2021-12-16
這間Mokumoku Yakiton 位於銅鑼灣永光商業大廈,係一間日式居酒屋,店舖環境都幾特別擺設燈光好柔和😙,坐著感覺都幾舒適,同時坐位用餐唔止餐枱同埋有吧枱!.蒜子蕃茄沙律 $32呢個蕃茄沙律係餐前小食酸甜嘅味道🤔,店舖係用醬料醃製過,食到入口味道都唔錯😋,加咗D蒜子帶點香味😙!.串燒 $28起/串呢到D串燒款式都算多種味道🤔我選擇咗豬大腸/豬皮/西班牙黑豚肉串/豬頸骨/雞翼串,而每一款味道都好惹味肉質鮮味😋,尤其是佢哋嘅豬皮口感特別,都好煙韌帶點香口😙!.秋葵豬肉卷 $34紫蘇豬肉卷 $34呢兩款肉卷賣相兩面呈金黄🤔,望著好似好好味,一半蔬菜用咗一半豬肉包著,整款串燒口感唔錯,而豬肉帶點油份令到整串串燒更加正😋!.雞翼串 $34呢碟雞翼串賣相特別🤔,兩面金黃香脆惹味😋,帶點脆口裹面又夠腍身味道十足,都算唔錯!.日本蕃薯仔 $28呢碟蕃薯仔細細粒,口感特別外皮煙韌帶點焦香😙,裹面軟滑帶點香口甜味😋!.刺身盛 $228呢款剌身賣相都唔錯🤔,分別有油甘魚/帶子/海膽/赤蝦,油甘魚食到入口口感軟滑,帶子大大件味道都好新鮮,海膽食到入口感覺海水味道濃郁😋,赤蝦肉質帶點爽口味道都好鮮味😙!
蒜子蕃茄沙律 $32
雞翼串 $34
日本蕃薯仔 $28
刺身盛 $228
三文魚魚頭 $108
店家送到埋嚟聞到香噴噴魚香味😙,係用咗鹽醃製烹調帶出三文魚更加鮮味😋,佢嘅魚皮煎至好脆口肉質夠哂軟滑🤔,魚頭部位更加滑滑的!