2021-05-13 136 瀏覽
今日又係觀塘做完野,走果陣好肚餓,記得上次黎過呢個food court,裡面有好多餐廳,今次兜左個圈之後決定試下呢間burger🍔~呢度既🍔主打無添加兼每日新鮮製造,落完單即叫即烘👍👍我叫左個熱帶之堡加大啡菇走芝士~原本個🍔已經好高身,我仲加左大啡菇真係不得了🤣🍔新鮮熱辣,烘到外面超脆裡面好軟熟,滲透住濃濃既牛油香,果然好出色!!!!😋安格斯牛肉幾厚身,完全唔覺得肥膩或者太多筋位,不過如果可以多汁啲就更好😬煙肉煎到非常香但唔油膩👍🍍同啡菇好juicy,🍅生菜爽脆,搭配埋開胃百搭既千島醬,正!🤤🤤呢度仲有埋戶外座位,weekday六點幾已經有唔少客人係度摸住酒杯底吹水😂下次有機會黎開觀塘一定會encore!😎
呢度既🍔主打無添加兼每日新鮮製造,落完單即叫即烘👍👍
我叫左個熱帶之堡加大啡菇走芝士~
熱帶之堡走芝士加大啡菇

原本個🍔已經好高身,我仲加左大啡菇真係不得了🤣
煙肉煎到非常香但唔油膩👍
下次有機會黎開觀塘一定會encore!😎
2021-05-13
  • 熱帶之堡加大啡菇走芝士
  • 大啡菇
  • 熱帶之堡
2021-05-12 102 瀏覽
喺觀塘想食漢堡包,第一時間會諗起呢間漢堡包專門店,佢位置方便,每逢午餐落嚟買真係快靚正,而且佢嘅漢堡扒又厚又好味,令我成日心郁郁想嚟食。美式芝堡套餐$63你個漢堡包超厚嘅漢堡扒,係佢嘅出色之處,漢堡扒煎得好香,有炭燒嘅味道,配上新鮮蕃茄和生菜,真係超正。特別係呢間漢堡專門店用嘅麵包,係香港製造,用日本麵粉,所以食落特別有口感菇菇堡$59素食嘅朋友呢個都係好鍾意嘅選擇,啲菇好香又有質感,瞇埋眼食真係幾可亂真,以為自己食緊曾鈺漢堡包,呢個選擇健康又美味,都係我至愛之一。芝士肉醬薯條$29芝士肉醬薯條好豐富,味道好濃但係真係人間極品呢!肉汁芝士薯條$29呢個都係新嘗試,味道唔錯,不過我都係鍾意有芝士多啲。

美式芝堡套餐$63

芝士肉醬薯條$29
芝士肉醬薯條好豐富,味道好濃但係真係人間極品呢!

肉汁芝士薯條$29
呢個都係新嘗試,味道唔錯,不過我都係鍾意有芝士多啲。
2021-05-11
  • 芝士肉醬薯條
  • 美式之堡
2021-05-09 93 瀏覽
假日周圍好多人 朋友話呢間平時返工會食 仲幾好食添 咁就帶咗我嚟試😀佢喺工廈嘅地鋪 喺燈光比較幽暗嘅一個角落 有點似bar 行入去都有店員招待同比menu 睇完menu要去counter點餐 我地嗌咗兩個set 都係跟餐薯條&汽水 簡單易明嘅餐牌😆好快就有得食 即使同場都有幾枱客人 半快餐店形式👍🏻我地嗌左白菌之堡同經典之堡 個牛堡熟度剛好呀 唔會太老 肉汁juicy 整體兩個漢堡都好味😋有樣野好貼心嘅就係 汽水竟然有得揀唔凍呀 戒凍飲期間啱哂🥰至於兩款薯條 分別係煙肉芝士醬同好似係蜜糖bbq醬 煙肉芝士果款share嚟食都有啲滯 好難食哂 可能我地太貪心 建議都係嗌一款薯條好啦😝
睇完menu要去counter點餐
我地嗌咗兩個set 都係跟餐薯條&汽水 簡單易明嘅餐牌😆

