因為男朋友鐘意食西餐同burger,搵左呢間喺銅鑼灣既餐廳黎陪佢試。有少少戶外坐位都幾chill,不過我怕凍都係坐室內😂。唔止有一般既西餐菜式,連素食菜式都有👍🏻,想飲酒既更加有既happyhour(3pm-8pm)都好抵。🔅平鐵牛排 ($188)牛排叫左五成熟,煎得都幾香唔會韌、加埋少少黑椒、點少少鹽吊下味已經好夠。Salad加黑醋好開胃,仲有埋粒baked garlic 🖖🏻。🔅滋味雞堡 ($108)店員好貼心問使唔使切半,又提供手套方便食抵讚👍🏻。雖然包偏厚但都好軟熟唔會乾,加埋醬都幾夾,雞扒就唔算好大塊。🔅香辣薯條 ($42)薯條都幾大份,炸得好香脆,平時比較少有香辣味所以特登叫黎試下。香辣粉都撈得幾勻,又唔會好辣,幾滿意!💬雖然有酒吧,但環境都唔錯,食物選擇都幾多,適合人多聚會既時候黎試多啲野食😚。
hour(3pm-8pm)都好抵。

平鐵牛排
平鐵牛排
🔅平鐵牛排 ($188)

滋味雞堡
🔅滋味雞堡 ($108)

香辣薯條
🔅香辣薯條 ($42)

2021-12-09 26 瀏覽
好耐無Happy Hour,今日好彩有得準時收工,所以捉咗同事仔陪我飲返杯。17:00-20:00 Happy Hour期間,最平嘅飲品低至$28,我哋揀咗Asahi同sparkling wine.Asahi大大杯夠冰凍,氣泡酒酸味較重,但都幾容易入口。銅鑼堡 $148個包甜甜哋烘得好脆,材料有漢堡扒、鵝肝、生菜同蕃茄,鵝肝煎得好香!墨西哥雞肉芝士餡餅 $78餡餅餅皮夠乾身酥脆,烤得燶燶哋有焦香,夾住芝士蕃茄同嫩滑嘅雞肉,頗有驚喜。伯爵茶焦糖燉蛋 $68冷卻嘅焦糖覆蓋住燉蛋形成一塊焦糖脆片,食之前要用餐具敲碎,餐具造型好似小泥鑊,幾有心思。燉蛋味道近似伯爵奶茶,口感幼滑。Set dinner幾抵食,下次肚餓啲再嚟試下。

銅鑼堡 $148

墨西哥雞肉芝士餡餅 $78

伯爵茶焦糖燉蛋 $68

Set dinner幾抵食,下次肚餓啲再嚟試下。
銅鑼灣美式酒吧風漢堡包店MOO MOO Plus (Fashion Walk) (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖Classic Moo $118麵包好軟熟係會彈返上嚟嗰種感覺❤️而且採用嗰種麵包都係甜甜地 又唔會硬同乾有安格斯牛肉 牛肉juicy 烤得都幾好 芝士洋蔥蕃茄呢啲配菜都好食 不過覺得佢啲麵包如果再熱啲就更加好 可能可以烤耐啲🤔香辣薯條 $42薯條上面沾咗啲辣粉 幾惹味 仲配左番茄醬同芥末醬 多個選擇 各有特色 不過我個人就中意就咁食多啲👍🏻炸魷魚 $68呢款小食最出色 熱辣辣 炸得香口 魷魚雖然炸咗都好新鮮 唔會好油膩 但又好滿足✨雖然呢間店舖主打漢堡包 但覺得小食都好吸引做得好出色 另外環境處於地鐵站附近 非常方便仲係近海旁添 環境都幾靚🥰同埋餐廳都專比人哋睇波同埋一齊飲嘢 聚會都係唔錯嘅選擇👍🏻👍🏻👍🏻
銅鑼灣美式酒吧風漢堡包店

