1K
2007-10-03 18 瀏覽
又係時候跟high tea孖寶歎tea,在不想再去Robuchon又想試新店的情況下,選了來Landmark Mandarin。Landmark Mandarin給我的印象一向不好,環境contemporary但迫狹,枱又比櫈婑,坐得我們不太舒服。因為餐桌太細的關係底下,文華將3層高的high tea set以floor-stand的方式serve客,創意是有,卻為食客增添了不少在運送食物上的不便。食物味道基本上不算好,三文治、多士、scones精緻不足,唯一較有印象的只有朱古力truffle、蛋糕及慕司。爸爸更叮囑我千萬要提醒大家不要喝這裡的fruit juice,因為都是罐頭貨式。相信孖寶應該不會再來。

相信孖寶應該不會再來。
2006-04-10 10 瀏覽
同朋友黎食tea, 酒店afternoon tea都成日去, 不過都無乜驚喜,但lei度的甜點都OK, 唔係好似洲際咁甜(係甜到食唔到),但咸點先係主角~煙吞拿同三文魚三文治真係好正!方形三層架夠哂特色,另外裝修都好好, 好中國feel, 但一D都唔老土,只不過因為可以食煙, 對面又有個男人係度食雪茄搞到煙霧層層~建議大家book位個陣講明要sofa位,咁先坐得舒服
但咸點先係主角~
煙吞拿同三文魚三文治真係好正!
方形三層架夠哂特色,
另外裝修都好好, 好中國feel, 但一D都唔老土,
建議大家book位個陣講明要sofa位,
咁先坐得舒服
2005-10-23 17 瀏覽
good design, good service, all the staff are nice, food are excellent all the staff good outlook
all the staff good outlook