2021-03-13 28 瀏覽
時常會經過Moo Moo Plus,卻一直沒試過今天想食漢堡,決定試一試。餐廳提供口罩套,很貼心。餐廳食物種類很多,有pizza、burger、意粉、甚至牛扒都有,我一直以為它只賣漢堡,哈哈。叫了一杯lemonade,以我最喜歡的西柚作基調,私心加分!這是男友叫的肉丸意粉,意料之外的好吃!蕃茄下得很多,酸味特出,甚是開胃!肉丸共有四顆,乒乓波大小,質地紮實而有肉味,非常推薦!銅鑼灣才有的銅鑼堡(?)特別之處是有鵝肝,實在對鵝肝沒有抵抗力。店家很貼心問我們是否需要把漢堡切開,方便share。女孩子要一口咬這個漢堡實在有點困難,太豐富了!鵝肝油膩配上牛肉香濃,邪惡之最!漢堡原本跟了小沙律,另外點了薯條配黑松露奶黃醬,份量兩個人share很剛好。食物以外,店員的服務也很出色,很細心看到食客的需要,主動幫忙,整餐飯食得很開心,會再來的!

時常會經過Moo Moo Plus,卻一直沒試過
今天想食漢堡,決定試一試。

餐廳提供口罩套,很貼心。

我一直以為它只賣漢堡,哈哈。

這是男友叫的肉丸意粉,
意料之外的好吃!蕃茄下得很多,酸味特出,甚是開胃!
肉丸共有四顆,乒乓波大小,質地紮實而有肉味,非常推薦!

銅鑼灣才有的銅鑼堡(?)
特別之處是有鵝肝,實在對鵝肝沒有抵抗力。

店家很貼心問我們是否需要把漢堡切開,方便share。
女孩子要一口咬這個漢堡實在有點困難,太豐富了!
鵝肝油膩配上牛肉香濃,邪惡之最!

漢堡原本跟了小沙律,
另外點了薯條配黑松露奶黃醬,
份量兩個人share很剛好。

整餐飯食得很開心,會再來的!
  • 銅鑼堡
  • 肉丸意大利麵
2021-03-12 32 瀏覽
銅鑼灣百德新街人流比較少,夜晚來到餐廳感覺份外舒適。除了窗口戶外座位,餐廳內座位都唔少,裝修美式型格路線。餐牌食物選擇有小食、薄餅、意大利粉、漢堡等,又有酒精類飲品,可以好好Chill返一晚牛油果柚子沙律 AVOCADO & POMELO SALAD食主菜前要fresh一fresh,呢個沙律係唔錯選擇PIZZA PEPERONI薄餅烤得香脆,係我喜歡的厚度!配料平均充足,芝士又多,非常好味龍蝦漢堡 LOBSTER MOO BURGER一上菜就比隻龍蝦吸引住,相機食先!龍蝦肉新鮮爽口,加上少許香料調味。牛肉漢堡扒又Juicy,雙重美味享受!推薦飲品試左 MM LEMONADE 好驚喜唔係一般既得檸檬味,加入西柚清香,好清新!唔飲酒既朋友可以試試

食主菜前要fresh一fresh,呢個沙律係唔錯選擇

PIZZA PEPERONI

龍蝦漢堡 LOBSTER MOO BURGER

飲品試左 MM LEMONADE

• lobster  moo  burger
2021-03-10 30 瀏覽
一個人的Me Time,當然要找個舒適治愈的地方,品嚐一下喜歡的食物,品味一下人生。我漫無目的地走到Fashion Walk的盡頭,找到了Moo Moo Plus 這間餐廳,有我至愛的burger🍔。 好吧,就這間吧!雖然我可以選lunch set,但難得到訪,試試他們的signature burger。我選了經典之堡 Classic Moo。嘩,先說它的造型及擺盤簡直驚為天人。主角是肉汁嫩滑,厚度適中的安格斯牛肉,當然芝士、新鮮的番茄及生菜又怎能缺少。麵包擦上牛油並烘過,很是細心! 最令我讚賞的要是他們提供了透明膠手套,令我可拿着整個Classic Moo 一啖一啖嘆。當然,要試一試他們的咖啡,我點了iced Americano。雖然他們是酒吧,它們的咖啡也算不錯。

2021-03-10 24 瀏覽
而家肺炎終於少啲,今日就同我老公出去銅鑼灣行吓街,之後我哋想搵個地方比較chill一啲嘅坐下食下野。就嚟到海邊附近嘅moo moo plus,一嚟就叫左個墨西哥脆片,另外在叫咗個凱撒沙律,同埋一個Pizza。可能附近有工程進行緊所以有少少噪音,但係侍應都好樂意幫我哋安排過另一個唔好咁嘈嘅位置坐低。個墨西哥脆片一上枱,我哋簡直呆咗,因為真係好大碟,絕對係起碼四個人share都冇問題。凱撒沙律啲沙律菜都好新鮮,脆卜卜。Pizza嘅芝士亦都好足,佢係薄底嗰種Pizza嚟嘅,所以係脆脆地。飲品嗌咗一杯lemonade ,佢仲加咗啲西柚落去所以個味道係好Fresh嘅。