好快就有得食 即使同場都有幾枱客人
半快餐店形式👍🏻
有樣野好貼心嘅就係 汽水竟然有得揀唔凍呀 戒凍飲期間啱哂🥰
至於兩款薯條 分別係煙肉芝士醬同好似係蜜糖bbq醬

2021-05-08 48 瀏覽
之前都嚟過鴻圖中心 記得有唔少嘅食肆 全部價位都唔錯 今次去開觀塘特登搵返上次食過嗰間漢堡包店😋呢間漢堡包店其實喺銅鑼灣都有分店 不過因為地理問題嗰邊嗰間價錢就貴d 離開觀塘梗係食下呢間價錢平一截嘅漢堡包店☺️經典之堡🍔 $60 由於唔想食得太Heavy 所以今次都唔跟餐叫 淨係叫咗個包 入邊有一啲嘅蔬菜蕃茄大大塊嘅牛肉🐂 同cheese 塊包係有用牛油🧈同埋焗過所以外邊都幾脆 唔會淋哂 而且有啲蔬菜中和下 唔會太膩 牛肉食落去都幾juicy 仲加咗個小食 炸雞🍗條 $39分量方面有六大嚿 炸到出嚟係金黃色嘅 咬落去勁脆身 用黎加料做小食過到口癮又唔會過飽 食埋就啱啱好 唔想成日配薯條🍟就可以叫下呢個😆總括嚟講 呢間漢堡包店價位中等 食物唔錯 餐廳🍴出面仲有好大個露天空間做自己野 帶埋💻 做野 傾吓project都仲得

