2016-08-27 243 瀏覽
某日 , 和太座一起到 觀塘 辦過事後 , 便到這間酒吧餐廳吃晚餐~ Menu ~ 到了酒吧 , 沒可能不喝酒 .... Yeastie Boys White Noise $ 62 (Happy Hour)入口清爽口感細緻 , 味道幽香濃厚 , 正 !Fettucine Alfredo $ 128(雞肉蘑菇寬麵 , 忌廉汁)寬麵煮得軟硬適中 , 口感煙韌 , 不會油膩也不會乾 , 忌廉汁奶滑溫和 , 蛋香味重 , 調味得宜 , 雞肉亦煮得頗嫩 , 水準頗高 ~本篇完 ~

某日 , 和太座一起到 觀塘 辦過事後 ,
便到這間酒吧餐廳吃晚餐~
Menu ~
到了酒吧 , 沒可能不喝酒 ....

入口清爽口感細緻 , 味道幽香濃厚 , 正 !
Fettucine Alfredo $ 128

(雞肉蘑菇寬麵 , 忌廉汁)

本篇完 ~

用餐優惠
試食活動
2016-08-27 284 瀏覽
今天在觀塘郵局寄完信之後,走到街尾這間餐廳吃個午餐 餐廳環境廷寬落,枱椅四四方方坐得舒服我跟同事一人叫一個set lunch 前菜我點了甘荀甜薯湯,甘荀味香香,喝得出是鮮打出來,當中有粒粒,味道微甜,有口感。 麵包是餐廳每枱都有提供的,又香又軟,沾上橄欖油及醋,打開胃口。同事點了意大利腸羅馬生菜沙律,配上蜜糖芥未汁,當中生菜蕃茄都很爽、夠清新,意大利腸味鮮,反而芥未汁味道不算太強,但總體配搭不錯。主食我點了香辣麥皮吞拿魚扒,配椰菜沙律,菠蘿沙沙 (HKD 118) 因為早餐食得太多,所以一心點一個輕一點的主食,所以魚是最好的選擇但想不到的是,這款魚賣相令我一見鍾情吞拿魚給我的印像一直都是平平無奇,如果以日本食物來說,它及不上三文魚的香,又沒有貝殼類的口感來得爽。 這次的香辣麥皮吞拿魚扒,賣相在我心中已經做到滿分熟度為 medium,口感柔軟,juicy,外皮沾滿香辣麥皮,微香但沒有辣度,如果可以再辣多一點點,會更惹味。 我喜歡夾雜微酸的椰菜及菠蘿粒粒一起吃,light得來反而越食越開胃。 同事點的是紐西蘭肉眼扒,配薯條,紅酒燒汁 (HKD 158) ,8成熟我吃了一口,需說是8成熟,
今天在觀塘郵局寄完信之後,走到街尾這間餐廳吃個午餐
餐廳環境廷寬落,枱椅四四方方坐得舒服
我跟同事一人叫一個set lunch

但想不到的是,這款魚賣相令我一見鍾情

這次的香辣麥皮吞拿魚扒,賣相在我心中已經做到滿分

我吃了一口,需說是8成熟,但沒有太硬太乾的說,依然肉汁香濃又嫩口。

輕鬆午餐後,下午又有動力衝衝衝~
2016-08-26 3893 瀏覽
行過覺得呢間餐廳格調唔錯好有外國feel就決定今晚喺呢度醫肚啦一坐低首先會俾d麵包你食啲麵包軟硬適中而且我最鍾意嘅蕃茄乾點買橄欖油同埋意大利醋,nice睇餐牌都幾多嘢可以揀黎食我哋就決定揀咗個牛扒同埋豬排牛扒我叫medium rare,廚房整得啱啱好而且本身牛排嘅肉質都好林同埋好juicy配上我最鍾意嘅沙律呢個比我平時食開嘅冇咁酸,容易入口個豬扒感覺上就冇牛扒咁juicy質感比較乾身左少少但味道係唔錯嘅而且啲薯條係新鮮炸嘅另外我見open rice都幾多人點手工啤所以就叫左兩支試吓啲啤酒名勁得意今次係我第一次飲手工啤酒味道會比我想像中濃啲同平時飲嗰啲好唔同感覺會香啲最後仲叫咗個甜品,心太軟唔好講笑,可能係我食過最好味的心太軟因為佢朱古力味好濃但係唔會好似成口麵粉咁加上雲呢拿雪糕一凍一熱太好味啦
行過覺得呢間餐廳格調唔錯