凱撒沙律啲沙律菜都好新鮮,脆卜卜。

2021-03-08 262 瀏覽
防疫已經一年多了!常留家中少外出實在令人鬱結,經過銅鑼灣的海邊被這間悠閒的酒吧吸引著。 位置面向維多利亞海港,看著海景一邊享受食物真有種莫名快感!店內佈環境開陽非常舒適,5:30時候已經半場爆滿了。BAR 枱已坐滿嚟睇波或者同朋友飲嘢的客人。睇MENU見到除了BURGER之外,還有牛扒、PIZZA、PASTA類別可以供選擇今次叫了招牌菜-銅鑼堡($138) & Cranberry Juice銅鑼堡BURGER係精選推介,當然要試下啦~ 防疫期間侍應會提供口罩套及手套給客人, 十分細心又衛生。不到十分鐘, 即叫即造【重·量·級】 BURGER已在我眼前, 有鵝肝、洋蔥、芝士、漢堡扒、番茄和生菜, 餡料十分豐富份量十足。鵝肝幾嫩滑,入口即溶,外層煎得十分香脆優質安格斯牛肉漢堡扒: 勁JUICY,滿滿肉汁又重牛加上與鵝肝一起吃,口內充滿住油香味而唔膩; 麵包鬆軟有牛油香。裡面仲有新鮮蕃茄及爽口生菜, 中和油膩感; 從未食過肉汁那麼澎湃的Burger. 而Cranberry Juice $38都唔錯唔會太甜, 清新解渴.整體感覺滿分, 下次一定會再來Chill ~

鵝肝幾嫩滑,入口即溶,外層煎得十分香脆

整體感覺滿分, 下次一定會再來Chill ~
自從夜晚禁止堂食之後,我都好少出去外面吃晚餐。最近晚上餐廳堂食開始容許營業到晚上十時,所以我跟哥去了之前一直都好想去的銅鑼灣 MOO MOO Plus 餐廳外面長這樣,好有國外特色。 裹面長這樣。 menu長這樣。 檯面好乾淨 ☺由於中午的時候比較晚吃,所以我跟哥點了一個小吃 - 洋蔥圈,一個經典薄餅跟一個芝士雞肉意大利闊條麵一起分享來吃。 經典薄餅剛剛上來很燙,吃的時候要小心一點。拉絲真的好吸引 我忍不住拍了好幾張。薄餅味道剛剛好,不會太咸。我覺得份量好多,分開3個人吃都不會少。 芝士雞肉意大利闊條麵這個芝士份量好足,性價比好高。 雞肉完全不會柴,口感很好,而且味道剛剛好非常好吃!!洋蔥圈一上來都是很熱的,所以吃的時候也是要小心一點。 外面香香脆脆,裹面的洋蔥熟得剛剛好,而且口感很軟很好吃,是我喜歡的質地,我一個人把它吃了超過一半,哈哈

餐廳外面長這樣,好有國外特色。

裹面長這樣。

menu長這樣。

檯面好乾淨 ☺

經典薄餅

剛剛上來很燙,吃的時候要小心一點。

拉絲真的好吸引

我忍不住拍了好幾張。

薄餅味道剛剛好,不會太咸。
我覺得份量好多,分開3個人吃都不會少。

芝士雞肉意大利闊條麵

這個芝士份量好足,性價比好高。

雞肉完全不會柴,口感很好,而且味道剛剛好非常好吃!!

洋蔥圈一上來都是很熱的,所以吃的時候也是要小心一點。

2021-03-03
$150.5 (晚餐)
  • 芝士雞肉意大利闊條麵
  • 經典薄餅
  • 洋蔥圈
2021-03-06 37 瀏覽
餓底上次食過呢間moo moo plus,個漢堡包juicy到好難忘,朋友話好想試下,於是今晚又來喇! 香辣薯條上次得餓底一個胃,無試到呢個薯條,今次終於機會嚟喇!薯條外層好酥脆,有啲似薯格既果種酥脆法,而且有好香濃既cajun香料味,餓底超鍾意呢陣辣味,好有風味! 熱帶之堡跟上次一樣,漢堡肉汁澎湃,邊食邊滴!各位食既時候要小心呀!呢個熱帶堡既醬汁充滿香甜味,加上菠蘿,味道好清新!同朋友分享,半個唔多夠喉添,哈! 松露蘑菇薄餅嘩,呢個薄餅好多芝士!朋友是芝士怪,一見到已經心心眼,急不及待要試下!松露蘑菇同芝士好難唔好食囉!餅底又好夠煙韌,除左漢堡,Moo Moo既薄餅都不錯吃!

