3K
2021-01-21 23 瀏覽
休閑的一個下午,跟友人聚聚聊天,當然要搵一間坐得舒服的餐廳。呢間餐廳正合我們心意,有開掦的環境,食物又有水準。首先是醒胃烤牛肉沙律。牛肉軟腍,份量適中,最啱不想食太多肉類人仕。漢堡飽是必食之選。點了一客經典之堡,最簡單的是最能食出原味。餡料是生菜,蕃茄,芝士,洋蔥,煙肉碎,還有爆汁的漢堡牛。層次非常豐富,有油的脂香。炸雞槌看似平凡,其外脆內軟的肉質好好味。醬料有四款,一次過可醮不同醬料,貪食的我最開心。蘋果批應該是新出品,份量頗大,二人分享剛剛好。批底又薄又酥脆,蘋果肉香甜,配雪糕真一流。
呢間餐廳正合我們心意,有開掦的環境,食物又有水準。

餡料是生菜,蕃茄,芝士,洋蔥,煙肉碎,還有爆汁的漢堡牛。
層次非常豐富,有油的脂香。

蘋果批應該是新出品,份量頗大,二人分享剛剛好。
批底又薄又酥脆,蘋果肉香甜,配雪糕真一流。

2021-01-21
2021-01-18 24 瀏覽
行車出海底隧道向銅鑼灣方向見moo moo plus,餐廳環境開揚,更可看到遊艇停泊。我們點左食肉獸薄餅 $118,餅底超薄很脆,鋪滿車厘茄🍅芝士、肉丸,腸等⋯材料豐富,真好吃😋經典漢堡$98有生菜、芝士、厚厚的安格斯牛肉漢堡扒、洋蔥。勁多肉汁流出來,漢堡包質地鬆軟,真美味可口。Apple filo $88,玉桂味清香,焗左蘋果片香甜,蘋果批底是酥皮很脆口,上面加雲呢拿雪糕,不太甜十分美味。地址:銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖
  • 食肉獸薄餅
  • 經典之堡
  • Apple  filo
Moo Moo Plus之前食完觀塘嗰間Moo Moo, 食過番尋味, 今日特登帶朋友去銅鑼灣間分店encore 。 銅鑼灣價格較高, 但環境較舒適和食物嘅款式選擇較多,不少西餐可選, 適合同朋友閒聊。 午餐人均:$100-200Duck Breast Pizza ($108)Pizza皮薄好大份, 口味特製, 烤鴨味, 配火箭菜幾fresh, 口感豐富。BBQ Spare Rib ($198)一上碟俾佢的份量嚇襯, 俾左2份的豬肋骨, 酥炸薯條好特別, 明顯自家鮮炸,配埋BBQ 同茄汁,好滋味😋Apple Strudel ($68)酥皮好脆,厚薄適中,一切落去蘋果爆曬出嚟,超多果肉,好足料,焗過好香甜,1人份量剛好,配埋雪糕球,大滿足😆
Moo Moo Plus

午餐人均:$100-200
Duck Breast Pizza ($108)

BBQ Spare Rib ($198)

Apple Strudel ($68)
2021-01-16 25 瀏覽
今日經過呢間Moo Moo plus,突然好想食burger,就衝左入嚟喇。 炸魷魚新鮮炸起的魷魚鬚&魷魚圈,望落好吸引,粉漿唔厚,脆身,內裡既魷魚軟淋好好!點埋個醬更正,食下咬下,全數被餓底收入胃底! American Moo餐廳貼心地提供手套,因為呢個burger實在係太。多。肉。汁喇!一咬,肉汁已經湧出嚟!餓底用個湧字係一啲都無誇張!從未食過肉汁咁澎湃既burger,好感動呀!芝士&煙肉豐富埋整體的味道,呢個burger,好驚豔!

