2018-04-20
今個星期渡假型式去左家人屋企住,既然初黎埗到就由小妹請食個DINNER,順便洗洗塵呢間餐廳係家人㨂既,因為一心諗住黎食下漢堡包,唔好餐餐食老麥咁悶嘛~但係意外地發現呢度好食既唔burger,應該話黎呢度直頭可以試下burger以外既野因為我覺得呢度既burger 相信係其他地方都可以食到呢個口味先先望下內籠先啦~其實呢度既環境真係唔算大,所以如果係星期六日既食飯時間我都會提議book位我影完呢張相無耐都差唔多full house。我同家人合共三人,本來我地係想試下個set dinner for 2,因為我家都唔大食,都係細胃人士但係waiter 話因為我地三個人,所以唔俾個dinner for 2 既menu 我地的確呢part 係奇怪既,點會request 完都唔俾個menu 我地睇咁堅持⋯⋯不過我絕對唔係話d staff 唔好人無禮貌,佢地都係d 好有禮貌既西人黎既,好nice呢個包我唔記得係落左單前定落單後俾我地食架啦個包都係d 香草包,其實我地唔係食意大利野,menu 都係美式同墨西哥菜為住,總之都係偏美式既餐廳黎但就係上左呢個包,dunno why~不過唔理啦,好食就得啦既然
先先望下內籠先啦~
我影完呢張相無耐都差唔多full house。
前菜
呢個包我唔記得係落左單前定落單後俾我地食架啦
但就係上左呢個包,dunno why~
不過唔理啦,好食就得啦
既然呢個係前菜,又唔係咩fine dinning 或者食意外大利菜既餐廳,所以都唔好expect d vinegar 係乜野陳年醋
Octopus & Roe Salad
No surprise,第一個上既菜係octopus & roe salad
呢個沙律撈左d 芝麻醬同olive oil,唔會淨係食菜咁dry
驚喜既係octopus份量好多,應該話成個portion都好大,三個人分都分左好多次先食得曬
落柯打既時候都怕octopus會un,但係原來一d 都唔un 呀,好軟好淋好快咬得開
同埋呢個沙律有橙,所以好fresh 呀!係一個好開胃既前菜黎
但係如果人少呢唔好叫咁多餸,因為淨係食個沙律應該都已經飽左一半
Buffalo Wings
Buffalo Wings
呢個雞翼都好食既,唔會死辣仲有d sauce俾你點下
但係奈何雞翼真係好普通既一個餸,所以都唔洗點特別講
呢個wings 唔辣既,唔好以為buffalo 就會辣到食唔到(但係唔辣仲算buffalo 嗎?)
Fajita in chicken
係香港都好少食到墨西哥菜,所以呢度有d 有特色既菜色都叫左
呢個係Fajita ,我地㨂左雞肉
上面有三個sauce:sour cream, avocado sauce 同蕃茄,仲有 bell peppers
呢個就係夾餅食,放曬所有野入去,完
我都係第一次食fajita,好好食呀!尤其係d sauce,豐富左個味道
同埋夾咁多椒食感覺會健康d 唔洗食咁多肉
雖然食咁多醬唔係咁好,但係搽左三款醬又唔會食落口唔知自己食左乜,淨係覺得好好味
尤其係個sour cream
Burger
既然黎到美式漢堡店,當然要叫漢堡啦
我都唔記得左我地pick 左邊個burger,淨係記得呢個burger 入面有塊大磨菇
個patty 係juicy 既唔乾,overall 係好食
但係唔知大家覺唔覺,就算burger 再好食都係咁囉,好難話令人好有深刻印象
基本上juicy,夠熱,應該有既料都有齊其實就好正
d 薯條都好味既粗薯,但係就唔係in & out 個種。
但其實係香港都唔會expect有in & out個類,所以都係無乜特別野好講
不過我都知有好多burger lover找尋香港好味既漢堡,我覺得都可以黎呢到try 一次
呢度既burger 有三款,都係standard 野黎。
一家團聚影張合照先!
好多野食呀,三個人食咁多真係飽死!
呢度埋單$550,合理呀唔貴
題外話/補充資料:
雖然呢度係酒店,但係好明顯行chic & modern 既路線
不過staff 既service 好好,會問下你野食岩唔岩口味
而且人都好nice,呢點幾surprise,加分