ok
2008-03-02 10 瀏覽
看見海報推介既三本蝦漢堡,好大個,忍唔住要試一試!但係到我面前既時候,足足比相細左一半,當堂有點失望,不過如果係好味就算啦!味道方面,個漢堡只係一般,因為三本蝦本身炸得太過燶,食起上嚟好似食左好多燶左既炸咁,食得有點辛苦!雖然個包本身都ok,因為個包質地唔錯,d蕃茄都好新鮮,可惜個主菜唔好食!!或者我要試吓第二樣先知係唔係唔好食,今次俾ok先,唔叮住!
看見海報推介既三本蝦漢堡,好大個,忍唔住要試一試!

或者我要試吓第二樣先知係唔係唔好食,今次俾ok先,唔叮住!
2008-03-01 13 瀏覽
今日到朗豪坊睇戲...又係到左睇戲前要食D0野但又唸唔到食乜0既時間...最終都係揀返mos burger...一向好欣賞mos 0既海鮮rice burger真係超好味~~! 但係又飽飽地...所以我揀左食一舊炸雞朋友就揀食cheese burger炸雞餐炸雞一如以往咁好味...但係奇在唔知點解次次尼到..都覺得舊雞越尼越火農...似乎炸得有點過火朋友最鍾意佢0既cheese burger因為熱辣辣...D cheese又熔熔地仲有大大塊tomato...見到都好想食(可惜我好飽)D 服務員都好好...見我地唔知食乜好都主動俾menu我地....但唯一要彈下真係D枱唔好坐cashier隔離張"曲曲"枱真係唔知想點...放多兩張枱好過啦~
今日到朗豪坊睇戲...

又係到左睇戲前要食D0野但又唸唔到食乜0既時間...

最終都係揀返mos burger...

一向好欣賞mos 0既海鮮rice burger
真係超好味~~! 但係又飽飽地...

所以我揀左食一舊炸雞
朋友就揀食cheese burger炸雞

炸雞一如以往咁好味...但係奇在唔知點解
次次尼到..都覺得舊雞越尼越火農...
似乎炸得有點過火

朋友最鍾意佢0既cheese burger
因為熱辣辣...D cheese又熔熔地
仲有大大塊tomato...
見到都好想食(可惜我好飽)

cashier隔離張"曲曲"枱真係唔知想點...
放多兩張枱好過啦~
2008-02-29 3 瀏覽
上次已經講過食完三隻蝦要食埋個芝士漢堡,講得出做得到,付諸行動!又係食一個餐,有薯條同綠茶一杯,個芝士漢堡真係好正,d芝士溶哂落塊漢堡扒度,加埋大大塊既蕃茄,味道係一流!比起三隻蝦,我覺得呢個包仲好食!薯條粗粗地,味道都幾好!又多一個好選擇@朗豪坊!

薯條粗粗地,味道都幾好!

又多一個好選擇@朗豪坊!
2008-02-27 11 瀏覽
我同朋友兩個人叫左個黑醋雞堡同埋一個芝士漢堡加薯條同汽水,其實係餐嚟既!我係食黑醋雞堡,味道不錯,因為d雞好滑,同麥記個板燒雞腿有得揮!黑醋汁幾正,個包都幾好食!朋友仔話佢個芝士漢堡仲好食,d芝士溶哂落塊漢堡扒度,味道十分之好,加上漢堡扒d肉汁好豐富,值得一嚟再嚟!

2008-02-26 7 瀏覽
之前幾次都係食到飽飽才見到佢, 所以一路都冇食過, 雖然今日都係剛食完午餐, 但都係忍唔住外賣左佢既1 號餐MOS Burger + 薯條+ 汽水同頌頌仔二份分.MOS Burger 麵包鬆軟+蕃茄新鮮+醬汁惹味+牛肉好散+食得好狼狽=好好味及冇儀態薯條外脆內軟+熱辣辣=好好味汽水一般貨色外賣佢有個手抽紙袋, 好方便, 好抽又美觀.
薯條外脆內軟+熱辣辣=好好味
汽水一般貨色
外賣佢有個手抽紙袋, 好方便, 好抽又美觀.
2008-02-25 14 瀏覽
未寫本篇食評之前都唔知原來呢期mos burger hit呢個,咁我都唔out,叫左個三本蝦漢堡加一份薯條同可樂!三隻蝦炸埋變一塊既蝦餅,味道真係唔錯,起碼隻蝦好明顯俾我食到,再配合個醬汁食味道幾好!薯條都好好食,因為係粗身既原因,所以唔係好脆,但係薯味突出,好似食緊新鮮薯仔既感覺!下次想食佢個芝士漢堡,睇落好似好juicy!

下次想食佢個芝士漢堡,睇落好似好juicy!
(非會員)
2008-02-22 2 瀏覽
如題...黑醋saku saku呢個包真係勁好味~酸味夠而香,加埋d沙律醬一齊食都唔覺太酸有staff送埋餐\去你坐個位,服務都唔錯~不過沙律就唔好食,份量少而且太冰...下次0黎會試下第二個包,聽講照燒牛肉都唔錯ga~
如題...黑醋saku saku呢個包真係勁好味~
酸味夠而香,加埋d沙律醬一齊食都唔覺太酸
有staff送埋餐\去你坐個位,服務都唔錯~
不過沙律就唔好食,份量少而且太冰...