經典之堡🍔 $60

仲加咗個小食

炸雞🍗條 $39

• 經典之堡
2021-05-08 4127 瀏覽
今晚約了朋友去觀塘配眼鏡,在等她放工之時,我就先吃過Early Dinner。來到有不少食肆雲集的鸿圖中心,巡視一圈,最後揀了一間速食的漢堡店。店子分內外兩區,內裏燈光柔和,所設全是高枱高櫈;而外面就會露天和非露天區,大約設有四五張四至六人枱。看看兩份餐牌,有雞翼系列和主餐牌。主餐牌分別有多款MOO MOO Burger、MOO MOO肉眼扒、沙律、小食、飲料和奶昔。******************************在八款漢堡中,只有一款素食,主角是大啡菇,正合我心意。菇菇堡($59)相當有份量,軟熟的麵包夾着清爽的生菜、清甜的蕃茄片,還有鹹香的芝士片,當然不少得大啡菇,竟然有兩大件,且挺厚身,足料! 大啡菇烤弄時間剛好,咬一口腍滑帶微爽,爆出菇汁,滿有菇香,配了甘香的芝麻醬,味道很夾,很吃!******************************另加一份沙律,在三款沙律中揀了翠綠森林($44),有三款醬汁選擇,包括柚子醋、千島醬和凱薩沙拉醬。一向愛酸咪咪的我,當然揀柚子醋汁。沙律成品有羅馬生菜、紅毛菜、九芽菜、粟米粒、紅腰豆和面包粒,還配了兩大片蕃茄,睇落好fresh,
翠綠森林
另加一份沙律,在三款沙律中揀了翠綠森林($44),有三款醬汁選擇,包括柚子醋、千島醬和凱薩沙拉醬。一向愛酸咪咪的我,當然揀柚子醋汁。沙律成品有羅馬生菜、紅毛菜、九芽菜、粟米粒、紅腰豆和面包粒,還配了兩大片蕃茄,睇落好fresh,令人胃口大開。各款沙律菜和蕃茄都好新鮮,清爽多汁,而紅腰豆就粉腍、粟米粒清甜,還有香脆的面包粒,跟柚子醋拌勻,清新開胃。
這份全素餐都好夠飽肚
近排少了吃漢堡,其實我只獨愛素漢堡,每當遇上,我都會毫不猶疑地揀它。老實說,一啲都唔齋,加埋一客沙律,這份全素餐都好夠飽肚,大家下次也嚐嚐它的美味。
2021-05-04
翠綠森林
2021-05-05 101 瀏覽
今天晚上朋友兒子一起去吃漢堡包,他說要試下介紹今晚食ge野^^我們點的餐終於來了,首先要品嚐的是芝士肉汁薯條,他用叉子一叉,拔起了一條帶芝士的薯條,香噴噴的外表讓我垂涎三尺,吸引小朋友立即放進口中,香噴噴的芝士和肉汁在口中紛紛跳舞。然後吃著沒沾上芝士肉汁的薯條,咔嚓一聲,真是香脆內軟!因為沒有沾上肉汁所以特別的脆,小朋友狼吞虎嚥的,很快就把薯條消滅了。今天的主題-漢堡包,它材料非常豐富,牛漢堡、培根、生菜、鳳梨片、沙拉汁等等,牛漢堡很厚又有牛味,鳳梨非常新鮮,大口的咬下去,好像一支交響曲,無數的味道在口中反覆跳來跳去太好吃了。最後一道菜-忌廉蘑菇雞翅,雞翅去骨,塞上忌廉蘑菇,再經現點現炸,外脆內軟,不喜歡吃蘑菇,但忌廉掩蓋了蘑菇的味道,很快的又消滅了兩個雞翅膀。
漢堡包係我既概念, 就係大型連鎖店那個廉價面扁平的食物。係童年既回憶。隨住大型連鎖店都要推出貴價漢堡, 可見大家對漢堡包的要求已日漸提升 Moo Moo 的手工漢堡, 未必是最好, 但感覺到那份對漢堡的心位於鴻圖中心的Moo Moo , 算係見證她的成長當時在觀塘上班, 由開店的不看好,屹立到今。 都算是捱過了 餐廳分室內和室外的2個用餐區室內的地方不算大, 配以酒吧櫈和高枱, 營造了一個美式酒吧隨心寫意的風格室外的用餐區來得輕鬆寫意, 收工後來這裏happy hour , 實在不錯。Happy hour 仲有買二送一星期六的下午, 避開了下班的人潮,黎呢度食左個tea 漢堡的種類也不少,仲有不少小食,沙律選擇仲有套餐添熱帶風情漢堡套餐 熱帶之堡芝士肉醬薯條汽水手工漢堡同連鎖店最大既分別,就係高度呢個熱帶之坐, 高到差d一手拎唔哂煙肉,菠蘿,芝士,漢堡,蕃茄同生菜,層層清晰分明。細心留意, 每一層都獨立底面燒烤過, 留下燒烤的獨特香味,配以千島醬同食,實在美味 最鐘意烤香的菠蘿, juicy 的黎又甜甜地用心的每層處理,就係手工漢堡的精貴之處漢堡扒未夠juicy, 扣了少少分,但成個一

