔係幾舒服,又成日要等位。上次食o個個吉列豬扒漢堡唔得。所以都係隔一排先會再食。
2007-10-22 23 瀏覽
上次明明實牙實齒說以後再不光顧此店,說時遲那時快,才兩個多月,我又再不由自主地再次踏進朗豪坊Mos Burger分店,真的自覺很沒骨氣.一進內,看見一幅黑醋雞柳漢堡的掛牆相,我雖然知道是此店近月推介的食品,但相中的一流拍攝技巧又再次令我作了一個錯誤的決定。受到相中誘惑的情况下,到cashier order 了一個黑醋雞柳漢堡,在此不得不提的,就是他們的服務O.K.,找個位子坐下,便有職員送上你order的餐,落order時又主動問你要不要水等等.先說回我對黑醋雞柳漢堡的食後感吧!第一兩口嘗到的是濃濃的牛油香,吃多三,四口嘗到的是黑醋及燒汁味,吃了一半,濃濃的牛油香配上蔬菜及黑醋燒汁潹在包着雞柳外那脆脆的炸粉漿外層,再蓋上底層及面層烤過的麵飽,外脆內軟,還有的是那種口感咬口不是家鄉雞的香脆,也不是麥記脆雞翼的脆,更不是天婦羅的脆,吃得出外層脆漿不是普通貨式,我想應是秘方調配出來吧!此黑醋雞柳漢堡不就是人間美食嗎!為何我還是不滿意呢?對了!此飽的主角雞柳出了問題呢!雞柳咬落雖然很軟滑,軟滑的程度超過麥記的麥香雞或是KFC的家鄉雞,但就是完全沒有了雞味,反而KFC還能保持丁糞咁多的雞味,雖然
先說回我對黑醋雞柳漢堡的食後感吧!第一兩口嘗到的是濃濃的牛油香,吃多三,四口嘗到的是黑醋及燒汁味,吃了一半,濃濃的牛油香配上蔬菜及黑醋燒汁潹在包着雞柳外那脆脆的炸粉漿外層,再蓋上底層及面層烤過的麵飽,外脆內軟,還有的是那種口感咬口不是家鄉雞的香脆,也不是麥記脆雞翼的脆,更不是天婦羅的脆,吃得出外層脆漿不是普通貨式,我想應是秘方調配出來吧!此黑醋雞柳漢堡不就是人間美食嗎!為何我還是不滿意呢?對了!此飽的主角雞柳出了問題呢!雞柳咬落雖然很軟滑,軟滑的程度超過麥記的麥香雞或是KFC的家鄉雞,但就是完全沒有了雞味,反而KFC還能保持丁糞咁多的雞味,雖然可說是近乎沒有。我想大概這就是雪雞的缺點吧!
不知為何令我聯想到一些人生哲理來,擇漢堡如擇配偶,我是一個重內涵多於外表的人嗎!此漢堡雖有着很棒的外表,起初它的外表及初時頭嗰幾口吸引着我,但當再深入探索後,原形畢露,它缺乏了我所尋覓的內涵,所以自從今天起,我也決定以後不吃回頭草,我也會自我兼討我的骨氣何在。
2007-10-17 1 瀏覽
我去親都係去太古個間,呢排儲滿10個印有免費餐\@@每$20一個印,我呢排先知有旺角分店@@次次食Mos cheese burger
我去親都係去太古個間,呢排儲滿10個印有免費餐\@@
每$20一個印,我呢排先知有旺角分店@@
次次食Mos cheese burger
2007-10-13 12 瀏覽
近排唔知點解特別鍾意食雞,早上十一點幾黎到呢度,差不多人影都無隻完全唔駛排隊,睇中個燒汁吉列豬扒包同埋雞扒包,但原來個豬扒包要下午五點後先有,即係又注定我又係食雞,仲要加多件炸雞。上兩次黎都係買外賣,可能因為咁覺得其實無乜特別,但今次堂食即叫即做,食落又另一種感覺,呢個吉列雞扒包同m記或k記果d比果然係好食好多,塊雞質素正好多,仲有件炸雞都唔比以上兩間既好食,加埋杯野飲四十蚊好似貴o左d但都值,同埋呢度d員工有禮貌到飛起,不停係咁講唔好意思,又幾得意。
2007-09-30 6 瀏覽
唔鍾意排隊,等到上星期日終於試左香港mos burger。聽人講日本好食過香港,我未去過日本唔知道。但食過幾次台灣的,我覺得台灣比香港多選擇、好食d。要左個cheese burger 同埋照燒牛肉,兩個餐,跟薯條同沙律。cheese burger除左個汁好味外,其他野真係冇特別。照燒牛肉味道就好似乾身既將軍漢堡。沙律菜唔新鮮。職員幾好禮貌,但一路食就諗起好耐冇見o既triple o's.....

照燒牛肉味道就好似乾身既將軍漢堡。
沙律菜唔新鮮。

2007-09-29 7 瀏覽
上次食過rice burger, 感覺不好,但今次食摩斯芝士漢堡,覺得真係值得推介!!第一:芝士真係落得多,而且味香濃, 比較麥記好好多!第二:個包軟熟得嚟包邊位脆脆地,好食!第三:塊蕃茄大大塊,新鮮多汁!第四:塊漢堡牛味濃!!早知一早食漢堡,點解上次食飯堡咁笨??薯條依舊保持水準,正!!

第一:芝士真係落得多,而且味香濃, 比較麥記好好多!

第二:個包軟熟得嚟包邊位脆脆地,好食!

第三:塊蕃茄大大塊,新鮮多汁!

第四:塊漢堡牛味濃!!

2007-09-26 2 瀏覽
好好彩唔洗等好耐就有位叫o左個cheese burger, 不過老公話Burger King 好食d仲有個唔記得咩漢堡, 好似M 記的將軍漢堡炸雞略硬, 不過都好食過KFC粗薯條好好味!service 唔錯!
好好彩唔洗等好耐就有位

仲有個唔記得咩漢堡, 好似M 記的將軍漢堡

炸雞略硬, 不過都好食過KFC
粗薯條好好味!

service 唔錯!
2007-09-24 19 瀏覽
上兩次來都等位等到飛起,今次星期日夜晚7點,唔使排長龍買野食亦唔使等好耐位我依然系食我最中意既Mos Cheese burger,配脆雞加咖啡。脆雞: 熱辣辣,好好味burger: 蕃茄有點凍,令口感唔夠熱,但漿料味道唔錯咖啡: 分量只有個杯既7成,而且D奶系mini版,要落好多個至夠。但味道同溫度方面羅番分。味道不過不失,速食有0甘既水準算唔錯。溫度方面剛剛好,暖粒粒,飲得落口既熱咖啡。e? 派stamp card 我,系0米生意有下滑跡象呢?!

脆雞: 熱辣辣,好好味
burger: 蕃茄有點凍,令口感唔夠熱,但漿料味道唔錯