2022-01-13
推介一下依間我幾鍾意嘅手工漢堡店🍔 餐廳喺銅鑼灣海旁,有室內座位亦有室外bar枱,環境好chill,夜晚都好多人嚟飲嘢。今次我地坐咗喺餐廳較入嘅位置,有個仿倫敦地鐵標誌嘅燈牌,好搶眼 。就算我地張枱較入waitress都依然好attentive,依個值得一讚。經典之堡係餐廳推薦嘅漢堡之一,漢堡扒用優質安格斯牛肉整成,煎香再鎖住肉汁好juicy,帶啲黑椒味;依個漢堡特別在於個buttered brioche麵包,加咗煙肉粒去炒嘅caramelized onion,同埋自家調製嘅Moo Moo sauce,整個配搭令味道更香濃。白菌之堡就有層蘑菇片,招牌嘅Moo Moo sauce亦混入松露醬,漢堡充滿菇菌同松露嘅香味,夾埋牛肉漢堡扒嘅肉香又係另一番味道,兩款我都好鍾意~另外嗌咗份炸魷魚小食,炸魷魚色澤金啡色,有啲燶位但食落依然好彈牙,點tartar sauce食會冇咁寡,如果有埋lemon wedge可以唧啲檸檬汁就更加解膩😋