Classic Moo $118

香辣薯條 $42

炸魷魚 $68

午餐
2021-12-08 11 瀏覽
今日係銅鑼灣行完街過嚟陪朋友lunch,忽然間想食漢堡,就搵咗呢間隱世酒吧,係近海旁一邊,估唔到呢間出品係相當唔錯! 入到嚟環境都非常舒服,座位唔算太多但好濶落!我哋一人點咗一個漢堡,我點嘅係呢個烤雞之堡,一上嚟個漢堡賣相十分之吸引,每件配料嘅層次都好分明,件雞扒都可以睇得出烤到好香,都算厚身,入面都一定有芝士同蕃茄嘅配搭,最主要係佢個汁,呢個是拉差醬同個雞扒估唔到咁夾,食落一啲都唔輸蝕比其他burger店。另外朋友叫咗個經典之堡,呢個就係用安格斯牛肉所配搭嘅, 食落好有牛香,煎得亦十分香口,佢仲配搭佢哋嘅招牌MOO MOO醬,呢個味道真係其他漢堡店係食唔到,配搭埋啲芝士蕃茄,又係可以食出有幾種層次,真係嚟到要必試呢一個!而佢每個漢堡都有配搭返少少沙律菜解膩!我另外都點咗杯Mocktail試試,呢杯MR,GM酸酸甜甜,另外仲有啲柚子香氣,對於食漢堡同食煎炸時都好解膩。呢度同時都係間酒吧餐廳,店內會有足球賽事直播睇,放工隨時都可以同朋友嚟嘆返兩杯,睇返場波! 值得推介!

另外朋友叫咗個經典之堡,呢個就係用安格斯牛肉

2021-12-07 15 瀏覽
𝙃𝙞𝙜𝙝 𝙦𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙞𝙣 𝙩𝙤𝙬𝙣行行下街,突然想食漢堡包,見到海旁附近有間漢堡包店就入嚟試吓,假日嘅中午都唔算多人,而且座位非常之多,空間感都好足夠。呢個天氣都適合坐外面!裝修以黑色為主調,非常之型格!銅鑼灣分店可以望到海邊,夜晚時間應該會好靚滋味雞堡($108)- 漢堡包足料,入邊有烤雞肉、芝士、蕃茄、生菜、配埋辣醬,食落好滋味黑松露沙律醬薯條 ($45)- 薯條揸得好香脆,而且配有黑松露蛋黃醬,個醬既黑松露味好香濃Salmon Carpaccio($98)- 刺身三文魚配上沙律菜、檸檬汁、鹽等嘅調味料,食落好refreshingBerry Burlesque ($68) - 冷榨lime汁、mixed berries、蘇打水,飲落好清新💛💛
𝙃𝙞𝙜𝙝 𝙦𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙞𝙣 𝙩𝙤𝙬𝙣

呢個天氣都適合坐外面!
裝修以黑色為主調,非常之型格!

銅鑼灣分店可以望到海邊,夜晚時間應該會好靚

2021-12-04 818 瀏覽
週末,森仔和女朋友去到銅鑼灣逛街睇戲🎬😌睇完之後,要醫下個肚仔,就搵左間西式漢堡餐廳:Moo Moo Plus。餐廳🍴位置都幾方便,係世貿中心後面。更加近銅鑼灣炮台嘅打卡位😙😙餐廳🍴內外都散發好Chill嘅感覺😌外面看,內𥚃似洒吧,暗暗的,有高高的吧枱,有足球直播。而行到入面,有卡位,空間感夠,可以讓客人促膝談心。好有holiday嘅感覺😆👍🏻食物方面,我地叫左經典之堡,黑松露沙律醬薯條🍟和卡邦尼意粉🍝經典之堡此漢堡猶豫美國🇺🇸餐廳🍴般,十分精緻,上枱時用有精美擺枱,再配上沙律菜,IGable😍打卡一流!而佢包含了優質安格斯牛肉,芝士,焦糖洋蔥,蕃茄,山菜,招牌Moo Moo醬😂而麵包🥯更加係烤焗過,所以外脆內軟。優質安格斯牛肉一食就知係靚牛,牛味濃,多肉汁👍🏻而個個招牌Moo Moo醬更加起關鍵作用,把各種餡料和麵包連結在一起!份量十足,全部搭配埋一起更加係正😎😎黑松露沙律醬薯條🍟薯條🍟係用幼薯條,即叫即炸,熱辣辣上枱👍🏻用上靚靚炸格放上枱,配上兩種醬料:黑松露沙律醬和茄汁,任君選擇👍🏻黑松露沙律醬夠晒creammy,有淡淡黑松露味,正😄而茄汁則是配薯條🍟之正印,酸酸甜甜,開胃之選!
週末,森仔和女朋友去到銅鑼灣逛街睇戲🎬😌
餐廳🍴位置都幾方便,係世貿中心後面。
更加近銅鑼灣炮台嘅打卡位😙😙

