2021-06-27
長時間冇得去旅行,又掛住日本啲好野食,居屋酒呀酒場呀啲特色野,加杯啤酒又好,燒酌又好,總之就想回味一下,朋友介紹呢間居酒屋,見食評唔錯就book左都幾熱門嘅餐廳,本身想星期五收工同老婆去食,居酒屋梗係收工可以食到夜一夜至有feel, 我早幾日已經book唔到,星期六又冇,唔想等多個星期就book左星期日夜晚一上到去就知呢度食豬,成間鋪都係豬裝飾酒盗芝士,純好奇叫黎試下,職員話係鰹魚內臟醃半年到一年再發酵做,下酒菜,味道特别,愛食魚朋友可以試燒豬肝 燒白鱔皮脆,肉嫩,仲有肉汁味噌豬大腸加蘿白,呢味喺日本食過,同當日食就唔同風格,燘得夠霖蘿白甜豚肉紫蘇卷呢度梗係食豚,淨係豚肉卷都好多choice,紫蘇呢個配搭夠特别,又好味,完全中和晒肥膩感手羽先白金豚肉流心蛋捲豚肉燒到脆,加流心蛋喺入面,咬落去又唔會散開晒,食到豚肉又食到蛋汁,呢道菜都會令人有幾深印象厚切白金豚燒飯團串燒都係要兩set起,因為都係食肉多,飲兩杯啤都好飽肚,仲有好多款未試,又可以有藉口下次再黎啦
一上到去就知呢度食豬,成間鋪都係豬裝飾
燒豬肝
燒白鱔皮脆,肉嫩,仲有肉汁
蘿白甜
豚肉紫蘇卷