2021-11-01 10 瀏覽
Blue Monday終於過咗了,收工同男朋友黎呢間可以望住海景食Burger嘅餐廳chill一下先。餐廳環境好大,裏面都有好多座位,仲有幾部大電視可以睇波⚽️ 啱唒足球迷啦~😃 經典之堡 $118個麵包好軟又煙韌,空氣感好足。呢個漢堡係由安格斯牛肉,芝士,焦糖洋蔥,蕃茄,生菜組成,個牛牛肉味香濃,幾juicy👍🏻 而個醬係招牌MooMoo醬,好特別嘅醬汁😍 美式之堡 $128同經典之堡比多咗煙肉,而醬汁係BBQ醬,食落啖啖燒烤風味,個人鐘意食呢個多啲😃 香辣薯條 $42 +芝士肉醬$16薯條份量滿滿一籃,香辣味道差小小,冇咩辣味。Juicy芝士肉醬淋係香脆薯條上,好邪惡丫😃

經典之堡 $118

美式之堡 $128

香辣薯條 $42 +芝士肉醬$16
2021-10-30 12 瀏覽
每年 Halloween fashion walk 都會非常有氣氛所以選了這地方用餐餐廳門口都有一些裝飾餐廳有很多坐位有2人,4人的桌都有白酒忌廉藍青口Blue Mussels in White Wine Cream青口不入味, 如只試醬汁是很濃味薄切三文魚Salmon Carpaccio一份appetizer來說是不錯,一供有四片第一片嘗試了原味,三文魚味有點濃第二片加上了少許的檸檬汁另到三文魚的味到不同了 nachos追加了墨西哥粟米片,有4款不同的醬汁,牛油果醬、肉醬、酸忌廉醬及辣的墨西哥蕃茄醬粟米片加上了厚厚的芝士、橄欖、墨西哥辣椒配上任何一款都很好吃Blowfish Cabernet Merlot (Red Wine)Blowfish Chardonnay (White Wine)
所以選了這地方用餐

餐廳門口都有一些裝飾
餐廳有很多坐位有2人,4人的桌都有

白酒忌廉藍青口
青口不入味, 如只試醬汁是很濃味

薄切三文魚
Salmon Carpaccio
一份appetizer來說是不錯,一供有四片
第一片嘗試了原味,三文魚味有點濃
第二片加上了少許的檸檬汁另到三文魚的味到不同了

nachos
粟米片加上了厚厚的芝士、橄欖、墨西哥辣椒
配上任何一款都很好吃

2021-10-30
  • Salmon Carpaccio
  • 墨西哥粟米片
2021-10-30 13 瀏覽
經典之堡 $118漢堡以安格斯牛肉手打而成,都幾厚身,牛味唔錯,唔會煎得太乾,焦糖洋蔥濕潤香甜,配埋招牌MOO MOO醬幾滋味,麵包都唔錯,幾鬆軟。雞翼拼盤 $88揀咗水牛城、鹹蛋黃兩款口味,雞翼外脆內嫩,乾身唔太油膩,水牛城醬酸中帶辣,惹味又開胃,鹹蛋黃醬厚厚包住雞翼,齒頰留香。卡邦尼意大利麵 $128呢度除咗主打漢堡之外,仲有薄餅、意粉等其他主食。自製卡邦尼醬香而不膩,掛滿煙韌麵條,煙肉加上巴馬火腿,散發煙燻香氣同鹹香風味。
經典之堡 $118