餐廳🍴內外都散發好Chill嘅感覺😌
外面看,內𥚃似洒吧,暗暗的,有高高的吧枱,有足球直播。
而行到入面,有卡位,空間感夠,可以讓客人促膝談心。
好有holiday嘅感覺😆👍🏻

經典之堡
而麵包🥯更加係烤焗過,所以外脆內軟。
優質安格斯牛肉一食就知係靚牛,牛味濃,多肉汁👍🏻
份量十足,全部搭配埋一起更加係正😎😎

黑松露沙律醬薯條🍟
薯條🍟係用幼薯條,即叫即炸,熱辣辣上枱👍🏻
黑松露沙律醬夠晒creammy,有淡淡黑松露味,正😄
而茄汁則是配薯條🍟之正印,酸酸甜甜,開胃之選!

卡邦尼意粉🍝
白汁芝士味濃🥰夠晒creammy,味道調製得不錯!
加上意粉用橄欖油炒過,所以夠煙韌和有咬口😋
當中亦有煙肉和洋蔥碎,令整體更有咬口和香味
不錯錯。😌
  • 經典之堡
  • 卡邦尼意大利麵
  • 黑松露沙律醬薯條
2021-12-02 20 瀏覽
酒吧內竟然有素食,真係少見😮,叫咗個食素朋友一齊吃,唔好以為我冷落咗佢😝-店內提供口罩包-HK$45Truffle Mayo Fires ~幼條的軟熟薯條上灑上少量的鹽,蘸上香噴噴又滑身松露蛋黃醬,絕不會太鹹😁另有茄汁一起附上, 我這個醬料控將2款醬汁一起蘸上薯條,更加滋味😝;-HK$108 Mush Mush ~ 2塊厚厚的大啡菇,爽脆的生菜、微酸的蕃茄、半溶的芝士,咬下去猶如肉的咬感,多汁又菇味濃郁,與朋友一人一半,已經好滿足;-HK$118 Margarita Pizza~熱騰騰的薄餅面鋪滿了軟腍腍的車厘茄、入口即化的芝士及羅勒材料。吃起來奶香味重帶有點香草味道。薄餅是薄批,趁熱吃的時候餅邊仍之香脆不失嚼勁。-越來越多人選擇素食,某些是信仰,某些是健康!其實什麼原因也好,最重要自己開心和互相尊重便可以了!

店內提供口罩包

松露薯條
mush muah
margarita pizza
2021-12-01 15 瀏覽
銅鑼堡🍔 $138來到銅鑼灣梗係要食銅鑼堡啦,材料有鵝肝又有安格斯牛肉,一次過滿足你兩個願望。個包煎得外脆內軟,鵝肝都幾大塊,牛肉煎得啱啱好,保持juicy,加上蕃茄生菜,口感非常豐富!
銅鑼堡🍔 $138
10 分鐘 (堂食)
2021-12-01 551 瀏覽
After catching the games of the Premier League the other night, we could not help but urged for a high quality burger immediately the next day. Passing by this little bar/restaurant a million times located near the Fashion Walk, we decided to try it out this weekend.There was quite a variety of food to choose from, considering its a bar-like vibes. We actually ordered one burger each with a nice side of sweet potato fries and draft beer of course. The environment was quite laid-back in the after

There was quite a variety of food to choose from, considering its a bar-like vibes. We actually ordered one burger each with a nice side of sweet potato fries and draft beer of course. The environment was quite laid-back in the afternoon and there were quite a number of empty tables even on the weekend.

Moo Burger & Classic Burger
The difference between these two burgers is mainly the foie gras on top, which became a highlight of the Moo burger and totally brought out a richer flavor for the burger. The beef was very juicy and succulent and I appreciated the texture very much. The sweet potato fries came in a gigantic portion and was done in an excellent texture. I especially enjoyed it with the truffle and sour cream sauce on the side. Needless to say, the beer was a perfect match with the whole thing and nothing else would have topped it.

