2017-12-16 824 瀏覽
第一次食MOMO, 其實係響又新街舊舖。經過見到有人買炸魚薯條外賣,即刻試下,真係魚嫩炸粉脆。比一般餐廳做得出色。到現在新舖,響佢再搬前食chilli Momo 真係又脆又惹味又辣辣地。希望下次新舖再見....
第一次食MOMO, 其實係響又新街舊舖。

到現在新舖,響佢再搬前食chilli Momo
真係又脆又惹味又辣辣地。

希望下次新舖再見....
Chilli  Momo
2017-12-15
$60 (宵夜)
Chilli  Momo
  • Fish  &  Chips
2017-10-23 482 瀏覽
一般尼泊爾菜會比較鹹同辣,佢改良咗口味好啱我哋,佢個蒸餃子皮薄又多餡脹卜卜,個炸魚唔乾仲好juicy,薯餅又大又厚,我叫左杯啤酒用嚟送酒一流,雖然地方細但吹水都好OK架
2017-09-23 402 瀏覽
呢間店鋪位於舊b仔再行入少少,餐廳既面積不大,但坐既位置都唔會好迫,燈光昏暗,係幾舒服既!🤘🏻🤘🏻🤘🏻·係我等朋友期間,我想店員介紹一下drink list,想試下一d special 既Cocktail,而店員亦都好好,詳細咁介紹。最後仲好nice咁加左句「如果drink list無既,我地都可以整比我地飲」我個陣心諗:呢間野也太好啦吧😍·到我朋友到齊,由於我地都係第一次食尼泊爾菜,而且價格又咁平,所以我地就係咁叫😂😂當我地落到第4個菜式時,店員好親切咁講「不如我幫你地落左先,到時唔夠再叫啦」真係一間良心鋪頭⭐️·個陣我又心諗:佢地野食又咁平,仲要咁有良心,到底回唔回到本🤡whatever la ·等10分鐘左右啦我諗😂好似都冇。就上菜,上菜速度都幾快👍🏻不錯!一食落去,真係好食到嚇親小妹🌺會唔會太好食💥💥夠辣,夠香,每個菜色都好足料🤤🤤🤤·特別深印象:1.餃子👉🏻啖啖肉,又多汁,又大大舊,外脆,夠辣!·2.薯餅 👉🏻好軟,個汁又好夠味,又大大塊!··其實係因為佢咁平既價錢,我原本係認為d菜式都唔會好味得去邊,唔難食都好🙂·點知係完全出乎意料🤡所以先會咁大反應💕💕💕真係好抵食!·特別要
我個陣心諗:呢間野也太好啦吧😍
特別深印象:
1.餃子👉🏻啖啖肉,又多汁,又大大舊,外脆,夠辣!
2.薯餅 👉🏻好軟,個汁又好夠味,又大大塊!
點知係完全出乎意料🤡所以先會咁大反應💕💕💕真係好抵食!
特別要食!!
💥餃子 💥薯餅
以咁平既價錢黎講,真係好味🌺
中意辣/重口味既人,一定會中意❣️

2017-09-23 297 瀏覽
呢間餐廳是朋友找的,地方有點入,在舊B仔涼粉再後少少。侍應服務一流,態度親切,好細心講解每樣食品既口味及特色。食物款式多,而且味道非常好,辣味酸味風味齊全。飲品豐富多選擇,就算酒單上無既酒都可以向侍應提出,他們會盡量調配。可能位置較遠離大馬路所以幾幽靜舒服,岩哂朋友聚會靜靜粗地傾計。3個女仔眼闊肚窄叫了4樣菜式已經好飽,除返開都系$110/人,真心抵食尼泊爾菜比較少接觸,但第一次食印象好好,可一可再。
呢間餐廳是朋友找的,地方有點入,在舊B仔涼粉再後少少。
侍應服務一流,態度親切,好細心講解每樣食品既口味及特色。
食物款式多,而且味道非常好,辣味酸味風味齊全。
尼泊爾菜比較少接觸,但第一次食印象好好,可一可再。
Momo
2017-09-22
Momo
2017-08-24 252 瀏覽
剛剛同男友人鬧完交,肚餓都要一齊食野,去左呢間食尼泊爾餃子的,係酒吧格局,啲燈光好迷幻,可以un嗰種,但食嘅野好正經唔洗驚。侍應係尼泊爾人,只能用英文溝通,我地叫左momo即係餃子,fish and chips同炒薯仔,食物質素ok但等得耐,又係叫得太多食唔哂,因為每樣份量好多,仲有杯lassi,好味,即係大陸嘅酸奶,香港好少可以飲到。
作為餃子控 尼泊爾餃 偽文青真係第一次食😛 估唔到尼泊爾餃都有這麼多種食法 蒸 炸 湯 辣餃子 吃貨就試左呢三種😂*因店裏燈光較暗 相片也較為暗 請見諒🙇🏼‍♀️-1️⃣蒸餃子 好似吃梗小籠包咁 咬落去肉汁 慢慢湧出來🤘🏻仲有兩種醬汁配 芝麻醬同酸辣汁 2️⃣辣餃子 不太辣 但炸得香脆 即使加左辣汁 餃子仍然保持脆身 有意想不到的脆😄 (不是咕嚕肉😂)3️⃣炸餃子 其實只係唔辣既辣餃子無分別😂-每款餃子有10隻 而且隻隻足料 一定食得飽👻我地仲叫左個#混合餡料酸辣醬炒麵 有雞肉 豬肉 麵底有驚喜炒完但一都唔油喎!可惜略咸 😅-如果想更緊密留意三個90後吃貨最新美食推介,記得set 好以下設定😌:*因為facebook依家顯示出黎既post,就算你地like左/追蹤中都未必會顯示出黎俾你地睇到*電腦版:「讚好👍🏻」專頁→按「搶先看」手機版:「讚好👍🏻」專頁→按「追蹤中」→按「搶先看」咁就可以第一時間收到接收通知 就可以睇到我地每一個美食分享post🙌咁就唔會錯過我地嫁喇❤-三個90後吃貨不斷開心share美食💓💡Facebook:三個90後吃貨 3bad_foodies🚩Instagram: 3bad
*因店裏燈光較暗 相片也較為暗 請見諒🙇🏼‍♀️