雞翼拼盤 $88

卡邦尼意大利麵 $128
呢度除咗主打漢堡之外,仲有薄餅、意粉等其
2021-10-20
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍔 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 𝗯𝘆 𝘁𝗵𝗲 𝗦𝗲𝗮 @ 🌟 MOO MOO Plus《👽食神大媽食漢堡》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Tropical Moo Burger HKD 128Smoked Salmon, Avocado and Pomelo Salad HKD 126Earl Grey Creme Brûlée HKD 68.👽 大媽最近成日聽人講有一間有得望海景嘅漢堡專門店,位置超方便,一於黎探店。.👀 呢度係主打優質漢堡,有牛有雞有魚仲有素嘅漢堡多種選擇。有別於一般漢堡專門店,除咗漢堡,呢度基本上前菜去到甜品都照顧到。連沙律、小食、薄餅、意粉、扒類都有。.🍔 今次大媽就捉住夏天嘅尾巴,選擇左「熱帶之堡」 🌞 佢裏面選用優質安格斯牛肉,肉質當然係鮮嫩好味啦。菠蘿,煙肉,芝士,呢三兄弟再配埋千島醬,特別開胃好好味呢 😋.🥗 漢堡以外,大媽好想試佢個沙律,因為好少見到漢堡專門店會有靚沙律食。揀左「牛油果柚子沙律」,額外加錢配蘇格蘭煙三文魚。🥑 一上枱,見到大大個牛油果訓起上面,即刻心心眼 😍 然後仲要陪足足三四大塊煙三文魚,老實講如果胃
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Tropical Moo Burger HKD 128
Earl Grey Creme Brûlée HKD 68

Tropical Moo Burger

🥗 漢堡以外,大媽好想試佢個沙律,因為好少見到漢堡專門店會有靚沙律食。揀左「牛油果柚子沙律」,額外加錢配蘇格蘭煙三文魚。🥑 一上枱,見到大大個牛油果訓起上面,即刻心心眼 😍 然後仲要陪足足三四大塊煙三文魚,老實講如果胃口唔大嘅人淨係食呢一個已經夠飽。🥬 啲菜非常新鮮,再配上柚子,開胃之餘,剛好平衡左漢堡飽濟感。呢個價錢咁足料,真係好低呢。😆

🍮 其實食完個大大漢堡同埋大大沙律之後,已經飽咗,不過甜品係第二個胃,一場嚟到點可以唔試吓 😬 揀咗「伯爵茶焦糖燉蛋」,呢個應該係我食過嘅漢堡包專門店入邊做得最好嘅甜品。唔會死甜,個燉蛋唔會過硬,仲要有成個拳頭咁大杯。😋

Earl Grey Creme Brûlée

😙 好少何喺香港食漢堡包會有海景睇,趁而家剛剛入秋,吹下風食下漢堡包嘆吓靚景,呢度食嘢歇息絕對係好選擇呢。

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖
📲 +(852)5691-2880
5 分鐘 (堂食)
  • Smoked Salmon
  • Avocado and Pomelo Salad
2021-10-24 23 瀏覽
位於銅鑼灣的Moo Moo Plus走美式風格,牆上放了幾部大電視播球賽,亦設有室外座位讓客人在海旁吹海風🌊✨餐廳主打不同口味的漢堡,除了有漢堡「Classic Moo」等招牌主食,也有提供不同口味的雞翼、薯條等小食,十分吸引😍🍔 Classic MooClassic Moo選用美國優質穀飼牛肉、美國車打芝士及自家制醬汁等食材,不愧是招牌漢堡🍔🌟味道方面,漢堡皮片底層經烤烘後上軟下脆,漢堡內的牛肉多汁之餘又能做到肥而不膩,配上自家制醬汁、芝士、蕃茄後非常惹味,絕對是perfect match🤤👏🍟 Truffle Mayo Fries薯條大小介乎粗和幼薯之間,份量十足,兩個人吃就剛剛好😉味道方面,薯條很香薯仔味,香脆度和濕潤度適中,多吃了亦不會口乾✨再配上主角黑松露醬後入口更香,好正😇👍

🍔 Classic Moo

🍟 Truffle Mayo Fries
2021-10-24 16 瀏覽
餐廳裝修行美式酒吧風,座位好寬敞舒適,而且週末中午去都唔使排隊👍🏻銅鑼灣分店最特別係有鵝肝漢堡包,鍾意食鵝肝嘅朋友可以嚟試吓🤩【Causeway Moo】$148~Foie Gras, Premium Angus Beef Patty, Cheese, Fresh Tomato, Lettuce, Signature Moo Moo Sauce鵝肝份量比想像中多,都有大半塊牛肉patty咁大,而且煎得香脆,入口即溶,好邪惡🤤而牛肉patty煎得啱啱好,仲好juicy😋最鍾意個MooMoo醬,好夾好開胃🤩【Classic Moo】$118~Premium Angus Beef Patty, Cheese, Caramelised Onion, Fresh Tomato, Lettuce, Signature Moo Moo Sauce呢個同銅鑼堡差唔多,只不過少咗塊鵝肝,但係都好好味😋因為個漢堡都幾大而且又多汁,食嘅時候幾messy,不過侍應有比手套我哋,所以都okay冇話食到好污糟🤣【Truffle Mayo Fries】$45薯條上檯嘅時候熱辣辣,而且仲落左啲cajun spices