好有外國feel

就決定今晚喺呢度醫肚啦

一坐低首先會俾d麵包你食
啲麵包軟硬適中

而且我最鍾意嘅蕃茄乾

點買橄欖油同埋意大利醋,nice
睇餐牌都幾多嘢可以揀黎食

我哋就決定揀咗個牛扒同埋豬排
牛扒我叫medium rare,

廚房整得啱啱好

而且本身牛排嘅肉質都好林同埋好juicy

配上我最鍾意嘅沙律

呢個比我平時食開嘅冇咁酸,容易入口
個豬扒感覺上就冇牛扒咁juicy

但係唔會好似成口麵粉咁

加上雲呢拿雪糕一凍一熱

太好味啦
  • 美國肉眼扒
朋友帶路下今晚來到觀塘區的餐廳吃個晚飯,早早已經吃了下午茶,輕輕點上兩款一嚐餐廳功力。餐廳環境大又寬敞,很有中上環的高質感覺。小食拼盤。芝士煙肉薯皮、芝士雞肉薄餅、水牛城雞翼。熱辣辣的小食拼盤,先吃一件薄餅。外層麵粉薄薄入口香味十足,芝士和雞肉份量多,沾上各款醬汁味道頗是滋味。雞翼不是油炸,不會油膩,醬汁味濃咸香豐富,肉質頗是嫩滑多汁。薯皮焗得脆口,內裡薯香滿滿,酸忌廉和芝士份量剛好,味道惹味又不膩口。是日鮮魚:香辣吞拿魚扒。半熟吞拿魚排入口略微太熟,魚肉有點乾身,味道卻香口咸香滋味,辣味不重,輕輕的刺激感頗為吸引,旁邊的燒粟米非常出色,加上芝士燒香,甜甜的粟米汁伴咸香芝士,惹味過癮。
小食拼盤。