Would definitely like to come back at night and enjoy a game here as I imagine the atmosphere must be amazing. The service was efficient and the staff were friendly, we surely had a good time here.
2021-11-28
午餐
  • Moo Burger
2021-11-20 29 瀏覽
假日知銅鑼灣多人,一早食個早飯,想食burger但唔食得牛肉,唯有叫炸魚漢堡,雖然個炸魚都ok,但食肉獸嘅我都係覺得牛肉漢堡係最好味。今日係雞翼日,lunch食雞翼,夜晚繼續食雞翼,叫咗咸蛋雞翼同埋南乳雞翼,好邪惡,兩隻味以咸蛋雞翼較惹味,勁香口。

2021-11-19 43 瀏覽
本身諗住吹下海風就算🥰最後都俾依間工業風美式漢堡餐廳吸引住😛🧡銅鑼堡🧡 $148其他嗰啲好唔好食就唔知,但係嚟到銅鑼灣唔食呢個又點得喎😆漢堡包分量十足🍔鵝肝厚度媲美安格斯牛肉🥩芝士溶化其中🧀配搭招牌醬汁,大啖大啖食🤪絕對為味覺上帶來衝擊🤣唔係誇張!鵝肝同埋牛肉都勁Juicy,油脂嘅香味充斥成個口腔😎❤️香辣薯條+肉汁芝士❤️ $42+$13估唔到可以額外加肉汁芝士🧀有芝士拉絲嘅薯條🍟真係不得了!幼薯條吸收晒肉汁嘅味道,整體更香🤩🤍紐約芝士蛋糕🤍 $68一碟有2件,雖然係漢堡包餐廳🍔但佢嘅cheesecake 🍰真係做得好岀色!!蛋糕軟滑,唔會過於膩口,甜度亦剛剛好😳絕對要打包多2件返屋企慢慢嘆😌餐牌選擇都幾多,除咗burger🍔仲有pasta🍝pizza 🍕等等

🧡銅鑼堡🧡 $148

❤️香辣薯條+肉汁芝士❤️ $42+$13

🤍紐約芝士蛋糕🤍 $68

2021-11-17 49 瀏覽
我哋就嗌咗經典之堡($118)、食肉獸薄餅($128)、黑松露沙律醬薯條($45)同埋紐約芝士蛋糕($68)咁首先講咗嗰個Burger先啦呢個Burger真心好高質❤️❤️首先一定要讚嘅係一定係安格斯牛肉食落去好Juicy之餘亦都唔會好容易散🥰🥰而且佢嗰個招牌Moo Moo醬完全做到畫龍點睛嘅效果為呢個Burger加咗好多分(而且今次係我人生食過最唔論盡嘅Burger一嚟係因為我今次用叉食😅😅二嚟啲蔬菜/蕃茄都幾穩固)之後就係嗰個Pizza 啦辣肉腸Pizza就食得多啦但係我好似係第一次食肉丸嘅Pizza🤔🤔我幾鍾意呢個Pizza係薄批嚟嘅所以可以做到好脆嘅效果☺️☺️不過我覺得最出色重點係佢嘅批邊都係會有味‼️‼️(好似係番茄醬)平時出面食嗰啲批邊通常都係冇乜味而且又會好乾所以我真心幾鍾意呢個Pizza😘😘(而且佢配嗰個醬同呢個Pizza都幾Match,係有少少辣嘅)最後就講埋黑松露醬薯條同埋紐約芝士蛋糕啦前者都係同其他舖頭一樣都係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥薯條份量亦都比我想像中多好多(當然最出色嘅一定都係黑松露醬🤣🤣)而Cheesecake真係好Creamy💖💖食完都唔會覺得好Heavy只會想再食多

咁首先講咗嗰個Burger先啦
呢個Burger真心好高質❤️❤️
首先一定要讚嘅係一定係安格斯牛肉
食落去好Juicy之餘亦都唔會好容易散🥰🥰
而且佢嗰個招牌Moo Moo醬完全做到畫龍點睛嘅效果
為呢個Burger加咗好多分
(而且今次係我人生食過最唔論盡嘅Burger
一嚟係因為我今次用叉食😅😅
二嚟啲蔬菜/蕃茄都幾穩固)