【Causeway Moo】$148

【Classic Moo】$118

【Truffle Mayo Fries】$45
薯條上檯嘅時候熱辣辣,而且仲落左啲cajun spices,食嘅時候少少辣幾開胃😋除咗濃郁嘅黑松露醬,仲有茄汁輪住點,唔錯🤩

• 黑松露沙律醬薯條
  • 經典之堡
2021-10-22 78 瀏覽
Moo Moo Plus🍔自從上次食完Burger room之後🍔發現Fashion Walk嗰邊仲有好多滄海遺珠行到尾發現有間好Chill嘅餐廳 開頭以為係酒吧 原來入面係食Burger😍環境: 水泥牆設計 除左有高身吧櫈坐之外我就鍾意舒服D坐梳化位 仲有兩部大電視睇英超⚽️⚽️星期六日應該好熱鬧🥳🍔銅鑼堡 ($148)上枱後細心問你要唔要即棄手套🥰選用安格斯牛肉 配上鵝肝😍牛肉咬落超Juicy 口感完全唔乾鵝肝味道較濃 但未至於蓋過肉味自家製Moo Moo醬 同個包好夾🤤Side Dish都有沙律菜 可以中和一下👍🍔炸魷魚 ($68)開頭以為只係普通嘅酥炸魷魚🦑佢外皮經過調味 食落更香口份量比我想像多 重點係…😲佢嘅魷魚每條都好粗身 咬落好彈牙配埋個他他醬 送啤酒一流👍🍔蕃薯條 ($68)蕃薯條無咁熱氣 味道好香好甜😍條條都咁長 都幾抵食😂🍔Moo Moo Beer ($99/3杯)自家品牌手工啤 味道較為Fruity啤酒花味幾香 兩個人飲3杯啱啱好一坐低已經落單 所以都特登揀返小食送酒
Moo Moo Plus🍔

我就鍾意舒服D坐梳化位
仲有兩部大電視睇英超⚽️⚽️
星期六日應該好熱鬧🥳
銅鑼堡

🍔銅鑼堡 ($148)
上枱後細心問你要唔要即棄手套🥰
選用安格斯牛肉 配上鵝肝😍
牛肉咬落超Juicy 口感完全唔乾
鵝肝味道較濃 但未至於蓋過肉味
自家製Moo Moo醬 同個包好夾🤤
Side Dish都有沙律菜 可以中和一下👍
炸魷魚

🍔炸魷魚 ($68)
開頭以為只係普通嘅酥炸魷魚🦑
佢外皮經過調味 食落更香口
份量比我想像多 重點係…😲
佢嘅魷魚每條都好粗身 咬落好彈牙
配埋個他他醬 送啤酒一流👍
蕃薯條