香辣薯條

熱帶之堡

松露蘑菇薄餅

2021-03-06 23 瀏覽
同朋友係銅鑼灣覓食,搵到呢間店,位於海旁,可以吹住海風食dinner ,係好chill嘅一件事。❤️.🌸漁夫之堡 $108睇落似乎平平無奇,但實質好味到想encore!魚塊外層炸得好酥脆,但內裡嫩滑無比。搭配芝士,番茄和生菜🥬~.🌸烤鴨胸薄餅 $108意料之外嘅美味~手工薄餅,有鴨胸肉、京蔥、芝士和海鮮醬。鴨胸肉薄身 口感軟嫩,海鮮醬超好味。仲配有秘制醬料,酸酸甜甜可解膩。.🌸Tea time $48係Mocktail,味道清新。.🌸Old fashion $48係Cocktail,酒味甘醇。.環境舒適,可坐窗邊~真係好值得encore,下次再約fd來。😋

🌸漁夫之堡 $108
睇落似乎平平無奇,但實質好味到想encore!
魚塊外層炸得好酥脆,但內裡嫩滑無比。
搭配芝士,番茄和生菜🥬~

🌸烤鴨胸薄餅 $108
意料之外嘅美味~
仲配有秘制醬料,酸酸甜甜可解膩。

🌸Tea time $48
係Mocktail,味道清新。
🌸Old fashion $48
係Cocktail,酒味甘醇。

環境舒適,可坐窗邊~
真係好值得encore,下次再約fd來。😋
2021-03-02
  • 漁夫之堡
  • 烤鴨胸薄餅
2021-03-04 56 瀏覽
限聚令持續多時,很久無同老公出街食飯撐枱腳,今日趁係銅鑼灣做完野就係百德新街揾野食。見呢間餐廳望住海景,好有外國渡假feel的感覺,就揀左入去,當去下旅行都好!叫左burger, pizza 同甜品。其中Burger最好味,個包焗得微微脆,而且味度甜甜地,有啲似丹麥包,漢堡都好juicy,值得推介Pizza係簿批,雖然吾係脆底,但勝在吾會好似食麵包咁,而且好足料,最鍾意佢多芝士,啱晒芝士控既我最後叫埋個枺茶心太軟,雖然不太流心,但勝在枺茶味夠濃,配上雪糕一冷一熱的甜品,為這餐劃上完美的句號!
,漢堡都好juicy,值得推介

2021-03-02 24 瀏覽
MOO MOO Plus - 超Chill漢堡專門店這間位於銅鑼灣的漢堡專門店,酒吧設計的格局,加上開揚的室內座位,聽着音樂,望住銅鑼灣的夜景,超級Chill的嘆着。除咗漢堡之外,餐廳還提供沙律、意粉、薄餅和小食。MM+ 雞鎚金黃色炸得香脆的雞鎚,可以配上四種醬汁分別有蜜糖芥茉醬、芥末蛋黃醬、松露醬、布發羅醬,一次試盡四款不同口味。芝士雞肉意大利闊條麵巴馬臣芝士、蒜蓉和奶油製成的醬汁,幼滑又有忌廉感,滿滿地掛在闊條麵上,慢煮雞肉表面香煎過,微微香脆,內裏雞肉很滑。食肉獸薄餅 食肉獸最愛的pizza,有莎樂美腸、意大利辣香腸、肉丸,三款不同的肉,加上車厘茄、三色辣椒、芝士,還有MOO MOO+ 特製沾醬,薄餅再配醬汁,估唔到都幾夾。
MOO MOO Plus - 超Chill漢堡專門店

除咗漢堡之外,餐廳還提供沙律、意粉、薄餅和小食。

MM+ 雞鎚

芝士雞肉意大利闊條麵

食肉獸薄餅

2021-03-02 22 瀏覽
之前食過觀塘MOO MOO嘅burger覺得好yum🤪知道銅鑼灣開咗分店 梗係要試下佢😎-🍔Causeway MOO $138個名叫銅鑼堡 夠哂地道盞鬼👻入面有鵝肝 安格斯牛肉 芝士 蕃茄同生菜鵝肝充滿油香 一咬啲汁滿瀉咁🤤佢嘅麵包係比較鬆軟嘅類型🍞特別一提係佢嘅秘製MOO MOO汁 惹味到不行😈絕對係必叫😼😼-🍝香草醬雞肉意大利麵 $136佢地用上嘅自家製香草醬 唔會好heavy🌿意粉份量都頗多🤪-🍗MM+ 雞槌 $54/6 pcs佢menu上面寫咗四款醬開頭好struggle嗌邊款 點知店員話係有哂四款醬!!!!!!😱😱😱分別係松露醬 buffal醬 honey mustard同wasabi mayo好癲啊😳😳我最鍾意wasabi mayo 甜甜地又惹味😼雞槌即炸熱辣辣 好味👍🏻趁happy hour嗌埋啤酒 爽🍻
之前食過觀塘MOO MOO嘅burger覺得好yum🤪