芝士煙肉薯皮、芝士雞肉薄餅、水牛城雞翼。

是日鮮魚:香辣吞拿魚扒。

2016-08-25
2016-08-23 217 瀏覽
女友jessica 放假,晚上我們到Moreish & Malt 的美式西餐去拍拖吃晚飯!首先我們叫了一個小食拼盤,包括有水牛城雞翼,芝士雞肉薄餅和芝士煙肉potato skin,當然還配製了不同的醬汁點綴,我覺得芝士雞肉薄餅很有口勁而且口感一流!當日的特色主菜是烤吞拿魚配雜菜沙律,吞拿魚用上香辣配料加上烤7成熟,外脆香而鮮味,配上沙律菜,感覺不錯!白酒蜆肉扁意粉,份量剛好!白酒把蜆肉的鮮味帶出來,意粉咬口有勁,真入味!Blue Orange Squash 很有果味也十分解喝!最後我們叫了兩個朱古力心太軟,配上自家製的曲奇和蜜糖雪糕,真的又香又甜,我和女友覺得真的不錯,尤其是心太軟的朱古力味很香濃,這頓晚飯性價比高
Blue Orange Squash 很有果味也十分解喝!
2016-07-11
1 分鐘 (堂食)
觀塘愈來愈多食肆進駐,這晚便跟男友來到一家American ‪bar‬ & ‪‎grill‬--Moreish & Malt。“Moreish” 是指讓人吃了還想吃的美食,“Malt” 就是釀造啤酒的麥芽,喜歡手工啤酒的朋友千萬不要錯過!餐廳燈光昏暗,設有落地大玻璃,望著街景還蠻有情調的……半開放式廚房設計,能增強空間感,在隔離油煙方面亦做得不錯。食物方面有烤肉、意粉、沙律、三文治等,份量不少,可以多點幾款一起分享。先來點餐前麵包,咬下非常軟熟,還加了番茄乾,可惜是冷的 吃過很多‎burger‬其實配料各方面都不錯,但放在一起又覺得不完整。漢堡扒熟度點了medium,切開呈粉嫩色,‪,自家製‬牛肉‎漢堡扒‬腍滑中帶點嚼勁,咬下肉汁澎湃,還帶有炭燒香~如果肉味更濃郁就更好了!平日最不喜歡芝士凝在漢堡扒‬上,這裡用上香濃的瑞士‎芝士‬,溶化時剛好包裹著漢堡扒,好滋味啊 麵包質感鬆軟,但烘得不夠脆,以致底部滲了肉汁。旁邊少不了酸瓜及薯條,粗身‎薯條‬炸得香脆不油膩,薯味十足!沙律加入近年興起的藜麥,是Super food之一。燒吞拿魚微辣,肉質較乾,配以芝士和炸藜麥口感豐富但整體味道偏濃
餐廳燈光昏暗,設有落地大玻璃,望著街景還蠻有情調的……
半開放式廚房設計,能增強空間感,在隔離油煙方面亦做得不錯。
先來點餐前麵包,咬下非常軟熟,還加了番茄乾,可惜是冷的
Moreish Burger
Quinoa & Tuna
沙律加入近年興起的藜麥,是Super food之一。燒吞拿魚微辣,肉質較乾,配以芝士和炸藜麥口感豐富但整體味道偏濃。
Spaghetti Kimchi Carbonara
Carbonara是很常見的菜式,但做得好吃不容易。意粉色澤金黃,每一條麵條都均勻沾上濃香幼滑的泡菜忌廉蛋黃汁,最難得是做到al dente的口感!加入香脆意大利風乾火腿及Parmesan cheese,惹味得來不過鹹,真是一試難忘
Grilled Corn
突然想吃燒粟米,鋪滿芝士十分誘人的呢!粟米實在甜得過分,可是芝士味道較淡,不太特別。
Choco Milk
最後男友點了朱古力奶。
Ice Mint Tea
由於男友不喜歡我喝酒,我便點了一杯薄荷茶。茶是自家沖泡的,加入新鮮薄荷葉和青檸,感覺清新怡人,順道清一下味蕾。

整體食物質素令人滿意,更值得讚賞是staff的服務態度
全都很有禮貌,又面帶笑容,難得是英文發音非常標準!
  • 煙火腿雞蛋芝士汁意粉
  • Moreish 自家製牛肉漢堡
2016-08-21 203 瀏覽
一間位於觀塘工廠區既餐廳出左地鐵站行大約十分鐘Moreish全日早餐$98多士係烤麵包,好乾焗豆唔錯,因為佢既豆唔係罐頭豆係自制,比一般既焗豆好食好多,但係份量好小蕃茄又得一小份🙄有好有唔好.....Moreish牛肉漢堡$118漢堡可以揀要幾成熟,我叫左5成,真係做到配料有蕃茄,菜,芝士,千島醬非常好食仲有一舊小酸瓜可以自己選擇加唔加Menu上無寫有士多啤梨特飲我都係睇食評時見到張相然後比相佢睇問佢有無跟餐加$38一杯其實無咩特別好似一般士多啤梨奶昔咁🙄唔太值
一間位於觀塘工廠區既餐廳