3️⃣炸餃子 其實只係唔辣既辣餃子無分別😂

每款餃子有10隻 而且隻隻足料 一定食得飽👻
我地仲叫左個#混合餡料酸辣醬炒麵 有雞肉 豬肉
麵底有驚喜炒完但一都唔油喎!可惜略咸 😅

電腦版:「讚好👍🏻」專頁→按「搶先看」
手機版:「讚好👍🏻」專頁→按「追蹤中」→按「搶先看」
三個90後吃貨不斷開心share美食💓
🚩Instagram: 3bad_foodies
📍OpenRice: 3bad_foodies
歡迎在不同的平台 繼續留意我們的推介🙆🏼🙇🏼‍♀️
大家亦可以向三個吃貨介紹美食👻我們一定會去試👅
#愛吃也愛分享 #三個90後吃貨 #3bad_foodies
#三個90後吃貨_元朗美食推介
MOMO (元朗)
元朗裕榮徑11號好旺洋樓地下16號舖
  • 蒸餃子
  • 混合餡料酸辣炒麵
2017-04-22 467 瀏覽
今晚落左元朗同朋友小敍,佢話帶我去食近排自己新搵到既食堂。尼泊爾餐廳牛肉蒸餃 ($45)第一次食 ,牛肉都幾穌,怕穌味既朋友最好叫豬肉,同豬肉蒸餃個肉質會比較滑身。個菜名忘記左,係類似蔬菜餅既物體幾香口,即叫即整。仲叫左個炒薯仔既菜式,辣辣地幾易入口。不過好易食濟。左手邊係招牌cocktail ,是店員介紹的。但太重椰汁味,本人不太喜歡。仲有好多菜式都想試試,而且都不太貴,2個人叫了三碟加2杯酒,承惠$209,會再來光顧小店。不過人手不太多,如果時繁忙時間,試菜時間可能會較耐。
今晚落左元朗同朋友小敍,佢話帶我去食近排自己新搵到既食堂。

尼泊爾餐廳

牛肉蒸餃 ($45)

個菜名忘記左,係類似蔬菜餅既物體

幾香口,即叫即整。
仲叫左個炒薯仔既菜式,辣辣地幾易入口。
不過好易食濟。

不過人手不太多,如果時繁忙時間,試菜時間可能會較耐。
2017-04-01
$100 (宵夜)
  • 蒸餃子
2017-01-07 583 瀏覽
招牌 Momo =Dumpling=餃子我本身唔好餃子, 但呢間d 餃好好味!有蒸/煎/炸, 我鍾意蒸多d, 好多汁Juicy , 好似小籠包咁, 再配佢地自家製醬, 好正,連我仔6歲都食成8隻 其他尼泊爾食物湯面: 我平時Lunch 好鐘意食佢湯面, 面底有d似油面, 佢湯底好正, 酸酸地, 有dd spicy, 好多砌碎蔬菜! 可擇豬肉, 好香口!炒面: 我地3人叫左2碟! 其實有d似平時腸粉檔d炒油面, 呢度就當然唔Hea, 再加左尼泊爾特色, 撈埋d 酸spicy汁, 好味!尼泊爾曬乾牛肉: 好香口, 有洋蔥,蕃茄, 撈埋磅邊脆脆地0既野(唔知咩黎) d 味好夾, 唔會太濃, 炸黃豆: 脆, 都係香口野, 有d薑, 芥辣環境: 因佢係Bar, 暗光, nice music, 好 Like 佢牆上ge graphic衛生情況: 好乾淨
招牌 Momo =Dumpling=餃子

其他尼泊爾食物
炸黃豆: 脆, 都係香口野, 有d薑, 芥辣
衛生情況: 好乾淨
2016-12-30
  • NepalBeef
  • soupnoodles
  • SteamMomo
2017-01-02 431 瀏覽
依間尼泊爾野新開張的、在舊B仔果面。就錦睇招牌唔係好知乜野黎。燈光比較暗,但好似幾特別、所以便同d friends入黎一試!試過D餃子(momo……stream or pan fried好食D)同Napel湯面、小小spicy, 但都好正。點momo啲汁幾好味度。D小食好野味,唔算貴、好乾淨。有wine and beer, 送小食幾好!momo 是尼泊爾話餃子,可能係正宗招牌菜,所以用左黎做間店個名。good, will come back and try other foods later.
  • Momo