之後就係嗰個Pizza 啦
所以我真心幾鍾意呢個Pizza😘😘

最後就講埋黑松露醬薯條同埋紐約芝士蛋糕啦
前者都係同其他舖頭一樣都係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥
薯條份量亦都比我想像中多好多
(當然最出色嘅一定都係黑松露醬🤣🤣)
而Cheesecake真係好Creamy💖💖
食完都唔會覺得好Heavy
只會想再食多一嚿
  • 經典之堡
  • 黑松露沙律醬薯條
  • 食肉獸薄餅
銅鑼堡🍔$148(鵝肝、安格斯牛肉、芝士、番茄、生菜、特製moo moo醬)依個漢堡材料非常豐富🍊首先個鵝肝十分之creamy☺️牛肉都非常厚切😗生熟比例啱啱好😍好重牛肉味😗同芝士🧀蕃茄🍅當然夾😝最正就係有個特製醬汁🥳應該係sour cream啲friend😙所以中和返個油膩感🤩仲有少少沙律😇加埋啲黑醋😜唔會得包咁dry肉丸肉醬意粉🍝$148嘩超級重蕃茄味😙唔係普通加蕃茄醬嘅意粉😝意粉而且非常掛汁🍝肉丸都大粒😜有四粒😍份量好足😎好香嘅牛肉味😔整體份量唔算好大份😇所以可以食多啲其他嘢黑松露沙律醬香辣薯條🍟$45幼身薯條所以食落去都香脆😎同埋佢加咗秘製嘅辣粉😉唔算好辣😙但係又十分惹味😙仲可以有幾個食法🤪又可以加黑松露醬😂或者就咁點茄汁醬😆

銅鑼堡🍔$148

肉丸肉醬意粉🍝$148

黑松露沙律醬香辣薯條🍟$45
2021-11-14 36 瀏覽
🎏 港島吃貨系列 — MooMooPlus✨ 銅鑼灣FashionWalk Chill 住食burger😌#90cp銅鑼灣篇 #90cp西餐篇➖➖➖➖➖早排嚟過呢附近食法國菜 發現原來係fahsionwalk 呢頭都有唔少餐廳😯 咁啱經過見到呢間海旁嘅burger 好似都幾chill🤫 結果就黎試吓!!美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ Tropical Moo $128個人覺得好彩放棄classic moo 試呢個😂 其實整體嚟講都好食 係唔夠多汁 好彩有塊菠蘿🍍補翻令成件事好juicy🙌🏻 而且佢亦都好厚 一啖都咬唔晒 正🤤🔸 Truffle Mayo Fries $45正常fries 份量都算多 不過整體就冇乜驚喜 個醬都係正常發揮啦🙈🔸 Meator Pizza $128雖然佢係叫做食肉獸 但可惜嘅係佢唔夠”食肉獸”🤢 雞肉料唔算多 不過就好多芝士🧀 而且邊皮都算脆 不過不失啦💰Total: $301✅ 氣氛係冇得輸嘅 如果坐窗邊就更加chill🙌🏻 入邊
#90cp銅鑼灣篇 #90cp西餐篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ Tropical Moo $128

🔸 Truffle Mayo Fries $45

🔸 Meator Pizza $128
Meator  Pizza

💰Total: $301

✅ 氣氛係冇得輸嘅 如果坐窗邊就更加chill🙌🏻 入邊仲不斷播緊英超添其實幾有英國feel🇬🇧

❌ 不過食物整體上未算太突出🙈😂

➖➖➖➖➖
📍 MOO MOO Plus (Fashion Walk) (銅鑼灣)

2021-11-14 49 瀏覽
今日同女朋友係銅鑼灣行街去左海滂吹吹風點知發現到呢間漢堡店可以邊吹風邊食咁chill就決定入去試下餐牌好多漢堡口味選擇另外亦有小食,意粉等銅鑼堡呢個招牌又點可以錯過一個漢堡有齊鵝肝,安格斯牛肉,芝士,蕃茄,生菜層次非常豐富漢堡既靈魂牛肉做得好好好厚實juicy加上店家特製moo moo醬好惹味卡邦尼意大利粉一樣做得出色好濃郁,好creamy意粉煮到煙韌,口感好好食到停唔到鹹蛋黃,南乳脆皮雞翼完全唔馬虎雞翼做得好入味外脆內軟,好好食推薦
今日同女朋友係銅鑼灣行街
去左海滂吹吹風
點知發現到呢間漢堡店
可以邊吹風邊食咁chill
就決定入去試下

餐牌好多漢堡口味選擇
另外亦有小食,意粉等

銅鑼堡

呢個招牌又點可以錯過
一個漢堡有齊鵝肝,安格斯牛肉,芝士,蕃茄,生菜
層次非常豐富
漢堡既靈魂牛肉做得好好
好厚實juicy
加上店家特製moo moo醬
好惹味

卡邦尼意大利粉

一樣做得出色
好濃郁,好creamy
意粉煮到煙韌,口感好好
食到停唔到

鹹蛋黃,南乳脆皮雞翼

完全唔馬虎
雞翼做得好入味