出左地鐵站行大約十分鐘
Moreish全日早餐$98

多士係烤麵包,好乾

焗豆唔錯,因為佢既豆唔係罐頭豆

係自制,比一般既焗豆好食好多,

但係份量好小

蕃茄又得一小份🙄

有好有唔好.....
Moreish牛肉漢堡$118

漢堡可以揀要幾成熟,

我叫左5成,

真係做到

配料有蕃茄,菜,芝士,千島醬

非常好食

好似一般士多啤梨奶昔咁🙄

唔太值

2016-07-31
2016-08-21 196 瀏覽
Lunch 通常都會同一班同事一齊去搵食,成日行過見到呢間西餐廳,裝修幾靚。今日終於有機會去試下啦。set lunch價錢合理,大約百多元,而且款式豐富,選擇困難症的人又要煩惱了。幾經掙扎終於揀左個肉眼扒啦!先來餐包,比起牛油,我更愛點油醋吃,十分開胃。意大利腸羅馬菜沙律平時前菜通常點湯,但今次呢個沙律太吸引,上到黎當然冇令我失望,份量唔細,生菜配上蜜糖芥末汁,很好的配搭呀。紐西蘭肉眼扒配薯條又想食肉,又想食薯條,真係非你莫屬啦。肉眼扒叫左八成熟,因為好怕血淋淋既感覺,但又要保持肉質嫩滑,的話好巧功夫。上來既時候熟度岩岩好,切開粉粉的,最緊要係八成熟都唔會好韌,肉質偏腍,配埋紅酒燒汁,正!薯條岩岩炸起,想唔好食到幾難,脆卜卜熱辣辣,好爽呀!最後叫左凍檸茶,食完D熱氣野,凍檸茶解下濟先。呢度裝修好別緻,而且座位頗多,環境舒適絕對會再黎。
先來餐包,比起牛油,我更愛點油醋吃,十分開胃。

意大利腸羅馬菜沙律

紐西蘭肉眼扒配薯條

午餐
2016-08-20 168 瀏覽
觀塘區西式cafe 好鬼多, 係度番工咁耐真係食暈哂咁劑質素參差但係價錢偏高今次黎依間西餐食dinner, 算係新開既, 係十字路口所以環境算OK, 唔使入工廈咁侷促重點!!!食物!!!首先, order 左杯latte, ok正常小食拼盤, 一次滿足係3個願望有水牛雞翼 (夠SPICY), 薯皮(SAUSE OK), 薄餅(都幾飽下)有炭燒味, 正常質素食完仲傾計傾左幾個鐘, 服務都好好整體而言, 係觀塘區算中上選擇, 以各區黎計只係正常西餐
觀塘區西式cafe 好鬼多, 係度番工咁耐真係食暈哂咁劑

質素參差但係價錢偏高

今次黎依間西餐食dinner, 算係新開既,

係十字路口所以環境算OK, 唔使入工廈咁侷促

重點!!!食物!!!
Mocha
首先, order 左杯latte, ok正常
小食拼盤, 一次滿足係3個願望

有炭燒味, 正常質素

食完仲傾計傾左幾個鐘, 服務都好好

整體而言, 係觀塘區算中上選擇, 以各區黎計只係正常西餐
2016-06-14
2016-08-19 245 瀏覽
今日收工又去左觀塘海濱影相。驟眼睇,比平時嚟影相多人,原來個個都係度玩pocketmon,估唔到呢個熱潮可以咁勁。可惜今日影相無咩收獲。唯有玩下pocketmon,話晒未嚟過呢個地方捉,結果反而捉到隻新野 - 高超鴨。沿路行番出去,今時今日,當然搵番一間可以坐低有花長開既餐廳,一路食一路捉,於是就去左呢度。餐廳都幾大間,混合左酒吧同埋西餐,裝修都幾有格調。大量不同既酒可供選擇,我就揀左手工啤試下。另外餐牌都有齊頭盤主菜甜品自由配搭。Brothers cider (lemon) $48幾易入口既手工啤酒,嚟自英國。揀左檸檬味,食落檸檬味都幾出,而且酒味唔算好勁,非常易入口。Fresh Lime Soda $40有d似泰式青檸梳打,不過味道比較酸,因為冇落糖份,青檸味重,飲落幾fresh幾醒神。未食其他野之前,先食餐包。溫泉蛋凱薩沙律 $88沙律用左自家制脆麵包粒,溫泉蛋,羅馬沙律菜,同埋巴馬遜芝士,用料都幾豐富。平時出街食沙律自己都無特別試過配溫泉蛋既效果,溫泉蛋篤穿後,有蛋漿流出,除左豐富沙律既味道,又令口感更滑。白酒香蒜蜆肉扁麵 $128蜆肉全部去殻,進食方便。扁麵口感幾特別,因為比
可惜今日影相無咩收獲。
餐廳都幾大間,混合左酒吧同埋西餐,裝修都幾有格調。
Brothers cider (lemon)
Brothers cider (lemon) $48

