2022-07-26 1267 瀏覽
銅鑼灣站Fashion Walk附近有很多餐廳,其中這間面向海旁,又近著油站的酒吧,推出任食青口套餐。店內環境好寬敞舒適,更有多款精美的Cocktails和Mocktails,也有其他西式食物單點,選擇非常之多。90分鐘無限任食青口 - $250/位*逢星期一至四、星期六及日,下午三點後供應有經典白酒忌廉、龍蝦湯和喇沙三款口味。每次點選一款口味青口,新鮮即叫即製。放心,上碟速度很快。黑藍色的外殼富有光澤,每隻剛好一口,入口嫩滑無渣兼Juicy,味道鮮甜且充滿清新的海洋味。經典白酒忌廉香滑的忌廉汁充滿奶香,同時帶淡淡的酒香,不會掩蓋天然的鮮味,經典法國口味。龍蝦湯龍蝦殼炒製熬成,濃郁的龍蝦湯特別滑稠,更有三色椒和洋蔥增添甜味,為青口添上龍蝦的鮮味。喇沙東南亞口味是三款之中最為濃郁,濃郁的海鮮味,無添加椰漿,故有少少微酸和微辣,好開胃。蒜蓉多士塗滿香口的蒜蓉醬,多士烘得外圍酥脆,內裡柔軟濕潤,蘸上青口的三款醬汁超惹味。還可以加$30追加任食薯條,又或者加$50任食松露蛋黃醬薯條。White Peach Spakling Earl Grey - $68法國天然白桃有著香甜的桃味,加上有氣的冷

90分鐘無限任食青口 - $250/位
*逢星期一至四、星期六及日,下午三點後供應
有經典白酒忌廉、龍蝦湯和喇沙三款口味。

每次點選一款口味青口,新鮮即叫即製。放心,上碟速度很快。

蒜蓉多士

法國天然白桃有著香甜的桃味,加上有氣的冷泡伯爵茶,生津潤肺,完全不用加糖。
MM+ Seasonal Lemonade

MM+ Seasonal Lemonade - $48
自家製的檸檬水酸甜適中,傳神的檸檬味好冰凍清新,有陣陣透入心脾的清新感。
2022-07-26
午餐
2022-07-22 35 瀏覽
鍾意食青口嘅朋友 真係有福喇✨呢度推出左半個鐘無限任食青口😍有三款味道:白酒忌廉、喇沙、龍蝦湯 好特別呀 平時都唔會食到🤤青口好大隻 又新鮮 唔會有腥味😋而且佢仲配埋蒜蓉包 好香口🍞🧄
2022-07-21 46 瀏覽
比門口嘅餐牌吸引:90分鐘無限任食青口😍$250/位,除左星期五外,每日下午三點後供應。有經典白酒忌廉、龍蝦湯及喇沙口味可以選擇,3種口味嘅青口都可以任叫任食🫢青口肉質新鮮肥美,配上蒜蓉包,沾湯汁食一流!🥂經典白酒忌廉:creamy中帶酒香同忌廉香味,醬汁調味剛剛好,好好味,最鐘意依款🤤❤️🦞帶微鹹嘅淡淡龍蝦湯味,唔會遮蓋左青口本身嘅鮮味,同樣好食。🍲喇沙味相對較濃味,帶微辣,更加惹味。調味唔似平時食嘅喇沙,可能因為無加椰漿,除左有喇沙嘅味道亦有啲似香濃海鮮湯,配搭青口特別得嚟又夾到。🍟薯條 +$30 : 脆身幼薯條,面層灑上香料。建議盡快食,放耐左薯條變得無咁脆。Mocktail Berry Burlesque: (Cold pressed lime juice, mixed berries, soda)味道清新,微微水果香味,甜甜酸酸,非常開胃。🌟整體食物高質,欣賞餐廳每樣味道都唔會過濃,調味恰到好處,令人可以品嚐食材本身嘅味道😋

青口肉質新鮮肥美,配上蒜蓉包,沾湯汁食一流!

Mocktail Berry Burlesque:
味道清新,微微水果香味,甜甜酸酸,非常開胃。

2022-07-19 32 瀏覽
✨Unlimited Refills Mussels $250 per headMoo Moo Plus推出左新menu,可以喺90分鐘內任食青口😆 不過要注意只係星期一至四晏晝三點之後先有㗎!青口味道有3款可以選擇:經典白酒忌廉、龍蝦湯、喇沙~ (已按個人口味順序排序🤣)黎一份份量都幾多,隔離中配左2件蒜蓉包,可以點埋啲汁一齊食😙 青口全部都幾大粒,好新鮮,完全冇腥味臭味😜另外大家仲可以加$50任食薯條~ ✨Rosy Sparks $68玫瑰味重🌹好清爽解渴,而且唔會太甜,飲落唔會膩!😍✨番薯條🍠 $68番薯條份量好多,有沙律醬或者茄汁可以點,番薯幾甜!