🍔蕃薯條 ($68)
蕃薯條無咁熱氣 味道好香好甜😍
條條都咁長 都幾抵食😂
Moo  Moo  Beer

🍔Moo Moo Beer ($99/3杯)
自家品牌手工啤 味道較為Fruity
啤酒花味幾香 兩個人飲3杯啱啱好
一坐低已經落單 所以都特登揀返小食送酒
炸魷魚
蕃薯條
Moo  Moo  Beer
2021-10-21 1188 瀏覽
之前都試過Moo Moo嘅觀塘分店 今次就近近地去公司附近嘅銅鑼灣分店 格調都有啲唔同😳店舖位於銅鑼灣E出口 行2-3分鐘就到超方便而且位置近海🌊 坐喺bar枱位對住個海食嘢飲嘢真係超舒服.🌟Causeway Moo 係經典嘅牛肉burger with a twist 🐮除咗有juicy到爆汁嘅漢堡扒🍔仲有溶到啱啱好嘅芝士同超爽脆嘅生菜🥬當然唔少得入口即溶嘅鵝肝🤤 漢堡包嘅兩層麪包都好鬆軟係我食過最好食嘅漢堡包之一🥰.🌟Truffle Mayo Fries 薯條炸到脆卜卜 新鮮熱辣 而且仲係厚切🍟配埋兩款醬汁(黑松露醬/茄醬)任君選擇 好食到停唔到😆.🌟Pizza Pepperoni Pizza係薄底 而且鋪左滿滿嘅芝士🧀仲做到拉絲嘅效果 見到都流晒口水加上茄醬同埋辣肉腸就係最佳嘅配搭🍕.🌟Moo Moo Draft Beer 有個咁靚嘅view加上出色嘅漢堡包同Pizza當然要點返杯啤酒🍺啱晒一路飲一路同朋友吹水😌

店舖位於銅鑼灣E出口 行2-3分鐘就到超方便

有個咁靚嘅view加上出色嘅漢堡包同Pizza
當然要點返杯啤酒🍺
啱晒一路飲一路同朋友吹水😌
  • 銅鑼堡
嚟到銅鑼灣真係有好多嘢食,今次試下呢間先😋🔖經典之堡💰118漢堡餡料包括咗優質安格斯牛肉、芝士、番茄、生菜、焦糖洋蔥同招牌moo moo醬~肉味濃郁,成個配搭好夾啊🤤最鐘意係餐廳會將漢堡一分二,食嘅時候夠哂方便🥰💫推薦指數: 8/10​🔖牛油果柚子沙律配蘇格蘭煙三文魚💰126一上枱俾佢嘅份量嚇親🙈食一半已經好飽🤣配料方面有半熟嘅牛油果、柚子、車厘茄、紅洋蔥、沙律菜同和風柚子汁😙味道酸酸甜甜,非常清新😋煙三文魚係特別加配,煙燻味十足啊😇💫推薦指數: 9/10​🔖炸魷魚💰68魷魚好厚肉,而炸粉嘅份量亦都啱啱好🦑口感香脆又彈牙,再點埋沙律醬食,好味喎🤓如果有嗌酒嘅話,呢個絕對要嗌!送酒一流🍻💫推薦指數: 10/10​🔖Exotic Babe💰68呢杯mocktail有熱情果、芒果、菠蘿同紅茶🍹好fresh同埋有好多果肉添㗎😆💫推薦指數: 9/10​
嚟到銅鑼灣真係有好多嘢食,今次試下呢間先😋

🔖經典之堡

🔖Exotic Babe
💰68
💫推薦指數: 9/10​
2021-10-20 14 瀏覽
位於銅鑼灣嘅「MOO MOO Plus」食物種類多😍不過我最鍾意都係佢哋嘅burger😌.經典之堡🍔牛油麵包外脆內軟🧈安格斯牛肉唔會太薄🐮不過多重點係肉味重又多肉汁😋仲有芝士、生菜🥬蕃茄同秘製MOO MOO醬汁🍅真係好正👍🏻.雞翼拼盤🐓揀咗水牛城雞翼同鹹蛋黃雞翼🌶🥚2款調味上都唔錯,不過炸皮唔夠脆🥺.芝士肉醬薯條🍟新鮮炸起嘅薯條☺️配上芝士肉醬🧀加上本身灑滿辣粉,非常惹味🤤另外亦有附番茄醬🥫
  • 經典之堡
  • Classic  Moo
  • 雞翼拼盤
  • classic moo
  • 香辣薯條+芝士肉醬
2021-10-20 12 瀏覽
黎到銅鑼灣,搵到間出名食burger既餐廳☺️☺️咁就當然要試吓佢嘅burger啦! !burger 超級Juicy, 牛肉一咬落去就爆汁,而且牛肉嘅味道好濃,生菜蕃茄亦都好新鮮。我自己最鍾意burger個麵包皮 少少外脆內軟。跟住再叫埋辣肉腸pizza,Pizza焗得好香,由張圖都見到啲芝士幾濃厚, pizza餅底唔會烤得太乾,配搭煮蕃茄醬同芝士,好香口,食完一塊想再食多塊,而且唔會覺得太漏。最後梗係要叫杯酒配搭美食

