2018-07-06
今日經朋友介紹,嚟到呢間新開唔夠一個月嘅日本餐廳,佢同我講,呢間餐廳專門食豬既各部份。第一次聽到,有啲疑惑,如果唔鍾意食豬肉,或者唔想全部食肉的話,到底會唔會冇嘢食?結果我嘅擔心係多餘嘅,雖然話係豚肉專門店,依然有美味又新鮮嘅刺身,仲有牛肉、海鮮同各款日式小食,只要你有胃口,的確可以無限盡嘆!新開業,七點幾已全場爆滿!利害!前菜係蒜蓉醋汁蕃茄28元。當沙律食都唔錯!當然,都係要叫個招牌MokuMoku 沙律先夠本。豚肉、野菜、蒟蒻粒,新鮮又清新。食日本野,點都係要叫個刺身先安樂。五款刺身盛298元。有海膽、牡丹蝦、帶子、三文魚、劍魚,全部厚砌加新鮮,滿分!滿足完刺身,我地叫左 “京姫匠” 純米大吟釀清酒78元一杯,呢支清酒好純,好易入口,清清甜甜,好易入口,女仕都會好中意。味噌煮日本蘿白、魚餅、蒟蒻,食上去有啲似關東煮,但係關東煮不用味噌,呢渡用味噌煮,更添風味!另外一個風味之作,係我極度中意既味噌煮豬手 36元,港式用豉油整,日式用味噌整。味噌除咗香之外,做得非常之入味。而且豬手煮得好淋,輕易就可以將皮肉分離,豬皮充滿膠質,好食到想encore!跟住試左上等豬脷串38元,薄砌豬脷,好
新開業,七點幾已全場爆滿!利害!
前菜係蒜蓉醋汁蕃茄28元。
當沙律食都唔錯!
當然,都係要叫個招牌MokuMoku 沙律先夠本。
豚肉、野菜、蒟蒻粒,新鮮又清新。
食日本野,點都係要叫個刺身先安樂。
五款刺身盛298元。
有海膽、牡丹蝦、帶子、三文魚、劍魚,全部厚砌加新鮮,滿分!
跟住試左上等豬脷串38元,薄砌豬脷,好爽口,值得一試!
林檎紅薑豬肉卷 34元
要講特色,呢個林檎紅薑豬肉卷真係好特別。林檎蘋果燒過後依舊爽脆,而且帶有梨香,好特別。
今次食左 MokuMoku, 價錢唔貴,食物多樣化,特別係可以試到好多新款豚肉串燒,值得推薦。