位於鴻圖中心的Moo Moo , 算係見證她的成長
當時在觀塘上班, 由開店的不看好,屹立到今。 都算是捱過了

餐廳分室內和室外的2個用餐區

Happy hour 仲有買二送一

星期六的下午, 避開了下班的人潮,黎呢度食左個tea

漢堡的種類也不少,仲有不少小食,沙律選擇
仲有套餐添

熱帶風情漢堡套餐
熱帶之堡
汽水
熱帶之堡套餐

手工漢堡同連鎖店最大既分別,就係高度

呢個熱帶之坐, 高到差d一手拎唔哂
最鐘意烤香的菠蘿, juicy 的黎又甜甜地

用心的每層處理,就係手工漢堡的精貴之處
熱帶之堡

漢堡扒未夠juicy, 扣了少少分,但成個一齊食, 配合新鮮蕃茄和菠蘿的濕潤口感, 還是不錯的。

肉醬薯條
粗壯的薯條配以滿滿的芝士肉醬, 有夠罪惡的

肉醬的味道濃淡適宜。薯條處理不錯,外脆內軟,有明顯的薯肉口感, 亦唔算油膩。成個小食幾飽肚

2021-05-01
2021-04-21 242 瀏覽
上次係銅鑼灣食過Moo Moo唔錯,今次去開觀塘做野,知道呢到有moo moo 都想試下。叫左黃金雞漢堡包餐,姐係咸蛋黃配雞扒,個雞扒煎得好香,而且幾大塊,唔會好乾,調味都唔會太咸!而d咸蛋黃煮到起沙,唔錯!但可以更多!跟餐配左肉醬芝士薯條,係有皮粗薯,個人超中意,好真材實料,份量都多,兩個人share,少啲罪惡感.野飲本身想叫芋頭奶昔,但奶昔機壞咗,只好叫可樂,下次一定要試吓。男朋友單叫咗個美式漢堡包,個包好厚好大個,原來佢哋啲包係自家製,果然係好味啲,好香牛油味!咬咗一啖,覺得都幾多肉汁,唔錯唔錯。

2021-04-18 236 瀏覽
最近同朋友去咗觀塘行街,行到咁上下就想搵啲嘢食吓,近近地就試咗呢間餐廳。餐牌主打漢堡包,雞翼同其他小食,不過雞翼款式特別多,足足有七款味道啱晒雞翼控,如果咩味都想試嘅朋友仔可以叫佢個拼盤,兩個人叫咗熱帶之堡、鹹蛋黃雞堡、薯條、水牛城辣雞鎚。呢款雞鎚中間有枝骨食起上嚟超方便,啖啖肉之餘重幾辣吓,薯條夠粗又多,最後都食唔哂。鹹蛋黃雞堡 ($69) : 麵包幾軟熟,勁厚既雞扒沾滿鹹蛋黃再煎,食落嫩滑多汁之餘帶點鹹蛋黃味,加上番茄、生菜等配料亦新鮮爽口。😋
2021-04-18 154 瀏覽
放工之後好想食漢堡,但又唔想食最common嗰幾間快餐店,於是就嚟咗鴻圖中心嘅Moo Moo. 呢度每逢放工時間或者夜晚,就有一班顧客會喺餐廳外面嘅小巷中飲酒吹水,好chill咁,或者我日後都要搵日咁樣做relax下。不過今晚都係食下漢堡薯條先,唔飲酒住,因為第二日仲要返工啊!呢度有大約十款八款漢堡選擇,除咗牛仲有雞、魚、素食之選。我成日覺得要試一間漢堡店嘅水準同好唔好食,一定要試咗傳統嘅牛先。我同朋友各自點了一個經典之寶同白菌之寶,再加一盒沙律同薯條share食。經典之寶:我揀經典絲之寶嘅原因係主要想試吓佢嘅秘製Moo Moo汁。呢度嘅漢堡全部都係外軟內脆嘅牛油烤麵包,又真係幾好食好香口,加埋美國車打芝士同埋美國優質手打穀飼牛肉、生菜同蕃茄,加埋秘製醬汁同穀飼牛嘅味道好夾,總括來講我覺得係好好食嘅,而且價錢唔貴,只係$60,性價比好高。白菌之寶:佢同經典之寶嘅材料有啲似,但就多咗新鮮白菌同埋松露美玉,朋友話牛肉係好Juicy好有牛味,再加埋白菌嘅香味,成個包豐富得來又唔會好濟,好味道咁話。正雞沙律:呢個沙律嘅份量都好多, share食就啱啱好。沙律除咗有啖啖肉又嫩滑嘅燒雞肉,仲有羅馬

正雞沙律:呢個沙律嘅份量都好多, share食就啱啱好。沙律除咗有啖啖肉又嫩滑嘅燒雞肉,仲有羅馬生菜、紅毛菜、九芽菜、粟米粒、蕃茄、紅腰豆和麵包粒,非常豐富。食完漢堡食個沙律感覺都好清新。