✨Rosy Sparks $68
玫瑰味重🌹好清爽解渴,而且唔會太甜,飲落唔會膩!😍

✨番薯條🍠 $68
番薯條份量好多,有沙律醬或者茄汁可以點,番薯幾甜!
2022-07-18 32 瀏覽
最近去到MOO MOO Plus 吃午餐。點選了滋味雞堡和瑪格麗特薄餅。滋味雞堡麵包非常新鮮軟熟,外層有輕脆的口感,內裡鬆軟有彈性,無骨雞扒啖啖肉,鮮嫩充滿肉汁,加上秘製醬汁,非常惹味。瑪格麗特薄餅配料簡單,但有超濃厚的芝士,芝士可以造出拉絲效果,薄餅外皮焗得香脆。

滋味雞堡

瑪格麗特薄餅

2022-07-18 46 瀏覽
子曰:風和日麗做咩好😄梗係去食好西啦❗🤩為大家隆重介紹❗❗MOO MOO PLUS😎咁咩事咁隆重呢我難得放假有日得閒出銅鑼灣🥸咁呀點都搵啲好野食啦😛俾我見到呢間野佢入面有張青口放題嘅Poster🤨咁就即管會一會佢啦哇…喺😲大鄉里又出城了😲佢啲青口真係俾得一啲都唔手軟😲一大盤一大盤咁擺落枱😯🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🟩👄🟩👄🟩👄🟩👄🟩👄🟩👄😂我個fd係青口迷對眼:😐➡️😃➡️🤩➡️👀➡️👁0👁😂😂咁講吓啲野姐咩料先♡青口放題 $250/90min♡青口🅰️白酒忌廉首先講啲青口啦🟩👄新鮮大隻肥美唔在講啦啲汁都係認真野嚟佢個忌廉嘅濃厚包裹住青口本身嘅鮮白酒嘅甜味化成餘韻成件事簡直係一絕❗👍🏻👍🏻❗👍🏻👍🏻❗青口🅱️龍蝦湯講真😂我自己都冇諗過青口配龍蝦汁會係點但食落又出奇地夾喎😮姐係首先佢地都係海鮮啦😂然後兩個都算係甲殼類動物啦😂😂跟住個海水味呀,鮮味呀全部係以倍數互相加乘😲個龍蝦湯仲要真係飲得嗰隻😋(有飲)青口©️喇沙夏日炎炎冇胃口🥵梗係就要食返啲辣野提提神啦🤩佢呢個就有DD辣嘅,但係個辣係清清爽爽唔係好肥膩好油嗰隻嚟所以換換口味係啱曬同埋本身喇沙同海鮮都係夾嘅所以都幾好食🤓同埋佢有啲蒜蓉包擺喺上面就係方便
子曰:風和日麗做咩好😄

講真😂我自己都冇諗過青口配龍蝦汁會係點
但食落又出奇地夾喎😮
姐係首先佢地都係海鮮啦😂
然後兩個都算係甲殼類動物啦😂😂
跟住個海水味呀,鮮味呀
全部係以倍數互相加乘😲
個龍蝦湯仲要真係飲得嗰隻😋(有飲)

青口©️喇沙
夏日炎炎冇胃口🥵
梗係就要食返啲辣野提提神啦🤩
佢呢個就有DD辣嘅,但係個辣係清清爽爽唔係好肥膩好油嗰隻嚟
所以換換口味係啱曬

雖然佢有芝士但係成件事食落去反而係清爽嘅😯
我都真係估佢唔到咁順口😲
食完大量青口食佢都依然係好開胃😂😂😂
jeng🤓

講真,90分鐘任食青口🟩👄,真係啱曬成班fd夜晚過去吹水又有啲熟食咬吓咁🤓啲cocktail仲要認真溝冇揸漏灘🤓抵啦

肥仔指數:🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分

MOO MOO Plus (Fashion Walk)
地址: 銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖
電話: 56912880