Fresh Lime Soda
Fresh Lime Soda $40

未食其他野之前,先食餐包。
溫泉蛋凱薩沙律 $88

白酒香蒜蜆肉扁麵
白酒香蒜蜆肉扁麵 $128

蜆肉全部去殻,進食方便。扁麵口感幾特別,因為比一般食開既硬身。白酒味其實唔會太強烈,可以放心食,再加上帶有少少辣,越食越開胃。
美國肉眼扒 (10oz) $248 配菜炸薯條

Size都幾大,表面網燒痕跡清晰可見。落刀切十分舒服,證明肉眼扒有番咁上下質素。切開後見到肉身略帶少紅,食落除左牛味香,同時又散發一陣燒香,加上咬落肉眼扒有肉汁流出,出面呢個價都未必有咁既質素,呢個價錢食到又真係幾抵食。

食飽之後補充左體力,當然繼續出發搵小精靈,希望今晚得到幸運之神眷顧。
2016-07-28
Brothers cider (lemon)
Fresh Lime Soda
2016-08-19 206 瀏覽
和友人在觀塘,唔想再食apm 的野,決定到工廠區覓食,但走過幾間都覺得環境不適合聊天,最終見到呢間餐廳,環境舒適,決定坐下來一試兩點半來到叫左個lunch set, 友人就等三點叫tea setlunch set大概百零蚊,有湯有主菜有飲品,加多15蚊有是日甜品甘荀甜薯湯,味道濃而且食到有菜粒,感覺飽肚而且美味主菜揀左牛扒配薯條,牛扒厚度還可以,五成熟不會太過熟,肉質嫩而且有肉味,十分不錯,性價比高,而且還配上勁多薯條, yummy! 甜品係朱古力cake配曲奇雪糕,味道出奇好味,用料十足,只係加15蚊真係勁抵友人的tea set亦十分抵食,六十幾就有burger薯條同飲品,雞堡味道不錯佢另加三十多配上monster milkshake, 雖然口感似沙冰多過milkshake, 但味道亦唔錯,配料亦十分美味整體餐廳食品質素幾好,而且環境舒適,係觀塘中高質素且性價比較好的一間餐廳

甘荀甜薯湯,味道濃而且食到有菜粒,感覺飽肚而且美味
2016-07-13
  • 美國肉眼扒
2016-08-19 178 瀏覽
星期四晚去左觀塘睇朋友踢波,之後佢提議話食 MOREISH & MALT,反正未食過,就一於試下。   一開始,先黎餐包。餐包非常柔軟,配上黑醋和欖橄油。  之後就點左個香辣吞拿魚藜麥沙律。個沙律份量好多,除左滿滿既菜係底之外, d 吞拿魚都有好多塊,而且非常新鮮絕不 hea 場!而另外,藜麥既煙韌口感好正,佢係超級有營養價值咖,聽講就連NASA科學家都選佢為最佳宇航員食品,估唔到健康食品都可以咁好味 ♥  雞胸牛油果醬三文治 呢個三文治真係超推介=]首先我係一個超中意牛油果既人,又係一樣非常健康既 super food !佢 d 牛油果醬超。級。多!!唔會過分濃味,淡淡既又唔heavy =]雞胸肉,出奇地嫩滑,而且又大大塊,真心覺得抵食。牛油果醬超多!!!雞胸肉大塊又嫩滑! 最後再點個 MOREISH 水牛城燒烤汁雞翼,濃郁多汁!加埋d bluecheese 醬+西芹,清清地,味道唔錯!  另外點左 2 杯野飲,Kanom - 岩哂我個朋友,超涼即時降溫!有菠蘿汁 、 橙汁 、 藍莓,味道酸酸甜甜,一路飲一路覺得開胃 =]而我就因為唔飲得凍野,所以點左杯熱朱古力!朱古力味道濃厚,但又
星期四晚去左觀塘睇朋友踢波,