雞槌即炸熱辣辣 好味👍🏻
趁happy hour嗌埋啤酒 爽🍻
2021-02-25
2021-02-28 26 瀏覽
係繁忙既銅鑼灣百德新街找到呢間海景漢堡酒吧餐廳,約了不停變胖既老公,一齊享受二人世界。直望維景海景,見唔少人都係自己一個開心飲,都有情侶撐枱腳。安心出行後就拎服務員送上口罩袋放好口罩,happy hour 時間我地點了兩杯飲品,mini burger, mushroom carbonara, fries. 漢堡都會配有沙律菜,漢堡排肉汁四溢,加上外脆內軟既fries。時間靜靜地退後,有種慢活既感覺。去間提供美景美食既餐廳chill下,覺得活著真好。

直望維景海景,見唔少人都係自己一個開心飲,都有情侶撐枱腳。

去間提供美景美食既餐廳chill下,覺得活著真好。
銅鑼灣Fashion Walk食街,近海邊有呢間Moo Moo Plus,以前喺觀塘食過一次,原來而家喺銅鑼灣開咗分店,梗係要搵日過嚟食下。今日就揀咗個銅鑼灣之堡,即係有鵝肝同埋牛。望落就唔算話好大份,但係食落原來都幾飽肚,鵝肝煎得啱啱好冇話特別諗,牛就都幾有牛味嘅。配左沙律,如果要點薯條就另外加錢。另外試咗呢度嘅Lemonade,味道係西柚做底,飲落都幾refreshing。呢度嘅裝修有酒吧嘅感覺,仲要係向海嗰邊,特別feel。

呢度嘅裝修有酒吧嘅感覺,仲要係向海嗰邊,特別feel。
2021-02-25
午餐
2021-02-17 39 瀏覽
朋友介紹依間餐廳嘅漢堡包一定要試,今次就叫外賣睇下到底有幾出色。🍔Classic MOO十分足料嘅漢堡包!除左漢堡扒,入面有芝士、生菜、蕃茄、洋蔥等等。外觀因外賣關係壓扁左少少,但唔影響味道。好難得外賣都可以食到咁好食嘅包!烘烤過嘅包脆得黎唔硬,大讚!漢堡扒厚身,肉汁滿溢而且充滿牛肉味,肉質咬落柔軟唔韌,有驚喜。配合炒過嘅洋蔥一齊食,更加香氣迫人。雖然係外賣,但生菜同蕃茄依然爽脆,酸酸甜甜醬汁亦非常好食,為整個漢堡包錦上添花。可以加錢配薯條,薯條粗幼度剛好,有咬口👍🏻🍺MOOMOO Beer另外都試左佢地自家製嘅MOOMOO Beer,飲落帶桃味微甜,好易入口。睇返menu見到係由coke、zero、sprite,C+混合而成嘅啤酒,味道特別又好飲,推薦!個人認為整體食物水準頗高,而且睇得出係用心製作,希望下次可以堂食,試埋其他款式🍔🤤

🍔Classic MOO

Classic MOO

可以加錢配薯條,薯條粗幼度剛好,有咬口👍🏻

🍺MOOMOO Beer
MOOMOO Beer

外賣送餐
MOOMOO Beer
  • Classic Burger
2021-02-06 53 瀏覽
有朋友試過而推介位於銅鑼灣旺中帶靜既地方食物款式多選擇,素食者都有好多野可以揀推介松露芝士Pizza好香既黑松露味👍🏻份量大,3-4個人share都可以係薄底手工pizzaSauce酸酸甜甜,味道好夾漢堡都好多款揀我地揀左白菌之堡,用左安格斯牛肉仲有白菌蘑菇,配合自家醬汁非常juicy 😋😋😋😋除咗burger ,我地當然叫左小食炸雞槌同薯條仲有個白汁雞肉意粉本來以為佢係酒吧類餐廳食物質素會質素會爭少少,點知真係好有驚喜🤩
有朋友試過而推介
位於銅鑼灣旺中帶靜既地方
食物款式多選擇,素食者都有好多野可以揀

推介松露芝士Pizza
好香既黑松露味👍🏻份量大,3-4個人share都可以
係薄底手工pizza
Sauce酸酸甜甜,味道好夾

漢堡都好多款揀
我地揀左白菌之堡,用左安格斯牛肉
仲有白菌蘑菇,配合自家醬汁
非常juicy 😋😋😋😋

除咗burger ,我地當然叫左小食
炸雞槌同薯條
仲有個白汁雞肉意粉