#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔覓食 #食物 #hongkong #hk #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #moomooburgers #mussel #青口 #cocktail #negroni #銅鑼灣美食 #黑松露 #chill #chillvibes #foodpics #allyoucaneat #放題
2022-07-18 25 瀏覽
今日難得假日去銅鑼灣逛街,去到百德新街近海邊有間叫MOO MOO Plus嘅餐廳,見環境吾錯,又chill又舒適,而且見有藍青口放題套餐好特別,所以就試下。套餐分別有3種吾同口味青口,有龍蝦湯味、經典白酒忌廉味同埋叻沙味。龍蝦湯味鮮味濃郁,好有龍蝦嘅鮮甜。經典白酒忌廉味好creamy,而且有蒜蓉包點忌廉汁食,另有一番風味。叻沙味有微辣好有東南亞感覺。最緊要藍青口每隻都肥美可口又夠新鮮。另外脆炸薯條熱炙炙卜卜,食吾停口。

另外脆炸薯條熱炙炙卜卜,食吾停口。
本來尋日6點幾開開心心咁就左訂位食青口,食飯途中都冇咩事,只係同啲朋友坐耐左,同埋我哋有位朋友冇叫到嘢飲,就想叫服務員斟水俾我哋,就聽到個開頭服務態度很好嗰位男人?叫啲其他服務員唔好再斟水比我哋飲,下 飲杯水好撚過分咩?又話咩食青口既人係乞兒,聽完超級嬲,其實想講個餐廳唔係好大,你哋講嘢我都聽得到😅咪係扮素質好好啦,咁能樣我哋咪唔撚黎囉,加上近窗口位勁多烏蠅,昆蟲飛來飛去,下次唔會再嚟!勁差食到成肚火
All you can eat!任食青口!第一次淨係食青口任食,好特別!下午完成工作後就同朋友過黎試下!睇過餐牌原來單叫一碟白酒忌廉味青口已經要$158,其實食兩碟就已經回到本!90分鐘無限任食青口 $250/位(任食薯條+$50)有3隻口味青口任叫任食:經典白酒忌廉龍蝦湯喇沙青口好大隻,一盤入面滿滿青口,仲有兩塊麵包俾你浸滿汁食,我就最仲意經典白酒忌廉味,好濃郁夠creamy,encore左3次呢!另外薯條好香脆,新鮮即叫即炸!Berry Burlesque $68酸酸地甜甜地仲有少少氣,好解渴好開胃!

下午完成工作後就同朋友過黎試下!

90分鐘無限任食青口 $250/位(任食薯條+$50)
有3隻口味青口任叫任食:

喇沙

另外薯條好香脆,新鮮即叫即炸!

Berry Burlesque $68

酸酸地甜甜地仲有少少氣,好解渴好開胃!
2022-07-07
下午茶
  • 經典白酒忌廉青口
2022-07-12 37 瀏覽
: 鐘意食青口嘅朋友!〔𝟵𝟬分鐘無限任食青口〕岩曬我地啦!一直都好鐘意食𝙼 𝙾 𝙾 𝙼 𝙾 𝙾 𝙿 𝚕 𝚞 𝚜 嘅加拿大藍青口配白酒忌廉汁 今次過黎竟然比我見到呢個任食青口既menu 真係 眼前一亮啊!青口隻隻肉質飽滿 味道鮮甜 大大粒吸滿湯汁 🐚仲有 蒜蓉多士再配上個汁 真係冇得頂啊!❝ ᴜɴʟɪᴍɪᴛᴇᴅ ᴍᴜssᴇʟs!|任食三款特色口味青口($𝟐𝟓𝟎𝐩𝐩) ((逢一至四、六至日,下午三點後))經典白酒忌廉 𝘄𝗵𝗶𝘁𝗲 𝘄𝗶𝗻𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 🥣 唔洗講依然係我嘅最愛 香濃幼滑嘅忌廉汁念起肉質嫩滑嘅青口,陣陣白酒香味溢出 ,兩者完美結合,一個好經典嘅法國🇫🇷煮法👍🏻👍🏻👍🏻🦞 龍蝦湯 𝗹𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗯𝗶𝘀𝗾𝘂𝗲 🥣精髓就係用咗龍蝦殼炒製熬湯🤤🤤湯底質感濃稠,啖啖充滿龍蝦嘅鮮味!粒粒肥肥嘅青口都吸收晒啲濃湯味 鮮上加鮮喇沙 𝗹𝗮𝗸𝘀𝗮 🥣 對比上兩個湯底,叻沙嘅味道就特別的 辣辣地而呢種辛辣味比較輕 係大眾所有人都接受到嘅啦,好開胃! 🍟任吃薯條 𝐚𝐥𝐥-𝐲𝐨𝐮-𝐜𝐚𝐧-𝐞𝐚𝐭 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐬 ($𝟓𝟎𝐩𝐩)啲薯條係真薯仔🥔整嫁!真薯仔係香好多嘅!仲炸到外脆內軟 超好食😋薯條
: 鐘意食青口嘅朋友!〔𝟵𝟬分鐘無限任食青口〕岩曬我地啦!