炸薯條:呢個炸薯條份量非常大,我哋兩個人都食唔晒,薯條炸得非常香脆,粗幼適中。
2021-04-17 105 瀏覽
第一次試 買外賣 同事叫話個包都應該夠飽 但諗住晚餐 唔信邪 除咗一個漢堡 好似唔夠飽咁 所以叫埋雞條個漢堡 真係大 正常嘢包括洋蔥 芝士 蕃茄 同埋 厚厚漢堡 第一次試諗諗吓 都係試啲傳統野好啲 個牛就比想像中乾 但堅足料 咬個包 都食到有牛油香 配個醬 我就覺得似沙律醬🤣🤣 都係好味嘅 我比較想試另一個白菌嘅burger😋個雞 似雞件多過雞條 多肉 辣辣哋 配個類似千島醬嘅sauces 都幾好味 但食到第三四件 已經好飽了🤣🤣🤣🤣 下次應該叫薯條試吓

下次應該叫薯條試吓
經典之堡  炸雞條
外賣自取
經典之堡  炸雞條
2021-04-16 54 瀏覽
成日行過都想試呢間漢堡,今次終於有機會!原本諗住同同事happy hour,不過而家咁嘅情況,都係外賣先,遲下疫情無咁嚴重先黎happy hour!今次order左個蘑菇漢堡,另加薯條同汽水,都係美式風間ge快餐啦。咁等左大槪五分鐘就有得食,蘑菇漢堡熱辣辣又多汁,漢堡包又熱又軟,十分好吃!薯條新鮮即炸,又脆又熱,配埋杯汽水一流,估唔到呢個價錢食到咁嘅質素,下次一定要試下其他款式,仲有佢地D薯條都有幾款選擇架,下次再試試
2021-04-15
5 分鐘 (外賣自取)
2021-04-16 108 瀏覽
係觀塘都食過幾間burger,始終moomoo都係心目中排第一嘅burger,包烘得好香,啲dressing又好食,特別中意佢嘅雞堡,厚肉而嫩滑,價錢又合理。不過肉汁薯條就不了,一啲都唔好食🤨
2021-04-16 57 瀏覽
最近喺觀塘返工,所以放工就周圍行,睇下附近有咩餐廳,今日就嚟到呢間餐廳試吓。餐廳有室外同室內座位,方便要呼吸嘅朋友仔,因為嗰日有啲熱,所以揀咗坐室內,第時約埋啲朋友仔坐室外飲下啤酒傾下計,食下小食或者漢堡都係一個唔錯嘅選擇。叫咗薯條、水牛城辣雞鎚、熱帶之堡。薯條份量都幾多,水牛城辣雞鎚辣得惹味。😋熱帶之堡 ($67) : 有安格斯牛肉、菠蘿、蕃茄、生菜、煙肉、芝士、千島醬,最多配料係呢款漢堡 😝 包皮幾軟熟,牛肉亦厚身,味道唔錯。😋
薯條份量都幾多,水牛城辣雞鎚辣得惹味。😋
2021-04-15 56 瀏覽
次次經過呢間舖,都會見到人地食住BURGER,歎係啤酒,好RELAX咁。今日放工想食BURGER,就即刻諗起呢間舖! 經典之堡 ($60)主要材料有車打芝士、美國殼飼牛肉、生菜、蓄茄同秘制MOO MOO汁。一黎嘅時候完全見唔到塊肉,以為好細塊,原來係一塊芝士遮住左。大口咬落去,牛肉好大JUICY;配埋佢地獨有嘅MOO MOO汁,勁有滿足感! 美式之堡 ($63)材料有安格斯牛肉、芝士、煙肉同BBQ汁,食肉獸必食!牛肉加煙肉,再加埋冇得輸嘅BBQ汁,完全係一種享受! 薯條 ($25)薯條都係超值之選,性價比超高。份量多,薯條岩岩炸起,又熱又脆! 炸雞條 ($39)一上枱,本人覺得有D奇怪。明明係炸雞條,點解好似炸雞粒咁款。Anyway,本人對形狀冇咩所謂,最緊要好食!特別一讚係佢果隻醬,辣辣地好過癮! 檸檬特飲 ($28)蜜桃特飲 ($28)本人覺得食BURGER一定要配汽水或者啤酒,咁先至係最佳配搭!

經典之堡 ($60)

美式之堡 ($63)

薯條 ($25)

炸雞條 ($39)

檸檬特飲 ($28)
蜜桃特飲 ($28)
  • 經典之堡
  • 薯條