炸魷魚

American Moo

2021-01-13 28 瀏覽
記得有次搭車經過見到呢間Moo Moo Plus就已經覺得好吸引,決心搵日要去食下💕今日同男朋友去開銅鑼灣,第一時間就諗起佢啦!🧸一去到店員就好nice咁幫我地安排座位,為左打個靚卡既我就話要坐窗口位😋貪佢陽光又夠 影相又靚呀嘛~見到個menu真係覺得樣樣都好吸引,價錢都相宜~去完更加係覺得超值呀😆因為每樣都好好食之餘,份量仲要好多🤣我地叫左:1️⃣銅鑼堡 Causeway MOO $138超足料!相信只係睇相大家都會見到好juicy,而實際食落係更加juicy!一咬落去已經有好多肉汁🥺💕仲要係優質既安格斯牛肉~另外仲有鵝肝 芝士 蕃茄 生菜 同特有既Moo Moo汁~🍔2️⃣燒豬肋骨 BBQ Spare Ribs $198我同男友都係超鐘意食ribs!只要見親餐廳有就會忍唔住要叫黎食🤣今次都唔例外呀!個ribs燒得剛剛好,肉質嫩滑,唔會太韌或者太老!仲有上面既汁,好開胃呢~🤤仲會跟埋有薯條~食得出係即叫即炸😍因為超脆呀!!仲有兩個醬比你揀~一個係茄汁另一個就辣辣地~我同男朋友兩個都覺得好食😂(超級難得架!!3️⃣Apple Filo $88見到餐牌係Happy Ending Dessert黎🤣🤣

我地叫左:
1️⃣銅鑼堡 Causeway MOO $138

2️⃣燒豬肋骨 BBQ Spare Ribs $198

3️⃣Apple Filo $88
見到餐牌係Happy Ending Dessert黎🤣🤣第一眼見到已經吸引左我🤤同埋作為女仔緊係要留肚食埋個甜品先完滿架嘛!😋店員都好細心會係你食完晒主菜再收好晒啲野再幫你起甜品,服務真係一流呀!😆而個甜品更加係唔話得!甜甜地得黎又有🍎既酸甜去中和番,再加埋雪糕🍦夾埋一齊食,真係唔好叫我減肥住🤣

4️⃣Apple Juice $38@1
我地每人叫左一杯~蘋果汁絕對係唔會錯既選擇~每次諗唔到飲咩?一於飲蘋果汁啦!甜度剛好,份量都剛好🧃super nice!!

• Apple  filo
2021-01-13 21 瀏覽
之前見好多人食呢度嘅銅鑼堡🍔見到漢堡入面有鵝肝,已經好心動好想去🙈估唔到仲有咁多其他嘢食,menu太多頁,影唔晒🍕🤣-🐂銅鑼堡🍔-重!量!級!餡料好豐富🤪有鵝肝、洋蔥、芝士、漢堡扒、番茄同生菜🧅🍅‼️鵝肝幾嫩,入口即溶,但覺得外層可以再煎得香脆啲,咁層次會更豐富😛牛唔算老,但覺得可以再嫩少少🤏🏻但真係好大份,店員好貼心俾咗手套我哋拎住成個食🤓如果食lunch set $118,仲包埋嘢飲👀-評分:8.1/10價錢:$138-🐷食肉獸🍕-呢個係薄批‼️可以分成9-10塊🍕餡料有番茄、芝士、莎樂美腸、辣肉腸同埋肉醬🍝仲比咗一兜特製沾醬點👀未試過咁樣食pizza🤣但肉醬感覺上同pizza唔算好夾🙈-評分:7.4/10 價錢:$118-🌮Nachos🌽-Nachos擺咗一陣都仲好脆,上面有少少芝士同salsa,但分佈得唔平均🙈個人比較重口味,所以覺得整體味道較淡🤣平時通常有三款醬點nachos,但呢度有四款👀有經典嘅酸忌廉、牛油果醬🥑同蕃茄莎莎醬🍅仲有蕃茄肉醬,呢隻幾惹味‼四款️醬嘅味夠曬濃郁😛如果nachos可以濃味少少就好🤏🏻-評分:7.5/10 價錢:$98-📍MOO MOO Plus 銅鑼灣
🐂銅鑼堡🍔
評分:7.5/10
價錢:$98
📍MOO MOO Plus 銅鑼灣📍
2021-01-12 24 瀏覽
喺銅鑼灣梗係要食返個銅鑼堡($118),大大塊鵝肝,完全唔會太腥,味道恰到好處,鵝肝煎得好香。同埋仲有漢堡必備嘅安格斯牛肉,肉中間見到少少粉紅,唔會過熟又唔會過生,加上特製的MOO MOO 汁,口感豐富又滿足。仲有兩大片蕃茄同埋生菜好健康呀!上面塊芝士仲要溶溶地,勁邪惡!請大家一定要記得加 $8 要薯條,超脆超好食🍟!另外叫咗個燴牛膝配松露薯蓉($208),肉質稍微有點點硬,但係醬汁配搭得十分好,非常惹味,而且薯蓉同埋配菜都好好食💕