((逢一至四、六至日,下午三點後))
🦞 龍蝦湯 𝗹𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗯𝗶𝘀𝗾𝘂𝗲 🥣
喇沙 𝗹𝗮𝗸𝘀𝗮 🥣
對比上兩個湯底,叻沙嘅味道就特別的 辣辣地
而呢種辛辣味比較輕 係大眾所有人都接受到嘅啦,好開胃!

薯條面度灑上辣粉 少少好惹味

𝐰𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐚𝐜𝐡 𝐬𝐩𝐚𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 ($𝟔𝟖)
襯埋杯靚靚𝗺𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹 正曬🍹
  • 招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條
  • 加拿大藍青口配白酒忌廉汁
2022-07-08 56 瀏覽
每次吃西餐,我都喜歡叫頭盤,青口算是我「老是常出現」的item之一,無論芝士還是蒜蓉都一樣喜歡😍知道這裡推出了青口放題,便約朋友來試試。餐廳坐位闊落,有很多位置都有大大的窗還有高枱,happy hour對著避風塘,看著來來往往的車子駛過,而自己則摸著酒杯,與朋友聊聊天,絕對是舒壓的好方法不過今晚還有工作,所以我和朋友還是飲Mocktail好了🤪White Peach Sparkling earl grey(左)茶味清新帶微微的甜味,這個還是無添加糖的,非常好PLC(右)P=Pear, L=Lime, C=Cinnamon,喝起來還有點鹹鹹的味道,挺有趣主角來了,有三款口味的青口可以選:經典白酒忌廉龍蝦湯喇沙每款青口還附上兩片蒜蓉多士🤩白酒與忌廉的經典組合是完美的,龍蝦湯和青口味道也挺夾,用喇沙汁煮青口挺特別,挺惹味,甚有驚喜。還可以加錢配薯條,也是在限時內任食的薯條控的我又怎會放過😁幼薯條蘸青口的醬汁一流👍🏼👍🏼我和朋友三款青口輪流吃,渡過了滿足的90分鐘

知道這裡推出了青口放題,便約朋友來試試。

餐廳坐位闊落,有很多位置都有大大的窗

不過今晚還有工作,所以我和朋友還是飲Mocktail好了🤪

茶味清新帶微微的甜味,這個還是無添加糖的,非常好

PLC(右)

主角來了,有三款口味的青口可以選:

每款青口還附上兩片蒜蓉多士🤩

還可以加錢配薯條,也是在限時內任食的
薯條控的我又怎會放過😁

幼薯條蘸青口的醬汁一流👍🏼👍🏼

我和朋友三款青口輪流吃,渡過了滿足的90分鐘
2022-07-07 53 瀏覽
原本高高興興去幫朋友慶祝生日飯,一星期前在open rice預約好亦特別寫明是慶祝生日的, 當天約了晚上8點,我們預早5分鐘到達,去到時已見他們沒有安排好我預約好的台,只是見到一張有預留牌在一張二人台上,而這張台亦不是為我們預留的,他們即場把兩張二人台拍埋給我們,我便跟他們說我們訂位是5人,現在4人台不夠坐,但其中一位經理級服務員態度極其惡劣跟我們說現在好full, 只能安排4人坐位給我,我們便跟他說可否拍埋另一張二人台給我們,真的坐不下,他便說不可以因為有人訂了位,我們便跟他說我們都是訂了位,為什麼訂5人給4人坐位,那時後那位自以為好有禮貌的服務員跟我們說,如果你們唔滿意幫我們取消今次訂坐好唔好? 他沒有解決問題我們訂坐問題,還叫我們走,今時今日咁嘅服務態度我都第一次見,自己沒有安排好訂坐,還叫人走,以後都唔會幫襯。
2022-07-05 55 瀏覽
🥢ᴛʏᴘʜᴏᴏɴ sʜᴇʟᴛᴇʀ sᴏғᴛ sʜᴇʟʟ ᴄʀᴀʙ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ $𝟸𝟸𝟾都真係第一次食避風塘原隻軟殼蟹炒意粉, 隻軟殼蟹都大隻配上勁多炸蒜落去炒意粉, 而意粉軟硬度適中, 會係重口味之選🤣😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥢ʜᴀɴɢᴇʀ sᴛᴇᴀᴋ $𝟸𝟸𝟾美國招牌封門柳配炸金菇, 蒜容醬同海鹽可以點黎食鮮嫩口感和濃郁肉汁既牛柳。我地點既Medium Well呈粉嫩色, 而且旁邊仲有田園沙律同4色椒原條烤可以減低罪惡感🙈😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥢ᴍᴜᴛᴇʟʟᴀ ʙᴀɴᴀɴᴀ ʙᴏᴀᴛ $𝟾𝟾天氣熱辣辣, 飛天遁地香蕉船配上芒果,雲呢拿同士多啤梨味雪糕加埋香蕉,士多啤梨同藍莓, 唧上朱古力醬, 仲有西瓜味既爆炸糖真係多層口感😆😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5🥢 sᴄᴀʟʟᴏᴘ ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ ʙʀᴜsᴄʜᴇᴛᴛᴀ $𝟷𝟶𝟾牛油果珍珠帶子法包有3件, 珍珠帶子多到滿瀉而且鮮甜, 搽上一層牛油果醬配小蕃茄粒, 幾新奇有淡淡清新味😋: 🌟🌟🌟🌟/5