下次0黎會試下第二個包,聽講照燒牛肉都唔錯ga~
ok
2008-02-16 8 瀏覽
喺朗豪坊搵野食,我最後去mos burger!叫左份cheese burger a 餐,即係加薯條同埋一杯可樂!個包其實都ok好食,因為好多茄汁,芝士做得十分之香,但係我今次食既牛肉比較散修修,所以食得比較狼狽...薯條比較粗,又因為乾身所以有點"啃"的感覺!
喺朗豪坊搵野食,我最後去mos burger!

薯條比較粗,又因為乾身所以有點"啃"的感覺!
2008-02-13 2 瀏覽
記得上一次係上午黎食,已經睇中呢個燒汁豬扒漢堡,但係因為呢個包要下午五點半後先供應,所以食唔倒,今日得閒又撞成差唔多時間所以再黎試下,不過食落比想像中普通,d燒汁無乜特別,塊豬扒都係呢度一貫水準,叫做不錯咁,好彩呢度既炸雞依然係相當好食,連埋野飲四十蚊,唔係話唔抵,不過試過咁多次,我諗短期內應該都唔會再黎了
2008-02-09 14 瀏覽
又來mos burger了,原因是出了新burger-puri puri burger,即三本蝦漢堡。故名思義,即有三隻蝦啦。蝦是炸的,吃起來很脆口,口感不錯。醬汁也特別,除了有沙拉醬之外,更有一些紅色的醬,味道很特別,一會兒吃到酸酸的,一會兒吃到辣辣的,真的不知道這醬是甚麼名稱。包依然鬆軟,很好味。每次來都有驚喜,水準也很穩定,難怪一直吸引著我。

每次來都有驚喜,水準也很穩定,難怪一直吸引著我。
(非會員)
2008-02-03 3 瀏覽
$22個用3隻完整既蝦炸成一塊d醬好match塊炸蝦正!
$22個
用3隻完整既蝦炸成一塊
d醬好match塊炸蝦
正!
2008-02-02 1 瀏覽
朋友後日返AUSTRALIA,今日陪佢去MK盡力地掃多次貨,同埋食多次彼邦未有既MOS BURGER.我叫左季節限定變長期供應既SUKUSUKU黑醋雞堡+C SET(沙律加COKE)朋友點左珍珠海鮮堡+A SET轉咖啡LATTE(+$5)SUKUSUKU雞堡- 正斗!!黑醋汁夠甜,食真D有少少酸醋味,加上雞扒夠嫩,塊包熱得嚟D牛油滲哂入去,正斗,食到唔捨得停落嚟沙律–流料!! 睇佢好似好大盒咁,但其實只係幾塊碎生菜「琅」住,係兩邊加的玉米粒,四條青燈籠椒,再在中間擺左少許蕃茄丁~自己整仲好食過佢地~嘥$~我個厚切薯條ar朋友既珍珠海鮮堡佢話都好味,但係個size比burger細同唔夠惹味,我覺得都啱既咖啡LATTE比錯左,嚟左凍抺茶鮮奶,算la~Overall只屬ok,笑臉係比SUKUSUKU既‧
朋友點左珍珠海鮮堡+A SET轉咖啡LATTE(+$5)

咖啡LATTE比錯左,嚟左凍抺茶鮮奶,算la~

Overall只屬ok,笑臉係比SUKUSUKU既‧
2008-01-06 18 瀏覽
來一客MOS Burger 午餐。今天點了個「黑醋?? 漢堡」,配薯條、熱奶茶,盛惠$35。那片麵包有好香牛油味,好正!那薯條總覺得可以炸久一些。那MOS 奶茶,其實只係用Lipton 的English Breakfast 茶包,硬要押上MOS 這牌頭,有趣!結論係:好味、略貴、量少。
來一客MOS Burger 午餐。
結論係:好味、略貴、量少。
2007-12-29 21 瀏覽
做完site visit 後,肚餓得很,便跑入Langham Place 4A 找吃。因為好肚餓,便選MOS Burger。點了個黃金炸雞堡,配沙拉和Ginger Ale,共$38。不消五分鐘便送來餐點。那炸雞堡內裡好moist,外層好脆,好味。那漢堡麵包好香,好軟,估計那麵糰下了不少牛油搓出來!沙拉依舊很fresh 好好味。這頗MOS Burger 雖比中午那頓仙跡岩貴些幾蚊,但味道和service 好好多!立見高下!(然而,跟Triple O's 相比,我會更buy Triple O's。)
沙拉依舊很fresh 好好味。
立見高下!
2007-12-18 2 瀏覽
星期6黎左呢度食lunch,樣樣都想食,最後都係要番mos burger同試下個季節限定既saku saku雞漢堡。mos burger:包身幾軟熟,有好大塊番茄,幾健康,但生菜只得少少,醬汁洋蔥太多,搶左蕃茄既味,好在塊牛肉juicy,幾鮮味,唔錯。saku saku雞漢堡:個黑醋汁好正,加埋沙律醬,滋味非常,炸雞唔鞋,但冇咩雞味,變左個包既味道就完全靠個汁,呢個包d生菜就較多,而且都幾新鮮。包裝整得幾有心,有膠紙貼住個邊位,唔會散開晒。

包裝整得幾有心,有膠紙貼住個邊位,唔會散開晒。