一開始,先黎餐包。

餐包非常柔軟,配上黑醋和欖橄油。

之後就點左個香辣吞拿魚藜麥沙律。

個沙律份量好多,除左滿滿既菜係底之外,

d 吞拿魚都有好多塊,而且非常新鮮絕不 hea 場!

而另外,藜麥既煙韌口感好正,佢係超級有營養價值咖,

雞胸牛油果醬三文治

呢個三文治真係超推介=]

雞胸肉,出奇地嫩滑,而且又大大塊,真心覺得抵食。
牛油果醬超多!!!
雞胸肉大塊又嫩滑!

最後再點個 MOREISH 水牛城燒烤汁雞翼,濃郁多汁!

加埋d bluecheese 醬+西芹,清清地,味道唔錯!

另外點左 2 杯野飲,

Kanom - 岩哂我個朋友,超涼即時降溫!

而我就因為唔飲得凍野,所以點左杯熱朱古力!

朱古力味道濃厚,但又唔會太甜,味道岩岩好呢 =]
2016-07-07
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
2016-08-19 166 瀏覽
因為係附近返工 加上要OT既關係 就試左呢間餐廳 book左20:30 2位 (book位都搞左好耐 間餐廳電話打左好多次先有人聽 openrice個網上system又book唔到....)好 入正題一去到已經有位俾我地 非常好 唔似有d餐廳book左都要等叫左Rib eye, 溫泉蛋沙律,加兩杯野飲首先黎個沙律好味 生菜好新鮮 加埋溫泉蛋好正 不過我嫌有少少偏咸 但我係清哂既之後有兩杯野飲一杯係blueberry mint soda 一杯係lime soda推薦 blueberry mint 雖然偏甜 但有mint即刻有好fresh既感覺 幾好Lime soda無乜味 同飲普通soda無分別 等多陣就上rib eye薯條好好味 外脆內軟仲夠熱但又一d都唔油 正等到食完rib eye剩返個d都無淋到 仲好好味Rib eye真係medium肉質好 有陣燒烤味 而且無渣 又係成碟清左唯一美中不足係有人等位 我地又食得快 坐都未夠一個鐘就俾人叫走有d唔gur既 但念在野食好味我都ok

好 入正題

一去到已經有位俾我地 非常好 唔似有d餐廳book左都要等

叫左Rib eye, 溫泉蛋沙律,加兩杯野飲

首先黎個沙律

Rib eye真係medium
肉質好 有陣燒烤味 而且無渣 又係成碟清左

有d唔gur既 但念在野食好味我都ok
溫泉蛋沙律
Lime  soda,  blueberry  mint  soda
Rib  eye  and  french  fries
2016-07-29
2016-08-19 145 瀏覽
觀塘工業區呢間偏美式嘅casual dining place非常適合一大班人,可以大聲傾偈,一啲都唔會拘謹點菜後侍應為我哋送上意大利香草包,配意大利醋&橄欖油,開胃[Brothers cider,各happy hour價$48]天氣太熱,需要飲返杯消暑!我點apple cider嘅時候,侍應話另外off menu嘅有strawberry cider,咁就兩支都叫哂。蘋果味嘅飲咗第一啖覺得點解咁好味嘅?望吓個樽先知原來係有toffee嘅,唔怪得知有咁特別嘅甜味!十分推介呢個相反士多啤梨味係齋士多啤梨,所以就比較普通[是日餐湯,$48]呢一日嘅餐湯係甘荀南瓜湯。呢個湯味道似平時飲到嘅南瓜湯,但有幼粒甘荀喺入面,增加咗口感[墨西哥玉米片,$68]玉米片上放咗芝士再焗溶,然後再加上清新嘅蕃茄salsa、牛油果醬,同埋酸忌廉作為前菜比較飽肚,但如果有飲酒,送酒係一流![烤豬肋骨條,$188]好味又唔柴嘅豬肋骨條好難搵,但居然俾我喺觀塘工業區試到!上枱嘅時候就有一陣濃郁嘅smokey BBQ味撲過嚟,無限增加咗我嘅食慾!肉質好嫩、好易甩骨、亦好入味另外伴碟我哋揀咗椰菜沙律。平時食到嘅係用白椰菜。冇
點菜後侍應為我哋送上意大利香草包,配意大利醋&橄欖油,開胃