🥢ʜᴀɴɢᴇʀ sᴛᴇᴀᴋ $𝟸𝟸𝟾

🥢ᴍᴜᴛᴇʟʟᴀ ʙᴀɴᴀɴᴀ ʙᴏᴀᴛ $𝟾𝟾
😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5

2022-06-26
10 分鐘 (堂食)
午餐
📍 MOO MOO Plus📍 銅鑼灣 • 百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖-位於銅鑼灣的漢堡包專門店《MOO MOO Plus》,最近推出了〔90分鐘青口放題〕逢星期一至四、星期六至日,下午三點後,以每人$250的價錢就可以無限任吃三款特色口味青口!另加每人$50,更可享受無限供應的邪惡薯條!青口迷、薯條迷一定不能錯過!😆-90分鐘無限任食青口 All-you-can-eat mussels ($250pp)三款特色口味分別為經典白酒忌廉、龍蝦湯、喇沙份量絕不吝嗇,一定能讓你滿足味道各有特色,跟青口也十分搭配而且青口每隻都肉質飽滿、味道鮮甜每款均配有兩片多士,可以蘸上醬汁一起吃,十分滋味😋•經典白酒忌廉 Classic white wine with cream與青口的經典配搭 - 〔白酒忌廉〕醬汁香滑,忌廉味香濃、帶淡淡酒香,跟青口超搭!(必須的啦😝)•龍蝦湯 Lobster bisque〔龍蝦湯〕味道濃郁鮮甜配上青口,很有新鮮感!•喇沙 Laksa最後的〔喇沙青口〕帶點東南亞風味,同樣是一道新鮮的配搭!帶一點點辣,加點刺激🔥-任吃薯條 All-you-can-eat f
📍 MOO MOO Plus
📍 銅鑼灣 • 百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖
另加每人$50,更可享受無限供應的邪惡薯條!
青口迷、薯條迷一定不能錯過!😆
三款特色口味分別為經典白酒忌廉、龍蝦湯、喇沙
份量絕不吝嗇,一定能讓你滿足
味道各有特色,跟青口也十分搭配
而且青口每隻都肉質飽滿、味道鮮甜
每款均配有兩片多士,可以蘸上醬汁一起吃,十分滋味😋

與青口的經典配搭 - 〔白酒忌廉〕

龍蝦湯 Lobster bisque
〔龍蝦湯〕味道濃郁鮮甜
配上青口,很有新鮮感!

喇沙 Laksa
喇沙
最後的〔喇沙青口〕帶點東南亞風味,同樣是一道新鮮的配搭!
帶一點點辣,加點刺激🔥
任吃薯條 All-you-can-eat fries ($50pp)
任吃薯條
吃青口當然要配上薯條!
薯條表面灑上辣粉,很惹味
粗度剛好,口感外酥內軟
除了番茄醬,蘸青口醬汁也可以呢!
點了兩杯mocktail,度過這輕鬆的晚上🍹

Berry burlesque ($68)
White peach sparking Earl Grey ($68)
Mocktails

Menu:
Mocktails
2022-07-01 38 瀏覽
熱帶之堡 $67 呢個好食,個包好飽滿,足料燒豬頸肉沙律 $54 豬頸肉份量不多,但醬汁味道都幾好味,應該叫翻薯條軟殼蟹漢堡 $88 呢個食落有些許不足,個殼都偏硬
熱帶之堡 $67
呢個好食,個包好飽滿,足料

燒豬頸肉沙律 $54
豬頸肉份量不多,但醬汁味道都幾好味,應該叫翻薯條

軟殼蟹漢堡 $88
呢個食落有些許不足,個殼都偏硬