我自己最鍾意burger個麵包皮
少少外脆內軟。

pizza

跟住再叫埋辣肉腸pizza,Pizza焗得好香,

最後梗係要叫杯酒配搭美食
pizza
之前介紹過觀塘嗰間平民手工漢堡 今次黎到銅鑼灣近海旁嘅地舖~ 酒吧餐廳嘅設計 環境開揚舒適 光線充足🌤 餐廳會貼心地提供手套比我地🥰‎♡‧₊˚ 𝐂𝐚𝐮𝐬𝐞𝐰𝐚𝐲 𝐌𝐨𝐨 銅 鑼 堡 $148呢款係銅鑼灣店限定👀 鵝肝嘅油香配上安格斯牛肉澎湃嘅肉汁 中間再夾住塊芝士 好邪惡好滿足🤩 底層有生菜同蕃茄減低膩感😋 整體油而不膩‎♡‧₊˚ 漁 夫 之 堡 $118食完觀塘之後再次𝒆𝒏𝒄𝒐𝒓𝒆 一樣咁正😋 漢堡包鬆軟兼帶牛油香 大大塊嘅魚柳 外皮香脆 肉質嫩滑唔鬆散 不得不提佢嘅芥末醬 令成個飽味道昇華‎♡‧₊˚ 黑 松 露 沙 律 醬 薯 條 $45薯條香脆無比 不過乾咗少少🤏🏼 上面灑滿帶微辣嘅味粉 黑松露醬味道濃郁 食食下覺得濟就轉點薯茄醬 交替咁食😆

‎♡‧₊˚ 𝐂𝐚𝐮𝐬𝐞𝐰𝐚𝐲 𝐌𝐨𝐨 銅 鑼 堡 $148

‎♡‧₊˚ 漁 夫 之 堡 $118
魚夫之堡

‎♡‧₊˚ 黑 松 露 沙 律 醬 薯 條 $45
魚夫之堡
2021-10-18 21 瀏覽
*✲゚*。🐮銅鑼灣海旁手工Burger🍔🍔Causeway Moo 銅鑼堡見到呢個鵝肝安格斯芝士牛堡係銅鑼灣店限定 所以點都要試吓😝餡料有鵝肝、優質安格斯牛肉、芝士、蕃茄、生菜配招牌MOO MOO 醬
好似好少見burger入面有鵝肝 煎得幾香👍🏻
招牌MOO MOO 醬個味超特別 帶有蒜味 同個牛肉burger都幾夾 係重口味之選😈🍄 Mush Mush 菇菇堡
菇菇堡入面有大啡菇、芝士、蕃茄、生菜配芝麻醬打開先發現原來有2舊大啡菇 好juicy👍🏻😆即使入面冇肉都好食😋🍹 Mr GM呢杯飲品係Grapefruit + Mint  + Earl Grey Tea + Soda
嚟到見到紅色都驚係藥水味 不過好彩唔係🤣飲到有啲西柚肉 唔會太甜 但係Earl Grey味就偏淡啲🤔
銅鑼灣分店環境幾舒適 座位寬落 可以約埋friend嚟一齊睇波 ⚽️
仲有幾個位係對正銅鑼堡避風塘好chill☺️
-✨ 銅鑼堡 ($148)✨ 菇菇堡 ($108)✨ Mr GM ($68)-📍MOO MOO Burger
▫️ 銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖▫️ 觀塘巧明街94-
*✲゚*。🐮
銅鑼灣海旁手工Burger🍔

🍔Causeway Moo 銅鑼堡
見到呢個鵝肝安格斯芝士牛堡係銅鑼灣店限定 所以點都要試吓😝
好似好少見burger入面有鵝肝 煎得幾香👍🏻
🍄 Mush Mush 菇菇堡
菇菇堡入面有大啡菇、芝士、蕃茄、生菜配芝麻醬
打開先發現原來有2舊大啡菇 好juicy👍🏻😆
即使入面冇肉都好食😋