2021-01-11
午餐
  • 銅鑼堡
之前喺觀塘食過Moo Moo估唔到隔咗一年喺銅鑼灣開咗Moo Moo Plus 咁高質當然要支持下啦同觀塘唔同嘅 係呢度唔係自助形式 而且地方比較大 坐得比較舒服同朋友傾偈飲下酒都適合我哋當然要試吓漢堡 Sexy Chicken 性感的雞😂雞扒漢堡相當有份量 餡料好多除左有大大塊雞扒之外仲有蕃茄、生菜🥬、芝士最正係特製moo moo醬 味道係淡淡嘅松露味!漢堡包皮烘過後脆脆地 一啖咬落去好Juicy!!!另外叫咗 Classic pizzapizza餅底較薄 脆餅又薄又脆😋 加咗辣肉腸同超香濃嘅番茄醬🥫 食落唔會飽滯必食有意粉 黑松露卡邦尼意粉👍🏻👍🏻超級推介 一上枱充滿黑松露嘅味道 係我嘅至愛意粉軟硬度適中 非常掛汁 呢個價錢份量又多 真係好高質啊! 因為係happy hour 所以我老公叫咗moo moo beer $30之後加$28就有薯條啦 今次真係超抵食
之前喺觀塘食過Moo Moo
同朋友傾偈飲下酒都適合

我哋當然要試吓漢堡 Sexy Chicken 性感的雞😂
雞扒漢堡相當有份量 餡料好多
除左有大大塊雞扒之外仲有蕃茄、生菜🥬、芝士
最正係特製moo moo醬 味道係淡淡嘅松露味!
漢堡包皮烘過後脆脆地 一啖咬落去好Juicy!!!

另外叫咗 Classic pizza

必食有意粉 黑松露卡邦尼意粉👍🏻👍🏻
超級推介 一上枱充滿黑松露嘅味道 係我嘅至愛
意粉軟硬度適中 非常掛汁
呢個價錢份量又多 真係好高質啊!

今次真係超抵食
今日約了朋友去銅鑼灣食lunch,見到四圍都好迫人,於是就過咗去百德新街嗰邊睇吓有咩食,結果搵咗一間令我和朋友都非常滿意的餐廳。芝士肉醬香辣薯條薯條熱騰騰,炸得香脆,芝士呈半熔絲,肉醬味濃,我認為係餐廳其中一項Signature的食物。銅鑼堡🍔漢堡包一共有五層,包括鵝肝、安格斯牛肉、芝士、蕃茄生菜,鵝肝入口即溶,牛肉好Juicy,就連麵包都香脆過人,再配自家秘製Moo Moo 醬,非常值得推介🌟!黑松露卡邦尼意大利粉黑松露味重,除了有煙肉、斑馬臣火腿、忌廉汁,還加入了我至愛的洋蔥、蒜蓉提味,口感不俗。除了食物之外,餐廳環境優美,店員的服務態度很好。