天氣太熱,需要飲返杯消暑!

相反士多啤梨味係齋士多啤梨,所以就比較普通
[是日餐湯,$48]

[墨西哥玉米片,$68]

作為前菜比較飽肚,但如果有飲酒,送酒係一流!
[烤豬肋骨條,$188]

肉質好嫩、好易甩骨、亦好入味
另外伴碟我哋揀咗椰菜沙律。平時食到嘅係用白椰菜。冇諗過呢度會用紫椰菜
2016-08-19 171 瀏覽
喺邊區返工,一放工就速逃該區,似乎已成習慣!所以喺觀塘區返工一段時間都未嚟過呢間餐廳!今晚男朋友嚟接放工,而我又唔能夠準時收工嘅情況下就選擇同區搵食!呢間餐廳都有聽聞過唔錯,未夠七點行過見到冇乜人就問下冇訂枱有冇位!星期四晚果然會好啲!一坐底侍應就推介今晚海鮮係吞拿魚,grilled! 但男朋友唔食熟吞拿魚,所以冇叫!之後再話happy hour 直至八點!我哋叫咗個小食拼盆,半熟蛋煎雞胸沙律,蕃茄肉醬蜆殼粉,兩杯Shiraz 紅酒!先來的是兩杯紅酒!第一啖入口單寧味好重,要透氣先可以飲!差不多半個鐘後飲就好啲,但都係麻麻地之後到沙律,雞胸肉出奇出色地嫩滑沙律菜略嫌少咗啲!半熟蛋生熟程度都幾好小食拼盆,有一小個切開嘅焗薯、3小件墨西哥餡餅、3隻水牛城雞翼!焗薯,好似未焗透咁!唔知係因為個冷氣太大太強太大風定因為佢真係未焗透呢⋯⋯墨西哥餡餅,雖然入面係洋蔥紅黃椒,我唔鍾意食都食咗一件!因為襯熱食仲有啲拉芝!加埋青豆醬同少許辣嘅蕃茄醬幾好味水牛城雞翼,越食越辣男朋友就話好好味蕃茄肉醬蜆殼粉,初來時以為係蒜蓉喺面,嚇死我男朋友!因為我唔食即係要佢一人食晒好彩原來係芝士!蜆殼粉,係我鍾意嘅硬度

之後到沙律,雞胸肉出奇出色地嫩滑
沙律菜略嫌少咗啲!半熟蛋生熟程度都幾好
水牛城雞翼,越食越辣
男朋友就話好好味
好彩原來係芝士!蜆殼粉,係我鍾意嘅硬度,但食耐咗都要用力咬
肉醬偏甜,男朋友再加Tabasco 就話完美配搭!
餐廳美中不足係坐正喺冷氣機風口位真係吹到人都癲!好彩返工永遠有帶外套唔係係凍死!又因為冷氣太強太凍太大風嘅關係影響咗食物嘅味道,食慢少少都會失去原味⋯⋯第二就係枱面發配兩小隻喺書籍雜誌上見到嘅小動物!雖然係好細隻,但就正因為咁細隻就食咗飲埋都唔知⋯⋯