🍹 Mr GM
嚟到見到紅色都驚係藥水味 不過好彩唔係🤣

仲有幾個位係對正銅鑼堡避風塘好chill☺️

✨ 銅鑼堡 ($148)
✨ 菇菇堡 ($108)
✨ Mr GM ($68)
📍MOO MOO Burger
▫️ 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

2021-10-16
  • 菇菇堡
2021-10-12 25 瀏覽
銅鑼灣❣️海旁酒吧西餐想試好耐Moo Moo Plus🤤終於有機會去開銅鑼灣試一試佢🔸Classic Moo 經典之堡 一個貌似平凡既burger,但食落一啲都唔平凡😱安格斯牛肉、芝士、焦糖洋蔥、番茄、生菜、招牌Moo Moo醬簡直無得頂👍🏻最想提既係佢既麵包,外皮脆脆但入面軟淋淋🥰仲要用牛油煎一煎左,好香!🔸Meator Pizza 食肉獸Pizza話明食肉獸,當然唔少得香腸、辣肉腸、肉丸🤤極多既Mozzarella Cheese,岩哂芝士怪🧀薄脆Pizza底,又唔會太heavy👍🏻仲要配左個Jalapeño辣椒醬😆岩哂我啲食辣人士🔸Truffle Mayo Fries 黑松露薯條有個薯條怪男朋友🤭去到邊一見到薯條就一定會叫!粗薯條又炸到外脆內軟,係合格既!再加埋個黑松露醬,加分加分!🤤好味指數:8.5/10MOO MOO Plus銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖———————#hkig #hkfoodie #hkfood #burger #pizza #frenchfries #cheese #beef #trufflefries #cwb #cwbf

銅鑼灣❣️海旁酒吧西餐

🔸Classic Moo 經典之堡

🔸Meator Pizza 食肉獸Pizza

🔸Truffle Mayo Fries 黑松露薯條

好味指數:8.5/10

MOO MOO Plus

———————
#hkig #hkfoodie #hkfood #burger #pizza #frenchfries #cheese #beef #trufflefries #cwb #cwbfood #銅鑼灣 #漢堡 #薯條
2021-10-10 25 瀏覽
星期日冇嘢做最適合食漢堡包🍔呢間MOO MOO Plus好多人都推介過,一定要嚟試吓啦😆銅鑼灣店環境好舒適,估唔到假日都唔算多人,可以好悠閒咁坐喺度食個包,真係正👍 值得一提呢度店員好細心,會提供手套俾我哋食漢堡時用,唔使食到成手都係,加分🌟🌟銅鑼堡 $148呢個銅鑼堡係銅鑼灣店限定🍔 真心邪惡😈怕肥人士諗過度過先好食啊🤭厚片鵝肝、優質安格斯牛肉、芝士、蕃茄、生菜、招牌MOO MOO 醬。 鵝肝厚厚一整片,煎到外脆內軟🤤 安格斯牛肉夠Juicy, 一啖咬落去,油香滿溢,超級滿足😌 🌟漁夫之堡 $118 炸魚柳非常大塊,雖然唔算好厚,但炸得香脆,熱辣辣,食落啖啖魚肉👍 芥辣醬同魚柳好夾,配搭蕃茄生菜,好balance 🤤 我幾中意呢度嘅包夠鬆軟,用牛油煎香過,但又唔會太過油膩,之前食過另一間出名嘅漢堡店,我覺得個包太重牛油,呢個就啱啱好👍🌟黑松露沙律醬薯條 $45薯條新鮮炸起,熱辣辣食好正👍 佢會配兩個醬,一個係蕃茄醬,另一個係黑松露沙律醬。我哋兩個都好中意點黑松露醬食😋 下次想試埋佢嘅素食菇菇堡,味道應該都會唔錯😋

🌟銅鑼堡 $148

🌟漁夫之堡 $118

🌟黑松露沙律醬薯條 $45

下次想試埋佢嘅素食菇菇堡,味道應該都會唔錯😋

2021-10-10