芝士肉醬香辣薯條

銅鑼堡🍔

黑松露卡邦尼意大利粉

除了食物之外,餐廳環境優美,店員的服務態度很好。
  • 香辣薯條
  • 芝士肉醬意粉薯條
2021-01-09 27 瀏覽
朋友一句想Chill下即刻帶佢去食好野銅鑼灣既Festival Walk出名有外國feel所以揀左其中一間餐廳Moo Moo Plus 食下好野🐷 燒豬仔骨配薯蓉 豬仔骨份量十足到哇左一聲😂有三大舊每舊有2條胸骨淨係食肉已經夠曬飽由於肋肉非常厚身燒完完全唔鞋又唔乾調味出色燒烤醬恰到好處有辣醬同茄汁提供🍔 銅鑼堡煎到外脆內軟既大大件鵝肝肉質結實,厚身少肥肉既牛肉漢堡扒加上蕃茄生菜同特製MooMoo醬厚到要分層食蠻味無比呀🍕 松露磨菇薄餅(🥬素)松露味超重磨菇多薄餅既餅好濕潤,完全唔乾而薄餅底就做到脆卜卜採用淡芝士為主所以咸味唔會遮到松露香欣賞菜式設計者既用心🍟 香辣薯條(加芝士肉醬)薯條微辣超香脆影完一大輪相咬開仲出緊煙加芝士邪惡拉絲連肉醬啖啖香濃好滿足呀餐廳氣氛幾Chill店員熱情有禮食物份量大,啖啖肉值得再黎
朋友一句想Chill下

燒烤醬恰到好處
有辣醬同茄汁提供

🍔 銅鑼堡
煎到外脆內軟既大大件鵝肝
肉質結實,厚身少肥肉既牛肉漢堡扒
加上蕃茄生菜同特製MooMoo醬
厚到要分層食
蠻味無比呀

🍕 松露磨菇薄餅(🥬素)
松露味超重
磨菇多
薄餅既餅好濕潤,完全唔乾
而薄餅底就做到脆卜卜
採用淡芝士為主所以咸味唔會遮到松露香
欣賞菜式設計者既用心

🍟 香辣薯條(加芝士肉醬)
薯條微辣超香脆

食物份量大,啖啖肉
值得再黎
  • 松露蘑菇薄餅
  • 香辣薯條
啦啦啦~lunch時間係最令人期待,講真銅鑼灣真係好多野食,行多兩步又到灣仔😂今次去左依間酒吧風既burger room,果然令人興奮,下就番工又開心左😆1. 銅鑼灣moo + 薯條我想話淨係個包皮都好鬼好味,搽左滿滿既蛋黃醬,牛肉又香噴噴,最估吾到薯條吾係跟茄汁,而係蛋黃醬again,哈哈,啱曬食薯條吾點茄汁既我🤪🤪2. 經典炸魚薯條一切開啲煙衝出嚟果下真係好治癒!點解有煙?因為係即叫即整,所以上枱仲好熱辣辣,魚肉吾係一peapea ,係一絲絲,好味啊!我有活力去番工啦,yeah!😂😂😂😂

1. 銅鑼灣moo + 薯條

2. 經典炸魚薯條

我有活力去番工啦,yeah!😂😂😂😂
2021-01-06 19 瀏覽
今日同友人約左去銅鑼灣食lunch,嚟到位於Fashion Walk嘅Moo Moo+,呢度除咗有burger食之外仲有Pizza、各款香口小食同埋酒精飲品。MM+ 炸雞槌上枱時熱辣辣,雞鎚外皮炸得香脆肉質鮮嫩多汁,配上各種特製醬汁包括蜜糖芥茉醬、黑松露沙律醬、香辣惹味嘅甜酸辣醬等等,全部都好好味!次次食親都得㗎都係揀牛肉漢堡,今次一於試吓新野,揀咗漁夫之寶炸魚柳漢堡。原本以為會好乾身,但係原來食落一啲都唔會覺得乾。漢堡包材料非常豐富,有炸魚柳、蕃茄、芝士、生菜同埋美味嘅秘製芥末汁。Classic漢堡材料有經典嘅牛肉漢堡,其他配料同漁夫之寶差唔多同樣係有生菜芝士等等。佢嘅Moo Moo汁食落有啲似燒烤汁,特別欣賞佢個包係烘過嘅,而且塗上咗一層牛油,食落好香。MM+凱撒沙律🥗:食咗咁多Heavy嘢食,當然要食番啲refreshing嘅蔬菜啦!沙律生菜非常新鮮,識落索索聲;另有麵包粒、芝士同埋煙肉作配料。

• 經典之堡
  • 漁夫之堡
2021-01-05 20 瀏覽
放假同屋企人想搵個舒服嘅地方chill下,行過呢間餐廳,見到裝修簡約得來又幾modern,而且望到下海,所以決定試吓。佢lunch嘅選擇唔算特別多,主要係佢啲signature。我哋叫咗個銅鑼堡,$8薯條加得過,同平時嘅有啲唔同,真係外脆內軟,熱辣辣。呢個burger都真心好出色,$118有片大大塊嘅鵝肝,好香濃,塊麵包又好香,塊肉亦都好Juicy!食完都好想encore !另外仲加咗$10試吓佢杯Lemonade,造型簡單、特別;野飲好fresh。同屋企人仲另外叫咗個黑松露pizza,黑松露味好重!正! $108好抵食,即叫即整,材料亦都好新鮮。佢另外配左個醬,有乳酪,好為個Pizza加分!香好多,亦都好開胃。
2021-01-01 20 瀏覽
銅鑼灣海旁hea 住歎!搵friend陪我去銅鑼灣行街shopping 👜🕶👠👗兼happy hour🍗🍟🥗🍕🍔🍤🍰☕️🍵🧋。行到累喔,咁就係時間去百德新街 Moo Moo plus 坐低休息啤一啤🤗點咗🥪Truffle&Fole Gras Toast齋睇個名已經🤤 😋鵝肝入口綿密,加埋TRUFFLE同黑醋調味,效果非常好🥰口感豐富又解膩。🥗Roast Beef Salad烤牛肉軟腍有肉味,沙律菜淋入意大利油醋汁爽脆清新又開胃。講明Happy hour 當然要🍺order 咗杯濃厚黑生啤同埋一支自家品牌MOO Moo beer 🍻。有酒當然要點返set小食,🧅🦑🐓Snacks Combo有雞翼、洋蔥圈同魷魚圈,每款3件口感酥脆,好送🍺。
銅鑼灣海旁hea 住歎!
點咗🥪Truffle&Fole Gras Toast
齋睇個名已經🤤

🥗Roast Beef Salad
烤牛肉軟腍有肉味,沙律菜淋入意大利油醋汁爽脆清新又開胃。

有酒當然要點返set小食,
🧅🦑🐓Snacks Combo
有雞翼、洋蔥圈同魷魚圈,每款3件
口感酥脆,好送🍺。
2020-12-28 22 瀏覽
今日又嚟到銅鑼灣shopping行街街, 季尾減價幅度 真係又平又抵買, 除了購物當然要享受豐富的午餐。 不知是不是假期今天沒有set lunch, 不過都冇所謂啦環境咁舒服,半開放式的店面, 願望著遊艇會, 室外的陽光照亮著用餐區, 令人輕鬆又愉快。餐牌和之前來的時候略有不同, 好像食物的種類也增加了。 Order了新推出的 "MM lemonade"🍋🌿, 果味清新酸酸甜甜😍Tropical Moo🍍🍅🥒🧀🍔每次來必點item, 牛肉多汁嫩滑, 香烤菠蘿 有甜美又多汁, 生菜新鮮爽口, 酸青瓜平衡了油膩感覺。慢煮雞肉意大利闊條麵雞肉嫩滑唔會嚡, 闊條麵彈 煙煙韌韌, 靈魂精髓在於意粉上面的芝士, 令整個醬汁香濃 美味。最後嗌咗新推出嘅甜品, 玉桂蘋果酥皮 配雪糕, 雖然同餐牌上面有啲唔同, 不過都唔緊要。 煮過的蘋果充滿香甜玉桂味, 配上雪糕就像冰火交融, 味蕾充滿衝擊。

Tropical Moo🍍🍅🥒🧀🍔

慢煮雞肉意大利闊條麵